![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Foarte important pentru cei ce vorbesc de rau (uneori aprope de hula) despre actualul patriarh:
FAPTELE SFINTILOR APOSTOLI - CAPITOLUL 23 1. Si Pavel, fixand sinedriul cu privirea, a zis: Barbati frati, eu cu bun cuget am vietuit inaintea lui Dumnezeu pana in ziua aceasta. 2. Arhiereul Anania a poruncit celor ce sedeau langa el sa-l bata peste gura. 3. Atunci Pavel a zis catre el: Te va bate Dumnezeu, perete varuit! Si tu sezi sa ma judeci pe mine dupa Lege, si, calcand Legea, poruncesti sa ma bata? 4. Iar cei ce stateau langa el au zis: Pe arhiereul lui Dumnezeu il faci tu de ocara? 5. Iar Pavel a zis: Fratilor, nu stiam ca este arhiereu; caci este scris: "Pe mai-marele poporului tau sa nu-l vorbesti de rau". |
|
|||
|
|||
![]()
IPS Daniel, pe numele sau de mirean Dan Ilie Ciobotea, este nascut in 1951 in satul Dobresti, judetul Timis. A stat 12 ani in strainatate inainte de 1989, studiind la Strasbourg si la Freiburg im Breisgau, apoi fiind profesor la Institutul Ecumenic din Bossey - Elvetia, de unde si suspiciunea ca ar fi colaborat cu Securitatea, lucru insa nedovedit pina acum de nici un document. A intrat in viata monahala in 1987, la Manastirea Sihastria, avindu-l ca parinte duhovnicesc pe Ilie Cleopa. Intre 1 septembrie 1988 si 1 martie 1990 a indeplinit functiile de consilier patriarhal, director al Sectorului Teologie Contemporana si Dialog Ecumenic si conferentiar la catedra de misiune crestina a Institutului Teologic din Bucuresti, dupa care a fost ales episcop-vicar in Mitropolia Banatului, cu numele de Lugojanul. A facut parte din Grupul de Reflectie pentru Reinnoirea Bisericii, infiintat in ianuarie 1990, grup care s-a desfiintat in vara aceluiasi an, cind PS Daniel a devenit mitropolit la Iasi.
|
|
|||
|
|||
![]()
si..care-i treaba?sunt informatii pe care le cunoastem luate din ziare,sau de pe site,ce vrei sa demonstrezi cu aceste inf.?orice om are o biografie mai mult sau mai putin reala.E oK prezentarea...
|
|
|||
|
|||
![]()
Pro-ecumenism evident. Si ziceti ca l-au ales prin vot?
Sper numai sa apere bine ortodoxia. ca doar, majoritatea romanilor suntem ortodocsi. |
|
|||
|
|||
![]()
asta se întâmpla când noi ca persoane neavizate ne dam cu parerea într- o problema atât e importanta.. haos total.. tot felul de aberatii strigatoare la cer.. ma întreb ce parere ar avea un necrestin daca as citi aceste mesaje.. ne ar plânge de mila cu toata ortodoxia noastra milenara.. nu vedeti fratilor ca suntem patetici? sunt alte lucruri mai importante, mai ziditoare pt suflet decât discutia despre patriarh. nu situ care au dreptate cei pro sau cei contra ips Daniel dar stiu ca asemenea discutii nu aduc nimic bun ci numai pacate grele pt sufletele noastre. ar fi bine sa ne vedem lungul nasului si sa ne îngrijim mai mult de noi decât e viata patriarhului.. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!
|
|
|||
|
|||
![]()
Mesajul Cuviosului Paisie Aghioritul, potrivit si noua astazi:
http://www.razboint rucuvant. ro/2007/09/ 07/epistola- plina-de- durere-a- cuviosului- paisie-aghioritu l-despre- tulburarile- din-biserica/ "În vremurile noastre vedem ca multi fii credinciosi ai Bisericii noastre, monahi si mireni, din pacate, s-au desprins de Ea, din pricina filo-unionistilor. Cred ca nu este deloc bine sa ne despartim de Biserica de fiecare data când Patriarhul greseste, ci fiecare are datoria si obligatia de a protesta si de a lupta dupa puterile sale în sânul Bisericii. A întrerupe pomenirea Patriarhului, a te desprinde si a crea propria Biserica, si a continua sa vorbesti de rau pe patri*arh cred ca este un lucru irational. Daca pentru o abatere sau alta a patriarhilor ne despartim si facem propriile noastre biserici - sa ne fereasca Dumnezeu! - îi vom întrece chiar si pe protestanti. Usor se desparte cineva, însa greu se întoarce. Din nefericire, avem multe „biserici" în vremea noastra. Ele au fost create fie de grupuri mari, fie chiar si de catre o persoana. Deoarece s-a întâmplat ca în chilia lor sa existe biserica (ma refer la cele ce se petrec în Sfântul Munte), unii au crezut ca pot sa faca si propria lor Biserica independenta[ 4]. Daca filo-unionistii dau prima lovitura Bisericii, acestia mentionati mai sus dau a doua lovitura. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne lumineze pe toti, si pe Patri*arhul nostru PF Atenegora (inlocuiti daca vreti cu Daniel, nota noastra), pentru ca mai întâi sa se faca unirea acestor „biserici", sa se restabileasca linistea în rândul tuturor or*todocsilor scandalizati, pacea si dragostea duhovniceasca între Bi*sericile Ortodoxe Rasaritene, si dupa aceea sa se ia în atentie si unirea cu celelalte confesiuni, daca si întrucât doresc cu sinceritate sa îmbratiseze învatatura ortodoxa. As vrea sa mai spun ca exista si o a treia grupare în Biserica noastra. Sunt acei frati care ramân fii credinciosi ai Ei, dar care nu au o întelegere duhovniceasca între ei. Sunt preocupati cu a face critica unul altuia, iar nu pentru binele luptei în general. Se urmaresc unul pe altul (mai mult decât pe propriul sine) spre a vedea ce va spune sau ce va scrie celalalt, ca pe urma sa-l loveasca fara mila. În timp ce, daca el însusi ar fi spus sau ar fi scris acelasi lucru, l-ar fi sustinut cu multe marturii din Sfânta Scriptura sau de la Sfintii Pa*rinti. Raul care se face este mare, deoarece, pe de o parte îl nedrep*tateste pe aproapele sau, iar pe de alta îl si doboara înaintea ochi*lor celorlalti credinciosi. De multe ori împrastie si necredinta în su*fletele celor slabi, fiindca îi sminteste. Din nefericire, multi dintre noi avem pretentii nesabuite de la ceilalti. Vrem ca toti sa aiba acelasi caracter duhovnicesc ca si noi. Când cineva nu se potriveste cu caracterul nostru, adica fie este putin mai indulgent, fie putin mai taios, îndata tragem concluzia ca nu este om duhovnicesc. Toti sunt de trebuinta Bisericii. Toti Parintii, atât cei cu un caracter blând, cât si cei severi, i-au oferit slujirile lor. Asa cum pentru tru*pul omului sunt absolut necesare si cele dulci si cele acre, chiar si papadia cea amara (fiecare are propriile sale substante hranitoare si vitamine), tot astfel este si pentru Trupul Bisericii. Toti sunt ab*solut necesari. Unul completeaza caracterul celuilalt si toti suntem datori sa suportam nu numai caracterul celuilalt, ci si slabiciunile pe care le are ca om. Din nou cer iertare la toti ca am îndraznit sa scriu. Eu sunt un monah simplu si lucrarea mea este sa încerc, pe cât este cu putinta, sa ma dezbrac de omul cele vechi si sa ajut pe ceilalti si Biserica prin rugaciune. Dar fiindca au ajuns pâna la sihastria mea vesti triste despre Sfânta noastra Ortodoxie, m-a durut mult si am con*siderat ca este bine sa scriu cele pe care le-am simtit. Sa ne rugam cu totii ca Dumnezeu sa pogoare harul Sau si fie*care sa ajute în felul sau spre slava Bisericii noastre". |
|
|||
|
|||
![]()
ar fi bine sa punem în inimi aceste cuvinte. poate ne mai linistim..
|
|
|||
|
|||
![]()
sincer nu prea sunt pro ips daniel,dar atata timp cat nu provoaca vreo separare a BOR e perfect sa-l tina dumnezeu.fiecare are greseli dar nu trebuie sa provocam un haos total.il preferam pe ips teoctist dumnezeul sa-l odihneasca dar nu poate fii vesnic...e totusi bizar modul in care a fost ales noul patriarh..s-au incalcat niste reguli...sper sa aiba macar putin din popularitatea ips teoctist si sa ajunga la inimile noastre
doamne ajuta-ne si en iarta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
frate marius fa o vizita pe la topicul privind limpezirea apelor de la generalitati... :-)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Patriarhul Moscovei si Papa | Erethorn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 41 | 29.10.2010 15:20:47 |
Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu | cozia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 58 | 29.10.2010 12:11:39 |
Patriarhul nostru împlinește azi 59 de ani | AthosT | Generalitati | 24 | 24.07.2010 15:14:38 |
Patriarhul Daniel si protestantii | olivian | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 268 | 09.04.2008 11:49:20 |
|