![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
numai ortodox nu e ce cel ce da importanta doar Bibliei... Citat:
pe de alta parte.. spunea un parinte.. "protestantii si neoprotestantii au schimbat pe Papa cu un Papa de hartie care este Sf Scriptura, i-au dat infailibilitate Sfintei Scripturi; iar Sf Scriptura in sine nu se poate talcui, si nu are Adevarul in sine ca litera ucide Duhul de viata, Scriptura se talcuieste in Duhul Traditiei, isi are sensul in interpretarea parintilor". pe de a 3-a parte... :) dilema mai spunea ceva de Sf Canoane (de fapt, nici el nu prea stie in ce sa creada.. ba nu scrie in Biblie, ba nu exista canon), dar oare Fiul ei ii va trece cu vederea dorinta doar pt ca nu exista un canon? poate ca undeva scrie, dar noi nu stim... ca altfel n-ar fi rezistat atatia ani. sa nu uitam porunca lui Dumnezeu inca din Vechiul Testament: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta"... printre altele inseamna a-i asculta; daca nu-i asculti, n-ai cum sa-i cinstesti. si ar fi culmea ca tocmai Dumnezeu sa incalce aceasta porunca si sa nu-si asculte Maica. oare nu stiti ca Maica Domnului scoate zilnic mai multi pacatosi din iad decat toti sfintii la un loc? si asta pt ca Iisus nu-i poate refuza nimic.. Citat:
nu spun sa nu intrebi de ce... nu cred ca exista cineva care sa nu fi fost curios cand a aflat ca femeile n-au voie sa paseasca pe Athos... dar una e s-o faci din pura curiozitate si alta e s-o faci iscoditor... "Se stie ca, dupa inaltarea Mantuitorului la cer si pogorarea Sf. Duh asupra celor 12 Apostoli, printre care erau si sfintele femei mironosite, in frunte cu Sf. Fecioara Maria, urmand poruncii Mantuitorului: "Mergand invatati toate neamurile... si propovaduiti evanghelia la toata zidirea", Sf. apostoli au tras la sorti, care incotro sa mearga la propovaduire. In chipul acesta, s-au oranduit toti, fiecarei in cate o parte a lumii. Cat despre Maica Domnului, singur Dumnezeu, dupa a Sa pronie, i-a randuit mai inainte soarta, trimitand pe arhanghelul Gavriil, care i-a vestit, ca sa mearga la muntele Athos, unde sunt cele mai multe Temple pagane. Aceasta s-a indeplinit intocmai, in urmatoarele imprejurari: In insula Cipru, fusese randuit episcop, Lazar, cel inviat a 4-a (eu stiam ca a 3-a zi... gresesc eu? ???) zi din morti; hirotonit de catre apostolul Varnava, ucenicul Sf. Ap. Pavel. Dupa un timp, oarecare, Lazar a fost cuprins de un dor nespus, de a mai vedea, odata inainte de a-si da obstescul sfarsit pe prea Sf. Fecioara; dar stiind bine, ca el nu se mai putea duce la Ierusalim, din cauza jidovilor, carel urmareau, ca sa-l ucida, a scris o epistola Maicii Domnului, prin care o ruga, cu multa staruinta si cu adanca smerenie, ca sa vina ea la Cipru, spre a-I impartasi blagoslovirea Fiului si Dumnezeului. Maica Domnului, primind scrisoarea aceasta duioasa, a raspuns Sf. Lazar, ca-i va indeplini dorinta, numai sa-i trimita o corabie in portul Iaffa, ca sa o ia. Primind acest raspuns, Sf. Lazar s-a umplut de o bucurie nespusa si a trimis indata corabia la port. Maica Domnului o astepta. S-a suit în corabie, insotita fiind de apostolul Ioan feciorelnicul -in grija caruia o lasase Mantuitorul - si de alti doi apostoli si s-au indreptat cu corabia, spre insula Cipru. Vantul insa fiind impotriva, - dupa dnmnezeiasca randuiala de sus - se pomeneste dupa catava vreme de calatorie, la limanul lui Climent, din muntele Athos, in dreptul Manastirii Ivirilor de azi. Cand s-a apropiat corabia de tarm, s-a întamplat o minune! Toti idolii din munte au cazut cu fetele la pamant, sfaramandu-se in mii de bucati; iar idolul Apolon, cel din varful Athonului racnind groaznic, fara oranduiala, ca niciodata, a strigat; Iesiti noroadelor barbati si femei, tineri si bătrani si alergati in graba, la limanul lui Climent, ca sa intampinati pe Maica Marelui Imparat si adevaratului Dumnezeu, Iisus Hristos! Si zicand aceste cuvinte, indata idolul a cazut de pe varful muntelui, impreuna cu diavolul care locuia intr-nsul, sfaramand coama intreaga a muntelui si prabusindu-se in adancurile marii. Norodul, auzind aceasta, s-a inspaimantat foarte si adunandu-se la un loc cu mic cu mare s-au pogorat in graba la limanul lui Climent, unde au intampinat pe prea Sf. Nascatoare de Dumnezeu si Sf. apostoli care era cu dansa. Fiind ea pe bordul corabiei, i-au adus cuviincioasa cinstire si cazand i s-au inchinat, zicand; "O prea sfanta stapana, Maica pururea fecioara! Spune-ne luminat cum ai nascut pe cel neincaput? Cum ai hranit cu lapte din sanul Tau pe cel ca hraneste toata faptuirea si cum ai tinut in Sf. Tale brate pe cel ce tine in brate toată zidirea? " Atunci Maica Domnului, cea cu dar daruita, deschizand gura a dezvaluit norodului aceluia inselat de idoli toate tainele Fiului Sau, invatandu-i sa creada si sa se boteze in numele Lui. Si asa a crezut tot norodul si s-a botezat de la mic la mare, aducand multumire Maicii Prea Curate. Maica Domnului le-a mai spus urmatoarele cuvinte: [b]"O fii luminati, ascultati. Acest loc a fost sortit mie de către Fiul si Dumnezeul meu. Voi insa, nu veti mai ramane mult aici, pentru ca pe muntele acesta voi trimite barbati din toata lumea, ca sa vietuiasca in curatie, dupa chipul ingerilor." [i]" restul... aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/muntele-athos/ISTORIC.HTM |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar icoanele sunt in biblie?, dar catapeteasma, dar unele dintre Tainele bisericii, arhitectura si orientarea bisericii, minastirea, monahismul, samd???? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
intimplarile adevarate CARE S-AU PETRECUT DE-A LUNGUL CELOR 2000 de ani ,CONFIRMA si INTARESC ceea ce scrie in biblie.Ele fac parte din ISTORIA ADEVARATA A BISERICII,caci tot ce e si pamintesc ,deci si partea paminteasca a bisericii,are o istorie ,formata din o multime de intimplari adevarate si minuni ale sfintilor si ale Maicii Domnului,de care nu putem sa facem abstractie ,ca si cum nu s-ar fi intimplat,ca de altfel ar fi si f. absurd sa nu tinem cont de ele ,caci ele ,intimplarile ,au fost lasate totdeauna cu un anumit tilc,ca orice fapt care vine de la Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As vrea ca cineva de aici sa imi aduca dovezi dogmatice si canoane ale sinodului ecumenic sa argumenteze DE CE FEMEILOR LI S-AR FI INTERZIS SA URCE PE MUNTELE ATHOS???? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci ideea ar fi ca trebuie sa te cred pe tine..as vrea sa stiu si eu cand demult ai citit acea carte si ce carte ai citit si ce argumente plauzibile ai sa te cred? Si nu prea inteleg ce legatura are frumusetea cu spiritualitatea aici? Asa deci Maica Domnului mai este si geloasa pe alte femei...bai ce chestie... Si chiar mi s-a facut frica citindu-ti mailul...m-am convins sa nu merg acoplo... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
INCENDIU PUTERNIC IN MUNTELE ATHOS in apropierea Man. Hilandar. | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 15.08.2012 08:18:23 |
Stiinta si razboiul sfarsitului lumii | JustNicol | Generalitati | 3 | 29.07.2012 22:04:18 |
Semnele sfarsitului | Florin-Ionut | Despre Sfanta Scriptura | 114 | 17.09.2009 06:42:18 |
|