Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2015, 15:08:02
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Red face

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Alăptare la cerere, din prima zi. În cazul nostru, înțărcarea a fost la 2 ani și 4 luni și a fost naturală, din cauză că a venit bebe2. Laptele a fost din ce în ce mai puțin și copilul s-a obișnuit cu ideea, din moment ce putea să mănînce (vegetale exclusiv pînă atunci). La următorii copii vom vedea...

Cam așa ceva.
Felicitari, nu stiam ca a venit si bebe 2 la voi !
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 15:08:57
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Da, suntem foarte bine, toti trei :), so far...sper sa ne tine Dumnezeu asa :)

Nu reusesc sa gasesc o pozitie cat mai confortabila pt dat papa la bebe, mai ales ca murim de cald...sa-ti iei perna pt sarcina + alaptat, nu te zgarci, ca va fi mult mai bine. Si fata de alte cheltuieli care vor fi., nu mai conteaza. S-o iei c tine si la maternitate, ca si acolo e cam lipsa de confort si n-are rost sa vii obosita praf acasa, si asa vei fi...

Doamne ajuta!

Mi-am luat perna deja pentru ca ma ajuta la dormit. Cum nu mai pot dormi pe burta, iar eu inainte de sarcina dormeam xclusiv pe burta, reusesc a dorm cumva pe semi-burta pe perna asta; am o pozitie de somn tare ciudata, dar macar dorm si dorm bine :)

Nu poti alapta din lateral, pe pat, cumva? Vara-mea asa alapta si ziua si noaptea si zicea ca ii e foarte comod si asa nu trezeste copilul nici noaptea cand ii da sa pape (ea dormea cu copilul in patul mare, tocmai in ideea ca ii e mai comod si ei si copilului cu alaptatul, mai ales noaptea).
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 15:13:03
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de forever... Vezi mesajul
Păi dacă pe paharul de cafea trebuie menționat că e fierbinte șamd... societatea nu se îndreaptă spre normalitate, din păcate...

fallen, felicitări și pe această cale!
Multumesc draga mea!

( by the way, pe bebelusi de ce nu scrie " atentie, stropeste :D"???)

PS: tu stiai un dr bun, am citit (,articol, curs) publicat de dlui...chiar ma gandeam sa-l consult si eu in legatura cu pozitia fetitei mele ...ziceam poate il recomanzi colegei cu probleme ???
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 15:18:34
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Doamne ajuta!

Mi-am luat perna deja pentru ca ma ajuta la dormit. Cum nu mai pot dormi pe burta, iar eu inainte de sarcina dormeam xclusiv pe burta, reusesc a dorm cumva pe semi-burta pe perna asta; am o pozitie de somn tare ciudata, dar macar dorm si dorm bine :)

Nu poti alapta din lateral, pe pat, cumva? Vara-mea asa alapta si ziua si noaptea si zicea ca ii e foarte comod si asa nu trezeste copilul nici noaptea cand ii da sa pape (ea dormea cu copilul in patul mare, tocmai in ideea ca ii e mai comod si ei si copilului cu alaptatul, mai ales noaptea).
Ba da pot si e f bine doar ca ma ia somnul si imi e frica mai ales cand e pe partea dintre noi.

Apropo de pozitia fatului : daca esti mica (150), nu sta mult pe scaun, inghesuita. Stai cu bazinul relaxat sa aiba loc, fa exercitii din timp, vezi ca gasesti pe net. La mine a stat inghesuita si are picior plat, se pare...plus ca s-a incurcat in cordon si nu s-a intors nicicum, ba/mai mult a ramas cu picioarele pe langa cap, abia a scos-o si prin operatie...
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 15:41:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
sophia, productia de lapte practic e stimulata de copil; de acolo de multe ori si micile probleme in perioadele e pusee de crestere, probleme care se regleaza de la sine (stimularea facuta de bebe) in cateva zile e cele mi multe ori. Presupun ca lactatia scade, apoi se opreste odata cu intarcarea copilului (nu se mi stimuleaza rezulta ca se opreste). Asa stiu eu, dar nu-s 100% sigura.
Știi bine, cu cât este mai hărnicuț bebe cu atât crește lactația, asta în cazuri normale și nu excepționale. Sunt ceaiuri care stimuează lactația: anamson, fenicul, chimen, schinduf, soc,frunze de mure/măslin. Primele trei sunt cele mai recomandate. Or mai fi și altele...Plante medicinale care opresc lactația: patrunjelul, oregano, menta, salvia, cimbrul, macrisul, iasomia.

Last edited by ovidiu b.; 04.09.2015 at 16:18:17.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 23:43:33
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

http://www.copilul.ro/sugar/alaptare...iei-a6513.html

"Stimularea lactatiei reprezinta o preocupare comuna a multor mamici care alapteaza. Multe femei care alapteaza, la un moment dat, dintr-un motiv sau altul, au mai putin lapte. Scaderea lactatiei se poate intampla din multe cauze: stresul, reinceperea serviciului sau chiar cresterea brusca a bebelusului. Stimularea lactatiei se poate produce prin marirea numarului de mese ale bebelusului, folosirea pompei pentru sani, o dieta echilibrata si chiar prin cateva clipe de relaxare.

Exista cativa pasi pe care ii poti urma pentru a preveni scaderea secretiei lactate si chiar pentru a o mari:

-Bea multa apa si hidrateaza-te pe tot parcursul zilei. Un obicei bun il reprezinta bautul unui pahar cu apa in timp ce alaptezi.
-Creste aportul caloric zilnic. Alaptarea consuma aproape 500 de calorii pe zi. Femeile care alapteaza ar trebui sa consume intre 1800-2200 de calorii pe zi pentru a-si mentine nivelul de secretie lactata. Mai putin de 1500-1800 de calorii pe zi pot scade secretia lactata si pot duce la o scadere a caloriilor continute de laptele matern.
-Odihneste-te si relaxeaza-te...."
Reply With Quote
Vechi 07.09.2015, 08:43:20
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

fallen, sunt micuta tare (1,54), dar nu prea am incotro si trebuie sa stau destul de mult pe scaun; prea mult chiar, ca lucrez la un birou. Dar imi mai iau ragazuri de plimbari si imi mai schimb pozitia pe scaun; stau uneori intinsa cumva, cu picioarele prin fata, pe unde apuc, numai sa stau comod. Problema e ca ma doare deja spatele; nu stiu ce fac pana la termen... Cumva o fii; sper ca bine.

wow, jumatate din plantele care le folosesc des in mancare (mai ales patrunjel si oregano) scad lactatia. Bine de stiut, cand voi ajunge acolo, sa le evit cat mai mult.

Multumsc de informatii.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2015, 09:55:13
fallen fallen is offline
Senior Member

Red face

Am pus-o la profil pe fii-mea:-) . A tb s-o micsorez la 100 de nu-stiu-ce...

Cori, o sa iti caut un filmulet cu " pozitii", dar nu te stresa, totusi 95% dintre copii se intorc cu capul in jos oricum. Totusi vezi ce-ti spune la morfo II si urm eco, pana la 30 sapt. Ar fi ideal sa se intoarca nainte de 30. La mine a avut si circulara. La morfo II ( 25 sapt) nu avea, dar a facut-o ulterior. Si dc esti mica chiar e bine sa-i faci cat mai mlt loc, poate ea e mare :). Acasa e bine sa stai pe genunchi si coate, intre 5 si 20 min, te relaxeaza, mai ales cand e burta mare-mare ( doar sa verifice dr daca e colul bine inchis, dc nu, stai cum iti spune el, nu fa prostii..). Partea proasta e ca am citit undeva ca la noi <155 e indicatie de cezariana ...dar nici asta nu-i un capat de tara, esti tanara, te vei reface repede.

Last edited by fallen; 07.09.2015 at 10:45:35.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2015, 09:27:47
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Vaaai, ce dulce pititca. Sa iti traiasca, sanatoasa si voioasa si sa va aiba Dumnezeu in paza! : <3

Si tu esti piticuta ca mine? :)

Saptamna viitoare (voi avea 21 saptamani) ma programez la morfo II; am niste emotii crunte si sper sa fie totul bine; sa se dezvolte bine pitica si sa fie sanatoasa. Si eventual sa ne confirme mdicul daca e ntr-adevar fetita, cum au vazut cele 2 doctorite care s-au uitat :)

Fallen, cumva o fii; nu ma stresez tare. Desi mi-as dori sa nasc natural (poate ma va ajuta faptul ca-s lata in solduri), pana la urma nu conteaza; sa fie pitica sanatoasa si sa ne tina Dumnezeu si pe noi, parintii, sanatosi sa o putem creste si sa o iubim; restul sunt detalii.

Faptul ca voi deveni in curand mma m-a facut sa ma reorientez preoesional, chiar din timpul sarcinii; voi face modulul psiho-pedagodic, apoi imi dau titularizarea si intru in invatamantul special; altfel, va trebui sa imi caut din nou de lucru, apoi, daca mai vine un bebe, iarasi cautare de munca dupa ce stau cu copilul si sa mai departe.
Sunt increzatoare ca Dumnezeu mi-a randuit sa am revelatia asta si m-a indrumat spre decizia care am luat-o. Eu indemnizatie oricum n-o sa iau, cum am avut problemele cu angajarea la negru (nu voi avea 12 luni lucrate fara intrerupere pe cartea de munca); cu prenatatul deja as avea probleme, asa ca nu stiu cum va fii. In cel mai rau caz plec si gata; fara conediu, fara nimic; si ne descurcam cumva; am facut-o si pana acum.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2015, 23:59:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Nu stiu de ce nu sunt vizibile...ma apuca nervii
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 09.09.2015 at 00:02:37.
Reply With Quote
Răspunde