Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2008, 11:40:14
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dillema
Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
Eu stiam ca Biblia, dar ma rog...
Dupa Biblie s-a continuat cu traditia . Sf Duh a contiuat sa ne vorbeasca prin "cartea" Traditiei. O gasesti in multe "volume" la Librarie. Acolo scrie si de Sf Munte unde femeile au intrat din greseala fugarind probabil niste caprite. Asta nu inseamna ca acum au apasat pe butonul Armaghedonului,... desi poti sa stii ce mecanisme se pun in miscare?

In schimb eu unul cred ca Antihristul s-a nascut deja...
D-zeul meu e HRISTOS. Al tau care este? Traditia?
Traditia nu are caracter de inspiratie divina, ci sunt sfaturi si marturii, invataturi morale si spirituale ale sfintilor parinti, obiceiuri care se aplicau in acele perioade ale societatii si te ajuta sa tii calea dreapta.
Biblia are caracter inspirat divin, iar Noul Testament cuprinde invataturile si activitatea Mantuitorului, pe care daca le respecti te vor ajuta sa te mantuiesti.

Chestia cu Muntele Athos este o noua inventie fara noima si misogina. Mantuitorul a venit pentru toata lumea sa ne mantuiasca SPUSA CLAR IN BIBLIE fie femeie fie barbatsi subit vine unul si zice ca a visat-o pe Maica Domnului care interzice femeii sa mearga pe Muntele Athos, practic sa impuna prapastie intre barbat si femeie si cica in numele MAICII DOMNULUI! Bine macar ca nu incep sa omoare femeii in numele lui D-zeu cum fac musulmanii
dillemioara draga, nu te supara ci mai bine tzi-ai pune in taina intrebarea shi vei vedea cata dreptate mantuitoare este scrisa pe acea pancarda... shi eu tind sa cred ca este voia psf. Fecioare Maria, chiar daca in aparentza este o nedreptatzire de tip misogin..... totushi este asha cum s-a rugat psf. Nascatoare de Dumnezeu. Deci nu este nimic rauvoitor in asta fatza de femei, daca ash indrazni ash zice chiar dincontra...
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 17:22:19
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de IlIegh
Eu sunt un misogin convins, dar nu am simtit niciodata nevoia sa dau viata. Si apoi, cum dau femeile viata fara barbati ? In vitro ?
Ai auzit de CLONARE? :)))))))
Nu, ca cica ies copii cu sistem imunitar anemic,copii fara chef de viata,... ca dintr-o impreunare din plictiseala:dozingoff:
Nu are nici o legatura cu adevarul stiintific. Ai cunoscut personal vreun copil care s-a nascut in urma inseminarii in vitro? Stii ce presupune? Sunt copii perfect normali, se dezvolta normal in uter. Astea sunt idei preconcepute pentru ca vine in contrasens cu ideea ca sufletul apare in urma conceptiei
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 18:17:46
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
SA-mi fie cu iertare dar nu stiu ce crestin ortodox esti tu daca accepti clonarea ..
dillema ortodox (drept credincios)? cred ca glumesti...
numai ortodox nu e ce cel ce da importanta doar Bibliei...

Citat:
Biblia are caracter inspirat divin, iar Noul Testament cuprinde invataturile si activitatea Mantuitorului, pe care daca le respecti te vor ajuta sa te mantuiesti.
bine zis... "Noul Testament cuprinde invataturile si activitatea Mantuitorului"... deci ce treaba ar avea Sf Munte cu acestea?

pe de alta parte.. spunea un parinte.. "protestantii si neoprotestantii au schimbat pe Papa cu un Papa de hartie care este Sf Scriptura, i-au dat infailibilitate Sfintei Scripturi; iar Sf Scriptura in sine nu se poate talcui, si nu are Adevarul in sine ca litera ucide Duhul de viata, Scriptura se talcuieste in Duhul Traditiei, isi are sensul in interpretarea parintilor".

pe de a 3-a parte... :)
dilema mai spunea ceva de Sf Canoane (de fapt, nici el nu prea stie in ce sa creada.. ba nu scrie in Biblie, ba nu exista canon), dar oare Fiul ei ii va trece cu vederea dorinta doar pt ca nu exista un canon? poate ca undeva scrie, dar noi nu stim... ca altfel n-ar fi rezistat atatia ani.
sa nu uitam porunca lui Dumnezeu inca din Vechiul Testament: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta"... printre altele inseamna a-i asculta; daca nu-i asculti, n-ai cum sa-i cinstesti.
si ar fi culmea ca tocmai Dumnezeu sa incalce aceasta porunca si sa nu-si asculte Maica.
oare nu stiti ca Maica Domnului scoate zilnic mai multi pacatosi din iad decat toti sfintii la un loc? si asta pt ca Iisus nu-i poate refuza nimic..

Citat:
subit vine unul si zice ca a visat-o pe Maica Domnului care interzice femeii sa mearga pe Muntele Athos
ce inseamna sa vorbesti din nestiinta si cu rea credinta...
nu spun sa nu intrebi de ce... nu cred ca exista cineva care sa nu fi fost curios cand a aflat ca femeile n-au voie sa paseasca pe Athos... dar una e s-o faci din pura curiozitate si alta e s-o faci iscoditor...

"Se stie ca, dupa inaltarea Mantuitorului la cer si pogorarea Sf. Duh asupra celor 12 Apostoli, printre care erau si sfintele femei mironosite, in frunte cu Sf. Fecioara Maria, urmand poruncii Mantuitorului: "Mergand invatati toate neamurile... si propovaduiti evanghelia la toata zidirea", Sf. apostoli au tras la sorti, care incotro sa mearga la propovaduire.

In chipul acesta, s-au oranduit toti, fiecarei in cate o parte a lumii. Cat despre Maica Domnului, singur Dumnezeu, dupa a Sa pronie, i-a randuit mai inainte soarta, trimitand pe arhanghelul Gavriil, care i-a vestit, ca sa mearga la muntele Athos, unde sunt cele mai multe Temple pagane.

Aceasta s-a indeplinit intocmai, in urmatoarele imprejurari: In insula Cipru, fusese randuit episcop, Lazar, cel inviat a 4-a (eu stiam ca a 3-a zi... gresesc eu? ???) zi din morti; hirotonit de catre apostolul Varnava, ucenicul Sf. Ap. Pavel.

Dupa un timp, oarecare, Lazar a fost cuprins de un dor nespus, de a mai vedea, odata inainte de a-si da obstescul sfarsit pe prea Sf. Fecioara; dar stiind bine, ca el nu se mai putea duce la Ierusalim, din cauza jidovilor, carel urmareau, ca sa-l ucida, a scris o epistola Maicii Domnului, prin care o ruga, cu multa staruinta si cu adanca smerenie, ca sa vina ea la Cipru, spre a-I impartasi blagoslovirea Fiului si Dumnezeului.

Maica Domnului, primind scrisoarea aceasta duioasa, a raspuns Sf. Lazar, ca-i va indeplini dorinta, numai sa-i trimita o corabie in portul Iaffa, ca sa o ia. Primind acest raspuns, Sf. Lazar s-a umplut de o bucurie nespusa si a trimis indata corabia la port. Maica Domnului o astepta. S-a suit în corabie, insotita fiind de apostolul Ioan feciorelnicul -in grija caruia o lasase Mantuitorul - si de alti doi apostoli si s-au indreptat cu corabia, spre insula Cipru.

Vantul insa fiind impotriva, - dupa dnmnezeiasca randuiala de sus - se pomeneste dupa catava vreme de calatorie, la limanul lui Climent, din muntele Athos, in dreptul Manastirii Ivirilor de azi.

Cand s-a apropiat corabia de tarm, s-a întamplat o minune! Toti idolii din munte au cazut cu fetele la pamant, sfaramandu-se in mii de bucati; iar idolul Apolon, cel din varful Athonului racnind groaznic, fara oranduiala, ca niciodata, a strigat; Iesiti noroadelor barbati si femei, tineri si bătrani si alergati in graba, la limanul lui Climent, ca sa intampinati pe Maica Marelui Imparat si adevaratului Dumnezeu, Iisus Hristos! Si zicand aceste cuvinte, indata idolul a cazut de pe varful muntelui, impreuna cu diavolul care locuia intr-nsul, sfaramand coama intreaga a muntelui si prabusindu-se in adancurile marii.

Norodul, auzind aceasta, s-a inspaimantat foarte si adunandu-se la un loc cu mic cu mare s-au pogorat in graba la limanul lui Climent, unde au intampinat pe prea Sf. Nascatoare de Dumnezeu si Sf. apostoli care era cu dansa. Fiind ea pe bordul corabiei, i-au adus cuviincioasa cinstire si cazand i s-au inchinat, zicand; "O prea sfanta stapana, Maica pururea fecioara! Spune-ne luminat cum ai nascut pe cel neincaput?

Cum ai hranit cu lapte din sanul Tau pe cel ca hraneste toata faptuirea si cum ai tinut in Sf. Tale brate pe cel ce tine in brate toată zidirea? " Atunci Maica Domnului, cea cu dar daruita, deschizand gura a dezvaluit norodului aceluia inselat de idoli toate tainele Fiului Sau, invatandu-i sa creada si sa se boteze in numele Lui.

Si asa a crezut tot norodul si s-a botezat de la mic la mare, aducand multumire Maicii Prea Curate.

Maica Domnului le-a mai spus urmatoarele cuvinte: [b]"O fii luminati, ascultati. Acest loc a fost sortit mie de către Fiul si Dumnezeul meu. Voi insa, nu veti mai ramane mult aici, pentru ca pe muntele acesta voi trimite barbati din toata lumea, ca sa vietuiasca in curatie, dupa chipul ingerilor." [i]"

restul... aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/muntele-athos/ISTORIC.HTM
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 22:51:32
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
inseminarii in vitro? Stii ce presupune?
Clonarea este cu totul altceva decit in-vitro.:D asa ca intreaba-te mai intii pe tine...si mai citeste despre sanatatea animalelor clonate.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 22:58:56
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
SPUSA CLAR IN BIBLIE
esti foarte dubioasa cu DOAR CE E IN BIBLIE...am avut eu dubiile mele si...cam incep sa se adevereasca

Dar icoanele sunt in biblie?, dar catapeteasma, dar unele dintre Tainele bisericii, arhitectura si orientarea bisericii, minastirea, monahismul, samd????
Reply With Quote
Vechi 12.01.2008, 00:03:37
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
imi amintesc ca am citit mai demult intr-o carte ca o imparateasa de la bizant a intrat in sf. munte pt a duce un cadou de pret si a fost intimpinata de o femeie f.f.frumoasa care a intrebat-o ce cauta acolo si ea a zis ca merge sa duca daruri [donatii adica]la o manastire[imi pare rau ca numai imi amintesc la care]si femeia frumoasa i-a raspuns imparatesei:nu stii ca acest munte este teritoriul meu si nu al altor femei?Imparateasa nu a mers mai departe dindu-si seama ca a fost MAICA DOMNULUI care a oprit-o si a trimis daniile pe altcineva pina la manastire. Asa ca AVIZ AMATOARELOR sa nu li se intimple si mai rau!
A fost odata ca-n povesti...Deci astea sunt reperele voastre spirituale...Eu stiam ca Biblia, dar ma rog...
sint intimplari adevarate ,este vb de o imparateasa a bizantintului,care a trait in carne si oase ,doar ca acum nu imi amintesc numele si este O INTIMPLARE ADEVARATA ,NU POVESTE.sI SA STII CA SI DRACUL CUNOASTE EXTREM DE BINE BIBLIA ,MAI BINE CA NOI ,IAR DRACII TEOLOGI ii ademenesc si incurca daca e cu putinta si pe cei alesi,daramite pe noi ,cei neteologi.Pe noi ne invirte pe degetul cel mic dracul si ne facem sa o interpretam cum vrea el si nu cum trebuie .De aceea noi ,ortodocsii ne orientam in intelegerea bibliei dupa ceea ce zic Sf. Parinti care au avut har de la Dumnezeu in intelegerea bibliei,Si apoi acest comportament al ortodocsilor nu este altceva decit un exemplu de SMERENIE.Adica nu ma incumet eu ,o nimica toata ,o nimeni ,un fir de praf in vint sa-mi permit sa interpretez dupa capul meu biblia.DOAMNE FERESTE!IN ACEST FEL SANSA DE A CADEA IN PLASA CELUI RAU ESTE MULT MAI MICA.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2008, 00:09:54
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

intimplarile adevarate CARE S-AU PETRECUT DE-A LUNGUL CELOR 2000 de ani ,CONFIRMA si INTARESC ceea ce scrie in biblie.Ele fac parte din ISTORIA ADEVARATA A BISERICII,caci tot ce e si pamintesc ,deci si partea paminteasca a bisericii,are o istorie ,formata din o multime de intimplari adevarate si minuni ale sfintilor si ale Maicii Domnului,de care nu putem sa facem abstractie ,ca si cum nu s-ar fi intimplat,ca de altfel ar fi si f. absurd sa nu tinem cont de ele ,caci ele ,intimplarile ,au fost lasate totdeauna cu un anumit tilc,ca orice fapt care vine de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2008, 01:40:12
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de erzbet
inseminarii in vitro? Stii ce presupune?
Clonarea este cu totul altceva decit in-vitro.:D asa ca intreaba-te mai intii pe tine...si mai citeste despre sanatatea animalelor clonate.
Draga cozia...asa intrebare ASA RASPUNS...imi pare rau ca nu ai inteles mesajul si tu si cei care mi-au sarit in cap.

As vrea ca cineva de aici sa imi aduca dovezi dogmatice si canoane ale sinodului ecumenic sa argumenteze DE CE FEMEILOR LI S-AR FI INTERZIS SA URCE PE MUNTELE ATHOS????
Reply With Quote
Vechi 12.01.2008, 01:47:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
imi amintesc ca am citit mai demult intr-o carte ca o imparateasa de la bizant a intrat in sf. munte pt a duce un cadou de pret si a fost intimpinata de o femeie f.f.frumoasa care a intrebat-o ce cauta acolo si ea a zis ca merge sa duca daruri [donatii adica]la o manastire[imi pare rau ca numai imi amintesc la care]si femeia frumoasa i-a raspuns imparatesei:nu stii ca acest munte este teritoriul meu si nu al altor femei?Imparateasa nu a mers mai departe dindu-si seama ca a fost MAICA DOMNULUI care a oprit-o si a trimis daniile pe altcineva pina la manastire. Asa ca AVIZ AMATOARELOR sa nu li se intimple si mai rau!
A fost odata ca-n povesti...Deci astea sunt reperele voastre spirituale...Eu stiam ca Biblia, dar ma rog...
sint intimplari adevarate ,este vb de o imparateasa a bizantintului,care a trait in carne si oase ,doar ca acum nu imi amintesc numele si este O INTIMPLARE ADEVARATA ,NU POVESTE.sI SA STII CA SI DRACUL CUNOASTE EXTREM DE BINE BIBLIA ,MAI BINE CA NOI ,IAR DRACII TEOLOGI ii ademenesc si incurca daca e cu putinta si pe cei alesi,daramite pe noi ,cei neteologi.Pe noi ne invirte pe degetul cel mic dracul si ne facem sa o interpretam cum vrea el si nu cum trebuie .De aceea noi ,ortodocsii ne orientam in intelegerea bibliei dupa ceea ce zic Sf. Parinti care au avut har de la Dumnezeu in intelegerea bibliei,Si apoi acest comportament al ortodocsilor nu este altceva decit un exemplu de SMERENIE.Adica nu ma incumet eu ,o nimica toata ,o nimeni ,un fir de praf in vint sa-mi permit sa interpretez dupa capul meu biblia.DOAMNE FERESTE!IN ACEST FEL SANSA DE A CADEA IN PLASA CELUI RAU ESTE MULT MAI MICA.
Mda...nu e de mirare...dar sa va ierte D-zeu...

Deci ideea ar fi ca trebuie sa te cred pe tine..as vrea sa stiu si eu cand demult ai citit acea carte si ce carte ai citit si ce argumente plauzibile ai sa te cred?

Si nu prea inteleg ce legatura are frumusetea cu spiritualitatea aici?

Asa deci Maica Domnului mai este si geloasa pe alte femei...bai ce chestie...
Si chiar mi s-a facut frica citindu-ti mailul...m-am convins sa nu merg acoplo...
Reply With Quote
Vechi 12.01.2008, 01:49:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
dillema ortodox (drept credincios)? cred ca glumesti...
numai ortodox nu e ce cel ce da importanta doar Bibliei...
Exat! Sunt crestin ortodox, ma intreb ce religie aveti voi .
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
INCENDIU PUTERNIC IN MUNTELE ATHOS in apropierea Man. Hilandar. Laura19 Stiri, actualitati, anunturi 0 15.08.2012 08:18:23
Stiinta si razboiul sfarsitului lumii JustNicol Generalitati 3 29.07.2012 22:04:18
Semnele sfarsitului Florin-Ionut Despre Sfanta Scriptura 114 17.09.2009 06:42:18