Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2008, 14:57:34
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
[color=green]personal sunt ingrozita de moarte, de cum voi muri, daca voi simti ceva atunci si bineinteles de ce urmeaza dupa moarte :( si cred ca mi-e frica cel mai tare de faptul ca voi fi singura, fara familia mea[/color]
citeste "Viata sufletului dupa moarte" o carte contemporana scrisa de cuv.Serafim Rose,moartea e o trecere doar.
O carte scrisa cu mult discernamint documentata din experientele sfintilor dar si ale altor persoane.
Merita citita.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2008, 09:32:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Asa este Mirela, macar de nu am ura pe nimeni , sau macar sa fim indiferenti de cei ce ne pricinuiesc necaz, caci asa cum imi spunea si Duhovnicul, de ei traiesc inseamna ca si pe ei ii iubesc si ii rabda Dumnezeu, nefiind cu nimic mai prejos ca noi.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2008, 20:52:05
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
monofizitii eu stiu ca sint declarati de biserica ortodoxa ERETICI ,caci nu recunosc cele 2 firi ale mintuitorului si de aci se trag alte consecinte nefavorabile credintei.Dar las pe un teolog sa ne scrie aci mai detailat.Daca nu crezi DREPT ,CUM VREA HRISTOS,DEGEABA CREZI ...AIUREA!
Serios? Si tu crezi ca doar credinta te mantuieste? Sa crezi drept si sa lucrezi drept in credinta!

Nu suntem noi in masura sa judecam cine sa mantuieste sau nu! Asta se va vedea la judecata de Apoi care este DOAR in mana lui Dumnezeu!

Cat priveste faptul ca Sf Nicolae i.ar fi palmuit pe catolici...nu fii asa de sigura! Sunt o multime de catolici care au adus cinste si slava lui Dumnezeu, desi au trait in credinta catolica....care zici tu ca e aiurea....!

Ti s-a dat sa fii ortodoxa...slaveste pe Dumnezeu si nu osandi pe altii ca sa nu fii osandit la Judecata!
eu nu osindesc pe nimeni ,ci urmez povata sf apostoli care spun ;DEOSEBITI DUHURILE.Si mai spunasa;UN DOMN ,O CREDINTA ,UN BOTEZ,deci nu mai multe!!!
Mai ascultati si voi ce ne spun marii nostri duhovnici ,precum par, A.PAPACIOC ,IN FILMULETUL DESPRE ECUMENISM si in cel DESPRE MARTURISIREA ADEVARULUI,APOI MAI ASCULTATI CE SPUN SI MONAHII in ECUMENISM 4GLOBALIZARE luti-l de pa www.arhiva-ortodoxa/info.Mie imi placa sa ascult si pareri mlt mai competemte decit ale mele proprii si in functie de ce aud ,cum aud judec ,cacu judecata lui Dumnezeu este dreapta!
Reply With Quote
Vechi 29.03.2008, 20:53:12
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
degeaba boteaza daca n-o fac cum trebuie.
Eu inteleg Sofia, dar ce te faci ca nici noi nu mai botezam cum trebuie. Eu dupa slujbe stau des la botezuri si sa stii ca copilasii nu mai sunt scufundati ci doar li se toarna apa pe cap...asta din ce am vazut eu...poate tu stii altfel.

Iar despre Sf. Nicolae si eu ma indoiesc ca a palmuit pe cineva, act care presupune minie, minie care un sfint asa de mare nu o poate simti, deci fara minie nu poate fi vorba de palme....iar palme in joaca nu cred ca a dat(adica neminios)...deci povestile astea tin la cei care nu inteleg iubirea si cum lucreaza in Sfintii Parinti....si deci este de natura dubioasa. Hai sa nu ne hazardam sa credem chiar tot ce se vintura fara sa meditam putin asupra lor.
chestia cu palmuirea ESTE O REALITATE,intreaba si tu pe un preot.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2008, 20:55:31
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Dumnezeu de aceea ne-a dat IUTIMEA sa o folosim in APARAREA ADEVARULUI,iar nu contra aproapelui,adica in certuri omenesti ce tin de duhul acestei lumi.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2008, 16:02:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Mirela, daca ajungi sa nu mai urasti pe nimeni si sa nu mai fii nepasator fata de ceilalti sunt semne ca te hranesti cu iubirea desavarsita. Ea devine prezenta in tine in momentul in care traiesti si pentru altii. Iata cine poate avea dragostea desavarsita printre noi.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2008, 16:19:50
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Se vorbeste atat de mult despre iubire dar atunci cand un semen (mai ales daca e de sex opus) iti spune te iubesc frate(sora) imediat mergem cu gandul la desfranare sau fatarnicie. Este primul gand ce ne vine in minte, apoi analizam si posibilitatea ca acel om poate simti o iubire sincera frateasca asemenea crestinilor de odinioara. Astfel prin impulsurile noastre (cele cu care primim consideratia, iubirea aporoapelui) aratam de fapt starea inimii noastre. Sa nu uram, este prima treapta dar a primi cu recunostinta si simplitate iubirea aproapelui, fara a ii da conotatie lumeasca este a doua treapta.:) Daca am avea mai multa simplitate lumea ar deveni mult mai buna si mai frumoasa:)
Reply With Quote
Vechi 30.03.2008, 17:34:12
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Se vorbeste atat de mult despre iubire dar atunci cand un semen (mai ales daca e de sex opus) iti spune te iubesc frate(sora) imediat mergem cu gandul la desfranare sau fatarnicie. Este primul gand ce ne vine in minte, apoi analizam si posibilitatea ca acel om poate simti o iubire sincera frateasca asemenea crestinilor de odinioara. Astfel prin impulsurile noastre (cele cu care primim consideratia, iubirea aporoapelui) aratam de fapt starea inimii noastre. Sa nu uram, este prima treapta dar a primi cu recunostinta si simplitate iubirea aproapelui, fara a ii da conotatie lumeasca este a doua treapta.:) Daca am avea mai multa simplitate lumea ar deveni mult mai buna si mai frumoasa:)
Foarte bine zici alinnna . Sa nu uitam ca acea simplitate atat de necesara convietuirii normale , dintre noi , nu o putem redobandi, fara a ne debarasa, dezgoli, de gandurile trufase, inselatoare, pe care de multe ori nici nu le sezizam.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2008, 15:05:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

CLD: "Sa stii ca prima judecata se face asa: vei fi întrebat de ce n-ai crezut." ???
Reply With Quote
Vechi 11.04.2008, 14:34:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
CLD: "Sa stii ca prima judecata se face asa: vei fi întrebat de ce n-ai crezut." ???
In asta sta marea nemernicie a noastra, in a crede si a iubi adevarul si lumina cea adevarata, dar si de a iubi patima cea rea si urat mirositoare si pofta trupeasca ce ne coboara sub animalul simplu si nevinovat, sub dobitoace.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
judecata lore86 Generalitati 20 08.05.2013 17:49:23
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20
Pocainta si doar apoi Impartasanie gabi3010 Intrebari utilizatori 0 24.03.2010 16:03:07
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? ana1987 Calugarul 103 13.11.2009 22:13:10
Judecata de Apoi - de ce abia atunci? sophia Pocainta 97 10.08.2009 21:00:17