![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cozia, "ineptii" este un cuvant tipic crestin ortodox ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Si eu sunt pentru interzicerea avorturilor . Dar aceasta nu este suficient . Trebuie sa li se explice semenilor de ce nu e bine sa se faca avort . Aceasta explicatie cuprinde doua elemente . Cea crestina , cu implicarea preotilor ( din nefericire multi , cu toate ca la spovedanie explica cum e cu acest pacat , la predica evita subiectul pentru a nu-si pierde enoriasii ) si a mirenilor ( foarte important e ca fiecare sa propovaduim cuvantul Domnului in patratica noastra ) . Si cea morala , prin vizionari de astfel de materiale ( Eu comentez preponderant in ziare ce au o atitudine mai degraba necrestina , ba chiar anticrestina . Cand am deschis subiectul avort , majoritatea mi-au sarit in cap . Dupa ce i-am convins sa vada filmuletele , TOTI au fost de acord ca avortul e o crima ) .
O lege antiavort e greu de crezut ca va fi legiferata , deoarece deocamdata e nepopulara . Pana atunci insa , e imperios necesara implicarea bisericii , preoti si mireni , precum si obligativitatea de a prezenta filme de genul celor mentionate toate clinicile de stat sau private unde se practica avorturi . http://saccsiv.weblog.ro/ |
|
|||
|
|||
![]()
Cu filmulete si campanie anti-avort in spitale si toate cele, sunt de acord!! Totul pana la interzicerea legala. Iar ajungem la andrele, ierburi si mortalitati
|
|
|||
|
|||
![]()
cineva in topic a amintit de femeile care se dezumanizeaza facand avort si sjung sa aiba repulsie fata de cele care chiar nasc prunci.Haideti sa le convingem macar pe acele femei(mai tinere)care au facut un avort(accidental)de gravitatea faptei,ca altadata sa nu mai repete..nu e cazul Alexandra sa simtim repulsie fata de pacatul omului,mai bine sa-l ajutam sa simta el repulsie fata de propria fapta..fiecare cu pacatele lui,ca mai sunt si altele.Nu stiu de ce te grabesti sa tragi concluzii sa te declari de partea unuia sau a altuia..cei care nu aveti copii va este usor sa vb.despre lucrruri care nu stiti cu ce "se mananca"..nu va mai grabiti sa va dati cu parerea..ar insemna sa ne uram intre noi nu?sa fim cinsttiti si sa recunoastem ca fiecare are in fam femei care au cel putin un avort facut,eu de asemenea am mama,matusi..si apropo de filmul lui Mungiu,pare sa fie pro avort,adica prezinta intr-o lumina neagra epoca de trista amintire,este o invitatie la avortul facut in cabinete moderne,in "siguranta"
|
|
|||
|
|||
![]()
si totusi intre doua rele alegem pe cea mai putin rea:prezervativul.Daca n-ar exista el ma indoiesc ca ati mai fi in tabara anti-avort...nu sunt atatde indiscreta sa intreb cati au folosit sau folosesc dar nu ma indoiesc ca majoritatea,altfel nu am mai avea calculatoare,nu am avea timp sa pierdem vremea pe aici am sta dupa cei 14-15 copii ..si ajungem la egoism cum zicea Sofia Iuga,egoismul ne cracterizeaza pe toti nu numai pe cei crescuti pe vremea lui impuscatu.daca n-am fi egoisti n-am mai cumpara prezervative...pai haideti sa facem copii,sa renuntam la prezervative,la abstinenta de frica aparitiei copiilor..nu doar discutii de dragul discutiilor,fete de 16 ani care-si dau cu parerea in loc sa invete pentru examenele de capacitate....???
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se face apelul cred la a evidentia situatia femeii in societatea patriarhala inlantuita in a satisface placerile sexuale ale barbatilor si nimic mai mult, un obiect de uz sexual si atat. Atmosfera morbida a filmului descrie din pacate realitatea cu care se confrunta femeia IN SOCIETATEA ACTUALA. Si inca nu e nimic. Aici a fost prezentata doar situatia femeii intelectuale, dar ce pateste biata femeie la tara (INSARCINATA UNEORI) in mainile sotilor toparlani, care nu mai au nici un D-zeu, dumnezeul lor fiind bautura si boxul-violenta in familie. MA mir ca nu prea s-a remarcat VIOLUL la care au fost supuse bietele fete, una din ele insarcinata fiind in 4 luni 3 saptamani si 2 zile DE CATRE "SALVATORUL CU CHIP DE BESTIE" CARE A FACUT AVORTUL. Si chiar nu a-ti remarcat INDUIOSATOAREA SI DUREROASA imagine a fatului care avea deja trasaturi umane???? Si expresia de groaza, mila, spaima cand ACEA FATA DUPA CE A FOST SI VIOLATA a privit bietul suflet???? Este imposibil sa nu sensibilizeze acest film publicul. Si mesajul e clar: NU avortului si NU VIOLULUI. NU teroarei femeii, NU discriminarii femeii. NU viitorului morbid. Oare cand vor inceta acea parte de barbati psihopati sa trateze FEMEILE ca niste obiecte? Cand vor constinetiza ca le DOARE AVORTUL, le DOARE NEPASAREA LOR, le doare violenta fizica, le doare LIPSIREA DREPTURILOR. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Postarea nu este un atac si continuarea ideei care ai postat-o. |
|
||||
|
||||
![]()
Subscriu la ce spui Dilema, ma bucur ca ai inteles mesajul filmului lui Mungiu, un barbat si totusi a surprins atat de bine femeia vulnerabila ,in ipostaza de victima, in aceasta societate,care nu e f departe de vremurile trecute.asa ca imi pare rau ca unii nu au vazut aspectele esentiale...dar am mai intrebat, ce facem noi pt a ajuta niste biete femei de la tara, a caror unica grija este sa tina casnicia si asa darapanata din cauza unui betivan si a unui trandav,fara s-o destrame, acceptand orice injosire si orice umilinta...noi nu facem nimic pt acestia, nici statul, poate Biserica ar trebui sa faca mai mult...dar unde am ajuns cu discutia...dacae pacat sa dormi cu iubitul? , hm...asta nu e pacat, pacat e sa te desfranezi, pacat e sa ajungi la avort, pacat e sa desparti o casa de om, pacat e sa te certi in fata copiilor, pacat e sa nu te intelegi cu persoana iubita, pacat e sa nu-l iubesti pe Dumnezeu!
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu sunt de acord cu avortul poate si din cauza ca eu nu am fost printre cei fericiti de a putea avea copii dar nici nu pot sa fiu de acord cu intrerzicerea lui caci fara sa vrem vom deveni si noi criminali caci cei care au trecut prin tavalugul ceausist nu se poate sa nu isi aduca aminte ce a insemnat interzicerea avortului morti copii care au crescut fara dragostea mamei care sa nu veniti sa-mi spuneti ca nu-si iubeau copii ci eu cred ca tocmai ca si iubeau pe cei pe care ii aveau stiau ca in conditile pe care le aveau nu puteau sa mai creasca altul decent alegeau aceasta cale care le duceau uneori la moarte si daca va scriu aceste randuri trebuie sa va spun ca stiu ce spun caci de la o varsta frageda 13 ani dintr-o greseala in timpul unei operatii am fost obligata sa-mi petrec foarte mult timp in spitale in care se aduceau femei in asemenea situatie si nu de putine ori se intervenea asupra lor cand era prea tarziu caci una din obligatile celor care aplicau aceasta lege era acea de a afla cine le-a ajutat si de multe ori ele nu spuneau sau spuneau prea tarziu si mureau si atunci va intreb ce vom face vom aplica si noi dinte pentru dinte?Eu cred ca ar trebui sa ne intrebam ce putem face fiecare dintre noi sa nu se ajunga la avort si nu sa incepem cu pedeapsa si primul pas cred ca ar fi invatarea copiilor nostri ce sa faca in prevenirea sarcinilor nedorite ,educatia sexuala trebuie sa se faca fie ca suntem de acord cu ea fie ca nu caci majoritatea tinerilor de azi practica sexul chiar daca el e condamnat de noi si biserica va spun asta din experienta caci chiar daca nu am nascut am crescut doua flori si pot spune ca chiar daca duhovnicul meu nu a fost deacord cu mine eu le-am facut educatie sexuala de mici copile si azi sunt sigura ca nu am gresit caci au ajuns la 24 respectiv 23 de ani fara a fi nevoite sa treaca prin trauma unui avort caci din ce am vazut eu trauma este foarte mare stiu ca vor fii uni care ma vor condamna dar ii rog mai intai sa citeasca cele spuse mai sus si mai ales sa se gandeasca ce e mai important pentru ei daca doamne fereste ar fii implicati in mod direct copii lor sau invatamintele de la stramosi poate ca voi arde in iad pentru gandurile mele dar cel putin floricelele mele nu vor suferi:)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Propunere | alinnasser2010 | Generalitati | 3 | 14.04.2010 21:20:38 |
am o propunere: | maria-luisa | Generalitati | 36 | 14.01.2010 19:20:51 |
propunere | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 157 | 08.05.2009 19:09:51 |
|