Citat:
În prealabil postat de Maria_Sofia
sigur ca lumea este libera,dar conteaza in ce fel folosesc oamenii libertatea:a omora pe cineva ar fi punctul inferior al vointei umane absolut libere,la fel ca si a chinui ,a viola,ma rog a face tot ceea ce este un abuz indreptat impotriva libertatea celuilalt.A crede sau a nu crede,a crede in propriul mod,in propriul dumnezeu,intr-o idee,intr-un om,intr-un pom,a gandi liber sau cel putin a incerca sa gandesti liber,a face lucruri bune fara a fi impins de la spate de o religie,a te bucura fara a te gandi dak e ortodox sau nu astea sunt elementele ce constituie punctul superior al vointei umane.si cred k si dumnezeul pe care il preaslaviti atata ,dumnezeul pe care l-ati luat asa cum vi l-a dat biserica ,ar prefera ca oamenii sa nu piarda esenta.va concentrati pe tampenii de genul in ce pozitie sa-mi fac rugaciunea pierzandu-va astfel in lucruri...lumesti,pe care le detestati atat de tare.problema voastra este ca nici macar religia careia va supuneti atat de orbeste nu o intelege-ti,va depaseste,acceptati doar ce a selectat biserica pentru voi pt mase,rituri prostesti,molifte,acatiste,aghiazme,liturghi etc,dar voi nu mai simtiti de mult nimic spiritual in toate astea,pt ca va uitatati disperati ca o femeie a indraznit sa intre in blugi stramti in biserica,asta e defapt credita voastra.
|
Maria sau Sofia, nu stiu cum iti place sa ti se adreseze oamenii, vorbesti aici ca si cum ai stii tu ce se intampla in sufletul unui crestin, in sufletele celor care scriu pe forumul acesta...eu iti sugerez un lucru, cu cele mai bune intentii : nu te mai lasa influentata de idei preconcepute, din cate spui tu imi dau seama ca ai o idee gresita despre ce inseamna a fi crestin, a te increde in Dumnezeu, a te lasa in mana Lui, a-L urma, poate ideile astea ti le-ai format din tot felul de lecturi care te-au influentat sau poate ai vazut lucrurile astea la oameni care isi ziceau crestini sau poate au fost ambele. Incearca sa dai o sansa crestinismului, incearca sa-I dai o sansa Lui Dumnezeu, si ai sa vezi ca a fi crestin inseamna a fi pe deplin LIBER si mai mult decat atat, a folosi LIBERTATEA cu cap, GANDIND asa cum ne tot indeamna dannsan, dar gandind ce e BINE pentru noi si nu ce ne distruge spiritual.
Tu vezi crestinii ca niste oameni incuiati care se iau dupa ce spune biserica fara sa gandeasca, cel putin asta inteleg eu din vorbele tale, dar te inseli, sincer, crestinii gandesc, si ce e mai important simt, pe asta se bazeaza crestinismul, pe faptul de a-L avea pe Dumnezeu in suflet, in toata fiinta ta, de a nu trai tu ci Hristos sa traiasca prin tine, asa cum marturiseste Sfantul apostol Pavel. Da-ti o sansa si ai sa vezi ca atunci cand ai sa simti lucrurile astea, ai sa-ti doresti si tu sa lasi tot ce e lumesc, pentru ca ceea ce ne ofera Dumnezeu depaseste cu mult ceea ce ofera lumea.
Un crestin ortodox nu a pierdut esenta, ci a castigat-o...poate ai intalnit oameni care s-au declarat ortodocsi dar le-a lipsit trairea, sunt si astfel de oameni, fiecare cu trairea lui, dar nu judeca invataturile unei biserici numai dupa felul in care sunt traite acestea de oameni, pentru ca fiecare are slabiciunea lui, fiecare traieste asa cum vrea si cum poate. Iti sugerez sa cercetezi ce inseamna ortodoxia, sa citesti din acele carti pe care tu le dispretuiesti, pentru ca nu stii tu ce o sa gasesti acolo. Ai citit Biblia ca sa vezi exact pe ce se bazeaza crstinii? Ai citit carti de-ale marilor traitori ai bisericii? Fa lucrul acesta ca sa poti sa intelegi de ce tot dau crestinii citate, asta pentru ca au inteles esenta lucrurilor scrise acolo, pentru ca le SIMT si ei nu pentru ca le-au preluat fara sa gandeasca.
Uite, iti sugerez daca nu ai citit deja, sa citesti "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt sau cauta cartea parintelui Constantin Necula "Indumnezeirea maidanului" si exemple ar mai fi destule, ideea e sa dai o sansa si unor astfel de carti sa-ti atinga sufletul.
Vreau sa intaresc ce a mai spus cineva aici pe forum, nu mai retin exact cine si anume ca ortodoxia este UN MOD DE VIATA.
Cu prietenie,
Ioana :)