![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu vrea sa omoram oameni deoarece acestia muncesc in ziua de odihna?...Numerii, cap. 15, ver. 32-36:
32. Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei; 33. Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel; 34. Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el. 35. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!" 36. L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise. din nou as dori putina lamurire.....ar trebui sa omoram oameni pt ca muncesc duminica..?..va mai vine sa preaslaviti un Dumnezeu care cere asa ceva? |
|
||||
|
||||
![]()
Nu domnule,
Acum avem Legea cea noua si desavarsita, nu mai traim pe vremea lui Moise ai a celor 10 porunci. Dumnezeu va alege graul de neghina la Judecata, nu ii va fulgera din cer pe toti cei care cad in pacate, ca n-ar mai ramane multi pe lumea asta. O sa spui ca nu era mare pacat sa lucreze in zi de odihna atunci, pe vremea Legii vechi. Pai gandeste-te ca acel neam de oameni a fost salvat de Insusi Dumnezeu cu semne si minuni aratate vadit la toata lumea. Cu toate acestea rautatea lor era ne neimaginat, incat Dumnezeu a fost rugat sa ii ajute, sa-i invete cum sa traiasca! Si le-a dat poruncile, dupa cum stii. Printre care si aceasta porunca, pentru ca asa a vrut El, dar de unii nesocotita. Pai daca ei ar fi selectat sa tina unele porunci si pe altele nu, atunci in scurt timp ar fi ajuns iarasi la conditia dintai, de decadere morala extrema si nu dupa mult timp s-ar fi autodistrus ca natie. Evreii erau tari la cerbice, nu era usor sa-i indrepti pe calea cea buna. Deci prin puterea exemplului oamenii s-au indreptat, caci mai bine sa respecti poruncile de frica decat sa ramai corupt si inrait si sa ajungi intr-o stare de totala despartire de Dumnezeu care sa continue in eternitate... Caci lucrurile trebuie privite in ansamblul lor, in perspectiva vesnica - si Dumnezeu poate sa faca asta. El a vazut ca pentru acel om nu mai era cale de intoarcere spre normalitate, spre conditia omului moraliceste sanatos, si decat sa traiasca nefericitul in continuare in starea decazuta, facand numai rele, mai putin rau ca sa nu zic mai bine a fost sa moara in acea zi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In primul rand explica-mi ce este cel mai grav in faptul ca mori? De ce este pentru tine moartea o tragedie? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si,atata vreme cat te afli pe un forum romanesc,incearca sa nu mai pocesti atat limba asta si ,din respect pentru ceilalti utilizatori,incearca sa excluzi limbajul gen messenger din postari. In alta ordine de idei,este adevarat ca Dumnezeu este iubire desavarsita,insa,din pacate,majoritatea oamenilor aleg sa invete aceasta cale prin suferinta si nu prin iubire. Moartea,boala,durerea sufleteasca ori trupeasca fac doar parte din lectiile de viata care ne vor ajuta sa elevam spiritual. Insa,insist sa subliniez faptul ca pentru a ajunge la mantuire nu e nevoie de atata suferinta,ci de iubire.Suferim pentru ca nu stim sa iubim! Nu Il iubim pe Dumnezeu,nu ne iubim semenii,nu iubim minunata creatie lasata de Dumnezeu pe aceasta planeta,nici macar pe noi insine nu stim sa ne iubim... |
|
||||
|
||||
![]()
In locu tau as tacea din gura. Tu ce faci acum? Ii ceri socoteala lui Dumnezeu pt actele Lui? El este Dumnezeu si nu raspunde in fata nimanui pt actele Sale. Poate omul ala a servit ca exemplu. Sa inteleaga si altii ce inseamna sa nesocotesti Legea. Daca ai o Lege zidita in sufletul tau si nu o respecti, ce faci? Nu incerci sa creezi o alta lege, a ta, in detrimentul Celei Divine? Nu se cheama ca incalci Legea si esti pasibil de peeapsa? Ia uita-te in jurul tau si vezi cati mai respecta Legea? Cate sute de milioane/miliarde de oameni il dispretuiesc pe Dumnezeu si traiesc dupa legea lor? Iar Legea asta a fost data ca sa fie armonie si pace intre oameni, nu vrajmasie, decadere umana si anarhie. Uite, Dumnezeu lasa nepedpsit (pe pamant cel putin) genocidul, crimele in masa si altele... Si e bine? A fost bine ca milioane de evrei au fost omorati? A fost bine ca milioane, poate zeci de milioane de crestini au fost omorati in timp de musulmani si evrei? Ca la randul lor crestinii omoara crestini si de alte neamuri? De ce nu le ceri socoteala si acestor oameni? Eu sunt pacatos si cazut, dar sufletul meu inca n-a murit; si vad cum cei care se numesc crestini il dispretuiesc pe Dumnezeu. De fapt il dispretuim toti. Pt ca vrem sa ni se dea noua satisfactie, vrem sa facem doar ce ne aduce noua pacere, siguranta si nu ne intereseaza ca actiunile noastre aduc atingere libertatii si pacii celui de langa noi. Cat ne este noua bine e bine, cand imi sunt atacate drepturile si "proprietatea mea', ne revoltam si vrem sa ne facem dreptate, uitand ca noi insine uneori provocam nedreptatea si haosul in comunitatile in care traim. Lipsa de armonie si pace intr-o comunitate si intre comunitati inseamna revolta impotriva lui Dumnezeu si a Legii Sale de viata. Lege pe care, judecatorii, cei ce conduc, cei care au ajuns la un nivel mai ridicat al cunosterii si perceptiei lucrurilor, O nesocotesc si lasa dezordinea si nedreptatea sa se perpetueze spre paguba celor multi.
Last edited by marioad24; 17.08.2009 at 17:52:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E bine de stiut ca moartea vine pentru orice om rau atunci cand omul este intr-o stare din care chiar nu se mai poate intoarce spre bine. Altii pot muri exact cand sunt pe calea cea buna si raman intr-o stare de bine vesnic. Dumnezeu stie cel mai bine cand sa ne intrerupa viata pe pamant, dar asta e in functie de raspunsul pe care I-l dam noi in rastimp. Mai sunt si alte cazuri grele in VT pe care e dificil sa le intelegem sau care sunt imposibil pentru noi de patruns cu logica noastra si la prima vedere.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? | florin.oltean75 | Generalitati | 3 | 22.02.2012 20:28:10 |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
oameni care nu au crezut in Dumnezeu | cozia | Intamplari adevarate | 5 | 28.07.2008 20:15:06 |
|