![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...ce va fi cu mine nu esti fratia ta in stare sa ma JUDECI!!! NU m-am legat de alte treburi, asa cum faci fratia ta... ci NUMAI de SF.ALTAR si am spus ce SPUNE BISERICA; ca NU ESTI DE ACORD, nu e problema mea!!! eu niciodata nu am spus de la MINE, ci din ce invata BISERICA!!! sunt om al Bisericii, ca orice alt crestin ortodox, TIN CE ESTE AL EI, nu dupa pretentiile mele!!! NU ITI PLACE CE ZICE BISERICA, NU TE OBLIGA NIMENI SA ACCEPTI!!! ai libertate de la Hristos sa faci ce vrei, numai sa NU te pierzi!!! Dumnezeu sa te Binecuvinteze!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu era mai usor sa fi raspuns de ce doresti sau pentru cine sa devii preot?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Fix asta spuneam si eu de la inceput: daca preotul la el in biserica da voie si binecuvantare, se pot multe. Asta este concluzia.
Pe urma: nu-mi doresc sa intru in altar (nici n-am intrat vreodata) si nici sa ajung in Athos. Nici nu vad de ce este asa grozav Athos-ul pentru ortodoxie. Da, este visul calugarilor probabil. Mi-as fi dorit doar ca femeia sa poata face mai multe in biserica, dar nu are importanta. Si nu nu-mi doresc sa se poata hirotonisi femeile. Discriminarea si nedreptatea nu stau (numai) in aceste lucruri. Poate se vor schimba vreodata, cine stie. Inca o data, nu e vroba de feminism, ci de respectul acordat femeii. Nu judec pe nimeni, in cazul lui Geo cred ca ar fi un calugar bun. Preot nu stiu, iar duhovnic nici atat. Cred ca ar produce multa frica oamenilor si i-ar indeparta, daca nu se pondereaza in gandire si vorba. Cel mai greu cred ca ii va fi cu sotia, dar poate gaseste una potrivita lui. Eduardd - imi pare rau de intamplarea ta si mi se pare exagerat anonul. Stia parintele ca esti operata? Si pentru o bebelusa...! Doamne mare! Nu, eu nu ma consider egala cu barbatul. Exista lucruri care difera de la unul la altul si e firesc. Sunt domenii in care insa suntem egali, chiar si in cadrul bisericii. Nu-mi doresc de fapt decat sa nu mai fim considerate "murdare" si ca pangarim lucrurile sfinte. Si asta n-are a face cu lipsa de smerenie si mandria. Si Eduardd - ca este gresit ceea ce nu ne convine noua, este de multe ori asa. Sunt unele lucruri unde judeca individul din noi si atunci da, nu ne convine si asta nu inseamna ca este gresit. Dar asta cu femeia "murdara" este ceva care se refera la jumatate din omenire si chiar nu este normal si nu a lasat Dumnezeu asa. Omul (barbatul) a hotarat asta singur, acum 2000 ani. Asta este adevarul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.scribd.com/doc/6201874/Ma...ui-Munte-Athos despre Gradina Maicii Domnului. Poate asa vei intelege/simti ce e asa grozav acolo... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
EU NICIODATA NICICAND NU AM VORBIT DE NIMENI PE FORUM (te poti convinge singura si sa intrebi si pe altii) POZITIA MEA FIIND POZITIA BISERICII SI A SF.PARINTI!!! de aceea se cade ca si fratia ta sa nu mai "profetesti" de nimeni ce va face si cum va fi!!! si ce este bine pt fiecare!!! Stiu ca NU-ti convine ca NU admit pozitia fratiei tale legat de femeie in Biserica, dar nu e 'vina' mea, BISERICA O SPUNE!!! NU ESTI IN MASURA SA JUDECI PE NIMENI!!! Eu nu am facut asta niciodata la o persoana anume, ci daca am spus ceva am spus la GENERAL si nu am aratat cu degetul pe nimeni!!! Asadar... FEMEIA E FACUTA DIN COASTA BARBATULUI, NU din crestet nici din calcai, deci TRE SA FIE SMERITA SI SUPUSA atat barbatului cat mai ales Sf.Parinti si BISERICII!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Pai Eduardd, cum sa le stiu si sa lesimt lucrurile astea cand n-am voie niciodata acolo?
Da, este loc pentru sfinti si calugari. Eu am cunoscut insa lucruri mult mai presus decat astea si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi le-a aratat. Acolo au voie si femeile, acolo unde s-a nascut si a murit EL, EA si altii. Si ce am simtit acolo nu se poate pune in cuvinte. As vrea din suflet sa cred ca cei din Athos si altii ca ei stiu ca existam (si noi femeile) si ca se roaga si pentru noi si pentru lumea asta care se prabuseste. |
|
||||
|
||||
![]()
nu judeca ca sa nu fii judecat!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
FII SIGURA DE ASTA!!! SE ROAGA!!! am fost nu o singura data... si m-am convins... am si lasat pomelnice si s-a simtit... si nu numai ca lasi pomelnic, NUMAI PT RUGACIUNILE CALUGARILOR MAI TINE DUMNEZEU LUMEA si a preotilor care SUNT SERIOSI si SUNT MAI INTAI CRESTINI ADEVARATI apoi PASTORI DE SUFLETE!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Geo, ceea ce-am spus despre tine n-a fost cu rautate, era ca un sfat, caci esti mult mai tanar ca mine. Da, poate nu trebuia sa fac judecata aceea. Imi cer scuze.
In ceea ce ma priveste ma stradui sa fiu smerita, si nu supusa, ci respectuoasa, atat cu sotul cat si in biserica si in lume. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 08:56:28 |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 19:03:25 |
Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 14:56:51 |
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 20:01:26 |
|