Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 13:44:33
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cdiasimi Vezi mesajul
Si pana la urma, care e raspunsul concret la intrebarea mea? Nasii "problema" ... grea alegere. De fapt e vorba despre sora mea, care s-a casatorit acum zece ani si intre timp si-a schimbat religia. Din copilarie am avut aces vis (aceasta dorinta - ca sora mea sa-mi fie nasa). Si ea are unele retineri (datorita religiei), dar n-as vrea ca asa ceva sa ne desparta. Pana acum am primit doar raspunsuri pur teoretice (din punctul meu de vedere); insa, pana nu esti direct implicat in problema pe care o discuti ... nu-ti dai seama ce greu este!
Oricum, am amanat nunta pana in primavara! Poate pana atunci voi gasi o solutie ... nu stiu ce sa mai zic.
In mod normal,traditional,ar trebui sa respecti "linia" nasilor;daca nasii parintilor tai au copii si vor sa va cunune ar trebui sa o faca,daca vreti sa schimbati nasii,se poate face cu acordul si binecuvantarea nasilor"vechi".Daca esti cu adevarat crestin ortodox,ar trebui sa intelegi importanta nasilor,sunt parintii spirituali,trebuie sa aiba aceeasi religie,altfel cum veti gasi sfaturi "in aceeasi limba"?Pe tine cine te-a botezat?Daca sora ta te va cununa sau nu,nu schimba cu nimic legatura dintre voi,ramaneti frati si iubiti-va si respectati-va frateste.Cam atat te pot sfatui.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 13:55:41
radu_trandafir's Avatar
radu_trandafir radu_trandafir is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2009
Locație: Suceava
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dariusonica Vezi mesajul
As vrea sa vad macar un preot care sa nu mai ceara nici un ban pe slujba pe care o indeplineste fata de Domnul cu increderea deplina ca Domnul nu il va lasa sa duca lipsa de ceva ... dar nu ... toti spun ... pai daca nu iau bani mor de foame ... pai da ... mori ... si bine faci ca nu ai incredere ca cineva iti rasplateste munca neconditionat daca tu nu ceri rasplata cu gurita ta ...
Prima data spui ca ai vrea sa vezi macar un preot, care sa nu mai ceara bani, etc...Deci, tu nu crezi ca ar exista macar un preot care sa fie dupa cum l-ai descris. Ori, asta daca nu se cheama generalizare, atunci nu stiu cum altfel.

Citat:
De altfel nu generalizez ... nu zic ca toti sunt la fel ... dar marea majoritate , in interiorul lor ... stiu ce zic eu aici ...
Acum te-ai razgandit un pic si nu mai sunt chiar toti preotii, ci doar marea majoritate. Ce inseamna marea majoritate? Cu siguranta, in punctul cel mai de jos al limitei ar trebui sa insemne 50%+1 din preoti. Dar oare ai cunoscut tu jumatate din preoti, ca sa faci niste afirmatii atat de radicale? In cel mai bun caz (si te rog sa ma corectezi daca gresesc), ai cunoscut sa zicem cateva zeci, poate sute (din auzite, povestite, etc.). Eh, asta nici pe departe nu ajunge ca sa putem afirma ca "marea majoritate...". Nu neg si nimeni nu neaga ca din pacate mai exista preoti care 'ratacesc' sau s-ar potrivi descrierilor tale, insa exista atatia si atatia preoti extraordinari. Cauta-i si-i vei gasi. :)

Citat:
si totusi nu au nevoie de o cruce sa faca asta ... nu au nevoie de icoane, si crede-ma pot sa ne dea lectii la orice ora din zi si din noapte... aia numesc eu credinta adevarata ... te legi de Dumenezeu direct , nu de cruci si icoane si biserici si preoti ca sa ajungi la El ... sa crezi in El , sa I te dedici si asa mai departe...oameni care constientizeaza ca exista un Dumnezeu , ca trebuie sa aiba teama de El si le e de ajuns ca sa il urmeze pana la moarte... Chiar crezi ca pe simplul motiv ac pentru ei crucea nu reprezinta nimic sau cel putin ce reprezinta pentru noi vor pieri ? ai curajul sa spui asta ? si nu in fata mea ... in fata Lui ... ai tu curajul asta ? si cand am spus ca vor pieri nu ma refer la moartema refer la opusul Raiului ...
Ma tem ca tu prin cruce (si din nou sa ma corectezi daca am priceput gresit) intelegi doar bucata aceea de lemn, cu o anumita forma, obiect de tortura in vremuri, etc. Dar, crucea la modul cel mai simplist inseamna Iisus Hristos. Crucea nu poate fi perceputa fara Hristos rastignit pe ea. Nu poti sa desparti crucea de Hristos. [As putea sa iti aduc cateva pagini de argumente cu simbolistica crucii s.a.m.d., dar nu acesta este scopul]. Si acum, cum poti sa zici ca nu avem nevoie de cruce? :) Cum poti sa zici ca nu avem nevoie de Hristos?

«Să nu-mi fie a mă lăuda decît numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos» (Gal. VI, 14).

Iertare. O zi in pace, in continuare!
Vechi 19.01.2010, 14:29:31
dariusonica dariusonica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2010
Implicit @ Radu Trandafir

Radu , cand am spus marea majoritate ma refeream la cei ce citesc ce scriu nu la preoti...
Cand am spus de cruce ... nu ma refeream la eliminarea lui Hristos ... daca citesti ce scriu o sa vezi ca defapt e invers ... cred in Dumnezeu , cred in Hristos .... chiar mai mult decat iti poti imagina insa nu cred in asocierea acestora de catre oameni cu diferite obiecte ...

«Să nu-mi fie a mă lăuda decît numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos» (Gal. VI, 14).

Pai exact ce ziceam .... decat nunmai in crucea .... pai de ce nu in El direct ? de ce prin cruce alias materiale ajutatoare ?
Prin definitite El cere credinta nemasurata din partea ta in El direct .... nu trecuta prin obiecte ...
Mai in colo ce urmeaza ? sa ne inchinam si sa ne rugam la statui ... ca la Budha ...
In fine ... fiecare crede ce vrea ... oricum dupa cum vezi nu ridic o religie in slavi si o neg pe alta ... cred in Dumnezeu , cred in Iisus Hristos , dar cred direct in ei fara limite ... nu imi ocolesc credinta prin cruci , icoane , biserici etc. Nu cred ca El a vrut asta .... El a vurt sa credem in El si sa il slavim pe El punct. Omul in dorinta lui de a fi si persoana a stiintei si persoana a credintei a dat o caruta de interpretari si semnificatii care au deviat cu totul de la subiect. Iisus a spus credeti in mine si in Dumnezeu ... nu a spus ... credeti in cruce , faceti biserici , inventati traditii ca sa ajungeti la Mine si la Dumnezeu. Cate traditi din religia ortodoxa nu au logica si legatura cu Biblia ele putand fi atacate doar cu bunul simt ? pune-ti intrebarea asta ...
Mi se pare o mare greseala ce se face in ziua de azi ... si mie se pare ca omul , prin definitia lui ca om , incearca sa complice totul doar ca sa isi dea impresia ca intelege una si alta.
Singura concluzie pe care o trag este ca daca maine crucile ar pica , bisericile s-ar darama si ar pica vopseaua de pe icoane nimeni nu ar mai stii cum sa creada in El sau ar incepe sa planeze o mare negatie a Lui din partea oamenilor ... pentru simplul fapt ca simbolurile dintre om si El despre care omul credea ca fac legatura cu cerul au cazut ...
Tu ce ai crede maine daca toate astea ar disparea ? ai zice cu siguranta ca daca ar fi existat un Dumnezeu nu ar fi lasat asta sa se intample deci implicit nu exista Dumnezeu...
De ce avem nevoie de toate astea , sau nevoie sa ne legam de toate astea ca sa credem si sa avem o legatura cu El ? De ce credeti ca nu e de ajuns sufletul nostru care ar trebui sa creada , inima care ar trebui sa Il iubeasca , credinta care ar trebui sa ne apropie de El si asa mai departe ... de ce trebuie sa ne punem credinta in cruce ca sa ajungem la El, sa mergem in biserica ca sa ne auda, sa utilizam preotul ca sa ne creada si sa se indure de noi, sa ne rugam la icoane pentru ca doar ajutorul Lui nu ne da destula incredere ... trebuie sa cerem in 10 directii in acelasi timp si asa mai departe ....
Asta nu e credinta sincera... e credinta legata de niste obiecte in care lumea crede atat de mult incat daca ele ar disparea lumea si-ar pierde efectiv nadejdea in El...pentru ca in subconstient lumea are mai multa credinta fata de cruci biserici icoane preoti decat fata de El.
Cand pocainta voastra va fi direct inchinata Lui fara cai ocolitoare , cand credinta se va indrepta spre El nemarginit fara obiecte mijlocitoare , cand il veti accepta in sufletul vostru si il veti simti cum o mama isi simte copilul , cand legatura voastra cu El va fi pura si directa implicit gandul vostru indreptat direct spre El .... atunci .... cu adevarat veti fi salvati .... Atunci cu adevarat ii veti demonstra ca in El credeti si Lui va incredintati...Atunci veti merita sa vi se arate... cand veti fi pregatiti sa il primiti ...
Sunteti legati de obiecte omenesti la fel cum nu ati iesi afara dezbracati ca v-ar fi frig si v-ati taia la picioare ... asa si astea daca ar disparea subit ... voi v-ati pierde implicit credinta si asta nu e ok ....
Sunt pentru voi ca o limitare si o piedica in legatura cu El si in credinta voastra fata de El. daca astea nu ar fi ... atunci ori El nu ar exista ori credinta voastra nu ar mai ajunge la El.Nu mi se pare normal.
Cand nu veti mai avea limitari in legatura voastra cu El atunci Il veti simti cu adevart in voi ... Nu ca El nu ar fi in voi ... doar ca atunci Il veti simti si voi cu adevarat.
Unde ar fi pacatul si lipsa de credinta daca toate gandurile , toata dragsotea , toata daruirea noastra s-ar indrepta direct spre El ocolind cruci , biserici , icoane , preoti ... ? unde ? credeti ca v-ar zdrobi ? v-ar parasi ?
Oare tot ce va cere El nu este sa credeti in El ? va cere cumva El sa credeti in cruci etc ? Conteaza in sensul rau pentru El daca nu mai credeti in ele dar credeti cu adevarat si pur in El ? Cine va cere sa va legati de cruci , biserici , preoti , icoane in afara de om ? reflectati la asta ...
A depasi aceste obiecte nu inseamna sa nu mai credeti in El si sa credeti in diavol ... insemana sa ii acordati deplina incredere , sa acceptati ca Iisus este mantuitorul vostru , sa realizati ca toti sunteti egali in fata Lui si nu e nevoie de preoti sau obiecte ca unii sa ia legatura cu El. E nevoie doar sa creada direct si nemarginit in El si atat ! nu in El si obiecte , simboluri , oameni ...

Cand toti vom crede direct in El , atunci nu va mai fi nevoie de mai multe doctrine religioase , nu va mai exista discriminare intre credinte etc si etc si etc ... Asta ne dezbina si ne tine pe categorii pe toti ... obiectele astea si lipsa de incredere direct in El si daruire direct Lui.
Credeti in El si nu va fi nevoie de o cruce sau o biserica sau o icoana sau un preot sau un om de aceeasi dctrina religioasa sa va arate calea ce buna... O sa va fie arata de El direct fara ca ea sa fie scrisa in carti sau vorbita de cineva ...

Oare unde vedeti voi ca gresesc in ce spun ? ca mai aveti putin si ma numiti ateu ... cand eu cer cu atat desavarsire credinta pura doar si direct in El...

I-am cerut sa vorbeasca prin mine si sa ma ajute sa fac Voia Lui si cuvintele ce le scriu aici mi-au venit instant in minte ... repet lucruri care acum o saptamana erau total necunoscute pentru mine . Ce va spun aici nu mi-a spus un om ... Mi-au venit efectiv in cap dupa ce I le-am cerut ...
Poate ca ar trebui sa va mai legati putin de voia omului , si de obiectele astea numite de voi sfinte pana in momnetul in care nu veti avea frica sa Ii cereti in deplina incredere ca in mintea voastra sa se faca lumina ... Poate inca nu sunteti pregatiti sa intelegeti ... sa cereti Lui ... si sa acceptati ce vi se da ...

Last edited by dariusonica; 19.01.2010 at 15:09:30.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 16:19:51
radu_trandafir's Avatar
radu_trandafir radu_trandafir is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2009
Locație: Suceava
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Radu , cand am spus marea majoritate ma refeream la cei ce citesc ce scriu nu la preoti...
Ai dreptate, imi cer iertare pentru graba cu care am citit aceasta parte.

In rest, imi mentin pozitia si ideea. Mai simplu decat am scris anterior nu cred ca o pot face. Ti-am citit cea mai parte a postarilor, insa orice ti-as pune eu ar fi de prisos, nu as putea sa te multumesc, cum nu cred ca te-ar multumi niciun raspuns de pe acest forum. Asadar, ma retrag din acest scurt dialog, cu scuzele de rigoare. Dumnezeu sa ne lumineze. Toate cele bune!
Vechi 19.01.2010, 16:39:09
liviusinorchian liviusinorchian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.07.2006
Implicit

Citat:

Oare unde vedeti voi ca gresesc in ce spun ? ca mai aveti putin si ma numiti ateu ... cand eu cer cu atat desavarsire credinta pura doar si direct in El...
Ca sa intelegi unde gresesti esential , ma intorc in timp cu mai bine de 15 ani si iti reproduc o propozitie pe care a rostit-o, la ceas de Taina, duhovnicul meu:"Frate Liviu,de acum trebuie sa ne subtiem spiritul ". Eu nu am finalizat inca acest indemn dar il port constant in minte, inima si preocupari. Este un drum extrem anevoios si de lung ( eu as spune fara de sfarsit pentru ca la capatul lui se afla Desavarsirea). Si acum gresala ta : increderea prea mare in " stiintza" ta ,incredere care are la baza tocmai nestiinta ( paradoxul sferei : aria de contact cu necunoscutul creste cu patratul razei sferei cunoasterii ). Exprimata in termeni crestin-ortodocsi de catre Sfintii Parinti aceasta stare in care te afli acum- pe care tu o consideri fara drept de apel "sigura" -este de fapt una de neasculare, mandrie, parere de sine si nu in ultimul rand de ignoranta. Spatiul este mult prea redus, iar tu il ocupi suficient de mult prin postarile tale ca sa iti insir aici o lista chiar si sumara de lecturi fundamentale-pe care se cunoaste ca nu le ai- in baza carora ai putea accede la o discutie teologica serioasa-atentie si la discernamantul cu care iti selectezi lecturile! Asta in situatia in care " talantzii" tai tin de cunoasterea prin cercetare ;pentru ca harul Duhului Sfant se poate pogori dupa voia Lui, dupa cum spunea Petre Tutea , chiar mai repede peste " o baba cu picioarele murdare care face metanii in fata Crucii Mantuitorului si a Icoanei Sfintei Fecioare care este mai mare (baba) decat un filozof ateu". Oare ce stia Petre Tutea ca are in plus baba? Cu siguranta: asculatarea, smerenia , pocainta , evlavia.. care numai ele sunt semne ale credintei adevarate.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 17:01:16
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviusinorchian Vezi mesajul
Ca sa intelegi unde gresesti esential , ma intorc in timp cu mai bine de 15 ani si iti reproduc o propozitie pe care a rostit-o, la ceas de Taina, duhovnicul meu:"Frate Liviu,de acum trebuie sa ne subtiem spiritul ". Eu nu am finalizat inca acest indemn dar il port constant in minte, inima si preocupari. Este un drum extrem anevoios si de lung ( eu as spune fara de sfarsit pentru ca la capatul lui se afla Desavarsirea). Si acum gresala ta : increderea prea mare in " stiintza" ta ,incredere care are la baza tocmai nestiinta ( paradoxul sferei : aria de contact cu necunoscutul creste cu patratul razei sferei cunoasterii ). Exprimata in termeni crestin-ortodocsi de catre Sfintii Parinti aceasta stare in care te afli acum- pe care tu o consideri fara drept de apel "sigura" -este de fapt una de neasculare, mandrie, parere de sine si nu in ultimul rand de ignoranta. Spatiul este mult prea redus, iar tu il ocupi suficient de mult prin postarile tale ca sa iti insir aici o lista chiar si sumara de lecturi fundamentale-pe care se cunoaste ca nu le ai- in baza carora ai putea accede la o discutie teologica serioasa-atentie si la discernamantul cu care iti selectezi lecturile! Asta in situatia in care " talantzii" tai tin de cunoasterea prin cercetare ;pentru ca harul Duhului Sfant se poate pogori dupa voia Lui, dupa cum spunea Petre Tutea , chiar mai repede peste " o baba cu picioarele murdare care face metanii in fata Crucii Mantuitorului si a Icoanei Sfintei Fecioare care este mai mare (baba) decat un filozof ateu". Oare ce stia Petre Tutea ca are in plus baba? Cu siguranta: asculatarea, smerenia , pocainta , evlavia.. care numai ele sunt semne ale credintei adevarate.
Din "asculatarea, smerenia , pocainta , evlavia.. care numai ele sunt semne ale credintei adevarate." care dintre ele nu le vezi in mine sau in ce spun ?

Intr-adevar e greu sa te pui contra unei doctrine , convingeri care dateaza de atatia ani.
Mai ca ai zice ca e imposibil...
Dragul meu , daca posturile mele aici ocupa prea mult spatiu si de asta duceti lipsa si doar atat fac posturile mele atunci nu voi mai posta aici ... decat daca va trebui sa raspund cuiva la vreo intrebare sau "atac".

Recunosc fara sa ma feresc ca nu am avut curiozitatea sa deschid Biblia de prea multe ori in toti acesti ani ... chiar aproape deloc , recunosc ca am calcat in biserica la fel de mult cat a stat trenul in gara si recunosc ca notiunea de Dumnezeu a fost de forte multe ori doar o simpla notiune a carei veridicitate a fost pusa de multe ori sub semnul dubiului.
Nu ma feresc sa spun asta ... de si imi e rusine de asta nu ma feresc sa o spun . Pentru ca a fost pacatul meu si nu am de ce sa il ascund .

Ceea ce am spus pe acest forum niciodata pana in ultima saptamana nu am constientizat ... nu am crezut si nu am purtat in minte...

A spune ce spun eu aici ori e o dovada de interventie Divina ori o dovada de nebunie curata. Dar totusi ar trebui sa iti pui intrebarea de ce oare spun ce spun cu atat tarie , de ce cred ce cred cu atat tarie si de ce orice as spune totul se rezuma incepe si se termina cu El ...

Toate acestea fiind spuse ... incepand din primul post pana la acesta ... cine vrea sa citeasca citeste , cine vrea sa vada vede , cine vrea sa inteleaga intelege si cine vrea sa nege e libertatea lui .

Cred , ... chiar cred ... ca ceea ce spun aici nu sunt cuvintele mele ... sunt cuvinte venite de Sus la cererea mea .

Vazand ca totusi suspiciunea si negatia continua sa planeze ... o sa va spun povestea care m-a adus in acest punct ... dupa care ... fiecare judecati si credeti ce vreti ... iar eu nu ma mai bag peste voi .

Voi incepe un nou post pentru povestea asta ...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 17:15:58
liviusinorchian liviusinorchian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.07.2006
Implicit

Citat:
Din "asculatarea, smerenia , pocainta , evlavia.. care numai ele sunt semne ale credintei adevarate." care dintre ele nu le vezi in mine sau in ce spun ?
Chiar aceasta intrebare a ta ,daca nu cumva , iti scapa sensul "smereniei"
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 18:06:36
Junior Member

Implicit Povestea mea ...poate cineva va avea rabdarea sa o citeasca...

De cand ma stiu inconstient am simtit nevoia sa ajut oamenii ... ca a fost material ( nu obligatoriu bani ) ca a fost spiritual ( sfaturi , ganduri , alinare ) am incercat sa o fac si de cate ori nu am putut sa fac asta mi-a parut extrem de rau ... de cate ori vroiam sa o fac si vedeam ca nu am nici cea mai mica sansa imi parea si mai rau ...

Tot ce mi-am dorit a fost sa iubesc , sa iubesc omul , sa iubesc natura practic tot ce ma inconjoara si vroiam asta inconstient ... nu stiam de ce o vreau ... doar simteam ca daca nu fac asta nu ma simt in largul meu , nu am simt implinit .

Si na , ca orice baiat , mi-am indreptat dragostea catre fete pentru ca acolo se manifesta mai palpabil decat in alte parti pentru mine la varsta aia ...
Si am iubit o fata , o curva , nu conta pentru mine ce e , nu conta ce crede , eu o iubeam , eu vedeam copilul si frantura de puritate din ea . Si ea a simtit asta , si nu a putut sa ma iubeasca si dupa 4 ani de relatie ba pe fata ba pe ascuns s-a rupt .... Apoi o alta fata , simpla de la tara , nu era cine stie ce de capul ei ... nici ea la randul meu nu s-a putut descurca cu dragostea mea .... nu pentru ca o trimiteam gresit ci pentru ca o trimiteam intr-o maniera atat de pura si neconditionata si sublima incat parea ireala. Si s-a terminat si asta dupa 4 luni , si apoi inca una un an ... si apoi ....
Apoi inca una de 3 ani jumate care s-a terminatd e curand ... Fetita asta am luat-o de mica , de pe al 15 ani , i-am aratat ce e dragostea , am invatat-o ce e bine ... i-am fost si iubit si tata si prieten si tot ce se putea...Cu toate astea , daca va ganditi ca partea feminina din ea m-a atras va inselati ... la 15 ani am luat-o virgina , la 19 am ramas fara ea dar am lasat-o tot virgina eu avand 23 de ani , pe simplul motiv ca nu a fost pregatita ...si nu am inselat-o si nu m-am culcat cu altcineva doar ca sa imi satisfac nevoie pe care ea nu putea sa mi le satisfaca ...dar ... nu a putut sa se descurce nici ea cu aceasta dragsote ... nu pentru ca nu ma iubea ci pentru ca mandria si orgoliul ei si materialismul toate insuflate de anturaj ii stergeau dragostea ce mi-o purta cum stergi creionul cu o guma.

Si totul s-a intamplat cu o saptamana inainte de Craciun ... saptamana in care nu am mai mancat absoul nimic , daca Dumnezeu ma punea sa tin post nergu ziceam k nu pot ...
Raspunsul ei , la acest gest , la nenumaratele flori si telefoane si mesaje a fost ca pot sa ma arunc si in fata trenului , ea nu se simte vinovata.
Apoi , oarecum putinii prieteni care erau tot ai ei culmea , au reusit sa ma scoata din starea asta...
Alcoolul cumva cu toate ca nu in exces ca nu imi sta in caracter, mi-a dat curajul sa ma apropii de alta fata chiar inainte de revelion ...
Totul a mers bine , ba un whisky , ba fata , ba prietenii usor am reusit sa nu ma mai gandesc la pierderea mea ... pana cand , a venit momentul sa ma reintorc la bucuresti ... ca sa termina vacanta ...
Si ma intorc cu fata asta , ea imi zice sa raman la ea peste noapte , eu ii zic sa vina ea la mine .... in fine , la un moment dat am zis nu .... in seara asta fiecare se duce la casa lui ( am uitat sa va spun ca de cateva luni fata ce imi daduse papucii statea cu mine la bucuresti si dupa ce s-a rupt s-a mutat .
Nu stiu... poate ma gandeam k o sa o gasesc acolo si a fost totul un vis , poate nu stiam ce o sa gasesc acolo ... in fine ... am zis fiecare la casa lui
Cand am ajuns la apartament si am intrat in apartament , am sismtit mirosul ei , dar ea nu era , am gasit o poza cu noi si 15 trandafiri luati inainte de craciun cand inca eram impreuna ofiliti , lasati imprastiati pe un birou ... M-au lovit in clipa aia nenumarate amintiri ... am incercat sa le fac fata dar fara rezultat ... dupa doua ore tremuram ca un virbrator si ma gandeam ca geamul de la etajul 5 e cel mai bun prieten al meu...
Intr-un moment totusi de luciditate , am inceput sa dau cu banul ... am zis totusi sa imi dau o alternativa .... si a fost ini mini maini mo intre spitalul 9 si geam . Si a picat spitalul .
La ora unu noaptea intr-o noapte friguroasa de duminica , duminica de acum doua saptamani , m-am prezentat la spital la camera de urgenta si le-am spus .... trebuie sa imi dati urgent pastile ca vreau sa ma sinucid .... I-am lasat pe toti masca ...
Dupa cateva intrebari mi-au dat sa cumpar ceva , am fost am cumparat , am luat 3 zile , am dormit ca un porc si m-am oprit sa mai iau ....
Am inceput sa reflectez ... nu eram la primul gand de genul asta dar eram cu siguranta la prima incercare ... si asta mi s-a parut foarte grav , intrecea orice limita a bunului simt si a normalului.
Culmea in toata reflectarea mea , in loc sa imi ridic moralul , am facut inversul... in loc sa ma gandesc la acea fata m-am gandit la toata lumea din jurul meu , la cum am aruncat cu dragsote in toate directiile si din cauza ca aceasta dragoste nu s-a intors mi s-a terminat bateria ca masina pe care o lasi cu farurile aprinse fara motor pornit.
Si ma gandeam unde am ajuns , cand Dumnezeu tot ce a vrut a fost sa iubim , cand noi existam pentru ca Eva a iubit pe Adam si l-a urmat dincolo de portile Raiului purtandu-i copiii care ne-au dat nastere noua , cand totul se rezuma la iubire , cand relatia noastra cu El se numeste iubire ... unde am ajuns cand vezi ca nimeni nu mai iubeste , mandire , orgoliu , rautate , nepasare ... asta vezi in lume ...
Si am zis .... am incercat sa fiu mai bun , am incercat sa iubesc si am fost dezamagit de toata lumea inclusiv de Dumnezeu in care ba credeam ba nu credeam si pe care l-am invinuit atunci oarecum si pentru iubirea mea in zadar.
Am incercat psihologi , psihiatri ... nimic ... niciunul nu parea sa ma inteleaga sa ma ajute .
Simteam ca nu mai am rost pe pamanat , ca vreau sa iubesc si pe lumea asta nu mai am loc sa iubesc... ca singura optiune e sa ma curat si asta va fi pacatul meu cu care voi trai si pentru care voi raspunde...
Mai pe scurt am clacat...
O buna prietena imi recomanda o parapsiholoaga , Madame Lenoir care a intrat intr-o moarte clinica , a facut cunostinta cu El spune ea si El a trimis-o inapoi pe lumea asta cu darul de a ajuta oamenii vazand viitorul lor la atingerea unei poze ...
Spunea prietena asta a mea ca numai Madame Lenoir poate sa ma ajute ...
Ma gandeam ... cum poate sa ma ajute pe mine o femeie care pretinde ca are darul lui Dumnezeu cand asa ceva nu exista pe lumea asta ... Dumnezeu nu da daruri din astea ...
Dar curiozitatea ma face sa ii rasfoiesc blogul si intr-adevar , femeia vorbea de lucruri sfinte si ce prezicea se adeverea ...
Tot rasfoind ajung la o poveste de dragoste a ei cu doi barbati ( pe rand ) care s-a finalizat prin ea ramananad cu niciunul si la sfarsit o morala : "Morala: cand oferi dragoste neconditionat,cand iubesti frumos, liber, fara compromis, universul vibreaza la asta...si iti trimite felicitari...pentru efortul tau de a-ti pastra nealterata si neviciata viziunea asupra iubirii... "
Numai ca morala asta nu se pupa si nu se reflecta deloc in povestea ei ... si am facut rost de id de mess , am dat invite , am primit accept si ii spun ... mi-ati fost recomandata de prietena noastra comuna x si urma sa va contactez pentru un consult ... dar nu imi mai doresc asta , problema mea e cu mine insumi si numai eu ma pot ajuta ... in schimb vreau sa va pun o intrebare ... la povestea cutare ati dat morala asta ... va intreb pe dumneavoastra ca om ... chiar credeti in ea ? Tipa incepe si se schiveaza f mult , evita raspunsul si din una in alta imi spune ca nu are timpul necesar pentru problema mea , ca timpul ei e cel mai important lucru de care dispune si il dedica cui vrea ea ....
Nu am putut sa inteleg atunci mai mult decat ca ... un om caruia El i-a dat un dar pentru a ajuta neconditionat , fara urma de profit , fara preferinte restul oamenilor mi-a spus ca nu are timp sa faca asta ... practic a facut ceva pe el de dar .... ea si umanitatea din ea ... de unde instant mi-au venit aceste cuvinte in cap : Transforma un om intr-un inger si vei avea un inger transformat in om ...

Cateva zile m-am gandit la vorba asta , am despicat-o in 4 , apoi in 16 si nu intelegeam de ce ea .... ma laudam mie insumi ca daca eu primeam darul ala ma dedicam oamenilor neconditionat la orice ora si mai ales pe gratis doar ca sa fac voia Lui.
Dar Dumnezeu len judeca pe toate dupa propria randuiala , si actioneaza ca atare , nu e dreptul meu sa judec si ma opresc ...
Am zis asa ... o sa scriu o carte cu tot ce am vazut in lumea asta , ce as fi vrut sa vad si ce ar trebui sa facem ca sa fim mai buni ... dupa care imi iau zilele si ma duc linistit ca eu nu mai rezist sa ma lupt cu sistemul...
Intr-o noapte, stand langa noua mea prietena , ii povestesc totul ... si ii spun ... draga mea destinul deja mi l-am scirs , drumul meu e unul si tot ce ma poate convinge ca e gresit si ca trebuie sa dau inapoi nu se rezuma la psihologi , la psihiatri , la parapsihologi ci la mine insumi si poate la Dumnezeu ... Doar eu si POATE Dumnezeu ma pot convinge sa ma rasgandesc.Intr-o clipa a inceput sa imi fie frica de acel POATE scris acolo ... si reformulez ... draga mea , daca Dumnezeu imi va cere si imi va da un motiv bine definit sa raman pe aceasta lume voi ramane chiar si dupa ce scriu cartea aia daca nu ma voi duce ... Spunand asta simt ca frica mea se amplifica , realizez si reformulez din nou ... draga mea , nu am nevoie de motiv din partea Lui , am nevoie doar sa mi-o ceara cum stie El , motivul nu e al meu sa il judec sau sa il inteleg ... pana pa urma voia Lui e porunca .... Spuneam eu asta ... eu care pana in clipa aia imi era rusine sa pronunt cuvantul Dumnezeu chiar si in fata unui preot ...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 18:07:23
Junior Member

Implicit Povestea mea ...poate cineva va avea rabdarea sa o citeasca...2

Trece noaptea , se face zi , ma duc la mine la aparatament , iar se face noapte , ma culc , ma terzesc la 4:30 si iar incep sa ma gandesc ... nu credeam ca El ma va baga in seama si imi va da un semn .... pana la urma nici macar nu eram sigur ca exista ...
Era 4:30 in dimineata de vineri si ma pregateam sa plec acasa la mine in oras ( eu nefiind din bucuresti) si ajung acasa pe la 7-7:30 ... Intru in casa , o trezesc pe mama , mergem in bucatarie , ma apuc sa fac cafea si ....

Mama imi spune din senin .... auzi ... ce parere ai avea daca ai avea doua finute ... ?
neintelegand ce vrea sa imi spuna o intreb ... 2 ce finute ? doua cadouri , e fete finute ?
mama ....
NU nu nu .... 2 finute , sa fi nasic ...
In secunda aia am zis ca isi bate joc de mine
nu imi ardea de glume
dar hai .... sa ii fac pofta si o pun sa dezvolte ...

Si uite cum aflu eu ca in noapte de vineri , o femeie , a nascut doua fetite gemene la maternitate ( mama fiind medicul ei de familie ) .... si femeia o suna pe mama si ii spune clar ca vrea ca eu ... eu pe care nu ma cunostea , nu ma vazuse in viata ei , nu stia cum gandesc cum arat cine sunt ... eu ... sa i le botez ....

In secunda aia am inceput sa tremur si am zis ca nu poate fi adevarat ... dar se adevereste ca a fost , le-am vazut duminica si sunt niste ingerasi si jumatate ...

Mai important de atat ... se pare ca tatal fetitelor nu le vrea de nici o culoare ... nici eu nu am avut tata .. stiu cum e ... si mi s-a parut ceva groaznic dar ... asta-i viata

stand si gandindu-ma la rece ... trag o conlcuzie ... uite semnul pe care il asteptam de la Dumnezeu si credeam ca nu vine ... uite ce miracol si ce lucru sublim ... 2 ingerasi ai Lui , nascuti , refuzati de tata , ingerasi pe care eu eram insarcinat sa ii am in grija ... eu ... pacatosul si neincrezatorul de mine ...
Si atunci am spus stop ... nu am putut sa schimb lumea dar Dumnezeu mi-a aratat ca exista , a venit la mine , chemat de mine pentru prima data in viata si mi-a dat doua suflete pe care sa le pot forma dupa voia Lui ... suflete cu care e treaba Lui ce planuri are mai in colo ....
Si am spus ... Multumesc Domane ca mi-ai aratat ca existi , ca iti pasa de mine , si ca mi-ai dat o sansa sa fac Voia ta ... am realizat atunci ca am primit un dar mai important decat darul lui Madame Lenoir pe care eram asa gelos ... un dar cu care m-am nascut ... sa imi doresc sa ajut si sa iubesc si acum sa am ocazia ...
Multi au puterea sa ajute ... si nu o fac ... sa vrei , sa ai dorinta asta in tine e ceva sfant ... e cel mai important dar de la Dumnezeu...
Dar toate trebuiau sa vina la timpul lor ... poate daca veneau cu o zi mai devreme nu le baga in seama ... Dumnezeu stie ce si cand sa faca ca sa nu paraseasca pe nimeni...

Si atunci am spus ... Doamne , da-mi puterea sa inteleg Voia ta , sa cunosc dorinta Ta , sa te cunosc pe Tine si sa pot sa Te reflect pe Tine in aceste doua suflete si in restul lumii care ma va asculta si se va increde in Tine ...
Si cerand asta , de atunci am inceput sa spun ce am scris aici la voi pe forum ... fara sa constientizez ce spun pe moment ... ur si simplu cuvintele ies , le scriu la graba si apoi recitesc ce am scris ...

Daca asta nu se numeste interventie Divina ... atunci nu stiu cum sa ii zic ... coincidenta , ironie ... noroc , bafta ... cum ? citit si voi si judecati pentru voi ...

Si marea mea nemultumire pentru care am intrat in discutie cu voi este ca tot ce am scris la voi pe forum am spus inainte unui preot , sa incerc sa il conving de dorinta Domnului si acel preot tot ce a putut sa faca a fost mai mai sa imi interzica total sa botez fetitele ... mare noroc ca nu m-am dus la un preot din orasul meu ca in secunda doi se auzea in tot orasul si nu mai botezam nimic .... si sa imi spuna cat de mare pacat fac ...

Cu ce drept dat de ce Dumnezeu se pune el intre mine si Voia Domnului doar pentru ca istoria doctrinei lui spune asta ? cum imi spune mie ca sunt parinte spiritual si ca daca nu cred in Dumnezeu cum cred ortodoxii eu nu voi putea apropia fetitele alea de Dumnezeu ? cum indrazneste sa imi spuna dupa ce ii spun toata povestea ca eu nu cred in Dumnezeu ... imi e sincer mila de preotul ala cand va da cu adevart piept cu Dumnezeu ...

Toata povestea asta justifica ce am scirs pana acum pe forum , repet sunt cuvinte cerute de mine Lui in dorinta de a se face lumina in capul meu , in sulfetul meu si in credinta mea ... si am spus ca e drept si corect sa le impartasesc si cu voi ... Cum Dumnezeu nu baga cu forta nici eu nu pot sa fac asta ...

Imi pare rau pentru cine nu ma crede ... eu asta il numesc miracol si dovada clara a existentei Lui ... si de cand am trait asta sunt un om complet schimbat radical la 90 de grade. Si sincer ... numai rau nu pot spune ca imi merge ...
Cred ca oameni ca mine mai sunt pe aceasta lume ... si El lucreaza cu toti ... incetul cu incetul lucrurile se vor rezolva si cu religia si cu tot ... numai k se vor rezolva toate atunci cand El va crede de cuviinta ... eu pot atat de mult ce pot si ceilalti ... sa va dau informatia , sa va arat calea si sa va las pe voi sa alegeti la intersectie in ce directie o luati ...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 18:18:52
Junior Member

Implicit

Cereti cu incredere si vi se va da , lasati-va in voia Lui si veti fi mantuiti ... nu aveti nevoie de un preot , o cruce , o icoana , o biserica pentru asta ... aveti nevoie sa credeti in El , sa va dedicati Lui si totul va merge ca pe roate ...

Asta vrea El de la noi ... sa ne incredem direct in El , sa ne dedicam direct Lui , sa cerem direct Lui ... nu prin mijloace ajutatoare , nu altora ...

Toti suntem egali ... nu unii oameni de rand si altii preoti , El e unul nu sunt 9 cate religii sunt , imparatia Lui e una , casa lui e una singura si traim cu totii in ea si facem parte din ea ... nu e doar in biserica ... apropierea noastra de El tine de noi nu de biserica sau preoti ....

El inseamna El , .... nu inseamna El prin cruce ... asta vrea ... sa realizam cat de simplu e tot si cat de usor puteam sa urmam calea Lui fara sa mai complicam totul si sa ne facem noua rau ... Ne e mai firca de preoti si biserici si cruci decat de El ....

El e singurul in care putem gasi ajutor , rezolvare mantuire si tot ce avem nevoie , El e singurul de care trebuie sa avem teama ... nu ne trebuie nimic in rest sa luam legatura cu El decat sufletul nostru curat si pocait in interiorul lui si dorinta credinta si convingerea ca El exista si e aproape de noi si na ajuta de cate ori o sa ne lasam ajutati ...

El a spus ... preoti vor fi in imparatia Mea cei ce se vor pocai cu adevarat ....
Preferati un preot desemnat de om sau un preot desemnat de El ?

Daca un ateu minte , si intra la teologie ... iese preot fara indoiala ... daca ala e ateu si a invatat pe de rost teologia doar ca sa aiba ocazia sa isi spuna adevarate credinte in fata oamenilor cu ce va ajuta ?
Un preot desemnat de El e adevaratul preot ... si preoti putem fi toti daca ne lasam in Voia Lui ...

Si pocaiala nu inseamna trecerea la alta doctrina religioasa ... inseamna credinta ca pacatele iti vor fi iertate de El , daruirea ta Lui si acceptarea ca Iisus s-a jertfit pe cruce pentru pacatele noastre ...

Last edited by dariusonica; 19.01.2010 at 18:28:43.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
casatoria cu o persoana de o alta religie naomy Nunta 53 21.08.2011 00:45:21
Aceeasi religie sub alta forma? ap2010 Generalitati 16 06.09.2010 21:15:45
botez cu 2 nasi ioanav04 Botezul 4 07.08.2010 11:53:25
nasi cris13 Nunta 0 13.09.2008 15:22:57
nasi de cununie cris13 Nunta 3 12.09.2008 20:49:10