Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2007, 20:05:02
mirelat
Guest

Implicit

Pai ce sa facem, fiecare isi duce crucea cum poate si cum stie. Iar cine e mai sarguitor si vrea sa ajunga cu bine la capat, il roaga pe Dumnezeu sa-l lumineze. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2007, 20:06:56
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Pai ce sa facem, fiecare isi duce crucea cum poate si cum stie. Iar cine e mai sarguitor si vrea sa ajunga cu bine la capat, il roaga pe Dumnezeu sa-l lumineze. Doamne ajuta!
era vizavi de intrebarea lui stefan, alias veilur.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2007, 22:05:06
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Pai da, asta este valabil pentru noi ortodocsii, dar sectantii nu vor deloc sa fie luminati de Dumnezeu, ei considerand ca religia lor este la fel de adevarata ca si a noastra, ba chiar mai adevrata ca a noastra, ortodoxia fiind considerata o secta din punctul lor de vedere, dupa cum bine stiti ca si evreii ne considera o secta de 2000 de ani.
Citat:
În prealabil postat de jeny11
Cred ca este o problema foarte grava deoarece sectantii de rit adventist sunt foarte habotici ei traiesc dupa legi drastice
Jeny, eu cred ca religia lor nu este atat de drastica, pentru ca daca era asa, nu se mai converteau atat de multi la celelalte culte. Ba dimpotriva, ortodoxia este religia anevoioasa, amintiti-va numai de sfintele canoane ale Sfantului Vasile cel Mare cate restrcitii impune :|
Reply With Quote
Vechi 20.12.2007, 15:09:49
paraschevaiasi's Avatar
paraschevaiasi paraschevaiasi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cdiasimi
Nu pot sa-ti spun dac-ai facut bine sau nu referitor la decizia pe care ai luat-o. Vreau doar sa te incurajez si nu uita, timpul le rezolva pe toate. Daca sufera sau nu n-ai de unde sa stii sau ti-a impartasit ce simte? Numai tu stii daca a incercat sa mai vorbeasca cu tine, sa-ti vorbeasca despre ea, la ce ar fi dispusa sa renunte, sa schimbe ... la fel si tu. Nu uita (sa nu uitam), nu trebuie numai sa cerem, sa asteptam sa primim de la celalalt, trebuie si sa oferim in schimb din suflet, DIN IUBIRE.
Foarte bine spus, trebuie sa oferim dar sa si primim.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2007, 19:18:02
adri adri is offline
Member

Data înregistrării: 27.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Stiti ce ma inteb eu? Ce faceati daca va nastea-ti intr-o familie de alta credinta asa cum s-a nascut si domnisoara cu care ar trebui sa se casatoreasca Berlusconii?
Buna intrebare. Trebuie sa ne punem si in situatia celuilalt.

Banuiesc ca ea spera ca in timp sa-l convinga sa treaca el la adventisti. Ceea ce nu e bine.

Dar ce vrea Dumnezeu pentru ea? Poate ca prin aceasta relatie vrea s-o aduca la credinta cea dreapta.

Dar asta implica din partea lui silviu o cruce grea. Sa continue aceasta relatie cu speranta ca ea se va schimba. Adica rugaciune si rabdare. (Si iubire, bineinteles, dar asta am inteles ca exista).
......
Nu stiu ce sa zic... Pare mai buna aceasta varianta. Dar ar putea el duce aceasta cruce ? As putea eu ?

PS. Sper totusi sa nu-mi faca Dumnezeu figura si sa ma indragostesc de vreo sectara. :)
Reply With Quote
Vechi 20.12.2007, 23:07:06
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adri

PS. Sper totusi sa nu-mi faca Dumnezeu figura si sa ma indragostesc de vreo sectara. :)
Da da! De asta sa ne fereasca Dumnezeu! :)
Reply With Quote
Vechi 20.12.2007, 23:13:24
paraschevaiasi's Avatar
paraschevaiasi paraschevaiasi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2007
Implicit

Am am fost la sectanti de la 17 ani pana la varsta de 24 de ani. Nu e ceva fff rau in invatatura lor, dar tinand cont ca nu e adevarata credinat asta e grav. Ei zic ca ei sunt cei mai buni si ca cei din lume sunt pacatosi, adica se refera la ortodocsi. Ortodoxia este lumea cea rea si cea mai pacatoasa pt ei. Eu in acea secta mi-am cunoscut sotul, dar dumnezeu a facut ca amandoi sa ne intoarcem in ortodoxie deodata. Asta a fost minunea lui Dumnezeu. Deci Dumnezeu face minuni cu ereticii. Nu trebuie sa rupem neapparat o relatie cu o persoana pe care o iubim ca nu stim ce vrea Dumnezeu sa faca. Dar ce-i drept ca si sf Pavel spune sa te casatoresti cu cineva asemenea tie, si eu cred ca se refera sa aibe aceeasi credinta. Poate ca ar trebui sa te sfatuiesti cu un duhovnic nu sa mergi pe ceea ce spunem noi. Sper sa auzim de bine. Dragostea adevarata il schimba pe om, si atunci cand simti ca esti iubit cu adevarat te schimbi cum poti tu mai bine pt acel om de langa tine, iti dai si viata pt el. Sunt Oameni ce sunt sectanti din neam in neam, de unde sa stie ei de ortodoxie daca noi le intoarcem spatele. Sectantilor le e ffff greu sa priceapa ortodoxia. Ei se lovesc in primul rand de icoane, ei spun ca icoanele sunt idoli si ca noi ne rugam la idoli, ei nu pot vedea dincolo de acea pictura. Asta e invatatura sectantilor. Si mai grav e ca ei nu vb despre Maica Domnului. Cel putin in acei ani cat am fost eu la sectanti nu stiu daca s-a pomenit de Maica Domnului de 3 ori. Pt ei cel ma important e doar Domnul Iisus. Un sectant trece la ortodoxie doar prin minunile lui Dumnezeu, asta mi-a spus-o duhovnicul meu. Roaga-te la Dumnezeu si vezi ce ai de facut, parerea mea e sa nu dai cu piciorul asa repede unei relatii, nu sti ce va fi. Te poti casatori si peste un an si peste 3, asta pt a vedea daca va fi vreo schimbare in viata ei legat de ortodoxie. Tu trebe sa fi un exemplu viu pt ea.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2007, 00:18:08
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paraschevaiasi
Sectantilor le e ffff greu sa priceapa ortodoxia. Ei se lovesc in primul rand de icoane, ei spun ca icoanele sunt idoli si ca noi ne rugam la idoli, ei nu pot vedea dincolo de acea pictura. Asta e invatatura sectantilor. Si mai grav e ca ei nu vb despre Maica Domnului. Cel putin in acei ani cat am fost eu la sectanti nu stiu daca s-a pomenit de Maica Domnului de 3 ori. Pt ei cel ma important e doar Domnul Iisus.
Sa stii ca si eu am fost ispitit rareori cu privire la cinstirea icoanelor si a sfintelor moaste. Cu icoanele eram tentat sa cred ca ar fi idolatrie fix in perioada cand am scultat radiouri eretice, iar cu sfintele moaste la fel. Dar mi-a parut rau ca am cazut in astfel de indoieli asupra ortodoxiei, marturisind pacatele. Acum am credinta nestramutata asupra ortodoxiei, nu ma mai poate ispiti nimica. :)
Reply With Quote
Vechi 21.12.2007, 00:51:28
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

In general, atunci cand spunem "stau in picioare si nimic nu ma va dobori" se intampla "minunea" si ne trezim pe jos. :( Ma refer la ispitire in general.

Modul de a actiona al diavolului e acelasi intotdeauna... l-as numi lipsit de originalitate, pentru ca intotdeauna plagiaza si doar copiaza, altceva nu stie sa faca, dar uneori tocmai pozitia asta "sigura" ii da mana libera, pentru ca atunci cand spui "eu sunt tare", nu te mai increzi in Cel ce poate sa iti dea puterea sa invingi orice ispita, cat mai degraba in propria-ti putere.

Nu imi place sa zic despre mine "sunt tare", pentru ca stiu ca nu e asa, dar recunosc ca "sunt slaba", pentru ca in slabiciunea mea puterea Lui e facuta desavarsita... atunci cand spun sunt slaba, ma bizui pe Dumnezeu si pe puterea Sa de a-mi da si mie putere.

Sa luptam lupta cea buna, alergarea noastra sa fie placuta lui Dumnezeu!

Multa pace! ;)
Reply With Quote
Vechi 22.12.2007, 02:15:20
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silviuberlusconii
Aseara am luat o hotarare foarte grea , din pacate am rupt o relatie care mergea cred destul de bine ,intradevar nu era exclus sa nu apara probleme in viitor ;oare gestul pe care l am facut aseara va merita ?Nu stiu ce sa mai spun ,ma simt penibil fata de ea ,vinovat si poate chiar las ,pentru ca va suferi enorm din cauza mea . Revin deseara poate voi fi intr o dispozitie mai buna .
Eu zic ca nu trebuia rupta relatia asa dintr-o data.
Trebuia sa discuti cu ea intii motivul, sa-i spui punctul tau de vedere, sa stie si ea care e durerea ta, ceeace cred ca ai facut.:)
Bineiteles ca ai facut un suflet sa sufere.
Dar mai bine acum decit mai tirziu.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
probleme cu parintii blackmetal_15 Generalitati 14 18.09.2013 12:13:52
Probleme la varsta mea TheKing Intamplari adevarate 49 03.07.2008 09:16:15
probleme conjugale radup Nunta 10 21.03.2008 23:17:20