Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2011, 23:53:36
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Spuneti-mi un razboi pentru care e religia vinovata!
p.s Sper ca nu incepeti cu cruciadele … caci atunci n-are sens sa discutam, e clar ca faceti niste gafe majore, confunzand religia, adevarul ei dogmatic, cu ideologiile politice dezvoltate de oameni si (pseudo)fundamentate religios. Halal cunoastere, ignoranta crasa !
religia merge mana in mana cu politica... dar uite un exemplu care nu se refera la cruciade:

Citat:
În prealabil postat de Wikipedia
French Wars of Religion
In 16th Century France there was a succession of wars between Roman Catholics and Protestants (Hugenots primarily). These series of wars were known as the Wars of Religion.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 00:15:52
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
religia merge mana in mana cu politica... dar uite un exemplu care nu se refera la cruciade
Tot nu mi-ati dat un exemplu pentru care religia e vinovata. N-ar trebui sa confundam manifestarile de intoleranta ale oamenilor, ce se datoreaza unor indeologii proprii cu adevarul dogmatic al religiei, doar religia nu e nociva. Nu e de vina Catolicismul, nici Protestantismul pentru acele conflicte, nu veti gasi nimic in dogma lor care sa justifice razboaiele, de aceea am spus ca e gresit sa puneti semnul egalitatii intre religie si izvor de violenta , pentru ca religia nu sustine violenta. E de vine religia pentru interpretarile pervertite ale unora, ce dezvolta ideologii propii, uneori politice, sau sunt de vina oamenii?!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 00:40:40
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Tot nu mi-ati dat un exemplu pentru care religia e vinovata. N-ar trebui sa confundam manifestarile de intoleranta ale oamenilor, ce se datoreaza unor indeologii proprii cu adevarul dogmatic al religiei, doar religia nu e nociva. Nu e de vina Catolicismul, nici Protestantismul pentru acele conflicte, nu veti gasi nimic in dogma lor care sa justifice razboaiele, de aceea am spus ca e gresit sa puneti semnul egalitatii intre religie si izvor de violenta , pentru ca religia nu sustine violenta. E de vine religia pentru interpretarile pervertite ale unora, ce dezvolta ideologii propii, uneori politice, sau sunt de vina oamenii?!
Atunci demonstraza ca religia era impotriva razboiului sau ce demersuri au facut conducatorii religiosi pentru a opri multe dintre aceste razboaie... iti spun eu: niciunul, pentru ca adepti lor sustineau razboiul.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 00:41:15
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
religia merge mana in mana cu politica... dar uite un exemplu care nu se refera la cruciade:
GLAdoS, ai spus-o dar n-ai înțeles-o. Da, religia merge câteodată mână în mână cu politica.
Biserica, capătul religiilor (Smeman), merge mână în mână cu tot ce însemnă viață, cu rele și bune laolaltă: e și cu sfinți, vameși, farisei, primari, bancheri, desfrânate(-ați) oameni de treabă care trec prin existență fără să lase urme perene ș.a.m.d.

Last edited by Mihailc; 11.08.2011 at 00:53:09.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 01:24:58
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit Către ceilalți creștini participanți la discuție

Dragi frați întru credință,
M-am plictisit... M-am plictisit să răspund la infinit acelorași obiecții sofistice formulate de către atei. Voi nu v-ați plictisit? Nu-i observați că deschid topicuri în care tratează, sub diverse forme, aceleași vechi probleme? S-a mai discutat despre raportul dintre credința creștină și violență pe muulte topicuri de pe forum (doar câteva exemple: "Inchiziția" - topic aflat în rubrica dedicată Bisericii Romano-Catolice -, "Atentate în Oslo" - aici, la rubrica "Generalități" - și multe altele). De fiecare dată, li s-au oferit argumente teologice și logice în favoarea evidenței... adică în favoarea ideii potrivit căreia credința noastră creștină este opusă oricărui act de violență. Li s-au oferit argumente pe care dumnealor le-au ignorat (în mod mai mult, sau mai puțin intenționat... nu știu).
Vă propun să-i așteptăm pe interlocutorii noștri atei să răspundă argumentelor noastre, astfel încât să putem continua în mod constructiv discuția. În caz contrar, pierzând zadarnic timpul, ne vom învârti între aceleași idei: ateii vor afirma că religia este sursa violenței, noi vom spune că nu-i adevărat pentru că... și ei o vor lua de la început, până când... se va hotărâ în unanimitate că nu s-a hotărât nimic. :)
Personal, aștept răspunsurile ateilor la argumentele noastre, pe care dumnealor le pot găsi pe topicurile asemănătoare cu acesta. În privința textelor vechi-testamentare, ce par a le susține opinia, am încercat să ofer o explicație în cadrul topicului "Atentate în Oslo".
La topicul "Inchiziția", aflat în secțiunea dedicată Bisericii Catolice, s-a purtat o discuție de aprox. 40 de pagini pe această temă. Îi invit, așadar, pe cei ce-și spun "atei" (dovedind prin însăși această denumire existența Celui pe Care-L neagă cu o vehemență dificil de explicat) să binevoiască a lua în considerare cele câteva zeci sau chiar sute de pagini de explicații despre acest subiect, înainte de a umple forumul cu variațiuni pe aceeași temă. Înțeleg că aceste câteva idei sunt unicele obiecții pe care sunt capabili să le aducă împotriva creștinismului... Dar totuși ar fi preferabil să discutăm la standarde mai înalte, nu să ne învârtim în jurul acelorași sloganuri ateiste.
Îmi cer scuze, dacă mesajul meu este excesiv de dur... dar mă-ntreb cum ar reacționa ateii, dacă unii dintre noi s-ar înscrie pe vreun forum de-al dumnealor și ar începe să le combată ideologia, folosindu-se doar de câteva argumente, pe care le-ar repeta obsesiv. Oare i-ar lua vreun ateu în considerare?

Haideți, dragi frați creștini, să nu mai percutăm la orice inițiativă de-a ateilor! Problema violenței practicate în numele religiei a fost discutată mult... chiar deranjant de mult pe forum. Să citească și să găsească răspunsuri argumentelor noastre și pe urmă mai discutăm! Faptul de a ignora în mod sistematic argumentele interlocutorului este o dovadă de lipsă de respect și de necunoaștere a disciplinei dialogului.

Aștept discuții mai interesante... :)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 01:44:18
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Nu prea ai cum să eviți redundanțele cu ateii și neoprotestanții. Suntem prea mulți și prea puțin unitari în intenții și gândire (partea noastră de vină), iar dispozitivul "apologetic" al interlocutorilor este învechit și cu performanțe slabe (partea lor).
Unii văd că au făcut o pasiune pentru învârteala nesfârșită în caruselul solipsist al problemelor insolubile.

Este o vorbă care rezumă convingător situația de care discutăm :"băț băgat prin gard ca să muște cățelandrii tineri și fără experiență ".
Vechi 11.08.2011, 06:57:25
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
dar mă-ntreb cum ar reacționa ateii, dacă unii dintre noi s-ar înscrie pe vreun forum de-al dumnealor
Daca sustii asa ceva mai intai trebuie sa exite un "forum de-al nostru" la care sa fim inregistrati nu? Imi spui la care sunt eu inregistrat domnule stie-tot.

Citat:
ar începe să le combată ideologia, folosindu-se doar de câteva argumente, pe care le-ar repeta obsesiv. Oare i-ar lua vreun ateu în considerare?
Faptul de a ignora în mod sistematic argumentele interlocutorului este o dovadă de lipsă de respect și de necunoaștere a disciplinei dialogului.[/quote]
Oare voi nu va folositi de anumite tertipuri in argumentare care devin enervant de repetitive? Nu ca va recunoste vreunul acum ca asa este. Faptul ca ne serviti o anumita teorie pe sub nas, trebuie sa o luam de buna?
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 07:20:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 07:41:53
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
cei ce-și spun "atei" (dovedind prin însăși această denumire existența Celui pe Care-L neagă
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 07:48:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Doamne ajută!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Facebook: bun sau rau ? Cristina Maria Intrebari utilizatori 45 07.11.2012 22:47:59
Cont pe Facebook pro/contra? caty_deea Generalitati 23 15.08.2011 19:29:00
Facebook ? podariuv Intrebari utilizatori 24 11.06.2010 15:15:23
Taina mortii. Moartea dreptului si moartea pacatosului patinina34 Din Noul Testament 1 04.01.2009 07:32:19