Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Considerati autoexcitarea:
La fel de grava ca sexul de placere 14 34,15%
Mai putin grava decat sexul de placere 13 31,71%
Mai grava decat sexul de placere 6 14,63%
Nu stiu 8 19,51%
Votători: 41. Nu poti vota in acest sondaj

Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 13:57:37
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
M-am gandit sa infiintez un topic si pentru aceasta problema, uneori delicata

Un barbat casatorit poate intretine raporturi sexuale cu sotia de cate ori vrea si cand vrea, daca sotia este de acord ?

Prin porunca "Sa nu fii desfranat" se intelege si sa nu mananci sau bei peste masura ?
Bine te-ai gândit.

Bărbatul căsătorit nu este stăpân pe trupul său ci femeia iar peste trupul femeii stăpânește bărbatul care este cap al femeii tot așa cum Hristos este cap al bărbatului, deci bărbatul căsătorit are trupul sub stăpânirea femeii și nu poate avea inițiative trupești spre a intreține raporturi sexuale cu soția sa.

Porunca ''Să nu fii desfrânat'' se adresează bărbaților în primul rând, lui Israel, care este robul și slujitorul Domnului ca să pomenească Mila Sa, deci puneți-vă și voi întrebarea cum poate fii desfrânat un bărbat și de către cine ori de către ce? Dar nu uitați să treceți apoi și pe la capitolul fățărnicie și nerecunoștiință și pe la porunca: ține mintea la iad (viclenie) și să nu deznădăjduiești... unde trebuie priceput ce înseamnă nădejde și deznădejde, îmbinare și dezbinare, robire și dezrobire.

Știu că e greu, dar ca să pricepem trebuie să stăruim după smerenie și lepădare de gLumele porcoase și sadice și foarte nevinovat de înțețelepte... ca o râie pe capul omului.

Last edited by vsovivi; 26.08.2011 at 14:03:09.
Vechi 26.08.2011, 19:59:04
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Talking

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Bine te-ai gândit.

Bărbatul căsătorit nu este stăpân pe trupul său ci femeia iar peste trupul femeii stăpânește bărbatul care este cap al femeii tot așa cum Hristos este cap al bărbatului, deci bărbatul căsătorit are trupul sub stăpânirea femeii și nu poate avea inițiative trupești spre a intreține raporturi sexuale cu soția sa.

&.
Vai de mine , deci cand vreau sa fac amor sanatos cu nevasta mea, numai ea imi poate cere asta? Eu amaratul trebuieste sa astept ca un popadau cuminte si bleg pana ii trec ei durerile de "cap", stressul, etc? Si atunci sa nu te lasi ispitit, macar virtual?!?Numai bine!
Vechi 26.08.2011, 21:45:20
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laviniu Vezi mesajul
Vai de mine , deci cand vreau sa fac amor sanatos cu nevasta mea, numai ea imi poate cere asta? Eu amaratul trebuieste sa astept ca un popadau cuminte si bleg pana ii trec ei durerile de "cap", stressul, etc? Si atunci sa nu te lasi ispitit, macar virtual?!?Numai bine!
Mai in gluma, mai in serios... cred ca multe vieti si casnicii ar fi salvate daca ar face barbatii asa.

Eram odata la maternitate in vizita la o ruda care se operase (de altceva, nu avort), si era in salon cu ea o femeie care avortase si avea ceva complicatii dupa. Si din vorba-n vorba, saraca femeie zice "of, cate tragem pt barbatii astia... daca ar fi dupa mine, m-as culca linistita in fiecare seara!" si inca 2 femei i-au dat dreptate.

Judeca si tu acuma... stii cum se zice, realitatea e cea mai buna "gluma".
Vechi 26.08.2011, 22:18:33
Banned

Implicit

Da, e adevarat, mereu viata bate filmul, de aia prefer sa nu ma insor(din nou!)
Vechi 26.08.2011, 22:54:25
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

In alta varianta de traducere porunca apare sub forma "sa nu preacurvesti". In Noul Testament aflam de la Mantuitor ca pacatul cu trupul este pacat impotriva Duhului Sfant. Asadar este pacat capital.

Doamne, pazeste-ne!
Vechi 26.08.2011, 23:04:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Scopul topicului, a sondajului in special, este ca Ne-Inocentul nostru sa afle cine practica auto-excitarea :)
Vechi 26.08.2011, 23:06:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Scopul topicului, a sondajului in special, este ca Ne-Inocentul nostru sa afle cine practica auto-excitarea :)
Il inteleg, isi cauta "scuze"...sa fie un inocent atat de ne...inocent! Numai bine!
Vechi 26.08.2011, 23:08:05
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Bietul de el ! Si ce folos va avea din atata stiinta. "Toate ne sunt ingaduite, dar nu toate ne sunt de folos."

In ce am postat mai sus, credeam ca am spus totul despre desfranare.
Vechi 27.08.2011, 09:15:25
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Cum am spus si mai devreme, orice om sanatos se excita din cand in cand, spontan sau provocat. Stimulii din mediu - vizuali, olfactivi, tactili declanseaza in organism starea de excitare. La om se mai poate intampla fenomenul si pe baza unor stimuli din propriul creier - amintiri sau chiar inchipuiri. Ambele situatii sunt fiziologice si sunt controlabile si reversibile, pana la un punct. Doar cand ti se intampla in somn, sau mai bine zis in vis, se mai pot finaliza de la sine, fara voia ta. Dar cand esti treaz, cum am mai spus, ai de ales daca mergi mai departe cu fantezia sau te opresti. Cand ai un partener, depinde si de dorinta lui/ei. Daca el/ea zice nu, iarasi ai de ales daca continui singur sau nu, dar asta deja e urat. Nu e chiar o "infractiune", cum ar fi daca ai cauta pe altcineva, dar e destul de jenant si penibil. Mai bine o amani pentru alta data cand vrea si el/ea. Asta cand el/ea iti e partener/a stabil/a. Daca ai o persoana pe care o soliciti doar pentru sau si pentru asa ceva, atunci cand ti se "intampla", e la fel de jenant si patetic, pentru amandoi; e aproape la fel ca si cum ai plati pe cineva sau ai sta in fata televizorului sau calculatorului sau cu o revista in mana.
Asta e parerea mea. Daca vrei satisfactie fara mustrari de constiinta si complexe, pastreaza-te pentru persoana potrivita. Nu e o crima sa ai o fantezie sau mai multe, dar o fantezie e bine sa ramana atat, nu sa se transforme intr-o porcarie.
Vechi 27.08.2011, 10:18:34
Banned

Implicit

Fallen scrii frumos si la obiect , deci nu mai esti fallen ci inaltat.....Numai bine!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce intelegeti dumneavoastra prin desfranare? AGabriela Generalitati 83 23.02.2024 19:19:51
Totul despre spovedanie iosif Pocainta 42 13.08.2011 00:01:59
Totul despre catolicism strajeru Biserica Romano-Catolica 7 15.12.2007 04:48:31
"A intelege totul inseamna a ierta totul" irina77 Generalitati 12 21.11.2006 10:31:25