Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2009, 20:46:15
simona13 simona13 is offline
Banned

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

De fapt exista o religie care poate da mantuirea???
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 20:48:26
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2009
Locație: in the Jungle,the mighty Jungle
Religia: Catolic
Implicit

simona nu stiu daca te ajuta dar imi dau si io cu parerea,

mai ales ca ai rude care apartin acestei religii nu-i poti judeca la rece, si nici nu trebe, dar vezi ca decizia ta iti afecteaza si familia, daca tu nu te convertesti si preferi ortodoxia o sa inceapa si rudele tale sa-si puna intrebari

in general daca ma uit la o alta religie imi pun intrebarea "Cu ce autoritate zic ei acestia?" , Cristos a promis ca va fi cu noi pana la sfarsitul lumii, nu se poate sa ne fi parasit 1500 de ani si numa dupaia brusc ne lumineaza,

apoi ei zic ca autoritatea lor vin din cuvintele Mantuitorului din biblie, dar uita ceva, Biblia nu a fost scrisa de pocaiti, ci de oameni sfinti in primul mileniu, o interpretare corecta asupra scipturilo ar avea o biserica apostolica nu una care nici nu exista in primul mileniu,

si ne vorbeste Cristos si in biblie despre Biserica, o va construi pe temelia Sf. Ap. Petru, iar pocaitii nu au nici o tangenta cu acesta, din Crez stim ca sunt 4 semne ale Bisericii Adevarate , Biserica ii Una, Sfanta, Catolica/Soborniceasca si Apostolica, apoi ca sa fiu sincer biserica pocaitilor nu prea prezinta nici o trasatura din acestea 4, ceea ce invata ei difera de la pastor la pastor, nu exista deloc unitate, s-ar putea sa-ti placa ce zice un pastor si sa-ti displaca ce zice altul,

mai degraba intreaba-i de ce biserica lor e adevarata si cea ortodoxa falsa, ei mai usor defaima celelalte religii decat s-o apere pe-a lor, mai usor cauta niste cuvinte prin care sa renunte la icoane, sfinti, preoti etc decat sa-si demonstreze religia lor

acuma nu stiu de cat timp te gandesti tu sa imbratisezi religia lor, dar in general dureaza cativa ani (banuiesc) ca sa iei o decizie definitiva, inveti despre propria religie, vezi ce e bun si ce e rau, iar daca constiinta te indeamna sa meri la o alta biserica nu-ti mai ramane decat sa te convertesti, dar nu cred ca vrei ca peste cativa ani sa-ti para rau de ce ai facut,

nu stiu, sper ca ti-a folosit la ceva,

Doamne ajuta!

“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 20:49:21
ancablue ancablue is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona13 Vezi mesajul
De fapt exista o religie care poate da mantuirea???

MÂNTUÍRE s. v. dezrobire, eliberare, eman-cipare, emancipație, isprăvire, isprăvit, încheiere, liberare, salvare, scăpare, scoatere, sfârșire, sfârșit, terminare, terminat.
Raspuns personal : NU!
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:06:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai3 Vezi mesajul
simona nu stiu daca te ajuta dar imi dau si io cu parerea,

mai ales ca ai rude care apartin acestei religii nu-i poti judeca la rece, si nici nu trebe, dar vezi ca decizia ta iti afecteaza si familia, daca tu nu te convertesti si preferi ortodoxia o sa inceapa si rudele tale sa-si puna intrebari

in general daca ma uit la o alta religie imi pun intrebarea "Cu ce autoritate zic ei acestia?" , Cristos a promis ca va fi cu noi pana la sfarsitul lumii, nu se poate sa ne fi parasit 1500 de ani si numa dupaia brusc ne lumineaza,

apoi ei zic ca autoritatea lor vin din cuvintele Mantuitorului din biblie, dar uita ceva, Biblia nu a fost scrisa de pocaiti, ci de oameni sfinti in primul mileniu, o interpretare corecta asupra scipturilo ar avea o biserica apostolica nu una care nici nu exista in primul mileniu,

si ne vorbeste Cristos si in biblie despre Biserica, o va construi pe temelia Sf. Ap. Petru, iar pocaitii nu au nici o tangenta cu acesta, din Crez stim ca sunt 4 semne ale Bisericii Adevarate , Biserica ii Una, Sfanta, Catolica/Soborniceasca si Apostolica, apoi ca sa fiu sincer biserica pocaitilor nu prea prezinta nici o trasatura din acestea 4, ceea ce invata ei difera de la pastor la pastor, nu exista deloc unitate, s-ar putea sa-ti placa ce zice un pastor si sa-ti displaca ce zice altul,

mai degraba intreaba-i de ce biserica lor e adevarata si cea ortodoxa falsa, ei mai usor defaima celelalte religii decat s-o apere pe-a lor, mai usor cauta niste cuvinte prin care sa renunte la icoane, sfinti, preoti etc decat sa-si demonstreze religia lor

acuma nu stiu de cat timp te gandesti tu sa imbratisezi religia lor, dar in general dureaza cativa ani (banuiesc) ca sa iei o decizie definitiva, inveti despre propria religie, vezi ce e bun si ce e rau, iar daca constiinta te indeamna sa meri la o alta biserica nu-ti mai ramane decat sa te convertesti, dar nu cred ca vrei ca peste cativa ani sa-ti para rau de ce ai facut,

nu stiu, sper ca ti-a folosit la ceva,

Doamne ajuta!
Caind ati spus ca adevarata biserica se bazeaza pe temelia apostolilor ati afirmat un adevar fundamental al crestinismului.Ei zic ca oamenii din prima biserica se numeau crestini si nu alfel (Catolica/Soborniceasca) si spun ca sfintii niciodata nu au cerut inchinarea si acceptat inchinarea.Ei nu spun ca biserica ortodoxa e ratacita ci ca eu sunt ratacita.Multumesc,chear mi-au fost de folos afirmatiile dvs.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:13:06
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2009
Locație: in the Jungle,the mighty Jungle
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona13 Vezi mesajul
Caind ati spus ca adevarata biserica se bazeaza pe temelia apostolilor ati afirmat un adevar fundamental al crestinismului.Ei zic ca oamenii din prima biserica se numeau crestini si nu alfel (Catolica/Soborniceasca) si spun ca sfintii niciodata nu au cerut inchinarea si acceptat inchinarea.Ei nu spun ca biserica ortodoxa e ratacita ci ca eu sunt ratacita.Multumesc,chear mi-au fost de folos afirmatiile dvs.
da cred ca asa e, in primul mileniu Biserica se numea Catolica, credinta se numea ortodoxa iar credinciosii pur si simplu crestini, dar au existat schisme de atunci, si crestinii intre trebuie sa se deosebeasca, la ei nu o sa gasesti nimic solid despre Biserica pe care portile iadului nu o vor birui, nu o sa poata sa spuna ca biserica lor e infailibila, si cel mai trist caz nici nu o sa-ti spuna ca in biserica lor se afla plinatatea credintei, dar pentru mine intrebarea cea mai importanta e "Cu ce autoritate zic ei acestia?".

Doamne ajuta!

“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:13:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancablue Vezi mesajul
MÂNTUÍRE s. v. dezrobire, eliberare, eman-cipare, emancipație, isprăvire, isprăvit, încheiere, liberare, salvare, scăpare, scoatere, sfârșire, sfârșit, terminare, terminat.
Raspuns personal : NU!
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12)",

"Apoi mi-a zis: "S-a ispravit! Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul. Celui ce ii este sete, ii voi da sa bea fara plata din izvorul apei vietii. (Apoc.21:6)",

"Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. (Rom.10:9)"
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:21:29
ancablue ancablue is offline
Banned

Implicit

A se observa : "Alfa si Omega", fiind prima si ultima litera din alfabetul grecesc. Pasajul e pentru vorbitorii de greaca?
In cazul nostru, ar fi trebuit sa fie "Eu sunt A si Zet, Inceputul si Sfarsitul"?
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:32:01
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alicia Vezi mesajul
Nu poti sa ii bagi draga pe toti intr-o oala!Toti sunt diferiti iar noi ortodoxii suntem adevarata religie crestina se vede k esti de alta credinta

ortodoxia si catolicismul sunt adevaratele religii crestine,ele au fost candva unite si formau Biserica Crestina ,sectele ca baptistii,penticostalii,martorii lui Iehova acestea au marturii mincinoase si invataturi ratacite.Desigur ca o secta care a aparut acum putin timp sau care are un numar mic de adepti nu poate fi religia adevarata.Eu cred ca crestinismul este religia cea dreapta ,dar care dintre ele 2 ,catolicismul sau ortodoxia sau cine stie poate se vor uni candva ca la inceput ,vom vedea.Dar conteaza sufletul nu religia.Nu uitati.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 22:29:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancablue Vezi mesajul
A se observa : "Alfa si Omega", fiind prima si ultima litera din alfabetul grecesc. Pasajul e pentru vorbitorii de greaca?
In cazul nostru, ar fi trebuit sa fie "Eu sunt A si Zet, Inceputul si Sfarsitul"?
Asa inteleg si eu pt ca Biblia in original a fost scrisa in ebraica si greaca.Deci pasajul e pt mine si vorbitorii de greaca.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 22:45:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
ortodoxia si catolicismul sunt adevaratele religii crestine,ele au fost candva unite si formau Biserica Crestina ,sectele ca baptistii,penticostalii,martorii lui Iehova acestea au marturii mincinoase si invataturi ratacite.Desigur ca o secta care a aparut acum putin timp sau care are un numar mic de adepti nu poate fi religia adevarata.Eu cred ca crestinismul este religia cea dreapta ,dar care dintre ele 2 ,catolicismul sau ortodoxia sau cine stie poate se vor uni candva ca la inceput ,vom vedea.Dar conteaza sufletul nu religia.Nu uitati.
Pocaitii recunosc ca sau desprins din biserica noastra dar argumentele lor pt care va cer parerea sunt:"Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3)",

"Drept raspuns, El le-a zis: "Dar voi de ce calcati porunca lui Dumnezeu in folosul datinei voastre? (Mat.15:3)".In concluzie ei nu recunosc datinile,traditiile si obiceiurile stramosesti si zic ca se contrazic cu Biblia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca stie cineva... florin_7vl Generalitati 3 21.09.2010 16:12:35
poate cineva sa ma ajute... Nevrednicul Generalitati 10 16.11.2009 11:57:03
Daca stie cineva sunsray Generalitati 3 14.08.2009 00:24:45
daca poate cineva sa ma ajute virgil1 Generalitati 14 30.05.2009 21:51:10
Daca a citit cineva truthtostone Generalitati 0 22.11.2008 13:23:27