![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Rusia homosexualismul este scos in afara legii. In conditiile astea unde credeti ca se practica crestinismul: in occident unde unul din prietenii papei e homosexual sau in Rusia? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu am incredere in resurgenta de ultima ora a crestinismului in Rusia. Nu am incredere atata vreme cat colonelul KGB Vladimir Putin conduce continentul rus. Inclin sa cred ca ortodoxia de acolo, intr-o trista deriva filetista, e folosita ca instrument al nationalismului si ca vector al vechii politici a Rusiei Mari. Pentru Romania, asta e un pericol apropiat. Lucrurile se vor clarifica, poate, la apropiatul sinod panortodox, cand e de asteptat ca patriarhia Moscovei sa dea noi lovituri patriarhiei ecumenice. Vom asista, probabil, la o lupta intre a treia Roma si a doua Roma. Solutia ? Veniti la Roma cea adevarata!
|
||||
|
||||
![]()
Trezește-te, frate Mihnea. Trezește-te, iubitul meu frățior, iubește pe Domnul, până nu e prea târziu...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]()
glumesti, nu?!
ps: sa vina la Roma "cea adevarata" unde papa vrea femei diaconi?
Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire Last edited by stefan florin; 26.05.2016 at 10:29:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://ro.orthodoxwiki.org/Diaconi%C8%9B%C4%83 De fapt, de ce sa nu fie si oficial, ca neoficial sunt o multime de diaconite care au diverse responsabilitati clare si asumate, in comunitatile religioase. Last edited by alia28aa; 26.05.2016 at 14:20:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Diaconițele din "biserica primară" primeau hirotonie?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Da. Citeste articolul.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, sa mearga la BORu sau la BOGr care au deja femei diaconi.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Femeile nu erau hirotonite
Femeile trebuiau sa se supuna barbatilor. Iar in unele zile femeile sunt interzise sa intre in biserica |
|