Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2008, 22:24:44
ancah
Guest

Implicit

Scuzai-mi va rog necunoasterea, dar nu am stiut ca jidan e peiorativ. Asa cum spunem german si neamt, am crezut ca se foloseste la fel evreu si jidov, cum gasim in unele opere literare mai vechi. Cred ca jidan vine din lb maghiara, care si ei sunt unguri si maghiari. Si noi romanii suntem romani si vlahi. La fel probabil si alte popoare au cate doua sau mai multe nume. Totusi altceva e sa zicem italian si macaronar.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2008, 22:31:30
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Nu Ancah, exemplele tale nu sunt echivalente cu terneul de jidan
ci cred ca acestea:
german - fascist
ungur - sovin
roman - tigan
italian - ...nu stiu, insa termenul de macaronar sigur nu este ceva jignitor

din nou scuze, sunt doar exemple nu vreau sa jignesc pe nimeni
Reply With Quote
Vechi 17.03.2008, 23:42:44
ancah
Guest

Implicit

Multumesc, cozia; pur si simplu nu aveam reprezentarea cuvantului "jidan". u obisnuiesc sa-l folosesc.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 09:10:41
razvan_m
Guest

Implicit

Sora intru credinta Ancah, vad totusi ca nu ma prea crezi in legatura cu Talmudul de la Babylon.
Sursa din care am citat a fost vol. II a lucrarii autorului german Jan Van Helsing (pseudonim) "Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX", Editura Samizdat< Bucuresti 1999.
Lucruri asemanatoare despre evreii talmudisti sunt relatate si de marele savant roman, medicul Nicolae Paulescu in lucrarea sa "Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Franc-Masoneria", pe care o poti descarca de la urmatoarea adresa web:
http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.php?list.40

.................................................. ...............................
Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 09:17:44
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeny11
In cea ce ma priveste eu nu pot fii deacord cu blamarea totala a masoneriei in primul rand deoarece pentru ca noi cei din afara ei nu cunoastem adevarata fata a ei dupa cum am putut eu vedea ea se bazeaza pe valorile morale mai mult decat pe cele religioase iar blamarea ei doar pe aceste criterii nu cred ca poate duce la ceva bun ci spre un nou holocaust, ma intreb daca papa Ioan Paul alII lea sau PREA SFANTUL TEOCTIST pot fi considerati masoni daca au incercat impacarea dintre diferitele confesiuni!Cred ca ar trebui sa ni se dezvaluie din interiorul masoneriei credinta lor si mai ales ce inseamna aceasta si cum ne afecteaza pe noi ceilanti caci altfel riscam sa se repete istoria adica riscam sa dam vina pentru tot ce este rau pe ei fara a cauta adevaratii vinovati.
Nu se zice Prea Sfantul Teoctist Prea Sfant este Dumnezeu si Prea Sfanta este Maica Domnului ...Chiar daca ar fi Sfant...Sfintilor li se cuvine venerarea...Pe cand adorarea i se cuvine numai lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 09:28:26
Senior Member

Implicit

"Fratele" Horea, omagiat de masoni la Alba Iulia

Dorin Timonea
Luni, 03 Martie 2008
Loji masonice din Bucuresti, Alba si Cluj, afiliate la Marea Loja Nationala a Romaniei, l-au omagiat sambata la Alba Iulia pe "fratele" Horea, conducatorul Rascoalei de la 1784, considerat unul dintre primii masoni romani.

Masonii au depus coroane de flori la monumentul de pe Dealul Furcilor, unde a avut loc supliciul conducatorilor Rascoalei de la 1784. In cadrul ceremoniei sobre si discrete au fost depuse coroane de flori din partea Marii Loji Nationale a Romaniei, reprezentata de Marele Maestru Viorel

Danacu, maior in Ministerul Administratiei si Internelor, dar si din partea Lojelor "Horea, Closca si Crisan" din Alba Iulia, "Victoria" din Cluj-Napoca, "Domnul Tudor" si "Constantin Brancoveanu" din Bucuresti. Evenimentul de la Alba Iulia a fost organizat de omul de afaceri Mircea Ioan Chira, Mare Maestru al Lojii "Horea, Closca si Crisan". Manifestarea a continuat cu o conferinta masonica publica, de fapt, cateva discursuri ale "fratilor", in care s-a evocat, printre altele, importanta masoneriei in relatiile externe ale Romaniei, dar si sacrificiile facute de masonii romani de-a lungul vremii. "Francmasoneria se impune sa-i prezinte semenilor intr-o voce unitara pe cei care au semnat actul Marii Uniri de la 1918. Trebuie sa recladim Marea Unire. Sa spunem adevarul! Trebuie sa evocam ceea ce a facut delegatia Romaniei la Conferinta de Pace de la Paris, unde a trecut in corpore in loja pariziana, a Marelui Orient al Frantei, reusind, astfel, sa apropie cercurile diplomatice ale marilor puteri de interesele Romaniei", a spus Marele Maestru Viorel Danacu. Ulterior a avut loc Marele Consiliu al Marii Loji Nationale a Romaniei, care s-a desfasurat cu usile inchise.

&raquo; Desprindere
Marea Loja Nationala a Romaniei s-a format in anul 2002 prin desprinderea de Marea Loja Nationala din Romania, condusa de [size=1]marele maestru[/size] Eugen Ovidiu Chirovici. Organizatia condusa de Viorel Danacu editeaza si o revista – Cuvant Masonic – si are o activitate mai deschisa decat cea condusa de Chirovici.

Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 09:42:09
Senior Member

Implicit

Masoneria este o blasfemie...in gradele cele mai inalte se jura :Moarte Evanghelei lui Hristos si alte hule..Sunt pusi sa faca astfel de juraminte...Masoneria este una dintre cele mai.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 10:27:31
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

dar de matzoneria din noi cum scapam? ca mishuna printre noi dracia mai ceva ca in organismele shi organizatziile de tot soiul de prin "lumea buna" ?!:(:(
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 14:03:12
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Sora intru credinta Ancah, vad totusi ca nu ma prea crezi in legatura cu Talmudul de la Babylon.
Sursa din care am citat a fost vol. II a lucrarii autorului german Jan Van Helsing (pseudonim) "Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX", Editura Samizdat< Bucuresti 1999.
Lucruri asemanatoare despre evreii talmudisti sunt relatate si de marele savant roman, medicul Nicolae Paulescu in lucrarea sa "Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Franc-Masoneria", pe care o poti descarca de la urmatoarea adresa web:
http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.php?list.40

.................................................. ...............................
Dumnezeu sa ne ajute sa putem trece prin astfel de vremuri!
Frate Razvan, nu am pus la indoiala citatul postat din Talmudul de la Babylon. Nu asta era problema, ci , dupa cum am mai spus, cuvantul jidan in loc de evreu.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2008, 14:29:39
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
"Fratele" Horea, omagiat de masoni la Alba Iulia
Laurentiu, mie aceste "omagii" mi se par inventii de-ale lor pentru a deveni mai populari la fel cum si "loja" homosexualilor pentru a capata credibilitate, de la ei putere, au creat o lista a "fratilor" lor din rindul oameni celebri din trecut, scriitori, compozitori pictori, artisti, Michelangelo, Leonardo, etc ....ca deh tot nu are cum sa afle nimeni ce faceau ei in privat, deci de ce sa nu-i trecem ca fiind boschetari, nu? de parca un boschetar poate picta capela Sistina sau compune "Lacul Lebedelor"...asa si masonii cu Horia, Closca si cu "fratele" Crisan. Este pur si simplu o noua moda...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Certificatul de nastere a crestinismului la noi Florin-Ionut Biserica Ortodoxa Romana 6 04.04.2011 16:04:16
"Autenticitatea" crestinismului oni91 Teologie si Stiinta 20 04.05.2010 16:32:34
mass-media si batjocorirea crestinismului alexandra28again Stiri, actualitati, anunturi 11 17.05.2008 21:58:04
nat. geographic-o arma impotriva crestinismului? alexandra28 Generalitati 61 02.09.2007 01:05:03