Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2007, 10:55:15
Mircea
Guest

Implicit

Intradevar in zilele noastre prea putini dintre cei botezati ortodox, traiesc o viata crestina. Pt. multi tainele bisericii nu au importanta, ei fac nunta cu nasi si la biserica (cei care o fac)pt. ca asa e obiceiul. Sa speram ca romanii ortodocsi se vor intoarce la Dumnezeu si vor incepe sa-si traiasca credinta.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 21:54:54
mathly24 mathly24 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.02.2007
Implicit

va stresez si eu cu o problema.sunt cu o persoana de vreo 4 ani si am planuit sa ne casatorim la anul, dar pe mine ma apasa de cativa ani foarte tare faptul ca traiesc necununat. as fi vrut sa ma casatoresc mai devreme dar nu au fost de acord parintii ei care nu prea dau importanta sufletului.as dori niste sfaturi daca se poate pt ca ma macina rau pacatul asta si pana la anul parca mai e o viata.amcazut si in pacatul desfranarii si nici nu ma pot spovedi pt ca viitoarea sotie nu este de acord sa intram intr-o perioada de castitate pana atunci si cred ca ar fi foarte greu si pt mine din moment ce stam impreuna de trei ani si dormim impreuna.va multumesc
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 22:15:15
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Mathly, prin exemplul personal iti spun ca se poate sa traiesti in castitate dupa ce ai cazut, chiar cu persoana care iti este aproape. Important este sa vrei sa faci asta! Ai nevoie de un duhovnic, de o spovedanie sincera si de un sfat bun...Si de intelegere din partea persoanei de langa tine.
Sa stii ca niciodata nu e prea tarziu pentru un nou inceput si cred ca mult mai bine v-ar fi sa va incepeti viata de fanilie "curati".
Daca ea nu intelege, fa-o sa inteleaga, daca tu chiar iti doresti asta.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 22:19:20
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mathly24
va stresez si eu cu o problema.sunt cu o persoana de vreo 4 ani si am planuit sa ne casatorim la anul, dar pe mine ma apasa de cativa ani foarte tare faptul ca traiesc necununat. as fi vrut sa ma casatoresc mai devreme dar nu au fost de acord parintii ei care nu prea dau importanta sufletului.as dori niste sfaturi daca se poate pt ca ma macina rau pacatul asta si pana la anul parca mai e o viata.amcazut si in pacatul desfranarii si nici nu ma pot spovedi pt ca viitoarea sotie nu este de acord sa intram intr-o perioada de castitate pana atunci si cred ca ar fi foarte greu si pt mine din moment ce stam impreuna de trei ani si dormim impreuna.va multumesc
Draga Mathly24,

De unde stii tu ca vei/vom mai trai pana anul urmator? Maine poate sa fie ultima zi. Ce raspuns vei da tu la Judecata?

Mi se pare oricum extraordinar faptul ca te mustra constiinta si ai dori sa mergi spre spovedanie. Problema e ca inca nu ai suficienta tarie, fiindca pana la urma cred ca te atrage mai mult viata aceasta trecatoare decat vesnicia...asta fiindca credinta ta e slaba, foarte slaba. Dar oriunde este slabiciune si neputinta, Dumnezeu poate sa lucreze daca tu Ii ceri.

Nu mai da vina pe parintii ei care nu vor, nu mai da vina pe ea ca nu vrea, ci uita-te la tine daca nu cumva tu esti cel care se complace in situatie. Discuta cu viitoarea ta sotie si explica-i macinarea ta interioara, care pana la urma este pentru binele vostru, al familiei voastre. Daca te iubeste cu adevarat va intelege si veti merge amandoi sa va spovediti si sa aveti o perioada de infranare, mai tarziu o sa-ti multumeasca. Iar daca ea nu doreste sa mergeti sa va spovediti, mergi tu. Rugaciunea duhovnicului, Hristos Care vine in spovedanie si iti ia durerea, poate sa-i miste si prietenei tale inima. Nu mai sta pe ganduri, mergi!

Si as zice sa nu mai amanati nunta. Parintii ei sau ai tai nu au NICIUN cuvant in toata problema asta. Voi decideti. Nu parintii va fac viata, ci voi. Hai, nu-L mai lasati pe Hristos sa tot stea la usa inimii voastre. Primiti-L inauntru!

Elena
Reply With Quote
Vechi 01.03.2007, 15:19:47
PISICUTA35 PISICUTA35 is offline
Member

Data înregistrării: 13.02.2007
Implicit

Pentru mathly24:

Trebuie sa o schimbi si pe prietena ta, sa o aduci pe calea credintei etc.
Daca ea acum nu vrea sa auda de aceste lucruri, iti asumi riscul crezind ca o va face pe viitor? ca familist ai mai multe probleme de rezolvat, cu o vei face? sau vei accepta alte si alte compromisuri?
Mergeti amandoi la spovedit. Lasati parerea parintilor.
Iar daca fata nu vrea sub nici o forma, gandeste-te mai bine la viitor, ....

Reply With Quote
Vechi 01.03.2007, 22:52:29
rld_mario rld_mario is offline
Junior Member

Implicit

este foarte important sa nu cazi...ar daca ai cazut spovedeste-te si primeste un canon ca sa te curatesti..
acuma eu nu stiu daca u zici asta inainte sa cazi sau doar te gandesti cum ar fi daca o sa cazi...
Motiveazate asa:daca nu stiai la nunta cununile se pun doar celor ce nu sau intinat inainte de aceasta mare Sfanta taina...

si toti se roaga "Doamne Dumnezeul nostru cu marire si cu cinste incununeaza-i pe dansii!"

Ps:chiar daca uni preoti pun cununile la toata lumea cei incununati de Dumnezeu sunt tot doar cei CURATI!

Reply With Quote
Vechi 01.03.2007, 22:57:07
rld_mario rld_mario is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion
eu mi-am pierdut fecioria din niste prostii facute in adolescenta.acum regret nespus aceste fapte si as vrea sa-mi indrept greselile facute.Un pas ar fi ca, mi-am deschis inima catre Dumnezeu.Acum pana cand o sa ma casatoresc vreau sa nu mai cad in acest pacat groaznic.
ma regasesc in ceea ce zici u aici Ioane....si mie mi sa intamplat.........daca nu te superi dami un id de mess....sau intra pe mine rld_mario

VALABIL pt oricine de pe forumul asta:RLD_MARio
id de mess
Reply With Quote
Vechi 02.03.2007, 10:28:39
andreea_teo andreea_teo is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.01.2007
Implicit

Fecioria presupune atat o stare e curatie trupeasca,cat si una sufleteasca.
Nu poti afirma ca esti feciorelnic atata timp cat tu ai ganduri intinate, ori, mai grav, savarsesti pacatul malahiei.
Intr-adevar nu savarsesti pacatul propriu-zis,dar tot nu te poti numi feciorelnic,ci virgin(a).
Insusi Mantuitorul spune in Sfanta Scriptura ca cel care se uita la femeie cu pofta a si savarsit pacatul desfranarii cu aceasta in inima sa.
Un parinte spunea ca desi nu a cunoscut nicio femeie, totusi nu este feciorelnic.
Asadar cati dintre noi se mai pot numi feciorelnici?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2007, 13:51:49
umilinta umilinta is offline
Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NiCcoleta
Nicodim Aghioritul ,"Deprinderi Duhovnicesti"--->meditatia a 16-a A."Pentru ca daca ne-am arunca o privire la Sfintii Parinti,vom gasi ca este minunata si cereasca superioritatea vietii de feciorie si aproape de neasemanat cu cea de casatorie.Iata dumnezeiescul Hrisostom,in "Cuvintarea despre feciorie" zice :"Cu atit intrece fecioria viata de casatorie,cu cit cerul intrece pamintul si ingerii pe oameni".Iar Fericitul Augustin zice:"Petrecerea vietii in feciorie este ingereasca si grija de nesticaciunea cea vesnica in trup sticacios".Dumnezeiescul Gherman in "Epistola catre Ovinion"zice:"Fecioria este o jertfa adusa lui Hristos si o urmare a ingerilor";iar in "Epistola a 22-a "zice :"Fiul lui Dumnezeu s-a pogorit pe pamint si a rinduit o petrecere ingereasca,ca cel inchinat de ingeri in cer,sa aiba ingeri si pe pamint".Ignatie Teoforul ,in"Epistola catre Tarsieni"zice :"Pe fecioare le-a numit preotese ale lui Hristos".Dumnezeiescul Ambrosie in tilcuirea patimilor,numeste pe monahi mucenici,iar Ciprian numeste fecioria rod si floare a Bisericii(Cuv.10),iar Marele Atanasie in "Tratatul despre feciorie" zice:"Fecioria este bogatia necheltuita,floare nevestejita,templu al lui Dumnezeu,locas al Duhului Sfint,margaritar de mult pret,trofeu impotriva iadului si a mortii".Isiodor Pelusiotul(Epist.1151)zice:"Este drept a asemana cu soarele pe cei ce pazesc fecioria si cu stelele pe cei ce pazesc nunta cinstita",si iarasi(Epist.1778)zice:"Prin feciorie omul se aseamana ingerilor,iar prin casatorie nu se deosebesc cu nimic de animale,a caror impreunare este necesara".De accea si chemarile pe care le face Domnul in Sfinta Evanghelie se potrivesc mai bine cu viata monahilor decit cu a celor casatoriti:"Cel ce vrea sa-mi urmeze mie,sa s e lepede de sine,sa-si ea crucea sa si sa vina dupa Mine"(Luca 14,33).
citeste pe Myblog.ro scriind dreapta sus tainele bisericii
Reply With Quote
Vechi 02.03.2007, 14:38:07
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mathly24
mathly24,
Deoarece sunteti impreuna de 4 ani si dormitzi impreuna si va iubitizi atunci continuatzi viata de acum, exact asha cum este in prezent, pana la anu si indraznitzi sa facetzi nunta asha cum v-atzi propus.
In pacatul desfranarii (a inshelarii nevestei/ pietenei) este trist daca se cade si pentru asta merita sa incerci sa te indreptzi, mai ales daca te si apasa, pana nu va fi prea tarziu.

"Ce a legat Dumnezeu omul sa nu desparta, ca se vor lipi femeia si barbatul si vor lasa pe mama si pe tatal lor si vor fi un singur trup" un citat aproximativ din memorie

Iar cununia este binecuvantarea relatziei, mai curata (daca este intre virgini) sau asha cum este ea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fecioria Sf.Asteapta Generalitati 47 19.05.2010 21:25:20
fecioria ilieradu Nunta 6 28.08.2009 18:32:22