Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2008, 22:58:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana29
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Oana am inteles ca ai priceput dar nu pricep hohotele tale de ras, adica ha! ha! ha! , acestea vin tot pe gura si deci . . . . . Post in pace si liniste, iar ghidusiile le lasam dupa 14 incolo.
scuze nu am vrut sa deranjez cu risul meu dar eu asa sunt o fire mai vesela si da ai dreptate aici numai scriem asa ca nu se stie fiecare ce face in viata lui privata
Nu, nu, nu mai deranjat , dar nu intelesesem sensul ha! ha! ha! . Foarte bine, asa sa ramai toata viata si cu multa credinta-n suflet. Pace si bucurie !
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 00:32:24
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Si vreti sa spune-ti ca voi nu ati pacatuit in post? Eu unu am cazut intr-un pacat, nu spun ce ca sa nu smintesc, dar faza urata e ca am cazut. Daca voi ati cadea in vre-un pacat, oricat de grav ar fi, ati mai continua postul?
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 05:04:46
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Si vreti sa spune-ti ca voi nu ati pacatuit in post? Eu unu am cazut intr-un pacat, nu spun ce ca sa nu smintesc, dar faza urata e ca am cazut. Daca voi ati cadea in vre-un pacat, oricat de grav ar fi, ati mai continua postul?
Ai o logica ciudata! Deci daca ai cazut, cazut ramai. Normal domnule Stefan, ca-ti continui postul, pentru ca ar insemna ca ai pacatui din nou prin intreruperea postului. Pentru caderea ce-ai avut , o contabilizezi cu bagare de seama si o vei spovedi , marturisi, cat se poate de grabnic sau cand iti dicteaza constinta.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 13:09:31
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Sa urmam indemnul Parintilor : "Ai cazut, ridica-te"
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 13:22:50
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

am tinut si eu vinerea si miercurea...am mai baut si cate un cappuccino...seara....mai rar....nu pot tine tot..sunt si asa slab....dar tin si ma rog....am niste rugaciuni bune...:rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 13:47:25
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
eu ma mir cate pacate fac daca ma uit dupa ele, adica iau aminte la mine, doar facand catziva pashi pe strada, sau prin biserica daca merg sa sarut o icoana, sa vezi cate pacate fac, dar ma fac ca nu mi le vad, multe, ca daca eshti atent la omul interior atunci sa vezi ca itzi vine sa plangi sau sa urli de cate minciuni shi grozavi shi pacate face/fac, unul dupa altul... asta daca ishi da seama ca le face, daca shtie ca face... multe, de exemplu, in 10m prin fatza oamenilor fac cam 4-5 pacate daca nu mai multe, de ex:

-ridic ochii spre ceva cu nepasare shi plini de o curiozitate de mort-sexy, asemanator cu un moroi-miroi
-ma ingamf in mine shi ma ridic batzoshat deasupra altora de parca ash fi cineva ca ash fi facut ceva, prin fatza celorlaltzi
-imi vin cateva imagini de hula-curvie-spurcaciuni
-imi vine sa fac un giumbushluc de ciracr
-imi vine sa spun o vorba mare-trufashe de sa rasune biserica
-o grimasa catre cineva, asha care ar vrea sa exprime
-imi dau o explicatzie bengoasa, intzeleapta despre ceva, care ma doare
-fac o exagerare sau un control al comportamentului pentru ochii lumii
-szmintesc pe unul de langa min pe care il ating sau ii atrag atentzia prin ceva
-brusc imi vine o manie shi o injuratura ca ceva nu e in ordine
-ma bucur shi interesc raul ce i se intampla cuiva
-ma relaxez cu o nepasare shi un ranjet ce se spala pe maini
-vreau ceva de frunte ca o sfidare sau o minitrufie, vreau mereu ceva

deci iata cata catastrofa doar in 10m...

ca bine spunea un monah, caci vorbea cu dreptat shi nu cum credeau unii de la radio ca el altceva ar vrea sa zica ca defapt glumea sau ca zicea ca sa nu exageram, nu, el zicea bine:

"un stranut e o nedreptate iar un tushit un pacat"

dar primul lucru pe care ne invatza pilda lui Adam sau rugaciunea sf Efrem Sirul este ca vazandu-l (pacatul pe care-l savarshim) sa nu osandim pe aproapele... pentru ca am cazut in el ("...asha daruieshte-mi Doamne Imparate ca sa-mi vad pacatele mele shi sa nu osandesc pe aproapele meu, ca binecuvantat eshti Tu in vecii vecilor...")
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 15:27:18
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

domnule m-am cutremurat olecutza...

poi avusei o revelatzie, o strafulgerare, la ce insemneaza ca aia nu-tzi v-a fi iertat, nici in veacul acesta shi nici in cel viitor... cum a zis Domnul Hristos...

poi Duhul Sfant, pacatele impotriva Duhului Sfant, care este suflat peste ucenici devenitzi apoi preotzi shi Duhovnici...

deci daca nu ascultzi, nu crezi, nu faci, nu vrei sa faci precum eshti indrumat de Biserica, de duhovnici atunci nu-tzi va fi iertat, deci iata cum reusheshti sa ajungi la iertare straduindu-te sa crezi shi sa tzii randuiala, sa faci nevointza sau canonul de indreptare venit prin Biserica, prin duhovnicul caruia te-ai adresat...

bine am intzeles sau e vorba shi despre altceva? ca ma strafulgera ceva la minte
3x???:(:(
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 16:25:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Acolo unde este pocainta va fi si iertare,pentru ca "nu este pacat pe care iubirea de oameni a lui Dumnezeu sa nu-l biruiasca".
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 16:44:38
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Acolo unde este pocainta va fi si iertare,pentru ca "nu este pacat pe care iubirea de oameni a lui Dumnezeu sa nu-l biruiasca".
Scurt si la obiect George si mai trebuie accentuat ca nicicand nu se va voi moartea pacatosului, ci din potriva.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 20:34:31
kitty27 kitty27 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.08.2008
Implicit

Buna ziua,
Sunt noua aici,am intrat sa cer un sfat.Am 24 de ani si acesta este primul post pe care il tin(spre rusinea mea).
Marturisesc ca nu am stiut(lene,nestiinta) ca nu este voie sa mancam cu ulei si am tinut un post normal.Sa inteleg ca postul pe care l-am tinut pana acum nu are nici o valoare?Ce pot face sa indrept asta?
Nu vreau sa renunt pt ca este prima mea incercare de acest gen si nu as vrea sa ma dau batuta.Ce sfaturi imi puteti da?
Si mai am o intrebare cand ma pot spovedi?Nu m-am mai spovedit de mult si as vrea sa incerc sa fac totul cum trebuie.
Multumesc aticipat celor care imi vor raspunde.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vine vine ioanhodean Postul 22 08.05.2013 11:50:17
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
Dupa BAC vine facultatea richard_d Generalitati 8 16.07.2011 09:30:11
cum vine asta? victortiti89 Generalitati 4 08.06.2011 23:16:34
Vine vara ... ClaudiuT Tinuta in Biserica 18 08.05.2009 18:01:00