Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2007, 22:30:05
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Evident ca sexul e mai vechi. A inceput odata cu izgonirea lui Adam din Rai. Iar crestinismul s-a nascut dupa intruparea Lui Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos. Logic, nu spune nimeni ca sexul nu e o problema veche...veche cat lumea.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2007, 22:32:45
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Sexul nu a inceput o data cu izgonirea din Eden, a inceput o data cu aparitia Evei :) Numai ca fiind "nepacatosi" nu era nimic "rusinos" in ceea ce savarseau.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2007, 22:41:15
Juli Juli is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Sexul nu a inceput o data cu izgonirea din Eden, a inceput o data cu aparitia Evei :) Numai ca fiind "nepacatosi" nu era nimic "rusinos" in ceea ce savarseau.
Treaba asta chiar nu e adevarata...
Unde ai citit tu asta, chiar sunt curioasa?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2007, 22:45:53
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Implicit

Si atunci cum intentiona Dumnezeu sa populeze pamantul? (am citit din Paradisul pierdut, de Milton)
Reply With Quote
Vechi 16.02.2007, 22:50:31
Agatha Agatha is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maya
Citat:
necredinta ne indeparteaza de reguli si canoane?? in primu rand aceste reguli sunt facute de oameni, care au degenerat mult ideea de divinitate, precum am mai spus. Un singur exemplu: am citit pe un site crestin ca o femeie cand are menstruatie, trebuie sa ramana necurata cat dureaza perioada, si orice obiect va atinge va deveni murdar si pe oricine va atinge va murdari. In cazul contactului(dor atingiere) cu o femeie "murdara" trebuie sa iti speli hainele sa faci nu stiu cate matanii ca sa devii "curat". Pai in acest caz ar trebui sa imi demolez casa in fiecare luna ca sa nu murdaresc pe nimnei. Acesta este doar un exempku de regula aberanta si nu cred ca iti dovedesti credinta daca respecti aceste canoane stupide. Un om cu oare care logica cititnd aaa ceva isi pune problema "daca oamenii au fost in stare sa abereze in asemenea hal,cine stie cat au aberat si in legatura cu Dumnezeu"
Doresc solutia concreta, in cazul nepotrivirii sexuale, cum pot fi lucrurile reglementate?
Incercati sa dicutati cu un tanar inteligent cu mintea deschisa, si veti ramane surprinsi
Concubinajul este tocmai o dovada de maturitate, ca nu se arunca cu capul inainte intr-o relatie pe viata, pentru a forma o familie normala. Ce inseamna familie crestina? 2 soti care nu sunt apropiati in nici un fel, 20 de copii care cer de mancare si mersu la biserica in fiecare zi?
draga mea nu stiu unde ai citit toate chestiile astea,aberante din pc meu de vedere, dar femeia aflata la perioada nu este considerata necurata. nu are voie sa se impartaseasca, dar are voie sa intre in biserica si chiar sa se inchine la icoane.inainte femeia era perceputa ca necurata, neexistand metode igienice de protectie si murdareau. ar trebui sa te interesezi mai bine.scuza-ma, dar ortodoxia nu chiar asa de aberanta cum observ ca o percepi tu.

fara aceste reguli si canoane, nu ar mai fi religie, iar, din pc meu de vd,tocmai aceste canoane ne fac unici ca religie.in aceeasi idee, la ce ne mai trebuiesc si legile statului? pt ca aceste reguli si canoane sunt legi ale biserii. daca tu vrei sa duci o viata de desfrau si te astepti ca biserica sa fie de acord cu asta, pt ca tu sa te simti fara pacat ca faci acest lucru, atunci nu o sa se intample.

tu vezi lucrurile din pc de vd al ateului care crede ca ce spune el este dovada maturitatii si a democratiei. ei bine nu, tocmai ca este opusul. tot ceea ce spui nu dovedeste decat faptul ca esti foarte imatura in gandire. alegi calea cea mai usoara, cand provocarea sta tocmai in calea care care pare mai grea. a trai in concubinaj arata ca iti este teama de a te "lega".asta numesti tu maturitate?
tocmai aceste canoane ne fac unici ca religie?draga mea,religia noastra nu e unica...asa fiecare practicant al fiecarei religii ar putea spune ,,religia mea e unica pentru ca..',iar la acest pentru ca ar putea invoca o multutudine de motive.femeia aflata la menstruatie este considerata murdara.nu are voie sa se impartaseasca,nu are voie sa intre in biserica,sa se inchine la icoane.nu e oare acesta un semn ca e murdara?iar in acest mod este indepartata.mi se pare o aberatie ca o femeie sa fie considerata murdara...precum a zis si erzebet asta inseamna ca prin atingerea noastra ,,spurcata' murdarim tot,nu?a trai in concubinaj dovedeste maturitate...presupunem o casatorie,in care o femeie se ,,leaga' de un barbat,care in scurt timp dupa ,,luare' se dovedeste a fi un bataus sau un alcoolic...ce spune ortodoxismul?sa suporti,in asta consta dragostea adevarata...daca traiesti pentru bunastarea altuia,atunci asta e oare viata?asta vrea divinitatea?suferinta?eu in locul vostru m-as gandi de 2 ori inainte sa spun in stanga si dreapta ,,dreapta credinta'...daca la mijloc mai este si un copil?ca deh,nici nu se pune problema de avort,pentru ca nu am vrea sa devenim pacatoase....facem copii pana nu mai putem,dintr-un pur egoism,sau mai bine zis non-egoism(nu ne poate fi bine,daca scriptura nu incurajeaza asta),copii pe care la un moment dat nu vom avea cu ce sa ii hranim,daca sotul bea,de emanciparea femeii nu se pune problema(nici aceasta nu e acceptata),iar acesti viitori adulti vor trai in durere,agonie,indurand batai de la tata...de ce?imi spune cineva de ce?ce sens are ca cei ce cred in dumnezeu sa sufere ,,pentru ca in felul acesta de apropie de mantuire',iar cei ce incalca moralitatea sa traiasca in pace(orice ar insemna acest cuvant pentru ei)...prefer de o mie de ori pacatul in cazul acesta,decat sa imi dedic viata unui lucru in care nici macar nu cred....cel putin nu asa cum e prezentat si denaturat de mintea ingusta a omului...
Reply With Quote
Vechi 16.02.2007, 23:07:35
Agatha Agatha is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maya
atunci nu te mai mariti, nu iti mai intemeiezi o familie, pt ca nu le poti avea pe toate.draga mea, nu exista perfectiune decat la Dumnezeu.nu o sa gasesti perfectiunea daca asta cauti. psihologii sunt de acord cu faptul ca daca ar exista comunicare si deschidere din partea amandurora, atunci s-ar trece peste incompatibilitati, pt ca s-ar afla care este problema si s-ar putea remedia.asta cu conditia ca cei doi sa vb liber si deschis.

a alege sa te pastrezi pana la casatorie, nu este habotnicie, ci vointa, pt ca nu este usor, crede-ma.sunt ispite permanent.imi pare rau ca vad ca tu nu esti destul de matura pentru a putea accepta si parerile altora. si chiar nu este nevoie sa jignesti p nimeni.

ca sa reproduc ce a zis iosif, daca iubesti pe cineva destul de mult incat sa vrei sa te casatoresti cu el, ce faci renunti din start pe criteriul ca nu e neaparat compatibil?! ???si daca urmeaza sa te casatoresti, de ce sa furi practic cireasa de pe tort incercand totul inainte de nunta?unde este surpriza placuta din noaptea nuntii?placerea de a descoperi pe celalalt.ar fi o noapte ca oricare alta, nu?
psihologii sunt de acord cu faptul ca daca ar exista comunicare si deschidere din partea amandurora,atunci s-ar trece peste incompatibilitati?crezi ca discutand cu cineva i-ai putea influenta anatomia?inseamna probabil ca nu ai inteles despre ce fel de incompatibilitati este vorba...si scuza-ma ca intreb,dar ma impinge curiozitatea,ce stii despre psihologie?daca un psiholog ar da asemenea sfaturi,nu cred ca orizontul gandirii umane s-ar largi mult...si asa,precum observ nu este foarte largit,cu exceptia a cateva persoane pe care le numar pe degetele de la o mana...erzebet,consuela si cam atat am vazut...faptul ca reprosezi imaturitate,prin neacceptarea altor pareri iti impune si tie aceeasi imaturitate,pentru ca din cate vad,nici tu nu accepti alte pareri in afara spectrului tau de opinii
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 09:04:07
Juli Juli is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si atunci cum intentiona Dumnezeu sa populeze pamantul? (am citit din Paradisul pierdut, de Milton)
Ma, nu stiu, Milton a scris in Biblie?!
Parerea mea despre asta (de fapt din ce am citit si eu) este postata la Vechiul Testament, subiectul Adam.
Nu-mi place sa ma repet...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 09:47:17
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Implicit

Si deci cum intentiona Dumnezeu sa populeze pamantul daca inainte de izgonire nu era sex? Milton era tot un om ca si cei care au scris Biblia, numai ca el avea si talent literar spre deosebire de cei care au scris Biblia :P; "paradisul pierdut" este o scriere profunda,net superioara ca valoare artistica Bibliei(care este de asemenea o poveste).
Deci revin la intrebarea la care nu mi s-a raspuns. Cum intentiona Dumnezeu sa populeze pamantul daca Adam si Eva nu savarseau pacatul?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 10:07:25
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Este gresit. In biblie scrie ca dupa izgonirea din rai "Adam a cunoscut pe femeia sa, si ea zamislind, a nascut pe Cain si a zis: - Am dobandit om de la Dumnezeu."
Exista un topic despre izgonirea lui Adam din rai, in care au fost dezbatute problemele legate de Adam.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 10:10:11
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Porunca inainte de cadere a fost: cresteti si va inmultiti. Este clar ca inmultire e ceva firesc, natural, binecuvantat. Insa inainte de cadere nu era aceasta pervertire a relatiilro dintre cei doi, nu se putea vorbi de sex ca scop in sine, pentru ca porunca nu era faceti sex si va simtiti bine, ci cresteti si va inmultiti, care presupune mai mult decat a te simti bine.

Milton a scris o opera literara, Biblia e altceva.

Trecerea peste incompatibilitati....aici prezentam un punct de vedere crestin! E clar ca atunci cand iti alegi pe cineva fara Dumnezeu, ai sanse mari sa dai peste persoana nepotrivita, poate din mai multe puncte de vedere.

Si ce face o femeie care tot probeaza barbat dupa barbat pana i se potrvieste unul? Eu cred ca sunt modalitati mai simple de rezolvarea acestei probleme, respectiv comunicarea care nu rezolva problemele de anatomie, dar cel putin le poate clarifica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relatiile sexuale inainte de casatorie Simona-Marilena Nunta 119 22.05.2014 14:29:31
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie caty_deea Nunta 76 21.01.2013 11:57:04
Consecintele abuzurilor sexuale AGabriela Generalitati 16 24.01.2012 12:24:00
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) StefanS Generalitati 65 23.02.2010 11:31:30
sex inainte de casatorie dumitrucelmare2000 Generalitati 87 09.05.2007 11:38:59