Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai soro Dragomirna sa stii matale ca nici Maica Domnului care desi era cu mult mai sfanta cu viata decat Sfintii Apostoli nu a slujit vreo Sfanta Liturghie; si daca se impartasea la Sfanta Liturghie (si sunt sigur ca Dansa se impartasea in fiecare zi) tot din mana preotilor din acea vreme se impartasea.
Aceasta aratand ca nu este posibila preotia femeilor si dansele nu pot sa dea Sfanta Impartasanie.
Deci visul contine erori dogmatice.
|
Frate mihailt (chiar a inceput sa-mi placa sa va numesc asa, cei pe care i-am mai numit...:p - nu-mi plac de fel oamenii lingusitori, deci nici eu nu ma comport asa... pur si simplu simt un fel de comuniune intre noi toti, pana la urma... sa revenim), iti multumesc de atentionare, dar nu stiu cum ai dedus ca am zis eu ca Maica Domnului savarsea Sf Liturghie... In fine, se mai intampla, stiu din proprie experienta...??? Dar dupa cum observi, daca-mi recitesti mesajul, am zis ca visul nu prea avea o logica in ansamblu, deci ideea ca Maica Domnului era drept preot acolo, pica... M-am gandit ca poate fi o posibilitate ca prezenta feminina sa fi fost a Fecioarei Maria, daca fratele nostru achimovjan o simte de obicei apropiata si se roaga ei... Ar fi fost ceva minunat, ca visul sa fie in modul acesta... Nu stiu daca m-ai inteles acum, dar oricum m-ai inteles gresit daca ai crezut ca sugeram nu stiu ce erezie... Eu nu prea ma bag in contradictii din astea cu substrat teologic oricum, pt ca vad ca e f usor sa nu intelegem efectiv ideeea unul altuia, si ne anatemizam reciproc sau alte grozavii care vad ca se intampla in paralel pe aici pe forum... :dontgetit: :dontgetit: ??? Si sper ca
Domnul sa ma pazeasca vreodata sa cad in nu stiu ce pareri teologice, si sa ne pazeasca pe toti cei care mai stim si ceva teologie - ieri, tot legat de acest achimovjan, recunosc ca imi veneau si mie niste idei f faine si interesante, in sustinerea "teologiei" lui cu ne-desfranarea actului sexual inainte de savarsirea Sf Taine a Cununii... :D :dontgetit: :hmmm: ??? Este foarte usor sa cadem, cand o luam singuri pe o anumita idee pe care ne-o alegem principiu de viata, si Il excludem pe Domnul, Cel pe care trebuie sa-L lasam, de fapt, sa ne mane ca pe oile Sale... Si ce mi se pare minunat, este ca El nu ne mana ca sa ne priveze de libertate, ci pentru ca vrea sa ne aduca la Adevar, ca sa ne fie usor, pt ca de fapt Firescul este usor si cert... Mantuitorul i-a zis, de altfel, Sf Pavel:
"Greu trebuie sa-ti mai fie sa dai cu piciorul in tepusa."... :dontgetit:
Dar "Acesta este Pastorul cel Bun si bland, care se gandeste la ce ma doare pe mine fara sa-mi impuna. L-a orbit (pe Sf Apostol, pe drumul Damascului) nu pentru ca vroia sa-l aduca fara sa-i respecte libertatea, ci pentru ca ii cunostea ravna si iubirea de Dumnezeu si, vas ales fiind, l-a manat la slujirea pentru care se nascuse." - fragment din cartea
Mestesugul bucuriei, de Maica Siluana.