Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2011, 16:43:25
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Platlandezii sunt ciudati deoarece sunt nevoiti sa foloseasca acelasi orificiu pentru ingurgitare si pentru excretie ; alminteri s-ar desface in mai multe parti.
Am mai auzit explicatia asta si mi se pare lipsita de imaginatie.

O fiinta bidimensionala ar putea sa fie relativ complexa. Organele ei ar fi plane, de forme diferite si separate unele de altele. Animalul respectiv ar putea sa mestece in asa-zisa gura, sa digere intr-un fel de stomac sa proceseze hrana si sa elimine toxinele fara sa se desfaca. Asa cum in lumea noastra cu spatiu tridimensional exista organele digestive sunt separate prin sfinctere, asa ar putea exista si in 2D capacele-segment care sa separe "cavitatile" si sa nu permita hranei sa iasa pe unde a intrat.

Scuze, dar n-am putut sa ma abtin. :))

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 19:57:15
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Am mai auzit explicatia asta si mi se pare lipsita de imaginatie.

O fiinta bidimensionala ar putea sa fie relativ complexa. Organele ei ar fi plane, de forme diferite si separate unele de altele. Animalul respectiv ar putea sa mestece in asa-zisa gura, sa digere intr-un fel de stomac sa proceseze hrana si sa elimine toxinele fara sa se desfaca. Asa cum in lumea noastra cu spatiu tridimensional exista organele digestive sunt separate prin sfinctere, asa ar putea exista si in 2D capacele-segment care sa separe "cavitatile" si sa nu permita hranei sa iasa pe unde a intrat.

Scuze, dar n-am putut sa ma abtin. :))
Pai de ce il faci animal???:-))) Pai daca organele interne se ascund in spatele unei linii,cum vrei sa se desfasoare ingurgitarea si excretia???Pai mie tocmai asta mi se pare dovada de mare imaginatie...:-))
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 20:30:42
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Am explicat mai sus,ma refeream la "Facerea". Credeam ca scrie acolo... ca eu nu gasisem.

Si gradina Edenului era tot un loc spiritual? Eu zic ca ambele variante sunt plauzibile... Dumnezeu stie.

Bine zici ...Dumnezeu stie exact...Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 12:27:33
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Pai de ce il faci animal???:-))) Pai daca organele interne se ascund in spatele unei linii,cum vrei sa se desfasoare ingurgitarea si excretia???Pai mie tocmai asta mi se pare dovada de mare imaginatie...:-))
Hap - si mancarea (liniute, stelute, patratele, triunghiulete, atentie, fara forme de E) intra in cavitatea 1. De acolo ajung in cavitatea urmatoare 2 unde se proceseaza, devenind punctulete. Punctuletele ajung la locul lor in organism, iar reziduurile sunt filtrate de cavitatea 3 si sunt eliminate, dar nu pe unde au intrat.

Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 15:13:20
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Hap - si mancarea (liniute, stelute, patratele, triunghiulete, atentie, fara forme de E) intra in cavitatea 1. De acolo ajung in cavitatea urmatoare 2 unde se proceseaza, devenind punctulete. Punctuletele ajung la locul lor in organism, iar reziduurile sunt filtrate de cavitatea 3 si sunt eliminate, dar nu pe unde au intrat.
Nu ai inteles ca nu exista decat cavitatea 1? :-))) Ea indeplineste toate functiile ...no asta-i imaginatie,nu?:-))
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 15:21:25
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

O lume bi-dimensionala (2D) poate exista in doua variante: fie doar fata-spate si stanga-dreapta (neexistand sus-jos),fie fata-spate si sus-jos (neexistand stanga-dreapta),ca in jocurile vechi pe televizor,gen Mario.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 15:27:43
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
O lume bi-dimensionala (2D) poate exista in doua variante: fie doar fata-spate si stanga-dreapta (neexistand sus-jos),fie fata-spate si sus-jos (neexistand stanga-dreapta),ca in jocurile vechi pe televizor,gen Mario.
Pai da Raoul,dar Ionut spune ca e lipsa de imaginatie ca fiintele Bi-dimensionale sa indeplineasca functia de ingurgitare si cea de excretie,pe acelasi orificiu...Si eu ii spun, ca tocmai asta inseamna sa ai imaginatie:-)))
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 16:44:16
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Daca chiar vreti ceva plebeu, teluric, iadul e mereu prezent...In cutitul care intrerupe vieti, in mana medicului care sectioneaza gresit o artera, in ochii copilului zvarlit imediat dupa nastere in tomberon, in manutele intinse din flacarile arzandu-i trupsorul cand mama a uitat tigara langa patut....in suspinele batranilor goniti din case de fii, in mersul cersetorilor scotocind in gunoaie....DA....E IAD...insa stiti ce este ciudat? Nu poate dobori uratul totul, pentru frunza de credinta ramasa in sufletul unora ca cei de mai sus...
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 16:54:22
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Astrofizicienii se straduiesc sa dezlege misterul gaurilor negre, prin calcule pe care putini oameni stiu cel mult sa le citeasca. Ei presupun ca disparitia corpurilor care ajung dincolo de o anumita limita in jurul singularitatii nu este o anihilare totala, ci o transformare a materiei/energiei dintr-un spatiu tridimensional in altul bidimensional. Cu alte cuvinte, intr-o gaura neagra se pierde o dimensiune!

Aceasta transformare de la 3D la 2D presupune o limitare a existentei la o suprafata, indiferent daca este plana sau curbata. Se stie ca timpul curge infinit mai greu intr-o gaura neagra. Asta presupune o lipsa a miscarii, totul este lent acolo, la limita staticului. Se mai stie ca nici lumina nu-i scapa, acolo fiind intuneric deplin.

Intelegeti unde vreau sa ajung, nu? Toate acestea sunt si caracterizari ale Iadului... Ca sa revenim la subiect.

Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 17:52:18
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Astrofizicienii se straduiesc sa dezlege misterul gaurilor negre, prin calcule pe care putini oameni stiu cel mult sa le citeasca. Ei presupun ca disparitia corpurilor care ajung dincolo de o anumita limita in jurul singularitatii nu este o anihilare totala, ci o transformare a materiei/energiei dintr-un spatiu tridimensional in altul bidimensional. Cu alte cuvinte, intr-o gaura neagra se pierde o dimensiune!

Aceasta transformare de la 3D la 2D presupune o limitare a existentei la o suprafata, indiferent daca este plana sau curbata. Se stie ca timpul curge infinit mai greu intr-o gaura neagra. Asta presupune o lipsa a miscarii, totul este lent acolo, la limita staticului. Se mai stie ca nici lumina nu-i scapa, acolo fiind intuneric deplin.

Intelegeti unde vreau sa ajung, nu? Toate acestea sunt si caracterizari ale Iadului... Ca sa revenim la subiect.
principiul singularitatii are la baza o singura dimensiune, nu doua. este doar un punct.
asadar este unidimensional nu bidimensional
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iadul este vesnic? georgeval Dogmatica 114 06.07.2012 14:24:33
Unde este iadul!!!!!!!!! piedonee Generalitati 12 12.06.2010 00:05:16
Ce este iadul (was: Cum Il mai pot iubi?) BogdanF Generalitati 32 20.09.2009 21:26:40
Iadul este atat de aproape de noi! Ioan_Ciobota Generalitati 15 20.04.2008 18:33:21