Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2009, 10:33:13
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Cred ca sunt multe metode de ameliorare a afectiunilor psihice printre care una este ca sotii sa asculte de sotiile lor.
Cozia,asta mai zic si eu "sfat",caci,se vede ca barbatii sunt ceva mai necopti,iar femeile mai mature,fapt pentru care obosesc,obosec de atata "monolog".
Oricum,in zilele noastre,nu mai stiu care pe care,constat ca femeile au ajuns la nivelul barbatilor,in ceea ce priveste capriciile,imaturitatea,iresponsabilitatea si viciile.Asta e!
Vechi 16.05.2009, 11:56:13
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Identificat cauza si tratata plus Sfanta Biserica.
Vechi 16.05.2009, 13:25:14
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Ce parere aveti, se pot vindeca bolile psihice?

Daca da, cum anume?
Vezi tu Mirela, uneori nu mai luam in seama ca e nevoie si de efortul nostru ca cei de langa noi sa primeasca tamaduire. Rostim o rugaciune si asteptam sa se produca minunea. Ca si cand acest lucru e de domeniul magiei. E nevoie de mai mult, de un alt mod de traire, gandire si faptuire din partea noastra.

Sigur, toate pot fi cu putinta la Dumnezeu. Asa ca se pot vindeca prin Dumnezeu.

Daca vorbim fara a tine seama de puterea lui Dumnezeu, probabil vom spune ca nu.

Exista in Scriptura, un orb din nastere, care este tamaduit de Hristos. Nu era orb din cauza pacatelor sale, ci ca prin vindecarea sa - sa ni se descopere lucrarea lui Dumnezeu. Poate ca si aici avem astfel de cazuri. Deci, e nevoie de a cere ajutorul lui Dumnezeu.

E mai simplu sa spunem ca nu, si astfel sa nu mai facem nimic. Ma bine sa spunem ca se pot vindeca, sa traim si noi altfel si cu siguranta, tainic, Dumnezeu se va salaslui si in acestia.
Vechi 16.05.2009, 13:43:21
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

eu unul, ca viitor psiholog, ii dau dreptate intru totul parintelui Staniloaie, atunci cand a facut urmatoarea afirmatie: "psihologia este cea mai slaba dintre stiinte pentru ca vrea sa reduca la cateva legi viata spirituala a omului; omul este o mare taina."
e greu sa fii raspunzator pentru viata omului si pentru sanatatea spiritului sau... si ma gandesc cata responsabilitate este pe umeriii duhovnicilor...
Vechi 18.05.2009, 05:13:33
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
eu unul, ca viitor psiholog, ii dau dreptate intru totul parintelui Staniloaie, atunci cand a facut urmatoarea afirmatie: "psihologia este cea mai slaba dintre stiinte pentru ca vrea sa reduca la cateva legi viata spirituala a omului; omul este o mare taina."
e greu sa fii raspunzator pentru viata omului si pentru sanatatea spiritului sau... si ma gandesc cata responsabilitate este pe umeriii duhovnicilor...
Successe in cariera ta!
Oricum ca psiholog banuiesc ca trebuie sa ai calitatea numarul unu: aceea de asculta...
Vechi 18.05.2009, 07:39:53
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Din pacate,cu exceptia celor ce se transmit genetic,multe astfel de afectiuni psihice isi au radacina inca din copilarie.Si numarul celor bolnavi a inceput sa creasca si va continua intr-un mod alarmant.
Singurii care pot constientiza ce se intampla si sa previna o astfel de evolutie sunt parintii.
In ziua de astazi copiilor li se ofera bunuri materiale ca semn de afectiune ("copilul meu are tot,nu duce lipsa de nimic"...oare?),cunosc mai bine programele de calculator decat sa socializeze cu cei de varsta lor,mama si tata sunt mult prea preopcupati sa faca rost de bani,incat la capitolul educatie,afectiune,echilibru interior au carente serioase.
Oare si aceasta generatie EMO ce ne spune de fapt: niste copii mutilati de lipsa de afectiune,copii care nu au repere in viata,care nu realizeaza de ce sunt aici si incotro se indreapta.
Rata sinuciderilor a crescut alarmant si tot acest holocaust al sufletelor va continua pana in momentul in care oamenii vor intelege ca trebuie sa se intoarca catre latura spirituala a lucrurilor,ca alta cale nu exista,ca inainte de a avea trup si ratiune,avem un suflet de care trebuie sa ne ingrijim.
Vechi 18.05.2009, 08:35:07
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Cred ca sunt multe metode de ameliorare a afectiunilor psihice printre care una este ca sotii sa asculte de sotiile lor.
Este foarte interesant acest sfat. Sunt de acord cu el. In cazul meu, tata se leaga din ce in ce mai mult de televizor, iar ceea ce arata televizorul este o cadere din ce in ce mai mare in irealitate. Tot ceea ce este in jurul lui difera de "hrana" zilnica primita prin televizor. Mahnirile sunt o urmare logica a schimbarii de stil/ritm.

Sunt sigur ca bolile psihice (printre care eu numar si dependentele acute) se pot vindeca. Cel mai greu este sa'l faci pe cel bolnav sau dependent sa recunoasca acest fapt, ca este bolnav. Apoi sansele de vindecare sunt cu mult mai mari. Insa, tinand cont de faptul ca cel orb nu vede ca este orb, inceputul vindecarii lui este ceva foarte greu.

Hristos a vindecat paralitici si copii ce cadeau in foc si in apa, demonizati si tot soiul de bolnavi mintal. Deci vindecarea este posibila, insa nu doar prin om, ci impreuna cu lucrarea lui Dumnezeu... si cu multa dragoste.

Vechi 06.06.2009, 12:19:22
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Am cautat acest topic pentru ca ieri am intalnit un coleg de serviciu "uscat". Arata groaznic. Motivul? Sotia sa sufera de o boala psihica. Nu vrea sa auda de medic. Se crede pe deplin sanatoasa. Iar acest om, o iubeste atat de mult incat nu i-a venit niciodata in minte gandul de a se desparti. Sincer, am fost blocat cand am am auzit asta. Nu am putut sa-i spun decat atat: cum se numeste sotia ta? Si am plecat de langa el neputincios intru totul. Sper ca prin pomenirea ei sa vina si ziua in care se va vindeca.
Vechi 06.06.2009, 14:06:47
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Da, unele boli psihice sunt genetice, altele isi au originea in copilarie, iar altele as mai adauga eu, sunt datorate vietii si oamenilor din jur. Mai sunt varsta si hormonii (mai ales tiroida) care iti fac si rau psihic.
Viata este grea, omul (ca fiinta) si-o mai si face singur grea.
Unii sunt mai slabi, altii cedeaza dupa ani de chin si suferinta si lupta in societatea bazata numai pe ban si legea junglei, dusmanirea (mobbing-ul) la serviciciu si in late locuri.
Si asa apar epuizarea ("burn-out") fizica si psihica, depresia, socul psihic, dependentele etc.
Psihologia este buna, daca dai de un terapeut bun si o terapie buna si daca ai sansa sa-ti rezolvi cauza problemei.
Duhovnicul si biserica (comunitatea) sunt bune daca exista cu adevarat, daca stiu si vor sa te ajute cu adevarat, daca au rabdare cu tine.
Dar si aici tot calitatile omului, duhovnicului primeaza si pregatirea lui. Credinta isti ofera un suport mare, dar bazata si pe ceva real.
Credinta si iubirea (in toate formele ei - sot, familie, prieteni, colegi, comunitate) te ajuta la bolile psihice si fizice.
Daca se vindeca. Poate ca unele da, dar greu. Pentru suflet si nervi nu prea exista refacere, iar pericolul de recidiva este mare.
Vechi 06.06.2009, 20:31:17
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Daca exista credinta in Dumnezeu si bolile psihice se pot rezolva.Daca se procedeaza corect de la inceput...e pe jumatate salvata de la Biserica apoi la medic daca nu...nu mai este cale de scapare...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Legătura dintre practicile ezoterice și bolile psihice laurastifter Vrajitoria 16 08.10.2012 18:29:17
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
Rugaciunea vindeca bolile Paisie Aghioritul Rugaciuni 1 20.12.2010 18:13:08
Bolile sufletului - fenomen tainic RIO179 Intrebari utilizatori 13 18.10.2010 21:38:04
HOMO-sexualitatea si bolile contagioase cozia Homosexualitatea 31 15.05.2007 20:40:05