![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Am terminat de citit cartea "Cum sa supravietuim duhovniceste" de Sfantul Serghie Mecicov. Temele sunt tratate ca si cand ar spune diverse rugaciuni. Cand incepi sa o citesti, nu te mai opresti pana la final. A te opri e ca si cand te-ai multumi doar cu cateva cuvinte din rugaciunea Tatal nostru. Eu asta am simtit. (aparuta la editura Sofia)
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Ioan Iacob - Hozevitul "Hrana Duhovniceasca" ( Pilde, cugetari si imnuri in versuri cu continut dogmatic si moral )
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a placut mult Patericu Egiptean si cel despre vise si vedenii + scrierile Sf. Efrem siru numit si dascalu pocaintei. Insa ce bine ar fi sa aplicam si cate ceva din ce scrie in carti, ca la citit suntem cu totii experti.
|
|
||||
|
||||
![]()
"Taina iubirii" – mitropolitul Antonie de Suroj.
|
|
||||
|
||||
![]()
"Razboiul nevazut" - Sf Cuv Nicodim Aghioritul, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi" - Arsenie Boca, "Mestesugul mantuirii" - staretul Efrem Filotheitul, "Cele doua extreme, ecumenismul si stilismul" - Arhim. Epifanie Teodoropulos , "Viata si invataturile unui marturisitor - PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU" - Gratia Lungu Constantineanu, "Audienta la un demon mut" - Savatie Bastovoi, "A iubi inseamna a ierta" - Savatie Bastovoi (extraordinara cartea). Bineinteles Vietile Sfintilor sunt cele mai frumoase carti dupa Sf Scriptura. Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]()
Mi-a placut foarte mult cartea " Lumanarile ard pana la capat" de Sandor Marai...absolut superba!
O alta carte care mi-a ramas la suflet este " Citadela" de Kronin...
|
||||
|
||||
![]()
'Zorba Grecul', 'Hristos rastignit din nou' de Kazantzakis. Dostoievski(in special Crima si pedeapsa si Fratii Karamazov), Marin Preda, 'Procesul', de Kafka. Acuma citesc 'Numele trandafirului', de Umberto Eco si e o carte f interesanta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mantuirea pacatosilor de Agapie Criteanu este cartea la care tin cel mai mult. Imi da raspunsuri la foarte multe intrebari.
Acum citesc Cuvinte vii de Arsenie Boca. |
|
||||
|
||||
![]()
Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie,frumoasa carte.
|
|||
|
|||
![]()
Marturisire din mlastina disperarii- Dumitru Bordeianu (viata in inchisorile comuniste)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cum se numeste cartea care descrie legatura dintre pacate? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 5 | 24.04.2012 11:10:50 |
Preotii care deschida cartea | Laurentiu | Generalitati | 39 | 29.03.2012 20:17:17 |
Cine vrea sa aiva arsa cartea pacatelor: Cartea lui Iosif tamplarul | spre_rasarit | Generalitati | 1 | 29.12.2011 13:04:00 |
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? | lavinia40 | Generalitati | 32 | 11.12.2009 18:20:00 |
Cartea care binecuvântă | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2009 22:21:57 |
|