![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mioara, mi-a placut citatul din Parintele Arsenie de mai sus. De unde e exact? Te rog frumos, mai recomanda niste titluri bune in lupta cu gandurile, daca ai timp.
Numai bine, Irina |
|
|||
|
|||
![]()
Buna, draga Irina. Ma bucur ca ti-a placut citatul; este din cartea " Margaritare duhovnicesti" de parintele Arsenie Boca. Cartea este aparuta la editura " Pelerinul" Iasi, sub directa coordonare a Manastirii " Petru- Voda".
Cred ca toate cartile duhovnicesti sunt indicate impotriva gandurilor, deoarece ele iti inalta mintea la Dumnezeu si nu mai ai timp de altele.Important este ce ii dam mintii sa lucreze, dupa cum ne sfatuia Parintele Cleopa sa facem: imediat dupa ce ne-am trezit sa facem trei inchinaciuni si sa spunem de trei ori:" Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!". In acest mod ne ridicam mintea catre Dumnezeu si nu lasam portita deshisa pt. alt fel de ganduri. Pt. tine ( si nu numai) am mai cautat cateva citate despre lupta cu gandurile. -" Suntem osanditi nu pt. ca intra in noi ganduri pacatoase, ci pt. ca le folosim spre rau"-Sf. Varsanufie cel Mare -" E mai ferit de primejdii cel ce nu ingaduie dusmanului sa intre in casa decat cel care, ingaduindu-i se lupta apoi cu el"-Sf. Tihon din Zadonsk -" Nu atacul gandului este pacat, ci convorbirea mintii care vorbeste prieteneste cu el"-Sf. Marcu Ascetul Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc frumos Mioara, :)
Caut si eu carticica ...:satisfied: |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
stimata mirelat, poi ai intzeles gresit ce inseamna brainstorming, este defapt un termen pentru o discutzie fara menajamente cand te ocupi de un proiect cu colegii de echipa, nu singur decat daca itzi inchipui cam ca un mare scriitor dialogul intre personaje, si in aceasta etapa se descopera defectele sau punctele forte ale produsului final, pentru a putea in final sa te astepti la succes de piatza...
Deci nu este o boala! Tu cred ca te referi la termenul traditzional arhicunoscut cand spui ca "freci menta, tai frunze la caini, ori ca vorbesti de lupi si lupu-i la ushe" deci nu prea cred ca ai intzeles ce spunea sfantul Marcu... ca nu cred ca se referea asha cum sustzii dumneata la despicarea firului in 4, la jocul pisicutzelor cu motoceii din prichiciul vetrei, la dialogul "simpatic" cu tine sau cu gandurile tale, la vorbirea fara shir si fara rost specifica proorocilor, la depanarea amintirilor si la altele asemenea... e vorba, dupa parerea mea, mai degraba de atashamentul prietenesc pe care il potzi avea, uneori si o viatza, cu unele ganduri care stimabilele, canta in stuna, unor indeletniciri nu prea conforme cu ce ne-a cam cerut Dumnezeu... |
|
|||
|
|||
![]()
draga sovidiu, multumesc de comentarii insa m-ai inteles putin gresit. nu am spus ca ceea ce faceam eu era brainstorming (apropo, stiam ce inseamna asta) ci ca asa imi placea mie sa numesc acesta practica cu care ma indeletniceam la acel moment. aceea de vorbi in continuu inlauntrul mintii cu "cineva", pana la epuizare nervoasa. nu-ti doresc sa ajungi la asa ceva. doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preoti de tara sau preoti de oras? | paulac | Preotul | 38 | 26.06.2013 10:55:03 |
preoti | rentea | Preotul | 5 | 01.04.2013 11:52:24 |
Preoti fara har? | costel | Preotia (Hirotonia) | 82 | 03.08.2012 16:19:07 |
Pareri pro&contra despre reportajul protv-ului legat de preoti!!! | ovidiu.mihai05 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 16.05.2011 18:52:48 |
|