Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2011, 13:31:48
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Cel mai adanc glas din inima noastra, aceasta constiinta, nu cea pe care o numim noi, prost, superficial si ateu, constiinta. E cu totul altceva.
Iar Cararea Imparatiei cunoaste aceasta constiinta, a sa, din experienta personala, se vede (cel putin eu cred ca asa vad din postarea lui).
Aceasta constiinta, prin insasi natura ei, este pusa de Dumnezeu in noi ca un timpan sau un telefon mobil, hai sa zic asa, cu totul privat, cu un singur numar - al Domnului. Ca urmare, spre deosebire de constiinta noastra obisnuita, lumeasca, descriesa de istetiii si ignorantii savanti ai psihologiei si filosofiei (printre care ma numar si eu), aceasta constiinta adinca din inima omului nu prea poate fi folosita de diavol. Dimpotriva, diavolul lucreaza in toate celelalte zone ale sufletului, dar aici se loveste de un zid (precum de Arhanghelii de la poarta Raiului).
Nu a lasat Dumnezeu pe copiii Lui chiar asa ca pe o campie larg deschisa unde intra si face cine ce vrea. Are si dracu oprelistile Lui din partea Domnului.
Problema e daca omul, fiecare in parte, isi mai aude glasul acestei constiinte launtrice, adinci.
Se vede treaba ca matale neglijezi sau pur si simplu inca nu ai aflat anumite lucruri privind rugaciunea. Sa zicem ca e un moment bun ca sa afli, de primesti. Iata, asa cum a spus fratele mai sus, dupa ce te rogi, de voiesti, taci din gura si din minte, cateva clipe, si astfel vei "auzi" ceva. O spun din experienta, slava lui Dumnezeu! Daca esti dispus sa lasi vagabondajul mintii in acele clipe, daca esti atent ca la un post de radio ascultat in surdina, tainic, atunci vei auzi mai clar sau mai putin deslusit, mai degraba sau mai rarutz, glasul constiintei tale adinci. Si e asa cum spune Parintele Cleopa, desigur, precum e alta problema daca asculti mesajul constiintei sau faci apoi, in viata concreta/practica asa cum te duce mintea, ignorind mesajul launtric.
Cu totul binevenita / inspirata precizarea fratelui Cararea Imparatiei. A pus aici un mare indicator intru imbunatatirea si insanatosirea vietii noastre launtrice cuprinsa de balariile haosului. Sa ne traiesti, Carare, si sa te binecuvinteze Domnul pentru Imparatie! Iti multumesc pentru postare.
sunt de acord cu ce spuneti.... si eu mi-am auzit constiinta, si mereu o aud..... dar sunt sigur ca a-ti vazut, asa cum am patit si eu cand eram la inceput cu rugaciunea, ca diavolul nu suporta rugaciunea, smerenia, nadejdea..... dupa rugaciuni lungi si pline de nadejde diavolul se alarmeaza si isi pune toate mijloacele in actiune pentru a ne face sa deznadajduim, sa lasam rugaciunea...... un astfel de mijloc este controlul gandurilor..... cand ma rugam intens imi apareau fel de fel de ganduri legate de slabiciunea mea... acestea ma faceau sa deznadajduiesc, imi provocau atata durere incat nu ma mai rugam..... acest lucru s-a schimbat cand am vazut ca vin de la diavol si ca majoritatea sunt minciuni..... eu vroiam sa subliniez faptul ca daca baiatul e la inceput cu rugaciunea, si sigur asa este, o sa intalneasca aceste lucruri.... nu am vrut nici decum sa il invat sa nu asculte constiinta, dar sunt sigur ca nu o sa deosebeasca gandurile venite de la Dumnezeu..... Daca Dumnezeu prin constiinta ii spune sa o uite, si asta ii provoaca durere, neliniste, credeti ca el o sa creada ca e de la El, dupa ce i-ati spus ca aceste ganduri sunt linistitoare, calde....... si daca o sa ii spuna constiinta sa renunte imediat la ea, asta inseamna ca el trebuie sa inceteze sa se mai roage pentru ea, sa inceteze sa se roage ca ea sa se schimbe????? pai si atunci ce rost are rugaciunea??? eu cred ca voia lui Dumnezeu poate fi schimbata..... asa cum a fost de atatea ori... Doamne ajuta!!!

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!

Last edited by Mtcrysty17; 05.12.2011 at 13:34:12.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2011, 15:37:51
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
sunt de acord cu ce spuneti.... si eu mi-am auzit constiinta, si mereu o aud..... dar sunt sigur ca a-ti vazut, asa cum am patit si eu cand eram la inceput cu rugaciunea, ca diavolul nu suporta rugaciunea, smerenia, nadejdea..... dupa rugaciuni lungi si pline de nadejde diavolul se alarmeaza si isi pune toate mijloacele in actiune pentru a ne face sa deznadajduim, sa lasam rugaciunea...... un astfel de mijloc este controlul gandurilor..... cand ma rugam intens imi apareau fel de fel de ganduri legate de slabiciunea mea... acestea ma faceau sa deznadajduiesc, imi provocau atata durere incat nu ma mai rugam..... acest lucru s-a schimbat cand am vazut ca vin de la diavol si ca majoritatea sunt minciuni..... eu vroiam sa subliniez faptul ca daca baiatul e la inceput cu rugaciunea, si sigur asa este, o sa intalneasca aceste lucruri.... nu am vrut nici decum sa il invat sa nu asculte constiinta, dar sunt sigur ca nu o sa deosebeasca gandurile venite de la Dumnezeu..... Daca Dumnezeu prin constiinta ii spune sa o uite, si asta ii provoaca durere, neliniste, credeti ca el o sa creada ca e de la El, dupa ce i-ati spus ca aceste ganduri sunt linistitoare, calde....... si daca o sa ii spuna constiinta sa renunte imediat la ea, asta inseamna ca el trebuie sa inceteze sa se mai roage pentru ea, sa inceteze sa se roage ca ea sa se schimbe????? pai si atunci ce rost are rugaciunea??? eu cred ca voia lui Dumnezeu poate fi schimbata..... asa cum a fost de atatea ori... Doamne ajuta!!!
Da, da, inteleg pozitia ta referitor la rugaciune, spor mai departe cu harul Domnului!:)
Cat despre fratele nostru, ei bine, sa nu ne ingrijoram prea tare, glasul constiintei este nu doar inconfundabil, ci si linistitor, calmant si incurajator. Are nu doar continut informational, ca sa zic asa, ci si energetic sanogen.
Dimpotriva, asadar, pe masura ce isi va cerceta cugetul adanc va afla ce are bun de facut.
De va primi soapta sa aiba rabdare, va primi si puterea pentru aceasta, iar daca glasul constiintei ii va spune sa o uite, ii va da si mangaierea, taria, vigoarea sa faca aceasta. Desigur, daca va voi, sa accepte si cu propria alegere...
Dar sa nu ne bagam noi prea mult in treaba lui, ca riscam fie sa barfim, fie sa fim indiscreti... Sa ii uram doar o petrecere frumoasa, sa traga folos sufletesc din aceasta experienta de viata si, in rest, toate la vremea lor!
Dumnezeu sa ne miluiasca! AMIN+
Reply With Quote
Vechi 05.12.2011, 20:36:28
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Da, da, inteleg pozitia ta referitor la rugaciune, spor mai departe cu harul Domnului!:)
Cat despre fratele nostru, ei bine, sa nu ne ingrijoram prea tare, glasul constiintei este nu doar inconfundabil, ci si linistitor, calmant si incurajator. Are nu doar continut informational, ca sa zic asa, ci si energetic sanogen.
Dimpotriva, asadar, pe masura ce isi va cerceta cugetul adanc va afla ce are bun de facut.
De va primi soapta sa aiba rabdare, va primi si puterea pentru aceasta, iar daca glasul constiintei ii va spune sa o uite, ii va da si mangaierea, taria, vigoarea sa faca aceasta. Desigur, daca va voi, sa accepte si cu propria alegere...
Dar sa nu ne bagam noi prea mult in treaba lui, ca riscam fie sa barfim, fie sa fim indiscreti... Sa ii uram doar o petrecere frumoasa, sa traga folos sufletesc din aceasta experienta de viata si, in rest, toate la vremea lor!
Dumnezeu sa ne miluiasca! AMIN+
asa este... iertare.... Doamne ajuta!!!

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 05.12.2011, 22:15:09
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de riquez Vezi mesajul
Exista rugaciuni care sa te ajute sa uiti o fata pe care o iubesti?De cand m-am indragostit de ea mai mult sufar si poate ca e mai bine sa o uit...mie si frica ca isi cam bate joc de mine.Nu vreau sa mai intru in detalii..nustiu ce sa mai fac
Scrie pe o foaie de hartie toate defectele pe care le-ai vazut la ea si reciteste-le in fiecare zi! Au efect, crede-ma! Gaseste-ti tot timpul o ocupatie! Cand iti aduci aminte de ea muta-ti gandul in alta parte! Indragostela nu tine mai mult de 5 ani! Maxim! Daca sa presupunem acum te-ai insura cu ea peste vreo 3 ani te-ai intreba oare ce-ai gasit la ea! Indragosteala for ever nu exista! La nimeni!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 03:01:13
ioan cezar
Guest

Implicit

Scrie pe o foaie de hartie toate defectele pe care le-ai vazut la ea si reciteste-le in fiecare zi! Au efect, crede-ma! Gaseste-ti tot timpul o ocupatie! Cand iti aduci aminte de ea muta-ti gandul in alta parte! Indragostela nu tine mai mult de 5 ani! Maxim! Daca sa presupunem acum te-ai insura cu ea peste vreo 3 ani te-ai intreba oare ce-ai gasit la ea! Indragosteala for ever nu exista! La nimeni!

Un sfat perfect. Pentru iad.

Problema e suferinta, da? Si cum sa scapam de ea. Pai, ce ne facem atunci cu milioanele de crestini care sufera pentru Domnul? Unii ca nu Il au, altii ca nu Il cinstesc sau ca nu Ii sunt la inaltimea iubirii Lui?
Sa le dam sfatul propus, asadar:

Sa scriem pe hartie defectele Domnului, asadar:
- dupa unii ca era cam maruntel (pentru cei carora dumnezeiesc e barbatul inalt, scandinav, eventual barbosul dacic - dar Domnul pare-se ca era un barbat modest ca inaltime, firav, trist si cam "feminin" raportat la modele de azi...)
- ca avea o voce nu foarte tunatoare, nu era deloc genul marlanului ajuns caporal in vreme de razboi peste doctori docenti, nu era deloc caprar si nu iubea capraria
- ca nu avea casa, nici macar un cal, nici toale faine, nici armura de cavaler, era pentru vremurile noastre un homeless
- ca in picioare nu tinea ciocate nici ghete imputite de roacher
- ca nu avea cercelus in ureche, nici ghiuluri pe degete borcanate
- ca plangea deseori, iar nu ca triumfalii nostri masculi incruntati
- ca nu avea bani, desi cunostea pestii plini de aur
- ca lua cina, uneori, cu borfasii si curvele
- ca tinea la piept adolescenti lacrimosi
- ca dadea pe mana hotilor putinii bani ai prietenilor care se incredeau in El
Si asa mai departe...

Sa repetam acestea in fiecare zi ca au efect...

Adevarat spui!
Eu repet acestea zilnic si as dori sa am in minte acestea in fiecare clipa!
Si nu stiu cum, din ce le repet mai mult, dimpotriva (oi fi eu foarte grav bolnav) Il iubesc tot mai mult pe Acel Barbat si trag nadejde sa ma iubeascasi El, candva, pe intelesul meu. AMIN+

P.S. Haideti sa lasam pe cel indragostit sa sufere frumos! Lasati batistele pentru muci sa mearga la mucosi!
Poate ca tocmai prin suferinta aceasta pentru o fata, tanarul va ajunge (suna tare, nu-i asa?) sa iubeasca, Doamne ajuta!, pe cine trebuie cu adevarat: pe Barbatul Adevarat!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 09:57:35
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

La el mintea e acum dominata de indragosteala pentru fata asta!
Dumneavoastra comparati mere cu pere! Iubirea pe lumea asta e de multe feluri. Intr-un fel iti iubesti parintii si in alt fel sotia sau iubita. Cel mai mult trebuie sa-l iubim pe Dumnezeu, e corect ce-ti spus, insa, eu incercam sa-i dau niste sfaturi practice ca la el acum ratiunea nu mai functioneste cum trebuie! No asta am vrut daca am gresit, iertare!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 11:15:02
ioan cezar
Guest

Implicit

Iubirea este una, adanca, un izvor din care curg sub diferite forme riuri de iubire. Fireste ca un riu nu e ca altul dar Izvorul e Unul si continutul Lui e prezent in fiecare riu.
Problema asadar nu e deloc iubirea unei fete, dupa cum pare la suprafata, ci iubirea fata de Dumnezeu.
Aici e buba tuturor oamenilor si, atunci cand migalim aici dupa puteri, avem sansa sa trecem de egoismul posesiei la dragoste.
Aceasta am vrut sa spun, iar daca am gresit, imi cer iertare, desigur. Dar sper ca nu am gresit, altminteri am citit degeaba Scriptura si am pierdut vremea pe lumea asta pana azi. Ceea ce, vai, nu e deloc exclus.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 12:02:10
CarareaImparatiei's Avatar
CarareaImparatiei CarareaImparatiei is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Iertare pentru indrăzneală

Iertați-mă, poate vă sunt de folos cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur despre dragoste și prietenie: http://www.ioanguradeaur.ro/121/desp...tenie-brosura/

Indiferent către cine este îndreptată iubirea, trebuie să fie necondiționată, trebuie să fie sinceră, trebuie să fie curată, nepătimașă, izvorâtă din adâncul inimii. Așa cum ne iubește pe noi Hristos, așa trebuie și noi să iubim. Să deschidem ochii, dar bine să ne deschidem inimile, și să luăm aminte la ce ne spune nouă Dumnezeu prin Sfinta Scriptură, prin invățătura Sfinților Părinți. Să nu ne fie frică să iubim, căci iată, precum Sfântul Ioan Gură de Aur frumos grăiește, dragostea adevărată e dătătoare de o bucurie sufletească ce nu poate fi înțeleasă de noi oamenii. E de natură dumnezeiască.

"Gândește-te ce mare lucru este a iubi pentru a iubi, ce mare bucurie aduce, câtă mulțumire dă sufletului! Și aceasta este mai cu seamă extraordinar. Toate celelalte feluri de virtuți sânt însoțite de durere, cum sânt: postul, înfrânarea, privegherea.

Dragostea, însă, pe lângă folos procură și multă plăcere și nu are nici o suferință.

Dragostea este ca o albină foarte lucrătoare, care adună de pretutindeni cele bune și le depozitează în sufletul celui care iubește.

Chiar dacă cineva este rob, robia i se va: părea mai plăcută decât libertatea.

Dragostea schimbă firea lucrurilor și preface în lucruri bune pe toate cele ce se ating de ea; e mai duioasă decât o mamă și mai bogată ca o regină: pe cele anevoioase le face ușoare și lesnicioase. Prin dragoste virtutea ni se pare ușoară iar viciul cu totul amar."

Tot Sfântul Ioan Gură de Aur ne readuce aminte de porunca dumnezeiască:

"Din această pricină după ce a spus : <<Cea dintâi și cea mai mare poruncă este să iubești pe Domnul Dumnezeul tău>>, a adăugat: <<iar a doua>> și n-a tăcut, ci a adăugat una asemenea ei: <<să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți>> (Matei, XXII, 37—38)."

Iar diferența dintre dragostea față de Dumnezeu și cea față de tot omul, precum zice sfântul nostru drag și doctorul bisericii, iată care este:

"Observă că Domnul cere ca dragostea de aproapele să fie aproape tot atât de puternică ca și dragostea de Dumnezeu. Despre dragostea de Dumnezeu zice : <<Din toata inima ta>>; iar despre dragostea de aproapele spune : <<Ca pe tine însuți>>, ceea ce este egal cu <<din toata inima ta>>"
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur)
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 12:36:53
Gracchus's Avatar
Gracchus Gracchus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2011
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

Daca nu e si nici nu a fost ceva serios,e absurd sa vorbim despre asa ceva. Cum ar fi sa-i spun duhovnicului ca sunt mort dupa o gagica si nu pot sa o uit? Cred ca ar rade de mine.
Avand in vedere ca e vorba despre o problema ce te tulbura sufleteste de ce crezi ca ar rade duhovnicul de tine?
”Ființele raționale au fost înzestrate de Dumnezeu cu liberul arbitru, astfel încât nu suferă nici un fel de constrângeri în a se mișca după bunul lor plac în plan spiritual și în sfera moralității. Atât îngerii cât și oamenii înclină spre bine sau spre rău ca rezultat al unei dispoziții și decizii strict personale. Această libertate a lor este cel mai mare dar pe care l-au primit de la Dumnezeu.”
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 12:43:25
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Ar "rade" pentru ca l-as supara probabil deranjandu-l cu o astfel de problema. S-ar intrista vazand ca nu ma dor pacatele mele si nu ma preocupa cele ceresti,in schimb framantandu-mi inima de mama focului pentru o pustoaica.
Tulburarea de care zici se datoreaza imaturitatii nostre fizice si duhovnicesti,nu e ceva "real". Acum sincer,voi nu aveti alte griji decat sa va smiorcaiti pentru o pitipoanca? Traim vremuri asa de grele,ne descurcam din ce in ce mai dificil,n-avem o casa,unii nu prea avem ce manca etc. si noi ne plangem pentru o gagica? Pai suntem barbati sau...? Acum ganditi si voi logic!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o familie anonim30 Intrebari utilizatori 57 27.03.2014 10:00:27
vreau un sfat anocica Generalitati 14 19.02.2014 08:40:08
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07
Vreau si eu pui Muzica Bisericeasca 2 01.04.2008 20:37:26