Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2009, 12:50:55
clementia's Avatar
clementia clementia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu avem nevoie de averi, bogatii, nu avem nevoie de mult timp, nu avem nevoie de mari eforturi, nu avem nevoie de nu stiu ce intemnuri, ci avem nevoie doar de acea simpla si atat de indispensabila bunavointa, o bunavointa a bunului simt. Iata ce ne spune Sf.Ioan Gura de Aur : "Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunavointa. Atunci cand avem bunavointa, nu conteaza ca suntem saraci. Iar cand ne lipseste bunavointa , nu ne ajuta cu nimic faptul ca suntem bogati. Bogatii nemilostivi vor primi o pedeapsa mai mare decat saracii nemilostivi, pentru ca au bani multi si cu toate acestea, nu isi inmoaie inima . "
multumesc pentru raspuns, de fapt va multumesc tuturor
Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 19:19:05
14carol06's Avatar
14carol06 14carol06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2009
Locație: galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru 14carol06
Post Milostenia

[COLOR=blue]Cea mai buna si mai primita milostenie este atunci cand nu te stie nimeni,adica pe ascuns,exact cum facea Sf. Filofteia! [/COLOR]
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini!Vizitati http://www.youtube.com/user/carolzaharia
http://www.trilulilu.ro/14carol06
http://14carol06.blogspot.com/

[COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata![/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 20:56:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 14carol06 Vezi mesajul
[COLOR=blue]Cea mai buna si mai primita milostenie este atunci cand nu te stie nimeni,adica pe ascuns,exact cum facea Sf. Filofteia! [/COLOR]
Extraordinar cum am avut amândoi acelasi gand . Scriam ceva la generalitati si in acelasi timp vroaiam sa intervin si aici in topic. Da, milostenia se face in tacere. "Reclama " sau trambitarea faptei este fatarnicie, slava desarta. Mai bine nu faci milostenie, de-ti trece gandul unei rasplate sau gandul unei admiratii a celor din jur. Milostenia pur si simplu , se face nu se vorbeste !
Vechi 12.02.2009, 22:51:56
Anca-Miha
Guest

Implicit

Se intampla ca milostenia sa se faca in comun, ca acum cu tatal cu mai multi copii din Galati; in asemenea cazuri trebuie sa ne organizm; se stie ca facem aceasta milostenie. Totul e sa nu ne impaunam ca am fost atat de "buni, mari si tari"etc, de am facut acest bine. Sa multumim dupa aceea lui Dumnezeu ca ne-a dat sansa de a face un bine; ca in final tot El este Cel Care face binele, nu noi.
Dealtfel, maine aflam de la NUTZY ce avem de facut. Sa-L rugam pe Dumnezeu ca sa-l lumineze pe tatal copiilor, ca nu cumva din mandrie sau alte motive sa ne refuze ajutorul pe care vrem sa-l dam copiilor lui cu toata dragostea.

Dar de regula milostenia se face intr-adevar in asa fel, incat stanga sa nu stie ce face dreapta.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 21:24:40
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

[SIZE=3]Un principiu al milosteniei este si acesta: la judecata lui Dumnezeu ceea ce ai oferit din toata inima altora va fi al tau, iar ceea ce crezi ca este al tau va fi al altora. Milostenia pe care o faci trebuie facuta cu smerenie, cu discretie si sa nu fie interesata. Sa oferi din tot sufletul, pentru ca si Dumnezeu iti ofera din toata inima.[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 09:21:27
diador diador is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Implicit

intr-un film la tv am auzit un lucru interesant despre milostenie.spunea asa:nu ajuti un om daca-i dai un peste sa manance,mai bine il inveti sa pescuiasca.
cred ca "puradeilor" mai mult le-ar folosi sa invete cum sa munceasca decat sa cersasca.de ex :intr-o iarna extrem de geroasa a venit un puisor de tigan langa masina sotului meu si l-a rugat sa-i dea 50 de bani ca sa-i spele parbrizul.cum era vanat de frig sotul meu i-a dat mai mult decat a cerut si a plecat fiindca se grabea fara sa mai stea sa vada daca spala ori nu parbrizul.cand s-a intors erau spalate toate geamurile masinii.nu multi fac lucrul asta fara sa-i supraveghezi.
sotul meu este de parere ca tb stimulati intr-un fel sau altul sa invete sa lucreze,sa merite ceea ce primesc,altfel nu-i milostenie.noi nu facem decat sa le alimentam lenea, si violenta grupului din care fac parte.ei vor invata ca asa se traieste.
din pacate in societatea zilelor noastre asta invata toti timerii nu numai puii de tigan.
milostenie se face mai degraba cu un batran neputincios sau cu orice alta pers care nu se poate ajuta de una singura.cat timp poti umbla si esti sanatos nu ai nevoie sa cersesti indiferent de varsta.dar pt asta TB EDUCATA INTREAGA SOCIETATE.ca 75% din populatie considera ca i se cuvine tot si ca e normal sa-si bata joc de cei care muncesc cu adevarat.vai de zilele ce vor veni cand cei care acum au 50-60 de ani si inca lucreaza cu constiinta lucrului bine facut vor pleca din servicii si vom ajunge o tara condusa de oameni fara bun simt si responsabilitate.va fi un haos dominat de lene si violenta.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 16:24:58
cred_cu_adevarat
Guest

Implicit Fiti atenti la ideile preconcepute!Nu le lasati sa va impiedice sa fiti buni crestini

Citat:
În prealabil postat de diador Vezi mesajul
intr-un film la tv am auzit un lucru interesant despre milostenie.spunea asa:nu ajuti un om daca-i dai un peste sa manance,mai bine il inveti sa pescuiasca.
cred ca "puradeilor" mai mult le-ar folosi sa invete cum sa munceasca decat sa cersasca.de ex :intr-o iarna extrem de geroasa a venit un puisor de tigan langa masina sotului meu si l-a rugat sa-i dea 50 de bani ca sa-i spele parbrizul.cum era vanat de frig sotul meu i-a dat mai mult decat a cerut si a plecat fiindca se grabea fara sa mai stea sa vada daca spala ori nu parbrizul.cand s-a intors erau spalate toate geamurile masinii.nu multi fac lucrul asta fara sa-i supraveghezi.
sotul meu este de parere ca tb stimulati intr-un fel sau altul sa invete sa lucreze,sa merite ceea ce primesc,altfel nu-i milostenie.noi nu facem decat sa le alimentam lenea, si violenta grupului din care fac parte.ei vor invata ca asa se traieste.
din pacate in societatea zilelor noastre asta invata toti timerii nu numai puii de tigan.
milostenie se face mai degraba cu un batran neputincios sau cu orice alta pers care nu se poate ajuta de una singura.cat timp poti umbla si esti sanatos nu ai nevoie sa cersesti indiferent de varsta.dar pt asta TB EDUCATA INTREAGA SOCIETATE.ca 75% din populatie considera ca i se cuvine tot si ca e normal sa-si bata joc de cei care muncesc cu adevarat.vai de zilele ce vor veni cand cei care acum au 50-60 de ani si inca lucreaza cu constiinta lucrului bine facut vor pleca din servicii si vom ajunge o tara condusa de oameni fara bun simt si responsabilitate.va fi un haos dominat de lene si violenta.
Ideea referitoare la lenea celor care cersesc e deseori un pericol pentru sufletul crestinilor. Ii vedem doar. Cand vezi batrani amarati, goi si vai de capul lor, cand vezi femei, copii si barbati urcandu-se in containere si cautand cu mainile goale si inghetate de frig de mancare sau haine, nu lasa tu gandul ca de ce nu se angajeaza sa te impiedice sa faci bine. La fel copii sau tinerii saraci. Nici noi, oameni cu sansa de la Dumnezeu in viata asta, cu o casa si calculator si caldura si alte multe binecuvantari, nici noi nu ne gasim de lucru si asta uneori ani intregi. Sa fim seriosi... genul asta de idei e similar ideilor referitoare la preotii pacatosi (care, pe unii, ii impiedica sa se spovedeasca) sau mai stiu eu ce alte curente de gandire mai exista si care ne impiedica sa facem cele cuvenite. Daca Dumnezeu, cand noi i-am cere: dă-mi Doamne sanatate ar spune: n-ai facut toate cele de cuviinta pentru a o avea, nu ai avut suficienta grija de tine deci nu-ti dau si asta se poate aplica la toate cererile noastre, ce ne-am face atunci? Niciodata oameni buni sa nu judecam oamenii aflati in nevointa. Umilirea lor ar trebui sa fie in ochii nostri un pret deja prea mare pentru ceea ce cer. Un leu, doi lei... si si asta ne doare sa dam? SINGURUL LUCRU obligatoriu e sa-l mentionezi pe Dumnezeu cand dai: Doamne ajuta! sau sa te ajute Dumnezeu! In rest, Dumnezeu decide ca doar El ni-i scoate in cale.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 17:21:10
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cred_cu_adevarat Vezi mesajul
Ideea referitoare la lenea celor care cersesc e deseori un pericol pentru sufletul crestinilor. Ii vedem doar. Cand vezi batrani amarati, goi si vai de capul lor, cand vezi femei, copii si barbati urcandu-se in containere si cautand cu mainile goale si inghetate de frig de mancare sau haine, .
Eu cred ca mai mare pericol pentru sufletul tuturor este sa incurajam cersitul si cautatul prin gunoaie. Cu cit dam mai mult cu atit se inmulteste numarul lor, si incepi sa observi femei si barbati sanatosi tun, rumeni in obraji care stau cu mina intinsa prin cartierele curate.

Acesti oameni trebuiesc INTEGRATI IN SOCIETATE nu lasati sa cerseasca.

Dca vrei cu adevarat sa-i ajuti nu-i arunca mincare ci invata-l sa o PRODUCA. Daca-ti cere cineva bani de o cafea, du-te cu el la o cafenea si stai un pic de vorba.

In Austria de ex, pina-n 90 cind au navalit romanii, nu s-a catarat nimeni in containere sa scotoceasca, desi au si ei saracii lor pe asistenta sociala cu lipsuri mari. Ei insa sunt prinsi intr-un angrenaj social, exista presiuni in vederea integrarii lor rapide, nu sunt lasati de izbeliste.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 18:10:18
cred_cu_adevarat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Eu cred ca mai mare pericol pentru sufletul tuturor este sa incurajam cersitul si cautatul prin gunoaie. Cu cit dam mai mult cu atit se inmulteste numarul lor, si incepi sa observi femei si barbati sanatosi tun, rumeni in obraji care stau cu mina intinsa prin cartierele curate.

Acesti oameni trebuiesc INTEGRATI IN SOCIETATE nu lasati sa cerseasca.
Tot vorbim prin idei abstracte gen integrare, incluziune sociala si alti termeni fara finalitate concreta, cand, de fapt, concret tu imi spui: nu mai ajuta oamenii caci facandu-le bine le areti ca viata nu e chiar asa de neagra nici pentru ei.
Spune legea crestina: daruieste din ce ai cui cere? sau Isus, Mantuitorul nostru: Daca ai imbracat pe cineva, pe mine m-ai imbracat, daca ai hranit pe cineva, pe Mine m-ai hranit? Tu crezi ca saracii de pe vremea Mantuitorului erau diferiti de cei de astazi? Nu erau. Tu crezi ca societatea de atunci era diferita de cea de astazi? Nu era... atunci nu faceau milostenie din lacomie, azi nu fac din stigmatizarea celor saraci ca fiind lenesi. Si oamenii normali sunt lenesi doar ca ei nu sunt supusi judecatii sociale, caci ei nu sunt nevoiti sa ceara. Esential e: LASA RATIUNEA SI PUNE-TI SUFLETUL IN ACTIUNE pentru ca niciodata nu poti tu stii totul despre omul din fata ta ca sa-l poti judeca.
Eu, om obisnuit, nu pot integra pe nimeni. Asta face primaria si consiliul. Insa eu, om obisnuit, pot da o conserva sau un leu sau o paine si sa spun: Sa te ajute Dumnezeu!
Spune-mi tu, Andreicozia, daca ar fi sa ne judece Dumnezeu dupa ce meritam, ar mai putea fi cineva mantuit? Daca Dumnezeu e ingaduitor cu noi, sa indraznim noi oare sa nu fim ingaduitori cu semenii? Si eu sunt lenesa, si eu sunt vicleana si a.s.m.d. Cu ce sunt eu mai presus? Sufleteste cu nimic fata de ei doar ca ei sunt judecati aspru caci, sarmanii de ei, trebuie sa ne ceara noua, judecatorilor aspri si rigurosi, noua, fudulilor si ignorantilor, ajutorul.
Sa ne ajute Dumnezeu pe toti!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 18:36:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit despre milostenie

Avva Agathon a venit candva sa vanda cateva lucruri si a dat peste un schilod la marginea drumului. Schilodul il intreaba: "Unde mergi?“. Avva raspunde: "In oras, ca sa vand marfa“. Acela zice: "Fa-ti mila si ia-ma cu tine“. Batranul l-a luat in spinare si l-a dus in oras. Acela i-a zis: "Unde-ti vinzi marfa, acolo sa ma pui jos“. Si a facut intocmai. Dupa ce vindea cate un cos, schilodul intreba: "Cu cat l-ai dat?“. Si el ii spunea cu cat. Atunci schilodul ii cerea: "Cumpara-mi o placinta“. Si-i cumpara. Apoi mai vindea un cos. Si acela intreba: "Cu cat l-ai dat?“. Si-i spunea: "Atat“. "Cumpara-mi cutare.“ Si batranul ii cumpara. Dupa ce si-a vandut toata marfa si vroia sa plece, schilodul il intreaba: "Pleci?“. El zice: "Da“. Celalalt: "Mai milostiveste-te o data si du-ma in locul in care m-ai gasit“. Si luandu-l iar in spinare, l-a carat in locul de unde-l luase. La sfarsit, acela ii zice: "Binecuvantat esti, Agathon, de Dumnezeu in cer si pe pamant“. Dar cand si-a ridicat batranul ochii n-a mai vazut pe nimeni. Fusese un inger al Domnului, care venise sa-l puna la incercare.

http://www.crestinortodox.ro/pilda-z...area-credintei
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare despre milostenie Adrianna Morala Crestina 37 13.08.2013 08:46:49
sediu administrativ da, milostenie ba Diana3 Stiri, actualitati, anunturi 0 17.02.2012 20:14:44
Cand facem milostenie... ClaudiuT Umanitare 25 21.02.2011 10:37:58
Despre milostenie ionut12 Generalitati 1 30.11.2010 15:14:45