Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2009, 11:47:51
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

• Am fost in situatia, in care, pe baza unor zvonuri asa " crestine" am ajuns sa judec pe Sfantul Gabriel Nicu, ucenic al Sfantului Ilarion . Am aflat ca si pe Sfantul Ilarion Argatu il faceau vrajitor si pe multi alti preoti minunati. Citirea Sfintelor Molifte atrage ura dracilor deosebit de mult, iar eu ca fraierul credeam toate zvonurile care veneau din medii asa zise crestine, pana sa vad si partea cealalta. Deci sa nu fim doar o unealta a diavolului, prin care sa jignim chiar Sfintii lui Dumnezeu si sa se amuze dracii, ca desi acesti preoti risca mult pentru binele nostru si se lupta direct cu dracii pentru sufletele noastre , noi sa le dam pt lupta lor , in loc de multumire, chiar titlul de preot vrajitor.

• Cred ca nu trebuie sa fim nici naivi si sa credem ca nu exista preoti vrajitori. Sau ca harul preotului este pururrea cu el chiar daca este in erezie sau vrajitorie. Nu e chiar asa. Exista preoti care fac rugaciuni cu ate, sa lege numai el stie ce..., si multe alte obiceiuri vrajitoresti, de care oamenii se folosesc pentru ca ii vad in haine preotesti.

• Mie personal nu imi place de parintele Pomohaci, dar nu imi place pentru ca are treaba cu erezia. Am citit, ca un om care a fost bun toata viata si pentru ca era in erezie, a fost dus in iad. Ceea ce face din erezie, un pacat mai grav decat credem noi in ziua de azi.

• Este vajitor sau nu? Sincer, nu vreau sa ma pronunt deloc in asta, pentru ca am mai facut pe Sfinti ca sunt vrajitori si nu mai cred "barfele crestinesti" . Prost am fost eu ca le-am crezut, fara sa stiu de fapt nimic despre ele si sa le duc mai departe de parca eu insusi le-as fi trait. De parca as fi fot frate cu el.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 11:50:31
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Doamne fereste si pazeste! eu asa ceva nu credeam ca poate exista... intr-o biserica ortodxa...
Acum lasand la o parte treba cu judecatul, pentru ca una e sa judeci si alta e sa gandesti, ca de asta ti s-a dat minte. Fratilor, cei care stiti bine ce este biserica ortodoxa, si dogmle care stau la baza ei, luminati-ne is pe noi ceilalti. Iar cei care nu le stiti , inainte sa ridicati un om la rag de sfant, si sa luati de bun orice, mai cautati si mai informati-va.
Daca din dragoste pentru Dumnzeu si de frica sa nu cazi in erezie respingi minunile, fi fara frica ca Dumnezeu gaseste el o cale pe intelesul tau.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 11:58:21
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Omul s-a obisnuit sa caute solutii asa.. la o pocnitura din degete! Credem noi ca Ingerii si Dumnezeu sunt la picioarele noastre cand vrei noi... Nu mai cautati sfinti sa va salveze in 5 minute, sa va dea minuni, cautati O VIATA de pocainta si rugaciune!

P.S: si eu trebuie sa fac la fel :)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 12:23:38
hristodoulos hristodoulos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit Mda

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
hai mai fii serios
Asa e! Nu e normal sa judeci preotii. Este FOC! Dar te pot feri de unii care prin "zelul" lor eretic te pot otravi. Sunt ardelean! Slava Domnului, insa, ca un preot m-a trezit la timp, pana am inteles ca in multe locuri Ortodoxia in Ardeal este departe de ceea ce trebuie sa fie. In schimb am vazut multa MANDRIE, PARERE PREA-BUNA DE SINE, SUPERFICIALITATE in toate (mai putin cand e vorba de buzunarul si gospodaria personale), o siluire a traditie ortodoxe autentice cand e vorba de arhitectura bisericii, muzica traditionala, icoana bizantina etc! Sa mai adaug...Nu. E de ajuns. Cine vrea sa fie sincer cu sine nu ia aceste cuvinte ca un afront ci ca pe o realitate pe care am trait-o ca ardelean. Si am peste 50 de primaveri. Multumesc parintelui din Grecia care m-a ajutat sa ma descoper.
Fratele meu, ca sa argumentez, vezi si mai jos:
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...-preasfintite/
Da, si ca dansul sunt o gramada care isi fac voia proprie, numai a lui Hristos nu.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 12:24:28
podolski_2's Avatar
Senior Member

Implicit

• A cere rugaciuni in momente grele de boala sau din viata facute de preotii lui Hristos nu este un pacat. De aceea ne-a lasat Dumnezeu Biserica, ca pe o Barca de care sa ne agatam si prin care , slujitorii ei, preotii sa ne scoata din apa involburata sa ne duca la mal, si sufleteste si trupeste.

• Sa vb de rabdare cand o sa avem cancer, sau cand facem dializa. Si oricum "lozul negru" cu cancerul, o sa il "tragem" multi dintre noi . Sa vedem atunci cum e cu rabdarea si cum ai sa sperii din tot sufletul ca Dumnezeu sa te salveze.

• Cat despre vb ca facem Sfinti din orice...e urat. Daca ar fi dupa ecumenisti nu ar mai recunoaste nici un Sfant. Au fost atat de rationali ca au devenit irationali.
  • Si apropo, toti care ne-am vb de rau, cel putin o data Sfintii Romaniei si am fost impotriva lor ( ca Sfantul Arsenie Boca...) crezi ca ei spun asta la spovedanie? NU. Pt ca nici macar nu cred ca au gresit. Daca au fost iertati in constiinta, nu mai spovedesc ca au vb de rau pe Sfintii lui Dumnezeu, care prin rugaciunile BISERICII au scos la liman multe trupuri si suflete.

Dumnezeu ne intoarce ,printr-o cale, dar chiar trebuie sa aruncam cu noroi si pietre in Sfintii Sai, pana cand ne intoarce ?
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 12:36:08
podolski_2's Avatar
Senior Member

Implicit

• frumos zis cu peste 50 de primaveri.
  • prin pozitia mea nu il apar pe pr. pomohaci. chiar deloc. era un punct de vedere asupra unui "curent" tot mai folosit in mediile crestine. doar ca nu imi place ca toti Marii Sfintii ai Romaniei , foarte mari, au fost facuti in multe feluri si acum gata ca i-am recunoscut si ni se pare normal.
  • pr. pomohaci Are grave probleme cu erezia . sa speram ca il va salva Bunul Dumnezeu. "In fata lui Dumnezeu, nici un sulfet nu este de pierdut"
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 12:45:33
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
  • A cere rugaciuni in momente grele de boala sau din viata facute de preotii lui Hristos nu este un pacat. De aceea ne-a lasat Dumnezeu Biserica, ca pe o Barca de care sa ne agatam si prin care , slujitorii ei, preotii sa ne scoata din apa involburata sa ne duca la mal, si sufleteste si trupeste.
  • Sa vb de rabdare cand o sa avem cancer, sau cand facem dializa. Si oricum "lozul negru" cu cancerul, o sa il "tragem" multi dintre noi . Sa vedem atunci cum e cu rabdarea si cum ai sa sperii din tot sufletul ca Dumnezeu sa te salveze.
  • Cat despre vb ca facem Sfinti din orice...e urat. Daca ar fi dupa ecumenisti nu ar mai recunoaste nici un Sfant. Au fost atat de rationali ca au devenit irationali.
  • Si apropo, toti care ne-am vb de rau, cel putin o data Sfintii Romaniei si am fost impotriva lor ( ca Sfantul Arsenie Boca...) crezi ca ei spun asta la spovedanie? NU. Pt ca nici macar nu cred ca au gresit. Daca au fost iertati in constiinta, nu mai spovedesc ca au vb de rau pe Sfintii lui Dumnezeu, care prin rugaciunile BISERICII au scos la liman multe trupuri si suflete.
Dumnezeu ne intoarce ,printr-o cale, dar chiar trebuie sa aruncam cu noroi si pietre in Sfintii Sai, pana cand ne intoarce ?
Sunt de acord cu tine... measjul meu avea nevoie de completari dar probabil si ale tale... macar asa ajungem la scopul (asta cred eu ca este) forumului sa ne completam ideile,cunostintele.
Cerem rugaciune pentru ajutor in caz de boala, si fara sa punem la indoiala preotimea, dar prima data cerem vindecarea sufletului stiind ca prin asta si trupul se va curati de boli.
Sper sa-mi tina Dumnzeu gandul care imi alimenteaza rabdarea, si atunci cand voi avea cancer: Domane la mila ta nadajduiesc, si stiu ca din ea va veni salvarea mea, fie imi mai dai timp de pocainta, fie vei milui sufletul meu cu multa multa iertare. Iar de ma vei trimite la iad voi sti ca s-a facut dreptate si fata de mine si fata de cei care au fost drepti inaintea ta.
Ecumenistii (cu precadere catolicii) fac sfintii si pe bani, sper sa nu ajungem la asta, sa-l lasam si aici tot pe DUmnezeu sa hotarasca. Si daca tot a venit vorba de sfinti si de parintii amintiti de tine, crezi ca ar strica unui om care cauta salvarea o comparatie intre acestia si preotul in discutie?
E buna ideea ta legata de spovedanie, multumesc. Voi spune asta data viitoare ca m-am indoit de unii slujitori ai bisericii.
E de preferat sa nu ajungem la noroi si pietre, dar de multe ori cel ce ajunge acolo, dupa ce Dumnezeu il scutura bine, crede-ma ca va deveni un exemplu pentru altii, daca nu un sfant.
Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 19.10.2009, 21:59:26
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[COLOR=black]Fiți măi oameni serioși! Dacă Dumnezeu vrea să vă îndrume o va face cum știe El cel mai bine. Prin ceea ce numim noi deseori noroc sau întâmplare. Nu prin semne, arătări și minuni de care nu suntem vrednici.[/COLOR]
[COLOR=black]Ioan 20.29 " Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut!" [/COLOR]

[COLOR=black]Matei 6.31-33 "Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele.Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă." [/COLOR]

[COLOR=black]Psalmi 117.6 "Domnul este [COLOR=black]ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul.[/COLOR]" [/COLOR]

[COLOR=black]Lasați-l în pace pe acest uns al Domnului. Lăsați-l pe părintele Pomohaci să răspundă doar pentru sufletul lui, nu și pentru al vostru. [/COLOR]
[COLOR=black]Stau la câțiva kilometri de Moșuni. Am vecini și rude cărora părintele Pomohaci le-a "deschis Cartea" și le-a deschis și punga. Culmea e că puținele lucruri (majoritatea despre trecut, inutile de altfel, ce nu au schimbat deloc situația respectivilor), care părintele le-a spus despre ei erau adevărate. Aceste amăgiri sunt specifice demonilor. Aceștia nu au darul înainte-vederii adevărate și puterea schimbării Răului în Bine. [/COLOR]
[COLOR=black]Sunt curios să văd cu ce se va alege d-na Nutzy de pe urma întâlnirii cu părintele Pomohaci.[/COLOR]
Mai ești curios? Eu nu!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2009, 15:47:09
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

In societatea noastra de azi, cand de Craciun esti agresat in toate magazinele de o muzica vulgara si desantata gen "Mosule ce tanar esti" (de obicei la volum maxim) iar sarbatoarea Nasterii Domnului a ajuns sa fie sarbatorita de majoritatea ca fiind sarbatoarea "Mos Craciunului", a multimilor ametite de frenezia "shoppingului" care cheltuiesc sume uriase pe toate obiectele si decoratiunile inutile si sclipicioase (uitand de milostenia fata de saraci), a chefurilor, exceselor si a imbuibarii cu carnati si vin (pina cand multi ajung la spital), cand pina si una din cele mai traditionale colinde romanesti "Steaua sus rasare" a ajuns sa fie lalaita in bataie de joc pe post de reclama la fotbal, eu cred ca darul parintelui Pomohaci de a canta, este de la Dumnezeu.
Cantecele parintelui Pomohaci ar trebui promovate de noi toti crestinii pentru ca Il aduc din nou in centrul Craciunului pe Dumnezeu in mintea tuturor celor care L-au uitat, reamintesc multimilor ametite (care de fapt sint tot frati ortodocsi de-ai nostrii) nu numai ca le reamintesc de Dumnezeu, dar in unele cantece exista povete despre atitudinea crestina:

http://www.youtube.com/watch?v=KYO-jNDb18E

http://www.youtube.com/watch?v=hOr55PFVJX0

http://www.youtube.com/watch?v=bViyywx3Ep8

Ar trebui sa multumim Lui Dumnezeu ca ne-a dat noua un preot ortodox cu acest dar de a canta atat de frumos ca parintele Pomohaci si sa ne rugam Lui sa inlature necuviosia (ca sa nu spun spurcaciunea) cantecelor gen "Mosule ce tanar esti" din toate locurile publice (cantate pe post de "colinde") si s-o inlocuiasca cu puritatea cantecelor parintelui Pomohaci, nu sa ne credem atat de dreptcredinciosi incat sa-l judecam si sa-l barfim pe forum.

Last edited by adam000; 15.11.2009 at 16:00:09.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2009, 16:46:11
ioan_strainul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
In societatea noastra de azi, cand de Craciun esti agresat in toate magazinele de o muzica vulgara si desantata gen "Mosule ce tanar esti" (de obicei la volum maxim) iar sarbatoarea Nasterii Domnului a ajuns sa fie sarbatorita de majoritatea ca fiind sarbatoarea "Mos Craciunului", a multimilor ametite de frenezia "shoppingului" care cheltuiesc sume uriase pe toate obiectele si decoratiunile inutile si sclipicioase (uitand de milostenia fata de saraci), a chefurilor, exceselor si a imbuibarii cu carnati si vin (pina cand multi ajung la spital), cand pina si una din cele mai traditionale colinde romanesti "Steaua sus rasare" a ajuns sa fie lalaita in bataie de joc pe post de reclama la fotbal, eu cred ca darul parintelui Pomohaci de a canta, este de la Dumnezeu.
Cantecele parintelui Pomohaci ar trebui promovate de noi toti crestinii pentru ca Il aduc din nou in centrul Craciunului pe Dumnezeu in mintea tuturor celor care L-au uitat, reamintesc multimilor ametite (care de fapt sint tot frati ortodocsi de-ai nostrii) nu numai ca le reamintesc de Dumnezeu, dar in unele cantece exista povete despre atitudinea crestina:

http://www.youtube.com/watch?v=KYO-jNDb18E

http://www.youtube.com/watch?v=hOr55PFVJX0

http://www.youtube.com/watch?v=bViyywx3Ep8

Ar trebui sa multumim Lui Dumnezeu ca ne-a dat noua un preot ortodox cu acest dar de a canta atat de frumos ca parintele Pomohaci si sa ne rugam Lui sa inlature necuviosia (ca sa nu spun spurcaciunea) cantecelor gen "Mosule ce tanar esti" din toate locurile publice (cantate pe post de "colinde") si s-o inlocuiasca cu puritatea cantecelor parintelui Pomohaci, nu sa ne credem atat de dreptcredinciosi incat sa-l judecam si sa-l barfim pe forum.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++
de ce red uni din ante scritori nostri ca Parintele Pomohaci are problema cu ereziile si daca afirma aceasta ar trebui sa si dovedeasca su ei zic lsama frate sa scot paiul din ochiul tau ca BIrna de la mine nu se vede sau se duce un bolnav la doctor si spune doctorului ca a venit la doctor pt ca sa vindece pe doctor aveti grija ca nu stiti ce vorbiti si ce scoateti pe gura . DOMNUL SA VA LUMINEZE SI SA VA CERETI IERTARE PACATELOR DE LA PARINTELE
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cristian Pomohaci si Vasile Marcus ,ce parere aveti despre muzica lor? tigerAvalo9 Generalitati 53 30.08.2017 11:36:24
Despre parintele Cristian Pomohaci mela me Generalitati 85 30.04.2013 18:51:43
A murit Cristian Paturca antiecumenism Generalitati 43 26.01.2011 20:26:11
Cristian Pomohaci maxx2000ro Generalitati 14 05.05.2010 13:54:24
Cristian pomohaci catalinabalhui Stiri, actualitati, anunturi 2 20.07.2009 19:32:37