![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"In vara anului 1991 am mers la chilia Panaguda impreuna cu niste colegi de-ai mei, politisti. Acolo l-am intrebat pe Staretul Paisie despre diferite subiecte nationale si mai ales despre nenumaratele provocari venite din partea turcilor. Atunci el ne-a raspuns:
[COLOR=navy]"Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupa atacul turcilor si rusii îi vor lovi pe turci si îi vor casapi. Asa cum rupi o coala de hârtie tot asa va fi sfâsiata Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor încrestina, si o treime va merge în adâncurile Asiei. [COLOR=red]Folosirea apelor Eufratului de catre turci pentru irigatii va fi o preînstiintare ca a început pregatirea marelui razboi care va urma.[/COLOR] Dupa destramarea Turciei, Rusia, va continua razboiul pâna va ajunge în Golful Persic si îsi va opri tripele lânga Ierusalim. Atunci puterile occidentale îi vor soma pe rusi si le vor da 6 luni. Rusia însa nu-si va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor începe sa aduca trupe pentru ai ataca pe rusi.[/COLOR] [COLOR=green]Razboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urma vor pierde rusii. Se va varsa mult sânge. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi, grecii, nu vom participa la acest razboi. Toti cei dinjurul nostru se vor sfâsia unii pe altii, însa noi vom sta de-o parte."[/COLOR] A doua întâlnire a fost in vara anului 1992. Pe atunci eram înca politist. Am întrebat iara si despre problemele nationale si am primit acelasi raspuns. Când am plecat Staretul mi-a spus: "Eii, stai aici! Unde mergi? Aici vei ramâne". Stia ca mai târziu aveam sa devin monah. MOHAH AGHIORIT |
|
||||
|
||||
![]()
Fortele armate ale Rusiei vor efectua exercitii militare in luna ianuarie in largul coastelor Greciei, a declarat vineri un purtator de cuvant al Statului Major al armatei elene.
Executivul de la Atena a raspuns pozitiv unei cereri in acest sens care i-a fost adresata de pe portavionul rusesc Amiral Kuznetov, informeaza The Telegraph. Manevrele se vor desfasura in perioadele 3-4 si 8-10 ianuarie, in sud-estul insulei Rhodos, iar, in 11 ianuarie - in sudul insulei Creta, a precizat responsabilul grec. Exercitiile vor avea loc in apele internationale, dar avioanele rusesti vor patrunde si in spatiul aerian al Greciei, a adaugat el: http://www.ziare.com/Exercitii_milit...na-585841.html |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta spunea părintele Arsenie Boca. |
|
|||
|
|||
![]()
Articolul original e de aici:
http://www.romfea.gr/index.php?optio...=2062&Itemid=2 Icoana aia de pe site care se vrea a Maicii Domnului este eretica. Ce credibilitate din punct de vedere crestin ortodox poate sa aibe un site care are o icoana a Maicii Domnului luata din Rusia si care este eretica? Pentru mine niciuna. Icoana a Maicii Domnului cu sapte sabii? Acusi se scoate ca cica "e facatoare de minuni". A poate dracii care l-au inselat pe cineva sa picteze acea blasfemie "fac minuni" la respectiva blasfemie a Maicii Domnului ca sa si-o legitimeze. |
|
||||
|
||||
![]()
Si ma rog ne explici si noua de ce e eretica?
N-am mai auzit expresia asta "icoana eretica". Stiam ca oameni pot fi eretici. Poti spune despre o icoana ca e necanonica sau altceva, dar nu ca este eretica! Ce am scris eu mai sus este luat din carte nu de pe site! La tine si o carte care nu are binecuvantare este eretica! Deci inseamna ca si cartile dupa care ai invatat la scoala sunt eretice! Esti comic tare fratica , relaxeaza-te nu te mai agita atata. Vezi ca si strada pe care mergi e eretica pentru ca n-are binecuvantarea episcopului. Hai ca de data asta ai fost tare! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand vad o postare de-a ta, deja ma astept ca vii si retractezi... Trebuie sa avem i credibilitate. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai simplu.
Acea icoana zice ca e facuta dupa profetia dreptului Simeon care zice ca sabie va trece prin sufletul Maicii Domnului. Acum a zis sabie iar nu sabii. Maica Domnului fiind fara de pacat nu a cazut vreodata in deznadajduire sau in necredinta. Asa ca si icoana aia cu Maica Domnului care plange de la mrea Sihastria este tot ne-ortodoxa. Am postat cele din viata Maicii Domnului de Sfantul Maxim Marturisitorul; acolo se arata ca peste Maica Domnului nu s-a pogorat Duhul Sfant cand s-a pogorat peste Sfintii Apostoli caci era deja pogorat peste ea de la Bunavestire. Daca Maica Domnului s-ar fi indoit atunci Duhul Sfant ar plecat de la Dansa si atunci ar fi fost nevoie sa se pogoare din nou la pogorarea Duhului Sfant. Iar Sfantul Grigorie Palama arata ca Maica Domnului l-a vazut prima pe Domnul nostru Iisus Hristos ca a inviat. Se vede clar din urmatoarea omilie a Sfantului Grigorie Palama ca Maica Domnului nu facea parte dintre femeile mironosite care veneau sa unga cu miresme trupul Domnului nostru Iisus Hristos. Acele femei sfinte nu stiau/credeau ca Domnul va invia. Dar Maica Domnului stia. Pai sa nu fi stiut Maica Domnului cuvintele psalmului "ca nu vei lasa pe cel ales al tau sa vada stricaciune"? Normal ca le stia si stia Dansa si mai multe decat va fi stiind vreun om vreodata in aceasta viata. [COLOR=#810081]http://theologhia.wordpress.com/2008/02/16/maica-domnului-a-fost-prima-care-l-a-vazut-inviat-pe-iisus-omilie-sfantul-grigorie-palama/[/COLOR] De fapt Maica Domnului langa cruce era in contemplatie duhovniceasca uitandu-se si bucurandu-se de cum se implinesc profetiile. Dar poate sabia este durerea Maicii Domnului pentru spanzurarea lui Iuda caci ea era Maica duhovniceasca pentru toti Sfintii Apostoli ai Domnului nostru Iisus Hristos. Vedem caci Dansa ca fiind Maica iubitoare si grijulie pentru mantuirea Sfintilor Apostoli are grija de acestia si le randuieste post si rugaciune dupa invierea la cer a fiului sau Domnul nostru Iisus Hristos pentru ca sa ii pregateasca si sa ii pazeasca. Sa ii pregateasca pentru venirea Duhului Sfant si sa ii pazeasca de raii vrajmasi ,diavolii,la a caror atacuri omul e vulnerabil de nu e "incins" inca cu harul Duhului Sfant. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum poate icoana respectiva o fi avand alta semnificatie pe care nu am inteles-o eu si de aia mi se pare neortodoxa.
Si semnificatia o fi foarte ortodoxa. Da tot nu pot sa inteleg ce sa caute sabii pe acolo. Mai pot sa fie si alte intelesuri dar siteul romfea.gr daca publica asemenea aiureli de articole nu e dubios ci foarte dubios. Icoana respectiva poarta numele pe engleza "Softner of the evil hearts". |
|
|||
|
|||
![]()
Pe greceste romphaia inseamna o sabie mare.
Romfea vine probabil din traca. Oricum clar inseamna sabie. Acum de ce sa numesti un site de stiri crestin ortodoxe sabia? Eu unul nu inteleg poate imi explicati fratiile voastre. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Al treilea razboi mondial?Rusia e vinovata de drama Poloniei? | tigerAvalo9 | Generalitati | 95 | 20.12.2013 08:19:09 |
vine vine | ioanhodean | Postul | 22 | 08.05.2013 11:50:17 |
Cel de-al 3-lea razboi mondial: foarte curand?! | adelin | Generalitati | 67 | 03.02.2013 09:29:47 |
vine vine | ioanhodean | Postul | 124 | 02.08.2012 20:56:33 |
|