Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2012, 13:44:12
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit De ce il resping oamenii pe Hristos ?

De ce il resping oamenii pe Hristos ?
Nu pot sa raspund in numele altora, o sa raspund in numele meu. L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau). Cand Dumnezeu mi-a scos in cale pe cineva care Il si purta in el insusi pe Hristos, atunci mi S-a revelat intai ca iubire, ca o revarsare a unui ocean de dragoste, din care o picatura subzista si in inima mea. Acea mica picatura din inima mea a recunoscut dintr-odata oceanul mama si a dorit contopirea cu el. Abia apoi L-am perceput si rational.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Edit: sa nu se inteleaga ca as spune ca toti cei care incearca sa convinga pe cineva sa-L primeasca pe Hristos, nu sunt si traitori. Nu, nu asta spun. Sunt si dintre acestia multi traitori dar ei nu alearga dupa om ca sa-l convinga. De obicei se intampla invers, unul care nu-l traieste pe Hristos alearga sa-L "serveasca" altuia, iar cel care Il traieste nu-si pune problema sa convinga, ci sa Il prezinte pe Hristos prin viata sa. E un paradox si aici.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.

Last edited by MariS_; 16.01.2012 at 14:32:56.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 15:33:14
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Multi oameni, din proprie initiativa sau ca urmare a unor invataturi, cred ca Cristos e un om care oricare altul, a carui imagine si invatatura a fost promovata de Biserica, o institutie corupta in acceptiunea multora, care pe parcursul a doua mii de ani a mintit, a manipulat si chiar a omorat foarte multi oameni pentru a-si pastra influenta. Si culmea, nu toti care cred asta au vazut "Codul lui Da Vinci", ci pur si simplu asa cred ei. De asemeni cred ca Sfanta Evanghelie e o "facatura" si ca nu se poate sti cu adevarat daca tot ce scrie acolo chiar asa s-a intamplat si daca toate "invataturile" ii apartin lui Isus. Astfel de conceptii se intalnesc atat la oameni neinvatati, care nu au avut nici o tangenta nici cu Biserica, nici cu religia in general si vorbesc si ei "din auzite", cat si la oameni care au studiat in domeniu, ceea ce e destul de descurajant pentru noi ceilalti. E ca si cum cineva care ar lucra in sistemul sanitar ar veni si ar spune oamenilor ca ceea ce se intampla acolo e o minciuna, ca doctorii de fapt nu stiu medicina si ca-si bat joc de oameni. Ce ar trebui sa simta bietii oameni in momentul ala? Ca ceea ce au crezut o viata intreaga ca fiind singura lor scapare, de fapt nu exista?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 16:50:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

[quote=MariS_;422344]De ce il resping oamenii pe Hristos ?
E un paradox si aici.[/quote]Da , mai ales cand cand ne renegam propria credinta in care am fost Botezati , pur si simplu ne este rusine in a marturisi credinta in care am fost botezati !. In numele unei "iubiri"universale , terfelim Sfintele Taine , si mult mai grav smintim si indemnam la neascultare . . . , deci e un paradox aici. . ., si mult mai mult de atat !
Vechi 16.01.2012, 22:40:14
ioan cezar
Guest

Implicit

[quote=MariS_;422344]De ce il resping oamenii pe Hristos ?
L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau). /QUOTE]

Credinta vine din auzire, suna un vechi cuvant in Biserica.
Si imi amintesc, nu stiu prin ce asociere acum, ca la facultate un profesor insista mereu ca noi romanii suntem foarte sensibili la "efectul extern", adica depindem mult in judecatile si simtirile noastre, in decizii, in imaginea si stima de sine - de ceea ce receptam din afara, de context, de sprijin sau dimpotriva. Sensibili foarte la imprejur, cu tot cu auziri, cu zvonuri...
Asa am facut si eu, doar ca reactia mea era clar de rebel. Ma irita ca multa lume spunea acelasi lucru, repetind in chip mecanic (mi se parea) aceleasi vorbe... Si din dorinta de a fi original, pricepui mai tarziu asta, imi luasem pozitia de Gica-contra.
Din fericire, credinta vine si din interior sau, in orice caz, bun lucru e sa cautam serios in noi, inlauntrul nostru, penetrind ziduri de intuneric (cu plans de cainta si cu rugaciune se penetreaza cel mai bine).
Astfel nu mai depindem prea mult de opinii si pareri din jur, capatam nadajduiesc acum - neclintirea mult dorita, stanca tare. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 23:34:58
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

[quote=ioan cezar;422530]
Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau). /QUOTE]

Dar mai ales din simtire , din acea simtire launtrica . . . , in fine , mai vorbim pe tema asta . . . !
Vechi 17.01.2012, 09:47:09
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Citat:
L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau).
Sunt de acord cu aceasta spusa cu un singur amendament: cel care spune cuvantul sa il si traiasca, ca altfel mesajul pare fals. Toti cei care au propovaduit cuvantul lui Dumnezeu l-au si trait, altfel ar fi fost doar arama sunatoare si chimval rasunator. Nu poti transmite ceva cuiva daca nu-l ai tu mai intai. Asa cred eu, dar e posibil sa ma insel. Si nu spun ca toti ateii au patit la fel.
Doamne ajuta!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 10:12:56
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Sunt de acord cu aceasta spusa cu un singur amendament: cel care spune cuvantul sa il si traiasca, ca altfel mesajul pare fals. Toti cei care au propovaduit cuvantul lui Dumnezeu l-au si trait, altfel ar fi fost doar arama sunatoare si chimval rasunator. Nu poti transmite ceva cuiva daca nu-l ai tu mai intai. Asa cred eu, dar e posibil sa ma insel. Si nu spun ca toti ateii au patit la fel.
Doamne ajuta!
De acord, da. Pe de alta parte, credinta vine si cand persoana e dispusa sa o primeasca. Daca oamenii nu sunt in starea de receptivitate, daca nu simt nevoia decat de putere, bani, distractii si placeri, daca sunt cu totul orientati spre lumesc, conform diktatului mediului lor (vezi consumismul actual, painea si circul), atunci e greu de crezut ca vor primi samanta.
Ogorul, aici la tara la mine, trebuie mai intai destelenit, arat, cum bine imi aminteai candva...:) Apoi va fi si semanare si incoltire...
Poate nu intamplator Mesia a venit cand era multa suferinta si boala in popor, cand priceperea omeneasca isi cam dovedise falimentul.
Domnul cu noi! AMIN+
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 21:11:44
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
De ce atât de mulți oameni îl resping pe Hristos, pe Dumnezeu?

De ce atât de mulți resping Lumina și refuză să vină la lumină?

De ce nu acceptă și nu vor să își facă viața după voia Dumnezeului-Celui-Viu?

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?
Il resping din ignoranta, pentu ca nu au cunoscut dragostea lui, din mandrie si din cauza intunecarii mintii.

E grea viata in Lumina e multa mai usoara viata in lume. Acestia merita sa fie salvati.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 21:23:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Exclamation

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
E grea viata in Lumina e multa mai usoara viata in lume. Acestia merita sa fie salvati.
Pai vezi , dumneata acum tare rau te contrazici , sau cand spui adevarul aici sau la thredul in care afirmi ca nu trebuie sa luam placerea fumatului cuiva aflat la mare necaz ! Adica sa-i lasam aceasta "placere" precum matale spui foarte taios si nu odata ci de doua ori !
Aici e "buba" noastra ! Ne inconjuram de cuvinte marete , fara nici un fel de acoperire , adica slujim la doi stapani , ori nu-i bine Tuns asa ceva !
Vechi 17.01.2012, 11:41:54
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Pai vezi , dumneata acum tare rau te contrazici , sau cand spui adevarul aici sau la thredul in care afirmi ca nu trebuie sa luam placerea fumatului cuiva aflat la mare necaz ! Adica sa-i lasam aceasta "placere" precum matale spui foarte taios si nu odata ci de doua ori !
Aici e "buba" noastra ! Ne inconjuram de cuvinte marete , fara nici un fel de acoperire , adica slujim la doi stapani , ori nu-i bine Tuns asa ceva !

Nu am spus taios, mi se pare ca d-voastra sunteti foarte taios mai bine zis aveti un ton de Inchizitie si nu pot crede ca exista oameni care cauta in postarile oamenilor pentru a vedea unde exista contraziceri!

Se vede cat de colo ca nu cunoasteti suferinta oamenilor de pe strada, care nu au nimic, nu au familie, nu are cine sa ii ajute, mie imi pare tare rau de ei, si cu toate ca sunt fumatori nu ar trebui sa ii judecam chiar asa de aspru ca nu stim prin ce au trecut, poate ca in tigara isi gasesc alinarea, avand o viata grea si fara bucurii.

Care sunt acele cuvinte marete pe care le-am spus daca nu va suparati?

Inca afirm ca oamenii pacatosi merita salvati, nu sunteti de acord? Inca spun ca e greu sa traiesti in Lumina, e mult mai usor sa traiesti in lume, e adevarat ca omul acela nu face bine ca fumeaza dar cine sunteti d-voastra sa il judecati?

D-voastra nu pacatuiti, d-voastra nu va contraziceti, si de unde aveti caderea sa imi spuneti ca slujesc la doi stapani?

Last edited by TunsDiana; 17.01.2012 at 11:51:01.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" VladCat Generalitati 80 19.06.2012 08:23:48
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24
Evolueaza oamenii mai repede? Chupacabra Generalitati 10 14.12.2007 12:20:26