Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2009, 15:03:47
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
Am niste intrebari referitoare la vietuirea in "armonie":
1.soacra Dvs. avea icoane sau candele in casa?
2. De Boboteaza, preotul venea sa va sfinteasca apartamentul? Intra in toate camerele?
3. Putea soacra Dvs. sa se simta in largul ei, sa isi faca un colt de rugaciune?
Soacra mea face absolut ceea ce crede de cuviinta. Eu si sotia (ea fosta evanghelica, eu fost ortodox) nu-i stam deloc in cale. Respectam credinta unui om chiar daca nu suntem de acord cu anumite practici. Dimpotriva, ne ajutam soacra la anumite activitati. Ex:mergem cu ea la mormantul socrului si o ajutam, inclusiv sa aseze lumanarile si sa le aprinda (desi noi avem o alta credinta despre morti).

Eu si sotia mea intram fara probleme in bisericile ortodoxe, fara sa deranjam pe nimeni. Am un coleg si prieten, preot ortodox (nu are parohie si lucram impreuna). L-am dus cu placere (cu masina) pe el si inca trei persoane la o manastire din jud Covasna.

As putea sa va povestesc multe despre convietuirea cu cei din jurul nostru si mai ales din familia noastra.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 18:50:15
elom elom is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.07.2008
Implicit

Colega asta nu-mi lasă inima în pace. Se petrece un fenomen ciudat: faptul că nu prea are chef de mine mă incită mai rău în loc să mă potolească.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 21:52:39
Anca-Miha
Guest

Implicit

Elom, acesta nu e decat un vechi truc feminin. Va continua pana vei zice ca ea. De ce nu faci si tu al fel?
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 00:02:00
elom elom is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.07.2008
Implicit

E felul ei de a fi mai retrasă - cam față de toți colegii ei așa. Dar cu sau fără voia ei mă incită.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 00:44:20
Anca-Miha
Guest

Implicit

"Fructul interzis" este cam acelasi lucru ca mai sus.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 15:55:49
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
.

Adventistii nu-i considera diavoli pe cei de alte religii ci, dimpotriva, sunt constienti ca Dumnezeu are credinciosi sinceri si in alte confesiuni (se poate vedea si din doctrinele adventiste- nu este o parere personala). Rautatea cu care-i priviti (sau poate ii si tratati) pe cei din jurul dvs. va creeaza probleme.
Cum iar numi Apostolul Pavel oare pe cei care vin intr-o localitate de crestini ortodocsi (fara alte culte) cu saci de carti scrise de EGW si le-ar baga pe sub poarta ???

Cum i-ar numi pe acei oameni care ar veni intr-o localitate ortodoxa si ar vorbi de domnul ,iar la finalul "petrecerii"(spun astfel ca vin cu fanfara si horesc de mama focului) dau o punga cu haine , sau o ciocolata care are un termen de valabilitate fie expirat fie de foarte scurta durata (asta am spus-o ca sa vedeti ca doar n-au adus ceva de Doamne ajuta)???-AICI MA REFER LA CULTUL BAPTIST??

Cum i-ar numi pe cei care in cuvantarile lor funerare ar vorbi doar de "greselile ortodoxiei" de fata fiind si preotul comunitatea respectiva care a venit in semn de respect pt cel raposat si cu o inima deschisa spre oameni (indiferent de credinta lor)?-aici ma refer la CULTUL PENTICOSTAL

Oare care sunt PROOROCII MINCINOSI ??? Dar HRISTOSII care se vor ridica???

Cum ai dori tu sa-i numesti pe acesti oameni? Nu sunt "draci" care ies din iad sa atace ortodsoxia?
Daca ar fi oameni cred ca si-ar vedea de viata si credinta lor !
Numai DIAVOLUL nu are alinare pana nu ispiteste pe oiameni.

AM GRESIT UNDEVA? Argumentati Biblic.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 16:35:55
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Cum iar numi Apostolul Pavel oare pe cei care vin intr-o localitate de crestini ortodocsi (fara alte culte) cu saci de carti scrise de EGW si le-ar baga pe sub poarta ???

Oare care sunt PROOROCII MINCINOSI ??? Dar HRISTOSII care se vor ridica???

Cum ai dori tu sa-i numesti pe acesti oameni? Nu sunt "draci" care ies din iad sa atace ortodsoxia?
Daca ar fi oameni cred ca si-ar vedea de viata si credinta lor !
Numai DIAVOLUL nu are alinare pana nu ispiteste pe oiameni.

AM GRESIT UNDEVA? Argumentati Biblic.
1.Daca vreti sa cunoasteti parerea Apostolului Pavel intr-un astfel de caz, o gasiti in 1 Tesaloniceni 5
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun."
2. Tot Sfantul Apostol Pavel ne spunea, inca de acum 2000 de ani: "Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze"(2 Tesaloniceni 2:7) Iar Sfantul Apostol Ioan spunea, tot acum 2 milenii: "Sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi" (1 Ioan 2:18).

Asa ca cei care se lauda cu vechimea lor se pot lauda si cu o lucrare a faradelegii. In doua mii de ani "taina faradelegii" a avut timp sa lucreze temeinic. Mai ales intr-o grupare religioasa unde ideea de reforma a fost respinsa continuu.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 18:18:18
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
1.Daca vreti sa cunoasteti parerea Apostolului Pavel intr-un astfel de caz, o gasiti in 1 Tesaloniceni 5
Scuze. Nu am vrut sa apara figura aceea in postarea mea (eu nu postez figuri).
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 20:43:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Asa ca cei care se lauda cu vechimea lor se pot lauda si cu o lucrare a faradelegii. In doua mii de ani "taina faradelegii" a avut timp sa lucreze temeinic. Mai ales intr-o grupare religioasa unde ideea de reforma a fost respinsa continuu.

Intr-o credinta nu poti sa vorbesti de reforma...ce vrei sa spui ca la un interval de cativa ani ar trebui sa se faca o noua inviorare a credintei...

Uita-te ce a facut reforma....daca o accepta ortodoxia (acest lucru ne se putea , pt ca "pe acesta Biserica nici portile Iadului nu o va safarama) cate bisericute era in aceasta lume...
Multumita reformei iata avem aici si astazi ocazia sa ne "scoatem ochii" care mai de care ...multumita reformei a inceput sa apara ura si mandria intre crestini...datorita reformei si diavolul rade si-si petrece cand vede cat de imprastiata e mintea unora....datorita reformei Biblia a ajuns nu sa fie citita , ci sa fie interpretata....

Cinste reformatorilor....!!!!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 22:38:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Intr-o credinta nu poti sa vorbesti de reforma...ce vrei sa spui ca la un interval de cativa ani ar trebui sa se faca o noua inviorare a credintei...

Uita-te ce a facut reforma....daca o accepta ortodoxia (acest lucru ne se putea , pt ca "pe acesta Biserica nici portile Iadului nu o va safarama) cate bisericute era in aceasta lume...
Multumita reformei iata avem aici si astazi ocazia sa ne "scoatem ochii" care mai de care ...multumita reformei a inceput sa apara ura si mandria intre crestini...datorita reformei si diavolul rade si-si petrece cand vede cat de imprastiata e mintea unora....datorita reformei Biblia a ajuns nu sa fie citita , ci sa fie interpretata....

Cinste reformatorilor....!!!!
Noi cand vorbim de reforma, nu ne gandim neaparat la Reforma (miscarea secolului XVI), ci la reevaluarea credintei. Si sunt suficiente exemple de reforma si redesteptare in istoria Vechiului Testament, in momentele de criza prin care a trecut credinta poporului Israel. Amintiti-va doar de marele reformator Ilie care a intervenit exact in momentul celei mai mari apostazii a poporului. Israelitii ajunsesera sa se inchine idolilor, si introdusesera aceasta inchinare pagana chiar in Templu. Credeti ca astazi nu mai este nevoie de reforma, stam chiar asa de bine?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca ioanna Secte si culte 138 18.02.2012 15:26:35
O colega de-a noastra de forum... dorinastoica14 Umanitare 20 17.06.2011 21:19:11
Pentru o colega deosebita Anica mara2008 Slujba inmormantarii 13 01.04.2011 04:09:15
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala petrut-angel Secte si culte 35 17.11.2010 10:36:19
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27