![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunteti sigur ca nu au fost iluzii, stari autoinduse sentimentele dv. de dragoste fata de persoana respectiva?Daca nu(si va cred), atunci inseamna ca pot sa-mi continui ideile.Trairile, sentimentele de iubire care se infiripa intre oameni sunt doar franturi, doar scantei dintr-o posibila relatie de iubire dintre om si Dumnezeu.As putea spune ca nu e comparatia cea mai potrivita.Diferenta e ca relatia de iubire dintre Dumnezeu si om este reciproca;daca omul face macar un pas spre Hristos, Acesta face o mie de pasi spre om.Dragostea lui Dumnezeu pentru oameni nu este inselatoare si nu se termina la marginea mormantului.Nu dezamageste.Sper ca mi-ati acordat crezare celor spuse, asa cum si eu v-am crezut.
|
|
|||
|
|||
![]()
...da interesant unghi de a privi. raspunsul il am in incarcator. caci l-am mai dat de zeci de ori.
vorbesti de iubire. imi spunea o buna prietena ca pe Dumnezeu nu-l poti gandi cu mintea ci trebuie sa-l iubesti cu inima. corect. tu imi spui despre iubirea dintre Dumnezeu si om. bun. uite, de exemplu eu o iubesc pe mama. o iubesc pentru ca ratiunea imi spune ca ea EXISTA si deci astfel o pot iubi. ideea pe care cred c-ai inteles-o deja este ca ratiunea imi spune despre mama ca exista iar despre EL imi spune exact contrariul. deci nu poate fi vorba de iubire. P.S. multumesc pentru ca m-ai interzis pe Forum. mi-ati dat BAN. minunat. as vrea totusi sa stiu care e motivul. e pentru ca nu impartasesc credintele voastre ? nu puteti sa-mi spuneti ca nu m-am incadrad in tema de discutie pentru ca am pus mesaje aici la rubrica "Generalitati. Aici puteti posta diverse probleme chiar daca n-au legatura cu religia." ma persecutati, ce amabil esti domnule administrator al acestui forum. daca eram acum cateva sute de ani sunt sigur ca ati fi fost primul din multime care ar fi aruncat cu prima piatra in mine. si va multumesc din nou pentru asta. totusi mi-ar place sa primesc o motivatie pentru care am primit BAN si a trebuit sa-mi fac alt cont. multumesc. va iubesc si daca ma interziceti din nou. ca asa sunt eu mai intelegator, spre deosebire de unii crestini. multa sanatate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai spus intr-un mesaj, din alt topic: "[...]nu sa se incredinteze unei fantome neplauzibile...", facand referire la Dumnezeu. Daca faceai aceeasi afirmatie pe un forum islamist despre allah probabil ca te cautau ei si iti puneau o bomba in casa. Nu cred ca cineva de pe forum ti-a jignit ideile tale, eu sincer sa fiu m-am cutremurat in adancul sufletului cand am citit. Te inteleg ca ai convingerile tale, poti sa-ti exprimi ideile in rubrica Generalitati, unii dintre noi am incercat sa-ti demonstram Existenta Lui, ti-ai gasit si sustinatori la idei, dar asta nu inseamna ca poti sa jignesti. Cred ca tine de respect. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Tiberiu, poate gresesc(si-mi cer ietare daca este asa), dv. sunteti sigur ca nu suferiti de sindromul persecutiei?Nici eu nu am putut intra pe forum aseara, dar nu m-am gandit ca cineva a dorit sa imi faca asa ceva intentionat.Poate a fost o defectiune.De ce sa gandesc mereu ca, daca cineva are alte puncte de vedere in diferite probleme, are ceva cu mine.Va spuneam ca va admir.Da.Pentru ca eu cred ca aveti un suflet bun.Va doresc multa sanatate si nu uitati ca Dumnezeu e aproape de dv., e langa dv. si va iubeste chiar si atunci cand ii negati existenta.Doamne ajuta-ne!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cand am spus: ""[...]nu sa se incredinteze unei fantome neplauzibile..." m-am referit la diferite credinte in diferite lucruri si spirite. nu am fost explicit. am spus la modul general. si o sustin si acum.. ca oamenii ar trebui sa creada in lucruri pe care le inteleg si lucruri plauzibile. si bineinteles ca sunteti de acord. iar pentru voi Dumnezeu e perfect plauzibil. deci nici o problema, eu am sa ard in iad nu voi. si nu am jignit. eu va respect pentru credinta voastra pentru ca e nevoie de mult sa poti crede in ce credeti voi, eu nu sunt in stare, recunosc cu mana pe inima. nu sunt in stare sa cred. am sa-ti spun insa si pentru ce NU am respect. pentru fiinte ne-rationale care pun pret pe lucruri ilogice si irationale. cred ca e corect asa. tu imi spui mie ca te-am jignit, dar eu ce sa mai spun.. ca pentru credintele mele multi cunoscuti ma evita si spun ca sunt "satanist" si asta e o porcarie. nu numai ca nu au respect dar se comporta ca si cum eu as fi Satan, doar pentru ca eu nu impartasesc conceptiile lor, si problema e ca si VOI NU VEDETI NIMIC IN NEREGULA CU ASTA !! .. tot ce vreau e sa comunicam si sa intelegem unele lucruri impreuna ca niste fiinte rationale ce suntem. multa sanatate. |
|
|||
|
|||
![]()
felicia, nu sunt senil asa cum ai sugera tu :)
uita-te la "Tiberiu_Rusu" la rubrica "Group" scrie clar BANNED. adica interzis. ...da ma sunt un om bun dar ce folos daca nu imartasesc credintele voastre sunt un nimic pentru voi. degeaba sunt bun. ...unii dintre voi ar fi mai multumiti sa fie oamenii rai si religiosi decat buni si atat. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu spui ca vrei dovezi pentru a crede in Dumnezeu.Bun,atunci nu mai pleca urechea la sintagma comunista "crede si nu cerceta",ci din contra,cerceteaza,in Biblie scrie"cercetati scripturile",deci nu numai sfanta scriptura,ci scripturile, cartile.Bineinteles ca nu orice carte acum.Iata dovezi incontestabile:
Natura,oamenii,faptul ca traim,avem o constiinta,acea voce launtrica care ne spune ce este bine sau rau,ea este vocea Domnului.Mie i se pare incredibil ca tocmai romani de-ai nostri,care au primit invatatura ortodoxa pentru ca au avut sansa de a se naste pe acest pamant apostolic,sa nu creada in Dumnezeu si sa ceara dovezi care atesta existenta Lui.Un bun credincios nu are nevoie de astfel de dovezi. P.S.Am o intrebare,tu esti ateu,adica nu crezi in nimic? |
|
|||
|
|||
![]()
tu crezi ca eu mai stiu ce sunt. nu stiu ma. nu stiu daca exista sau ce exista. habar nu am. asta e raspunsul meu: NU STIU.
si lucrurile pe care mi le-ai exlpicat mai sus pot fi explicate in multe feluri.. si ideea e ca e greu sa decizi care e modul cel corect. ce vina am eu daca m-am apucat sa citesc Biblia la 14 ani si.. atunci.. tot ce am citit in noul testament a fost ca lovitura de knockout pentru credinta pe care o aveam, caci credeam atunci. oricum.. ateu nu sunt. caut.. caut.. |
|
|||
|
|||
![]()
Credinta are vre-o argumentare?in sensul ca pot sa zic:"cred pentru ca am vazut "Atunci mai e credinta,oare?.Cea mai simpla definitie a credintei este CRED (zicea Pr Cleopa Ilie).Si Mintuitorul nea zis de mii de ori "aveti credinta in Dumnezeu",aveti credinta macar cit un bob d e mustar iar celor carora le rezolva problemele le zicea "crezi tu ca pot face eu asta?".Ei si cineva ia raspuns "Cred Doamne ,ajuta necredintei mele!" iar altul ,sutas,ia zi Lui "Doamne zi numa un cuvint si sluga mea se va vindeca ca nu sint vrednic sa vii sub acoperamintul casei mele!".Iar apoi a zis Domnul :"fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!".
Un sfint care tocmai zacea in balta proprilui sau singe (a fost chinui pana la singe pentru credinta sa)in ultimele clipe ale vietii sale si-a muiat degetul in singele sau si a scris pe locul liber"CRED" caci putere in glas nu mai avea.A zis doar "CRED" nu si de ce crede. :) Slava!Slava!Slava! lui Dumnezeu! Domnul sa ne lumineze! |
|
|||
|
|||
![]()
"crede fara sa vezi, crede neconditionat in Dumnezeu, crede fara sa cercetezi, fara sa judeci si fara sa gandesti, fara sa contesti" - convenabil pentru crestinism. Prea convenabil as spune.
eu as spune ca e sinucidere intelectuala sa nu-ti contesti sau verifici credintele. daca iti pui intrebari, ceea ce e recomandat si e natural sa faci... ai putea sa te lepezi de credinte sau sa ti le intaresti. in orice caz, alegerea va fi cea mai buna pentru tine pentru ca va fi a ta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
|