Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.11.2012, 11:40:33
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este vina lui Dumnezeu ca(,)Cain si-a ucis fratele?Este vina lui Dumnezeu ca au existat locuri ca Sodoma si Gomora? Ca exista prostitutie,hotie,curvasareala sau lacomie,pe Pamant?Este vina Bibliei ca mentioneaza fapte nu tocmai magulitoare pt o fiinta umana??
trebuia sa le mentioneze, altfel cum am sti ce este pacat?
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 11:45:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Am gasit niste materiale ca sa va explic cum functioneaza Politia Gandurilor:

http://www.oxigen2.net/2010/06/crimestop/
Crimestop="Facultatea de a te opri imediat, aproape instinctiv, pe pragul oricarui gand primejdios. Include puterea de a nu intelege analogii, de a nu sesiza erori in logica, de a intelege gresit cele mai simple argumente atunci cand sunt impotriva Ingsoc, de a fi plictisit sau a respinge orice tendinta in gandire care poate duce intr-o directie eretica. Pe scurt… stupiditate protectiva."

Acest fenomen l-am intalnit manifestandu-se puternic la neoprotestantii radicali si este, din cate vad, prezent si in anumite zone subculturale ale bisericilor istorice (chiar daca acestea sunt integrate cultural, unii protestanti, catolici si ortodoxi resping anumite carti/genuri muzicale/fileme/etc fiindca se simt amenintati de acestea... )
In viziunea lor, pe afect site nu au ce cauta anumite carti din marea literatura universala!

Cel mai bine este ilustrat fenomenul aici, in minutul 40 si mai ales in minutul 43:
http://www.oxigen2.net/2011/10/anno-domini-35-orwell/

Parintii elevelor unei profesoare sunt revoltate impotriva profesoarei fiindca le-a pus sa citeasca din Shakespeare un pasaj in care exista cuvantul pantec (doar fiindca avea o conotatie vag sexuala)!
Cam aceeasi abordare a avut-o si Simona cand a deschis topicul... Daca ar fi sa mergem pe logica asta stupida, ar trebui sa interzicem in scoli o gramada de romane (mai ales pe cele ale lui Mircea Eliade).

De asemenea m-am lovit puternic de acest fenomen cand am discutat cu un adventist despre inundarea Marii Negre! El critica savantii care cartografiau fundul marii fiindca, in loc sa astepte revenirea lui Isus, se plimbau cu submarinul!:))
(Chestia asta arata de ce unii oameni religiosi sunt impotriva, nu numai a literaturiii, ci si a stiintei)

Sunt necesare completari?
Intreaba-l pe un om care se apropie de moarte,de ce are nevoie?

Nu o sa-ti spuna ca are nevoie de nu stiu ce romane,divertisment sau descoperiri stiintifice...
Eu daca as stii ca nu mai apuc ziua de maine,nu mi-as mai pierde timpul in discutii fara valoare sau urmarind ipoteze fanteziste pe History Channel.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 12:42:40
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Intreaba-l pe un om care se apropie de moarte,de ce are nevoie?

Nu o sa-ti spuna ca are nevoie de nu stiu ce romane,divertisment sau descoperiri stiintifice...
Eu daca as stii ca nu mai apuc ziua de maine,nu mi-as mai pierde timpul in discutii fara valoare sau urmarind ipoteze fanteziste pe History Channel.
Poti sa te ocupi doar de moartea ta daca asta doresti!
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 13:03:43
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Biblia e plina de violenta, adulter, poligamie, consum de alcool, legi dure, genocid etc.
aceasta nu poate fi decit explicatia unui ateu.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 13:10:36
UNNOOM
Guest

Implicit

Intelege cineva ce scriu eu pe aici?
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 13:33:30
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Dupa parerea mea, este un ,,foarte" convingator mod de a insinua ca omul se poate autocontrola si controla pe ceilalti cu vrajitoria, vezi Bene Gheserit sau cum le-o mai fiind numit; drogurile, vezi melanjul; libertinajul dus la extreme (a se subantelege care), vezi ultima parte a romanului, clarviziunea, vezi navigatorii si legata tot de droguri - devenind astfel stapan suprem prin el insusi si cu ajutorul patimilor, toate fiind viclean controlate prin tot feluri de intrigi ADICA prin minciuna.
Dune e un "basm" pentru adulti. Credeti ca din basmele pentru copii ar trebui eradicate vrajitoarele, globul de cristal, zmeii, baba-cloanta si multe alte personaje? Aladin si lampa fermecata e un pericol ? Aladin "navigheaza", se teleporteaza cu ajutorul duhului lampii.

Citat:
Surpriza mare e a fost cand am dat peste: Dune de Frank Herbert.
Publicitate pe site-ul CRESTINORTODOX!!!!!Serios!!!!!!!!!!! Ati citit cartea/cartile?
Pana cand/unde mai este aceasta CADERE LIBERA a noastra??/????!
Am citit seria cand aveam vreo 16 ani, fiind printre putinele romane sf pe care le-am citit. Nu-s adepta genului. D-voastra ce carti cititi de sunteti atat de sus fata de noi, astia cazuti?

Last edited by ioanna; 30.11.2012 at 13:53:15.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 13:54:04
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
aceasta nu poate fi decit explicatia unui ateu.
Ok! Zi-mi tu ca nu este asa!

Se pare ca din cauza mecanismului "Crimestop" aveti reactii stereotipice de aparare atunci cand cineva va arata ca in Biblie se afla exact elementele pe care le condamnati intr-un roman SF! :))

Am descris mai sus mecanismul crimestop!

Crimestop="Facultatea de a te opri imediat, aproape instinctiv, pe pragul oricarui gand primejdios. Include puterea de a nu intelege analogii, de a nu sesiza erori in logica, de a intelege gresit cele mai simple argumente, de a fi plictisit sau a respinge orice tendinta in gandire care poate duce intr-o directie eretica. Pe scurt… stupiditate protectiva."

Daca te superi pe mine pentru ce am scris in citatul de mai sus... iti raspund ca ideea apartine lui George Orwell!

Last edited by UNNOOM; 30.11.2012 at 13:57:50.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 14:52:27
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Fratilor! Incercati rogu-va sa cititi cu atentie macar partea de introducere si off-ul thred-ului. Asta pentru cei care nu sunt in clar cu subiectul deschis! Multumesc!!!
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 14:57:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Unde apare reclama la Dune?
In locul unde e reclama la "abdomen plat"?
Attached Images
File Type: jpg Untitled.jpg (56,2 KB, 3 views)

Last edited by ioanna; 30.11.2012 at 15:02:43.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 15:02:13
ba al ha tak ba al ha tak is offline
Banned

Data înregistrării: 30.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Surpriza mare e a fost cand am dat peste: Dune de Frank Herbert.
Publicitate pe site-ul CRESTINORTODOX!!!!!
Serios!!!!!!!!!!! Ati citit cartea/cartile?
Pana cand/unde mai este aceasta CADERE LIBERA a noastra??/????!
Filmul l-ai vazut? Daca nu l-ai vazut, ti-l recomand.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum m-a ajutat pe mine site-ul CrestinOrtodox? Nicole_Alma Intamplari adevarate 5 27.09.2010 11:03:50
O noua infatisare a site-ului CrestinOrtodox admin Reguli generale de utilizare a forumului 81 16.03.2010 19:28:50