![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sa ia arma in mana si sa satisfaca cerintele NATO cei care au votat intrarea in NATO.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa ceea ce a gresit Ion Antonescu (mai mult sau mai putin discutabil) a fost ca, spre deosebire de Manerheim (care a refuzat ca trupele finlandeze sa mearga dincolo de frontiera sovieto-finlandeza din 1938), a decis ca trupele romane sa continuue participarea la razboiul antisovietic dincolo de Nistru. Pe de alta parte, situatia Romaniei era mult mai complicata decat cea a Finlandei. Finlanda aveea un singur inamic- URSS. Pe când in cazul Romaniei, Ungaria lui Horty (formal asa-zis aliata), de-abia astepta o defectiune a Romaniei in cadrul Axei, pentru a ocupa si restul Transilvaniei. Asadar- desi ideal ar fi fost ca trupele romane sa se opreasca la Nistru- practic acest lucru era extrem de greu de realizat, iar in acest caz Hitler nu ar fi ezitat sa ordone ocuparea militara si desfiintarea Romaniei ca stat. Iar in privinta aderarii la NATO, desi eu personal am votat impotriva, totusi va reamintesc ca in cadrul sondajelor de opinie de atunci, majoritatea populatiei a fost de acord cu aderarea Romaniei la NATO. Este adevarat ca pt Romania ar fi fost poate mai buna o atitudine de neutralitata , ca in cazul Austriei, Finlandei sau Suediei. Se putea merge inclusiv pe o negociere secreta cu Rusia- Rusia sa recunoasca apartenenta Basarabiei si nordului Bucovinei la Romania, iar Romania sa-si mentina un statut de neutralitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica care era cel mai fericit scenariu pe care am mizat? Germania sa castige razboiul? Ar fi fost o catastrofa pentru toata Europa. Citat:
Tot ce aveam ca resurse, mergea la nemti. Cred ca era limpede inca de pe atunci, daca Germania castiga razboiul, nu mai era loc pentru state nationale, aveam forma avansata a UE cu jumatate de secol mai devreme. Iar in privinta aderarii la NATO, desi eu personal am votat impotriva, totusi va reamintesc ca in cadrul sondajelor de opinie de atunci, majoritatea populatiei a fost de acord cu aderarea Romaniei la NATO. Votat impotriva unde? Sondajul de opinie nu tine loc de vot. Citat:
Romania si-a pierdut orice urma de independenta politica dupa lovitura de stat din '89.
|
|||
|
|||
![]()
Aici cred ca exagerati totusi!
Problema in sine nu e faptul ca am aderat la UE, ci modul in care am facut acest lucru! Noi am acceptat in genunchi toate conditiile impuse de UE, spre deosebire de Polonia de exemplul, care si ea a aderat la UE si NATO, dar conducatorii polonezi (mai patrioti si mai putin corupti decat conducatorii nostri), nu au acceptat ca Polonia sa-si distruga agricultura si industria (un singur exemplul- noi am falimentat uzina Rocar, in schimb producatorul polonez Solaris de autobuze si troleibuze prospera astazi), si sa devina doar o piata de desfacere si sursa de forta de munca ieftina! Totusi- pana in 1996- guvernul condus de Nicolae Vacaroiu- a avut intelepciunea sa pastreze in proprietatea statului sectoarele strategice din economie (electricitatea, gazul metan, Petrom, Romtelecom, SNCFR, fabricile de ciment, etc), iar intre 1990-1996 pe plan extern Ion Iliescu a dus o politica inteleapta de echilibrul intre Federatia Rusa, UE si SUA. |
|
|||
|
|||
![]()
PS Longhin (Mihail Jar) despre RAZBOIUL DIN UCRAINA: In ce țară s-au băgat americanii, numai vrajbă și sânge au adus. Vor să vadă cum se omoară ortodocșii pentru a le apăra bussines-ul lor:https://saccsiv.wordpress.com/2014/0...ssines-ul-lor/
"PS Longhin despre mobilizarea la război a românilor din Ucraina Atâta vă rog: să fiți uniți și să nu dați copiii la moarte. Credința noastră ortodoxă nu ne dă voie să ne omorâm unii pe alții. Pentru interesele politice, pentru cei care-și apără bussines-ul lor, care-și apără scaunele lor de conducere, vor să omoare lumea noastră, care trăiește în pace și-n Dumnezeu. Dragii mei, nu aveți voie să împușcați, să omorâți. Dumnezeu dă viață, Dumnezeu o ia. Conducătorii Ucrainei au spus: “credința ortodoxă este cel mai mare vrăjmaș al Ucrainei”. Așa le-au dictat străinii, care nu pot suporta adevărul, pentru că sunt orbi. PS Longhin despre victimele conflictului din Ucraina Cum pot ridica arma și împușca făptura lui Dumnezeu? Are și el mamă, soție, copil, ca și voi. De ce impun, cu de-a sila, să omorâm? Va ieși adevărul la suprafață: sunt mii și zeci de mii care au murit și ei vorbesc de sute. Eu nu dau binecuvântare să mergeți la război. Noi vă îndemnăm la pace. PS Longhin despre implicarea Statelor Unite și a Occidentului în conflict Greu vor plăti sângele care curge pe mâinile și pe hainele lor. Acestea le-a făcut o Europă blestemată, de care Sfinții Părinți au spus ‘să nu vă închinați fiarelor’ și americanii, care în ce țară s-au băgat, numai vrajbă și vărsare de sânge au adus. S-au dat la o parte și se bucură de sângele creștinilor noștri. Simțim cu toții, fraților, că suntem în pragul celui de-al treilea război mondial. De aceea vă spuneam, pocăiți-vă! Vă mulțumesc tuturor satelor, poporului din Bucovina, că v-ați ridicat și așa trebuie să se ridice toată lumea: noi nu dăm copii la moarte! PS Longhin despre actualii conducători ai Ucrainei Niciodată nu voi pomeni la Sfânta Liturghie pe acești conducători blestemați ai țării noastre. Niciodată pe acești conducători necredincioși, fără frică de Dumnezeu, care stau în fotolii și arată cu degetul zicând: omorâți. Doar o singură rugăciune: Dacă mai poți Doamne, luminează-i, că i-a cuprins lumina întunericului și iadul este peste ei. Nu vor altceva decât să curgă sânge și asta este plăcerea lor. Sataniști! Slugile satanei sunt. Dacă nu se vor opri, îi va opri Dumnezeu, dar va fi jale mare." |
|
|||
|
|||
![]()
-este vorba de parintele Mihai-Andrei Aldea
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa trecem peste toate,indiferent ce va fi.Cu rugaciune,post si milostenie depasim toate sagetile venite din partea vrajmasilor vazuti si nevazuti.
" N-am postit, n-am privegheat, nu m-am culcat pe jos, dar m-am smerit si aceasta m-a mântuit în scurta vreme, urmarind aceasta înainte de orice altceva: sa nu fiu luat în seama". (SFANTUL Ioan Scararul) |
|
||||
|
||||
![]()
Se pare ca, in ciuda acordurilor de incetare a focului, luptele continua. Agresorii rusofoni au folosit, din nou, armament greu in Donbass. Tovarasul lent-colonel KGB Vladimir Putin, noul prieten al lui Orban, una spune, alta fumeaza. Unul viseaza la Ungaria Mare, celalalt la Rusia Mare. Tovarasi! Stati linistiti la locurili voastre!
|
|||
|
|||
![]()
Ne-au atacat Donbass-ul ? Sa mergem peste ei, asa nu se mai poate.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Doctore dar daca va indigneaza asa de mult agresiunea ruseasca de ce nu dati o mana de ajutor "fratilor ucranieni" ? Ca banuiesc ca nu v-ar refuza. Sau o sa faceti la fel si in cazul in care lucrurile excaladeaza Doamne fereste, o sa ne incurajati sa ne luam la tranta cu rusii de acolo din Franta ? Parca nu apasa asa de greu cizma ruseasca atunci cand esti acolo.
![]() |
|