![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia ar trebui sa schimbe din temelii invatatura despre botez (ceea ce nu se va intampla niciodata - cuvantul "reforma" este neplacut in ortodoxie). Abia dupa aceea s-ar putea face o comparatie intre botezul ortodox si cel protestant. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar nu este vorba ca as incerca sa pun deasupra ortodoxia, ci doar am specificat un fapt incontestabil. Intreaba orice preot ortodox si iti va spune ca doar botezul nu este de ajuns pentru un om sa se mantuiasca. Pentru un copil mic, da, este de ajuns, dar nu pentru un adult. Este nevoie de respectarea poruncilor, de dragoste, de fapte bune, de pocainta, de traire in Biserica, etc. Hristos nu te obliga sa te mantuiesti. Prin Sf Botez devii membru in turma Lui, dar depinde de tine ca individ sa il urmezi, si esti mantuit numai daca la sfarsitul vietii te gasesti tot in turma Lui.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate se vede, moralitatea protestanta este superioara celei ortodoxe. Asta spune ceva in legatura cu viata de credinta de dupa botez. Ca tot v-ati referit la respectarea poruncilor: credeti ca este necesara respectarea celor 10 Porunci? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Am sa te rog sa nu mai faci tot felul de afirmatii nefondate fara dovezi , etc.Cum tot iti zic de la inceputul threadului , nu vei gasi niciunde oprirea pruncilor de la a nu fi botezati , sau lipserea lor din botez , sau nu vei vedea nici unde scris , pruncii(sugarii) sa nu fie botezati.In schimb vei vedea intregi familii botezate si toti casnicii unuia sau altuia, asta din Scriptura.In schimb Sfanta Traditie , ne spune ca inca dintru inceput s-au botezat chiar si sugari , copiii , s.a.m.d , toata faptura a fost chemata la fagaduinta mantuirii prin botez.Cum ti-am mai zis in nu stiu cate randuri trasaturile unuia din imparatia cerurilor si caracteristicile nasterii de sus , sau din nou sunt ale infantilitatii(sugarilor) si ale pruncilor, copiilor.Acestia fiind dati drept exemplu in Imparatia Cerurilor. Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus.(2Timotei 3:15) Am si eu o intrebare , ce se intampla daca tu ai un copil , nu il botezi si acesta moare? Unde ajunge el? Last edited by Danut7; 08.09.2009 at 14:01:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu mai rrepostez explicatiile. Le gasiti pe prima pagina, la prima mea postare (ca raspuns la o postare a lui Costel). Citat:
Citat:
Unde va ajunge copilul? Acolo unde ajung toti copii. |
|
|||
|
|||
![]()
astept exemple unde este interzis botezul sugarilor din Sfanta Scriptura daca tot ai zis ca exista
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Danut7;164847]
Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus.(2Timotei 3:15) QUOTE] Draga Dan versetul asta cam demonteaza botezul pruncilor. Ce spune Pavel aici? Despre un copil mic care cunostea Sfintele Scripturi. Ce inseamna asta? Ca acel copil mic(nu stim cat de mic era) avea discernamant, putea studia Sfanta Scriptura,lucru care nu se poate spune despre un prunc. Deci vedem referinte in Biblie la copii mici,insa care aveau discernamant,si capacitatea de a invata. Asa ca putem spune ca atunci cand in epistole apare expresia "... si casa lui" autorul epistolei face referire la copii care au discernamant si nicidecum la prunci. Asocierea termenului de copil cu prunc e pur speculativa si e folosita doar pt a "demonstra" anumite teorii care nu sunt conforme cu ce invata Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
sa tinem cont ca atunci majoritatea erau pagani si misiunea apostolilor era sa propovaduiasca si sa crestineze lumea; Cum putea dar stii Sfintele Scripturi din pruncie daca nu a fost crestinat intai de mic prin botez?Daca nu a trecut in randul crestinilor?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In crestinismul autentic (biblic) lucrurile urmeaza o cale inteleapta. Intai il inveti pe copil. Poate invata si daca nu este botezat. Si apoi, conform credintei sale (a invataceluilui), se trece la botez. Botez crestin, biblic, fara cunoastere si credinta nu exista. Este un botez fals. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|