Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2009, 15:56:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=eulaura;140560]... ma sperie rau de tot lista asta... ma face sa cred ca n-am scapare eu ma luam dupa un indreptar de spovedanie mult mai scurt si asa si ala mi se parea sever uneori... dar acum... nu stiu cati oameni reusesc sa evite toate pacatele alea, si nu stiu daca se spovedeste cineva avand in vedere lista aia... ar trebui sa fie niste spovedanii interminabile.

Cand simtirea nu te-a parasit, fi faragriji. Cand constinta te nustra, draga Laura, legatura cu Dumnezeu exista si asta conteza cel mai mult. Calauza ta sa fie Bunul Dumnezeu, Sfanta Scriptura si Invataturile Sfintilor Parinti.

Vechi 24.05.2009, 20:29:10
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit Re

Citat:
În prealabil postat de eulaura Vezi mesajul
... ma sperie rau de tot lista asta... ma face sa cred ca n-am scapare eu ma luam dupa un indreptar de spovedanie mult mai scurt si asa si ala mi se parea sever uneori... dar acum... nu stiu cati oameni reusesc sa evite toate pacatele alea, si nu stiu daca se spovedeste cineva avand in vedere lista aia... ar trebui sa fie niste spovedanii interminabile.
Un duhovnic se va bucura enorm vazand ca ii poate indrepta pe fii lui duhovnicesti. Chiar si ingerii din ceruri se bucura mai mult cand un pacatos se indreapta decat cand 99 de oameni drepti se roaga(nu mai stiu cine a spus asta dar cred ca am citat bine).

Dupe ce te duci cu lista aia care te sperie, te hotarasti sa nu mai pacatuiesti si incerci pe cat posibil sa nu mai repeti pacatele. Imi vine acum in minte ce spunea altcineva ca viata omului inseamna sa se ridice dupa ce a cazul in pacat. Daca gandim matematic e ca o sinusoida.

Dupa un timp lista se va reduce(sau nu). Dar daca ne curattim de anumite patimi dam peste altele. Lupta noastra se poarta la un nivel mai inalt, iar cu cat suntem la un nivel mai inalt putem cadea mai adanc. Lucifer a fost printre cei ma mari, daca nu cel mai mare inger, dar dupa ce a cazut, e cel mai afundat in intuneric. Sa nu uitam ca Dumnezeu sta cu bratele deschise si asteapta sa facem un pas pentru ca apoi El sa faca 100 spre noi. Sa nu ne pierdem nadejdea pentru ca avem cele mai puternice arme: crucea, postul si rugaciunea. Asa ca nimeni nu ne poate invinge atata timp cat avem iubire.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 23:51:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Să nu uităm și de voință , Florine.
Vechi 04.07.2009, 22:56:30
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
-[font=&quot]
-nepriceperea ? [COLOR=red]- nu cred, ca este un pacat[/COLOR]

Acesta este felul in care vad eu lista asta.
Dca gresesc, ma corectati, va rog?
NOTA
Toate aceste pacate sint unul singur: nu ai respectat poruncile lui Dumnezeu, nu esti smerit destul= mandria.
S-ar putea ca si nepriceperea sa fie pacat. De exemplu nepricepere femeilor la gatit este un pacat..
Putesti asculta o inregistrare cu Parintele Serafim Badila (la Manastirea Casiel in 25 august 2007) care vorbeste despre acest pacat.
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...e-sa-gateasca-
Reply With Quote
Vechi 04.07.2009, 23:39:22
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
S-ar putea ca si nepriceperea sa fie pacat. De exemplu nepricepere femeilor la gatit este un pacat..
Putesti asculta o inregistrare cu Parintele Serafim Badila (la Manastirea Casiel in 25 august 2007) care vorbeste despre acest pacat.
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...e-sa-gateasca-

Interesant!
Atunci toate americancele sint in pacate mari!
Cine la mai scoate de aici?
Vechi 04.07.2009, 23:58:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Interesant!
Atunci toate americancele sint in pacate mari!
Cine la mai scoate de aici?
Lasa ca sunt si romance destule , nu ca a mea , de m-am facut patrat din cauza priceperii ei. Cum o intorci tot nu-i bine. ..
Vechi 05.07.2009, 01:18:43
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Lasa ca sunt si romance destule , nu ca a mea , de m-am facut patrat din cauza priceperii ei. Cum o intorci tot nu-i bine. ..
ASTA SE NUMESTE LACOMIE SI NU E VINA GOSPODINEI. Incearca putina autocritica, Cristiane draga, ca nu strica. Desi nu e o consolare, cu totii gasim placerea in mancat dupa o anumita varsta, devenind gurmanzi. Noroc ca avem posturile sa ne mai tempereze.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2009, 01:27:59
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
ASTA SE NUMESTE LACOMIE SI NU E VINA GOSPODINEI. Incearca putina autocritica, Cristiane draga, ca nu strica. Desi nu e o consolare, cu totii gasim placerea in mancat dupa o anumita varsta, devenind gurmanzi. Noroc ca avem posturile sa ne mai tempereze.
Păi da, cam așa este ! Este oare vina ei că eu în miez de noapte m-am furișat la bucătărie și am gustat din prăjitura făcută aseară ? Cumpătarea de nu e, vai și amar, chiar de mâncăm dulce ! Postul și din acest punct de vedere, este extraordinar de bine venit, dar trebuie și după aceea să ne temperăm apucăturile, nu tocmai sănătoase, dar , căci mereu există și un dar, de la vorbă la faptă e cale lungă, lungă . . .
Vechi 05.07.2009, 01:36:09
Nevrednicul
Guest

Implicit

Asa cum cele 10 porunci se pot reduce la una singura,asa si pacatele se pot grupa pe categorii si vor ramane destul de putine.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2009, 03:03:21
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb nu-mi revin inca

Abia acum descopar acest topic. Lista lui Florin-Ionut, apoi explicatiile doamnei Nina si ale lui Ovidiu... Fiori reci ma trec! Ce de pacate! Din cate am observat niciunul nu e singur, izolat... Fiecare pacat antreneaza altele si mereu altele, incat lantul pare nesfarsit!
Nu suntem noi contabili, dar necuratul sigur este... Asa ca spovedanie deasa, post si rugaciune!

Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34
Ce boala, din lista de sapte, aveti ? Mihnea Dragomir Pocainta 75 15.05.2010 23:08:46
Dependența de internet și hipersexualitatea , pe lista bolilor mintale ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 6 22.03.2010 16:36:44
Iarasi despre grafice,sondaje, filocalie, scl.... alecsandru Generalitati 4 15.05.2007 09:16:13