Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2010, 21:24:33
mirrela mirrela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Aici cred ca a gresit binecuvantatul. Se intampla si la case mai mari. Exista multi duhovnici care spun clar ca nu este bine sa apelam la acest tip de tratament. Exista energii demonice si divine. Cine ii garanteaza bolnavului ca primeste energia divina? Se poate ca pentru iluzia de sanatate astfel obtinuta sa plateasca un pret: demonizarea.

Femeia cu scurgere de sange doar s-a atins de haina Mantuitorului si s-a vindecat. Nu s-a dus sa faca nu stiu cate proceduri contra cost. Aceea s-a vindecat cu ajutorul lui Dumnezeu. De ce sa nu alergam la Dumnezeu si acum? Este mai comod sa mergem la bioenergetician, caci nu ne cere nici sa ne spovedim, nici sa postim, nici sa ne rugam!

Adica, iata ca omul zilelor noastre cauta solutii de a se descurca fara ajutorul lui Dumnezeu! Pai, daca n-avem noi nevoie de Dumnezeu, nici Dumnezeu n-are nevoie de asa oameni! Si, daca vine vaiul peste noi, n-avem decat sa ne rugam tot la bioenergetician sa ne ajute cumva...
Eu totusi nu cred ca se intampla"si la case mari" pt ca parintele era informat (stia dansul ceva,nu precum alti sfinti parinti care,sa mi se ierte,stau in chilia lor si sunt "sigilati" de societate.D-zeu nu incurajeaza singuratatea pt ca El spune ca suntem cu totii frati si mai repede te mantuiesti cand ai ocazii sa faci fapte bune-dovezi- decat sa te rogi-cu toate acestea nu combat rugaciunea-).Dupa cum relateaza in carte "nu m-a ajutat cu nimic pana acum"inseamna ca nu numai ca s-a informat,dar a si apelat.Personal,nu consider acupunctura sau homeopatia un lucru rau.Gandeste-te:homeopatia se bazeaza pe o reteta naturista cu pastile 100% organice,nu se apeleaza la substante chimice ascunse,care sa faca bine pe o parte si in cealalta parte sa-ti provoace alte boli.Personal,apelez cu mai mare incredere la suplimente naturiste decat cele conventionale.
IAr omul din zilele noastre nu face un pacat pt ca apeleaza la un "medic".Iniante medicina alopata era considerata o erezie'culmea tot de Crestinism,iar acum?uite-o unde a ajuns....atat de sus incat e considerata stiinta!Ca bioenergicienii nu te indeamna la rugaciune si post?NU as crede acest lucru.Un bioenergician adevarat(cu dau de Sus) mereu in terapiile lui(cristaloterapie sau altele)pune omul sa spuna o rugaciune in gand sau sa-si invoace ingerul pazitor(repet ca nu la toti )
Vechi 28.02.2011, 11:03:32
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Implicit open mind

Citat:
În prealabil postat de CM Vezi mesajul
Subiectul este deosebit de generos pentru a-l putea sintetiza in cateva fraze.
Si tu poti sa faci acelasi lucru cu propriile tale maini pentru tine.
cat timp omul se simte bine daca vecina pune mana pe el, nu vad cum ar putea fi convins sa sufere mai departe pentru ca a citit nu stiu ce intr-un articol. De asemenea, probabil ca participarea la slujbe si ritualuri nu i-a adus nici o alinare si acesta este motivul pentru care Biserica isi pierde adeptii practicanti, din lipsa de rezultate concrete. Lumea nu are timp sa astepte viata de apoi, omul vrea sa fie sanatos si fericit acum si aici, ceea ce din pacate, nemafiind nici un Iisus prin preajma, altii nu pot oferi. Daca ne amintim Iisus a cucerit si convins lumea prin faptele sale de vindecare si miracolele infaptuite nu prin trimitere la texte, oricum pe vremea aia nu prea cred ca stia lumea sa citeasca.
Vorbim dar nu oferim nici o solutie practica, omul nu Simte ceea ce Biserica sustine ca ar trebuie sa simta.
Din pacate, refuzul de a accepta aceasta realitate si lipsa unei educatii spirituale sanatoase face ca fenomenele paralele, gen secte religioase, vrajitorie, etc sa prospere intr-un mod spectaculos.
Pentru cel intitulat bate_vantul: vad ca esti reticent si temator fata de ce se intampla cu ai tai, lasa-i in pace daca ei se simt bine asa. Daca tu ai dubii, trebuie sa studiezi mult si sa ai o practica indelungata a rugaciunii pentru ca sa poti discerne tu insuti ce face acea vecina si ce nu face ea, asa ca stai la distanta atata timp cat nu cunosti fenomenul, este lucrul cel mai bun.

ABSOLUT DE ACORD! Ma inclin!
Vechi 28.02.2011, 15:19:45
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Treaba asta cu energiile este inca o inselare diavoleasca! In niciun caz nu are vreo legatura cu ortodoxia!
Vechi 28.02.2011, 15:31:32
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Harul care aduce tamaduire, nu se obtine prin tehnici, ci prin unirea cu Hristos. Aceasta este chemarea Bisericii spre tamaduire. Iar unirea cu El nu se face prin bioenergii, ci prin impartasirea cu Trupul si Sangele Sau.
Vechi 28.02.2011, 20:43:40
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Treaba asta cu energiile este inca o inselare diavoleasca! In niciun caz nu are vreo legatura cu ortodoxia!
Din punctul meu de vedere sunt Duhul Sfânt și alte duhuri... necurate. Nu există energii pozitive și negative... În momentul în care omul începe să creadă că există și alte energii pe lângă Duhul Sfânt, este înșelat... iar cel ce lucrează cu bioenergii e vrăjitor de o speță mică... iar în homeopatie sunt de obicei rețete de plante care formează un medicament după mai degrabă ritualuri... deci oricât de frumos ar suna, ar fi mai bine să ne ferim... cine vrea...
Vechi 28.02.2011, 21:26:51
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Harul care aduce tamaduire, nu se obtine prin tehnici, ci prin unirea cu Hristos. Aceasta este chemarea Bisericii spre tamaduire. Iar unirea cu El nu se face prin bioenergii, ci prin impartasirea cu Trupul si Sangele Sau.
Asa este

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere sunt Duhul Sfânt și alte duhuri... necurate. Nu există energii pozitive și negative... În momentul în care omul începe să creadă că există și alte energii pe lângă Duhul Sfânt, este înșelat... iar cel ce lucrează cu bioenergii e vrăjitor de o speță mică... iar în homeopatie sunt de obicei rețete de plante care formează un medicament după mai degrabă ritualuri... deci oricât de frumos ar suna, ar fi mai bine să ne ferim... cine vrea...
Exista si alte duhuri,scrie si in Scriptura,dar sunt duhuri rele,de la diavol! Trebuie sa le deosebim. In orice caz in "bioenergii" nu e nimic de la Dumnezeu ci de la vrajmasul...
Vechi 08.03.2011, 16:15:44
constantin1 constantin1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2009
Implicit

Pai si daca parintele Teofil Paraian, unul din marii duhovnici ai Romaniei, spune ca este de la Dumnezeu, eu pe cine sa cred?
Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Vechi 08.03.2011, 16:17:27
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de constantin1 Vezi mesajul
Pai si daca parintele Teofil Paraian, unul din marii duhovnici ai Romaniei, spune ca este de la Dumnezeu, eu pe cine sa cred?
A zis Pr. Teofil Pârâian că bioenergia e de la Dumnezeu? Unde? Trebuie să văd și eu.
Vechi 08.03.2011, 17:59:36
constantin1 constantin1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
A zis Pr. Teofil Pârâian că bioenergia e de la Dumnezeu? Unde? Trebuie să văd și eu.
http://www.slideshare.net/FrescatiSt...-luati-bucurie
Vechi 09.03.2011, 09:02:24
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Acest subiect nu-si are rostul aici....In general vorbind se emit teorii vizavi de ceva nestudiat ca lumea de marea majoritate si pt unii/altii au anumite vederi, fiind si post mai bine lasati-o balta...
Subiect închis