![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ei, daca ne zici tu e ok. Nu de alta dar era cat pe ce sa resping argumentul!
![]() a noastra? adica si tu esti credincios? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Omul a fost facut din tarana. Asa pot si eu sa te intreb: de ce nu ai chiar tu aceeasi structura cu argila sau nisipul?? De aici ar reiesi ca noi de fapt nu avem nimic in comun cu elementele chimice din natura. Daca nu suntem identici ca si structura cu argila sau nisipul sau fierul sau aluminiul inseamna ca nu am fost facuti din aceste materiale, nu? Gresit, suntem facuti exact din aceste materiale. Citeste ce scrie pe cutia de multivitamine si minerale ca sa-ti dai seama ca suntem compusi din mai multe elemente (daca nu vrei sa te complici sa cauti prin carti realmente stiintifice). Daca omul este facut din tarana si totusi atat de diferit de noroiul atat de raspandit pe toate trotuarele din Bucuresti de ce nu poti accepta si ca desi Adam si Eva erau din acelasi material nu puteau fi macar un pic diferiti??
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ceva link-uri ne poti da sa citim si noi?
|
|
||||
|
||||
![]()
Este bine ca iti pui tot felul de intrebari, nu este de condamnat sa ne intrebam, mai ales ca este adevarat stiinta a avansat mult in ultimii ani. SI daca sintem intrebati ca ortodoxi astfel de intrebari stiintifice nu este rau sa fim pregatiti cu raspunsuri pe masura.
Nu am raspunsul concret la intrebarea ta , trebuie sa intreb unul din colegii care sint experti in genetica moleculara. Eu am studiat cit de cit genetica dar ma specializez in proteine. Pot din cite stiu eu sa-ti dau o teorie (multe raspunsuri din punct de vedere genetic sint bazate pe teorii, pentru ca cu toate ca stim ca sint 30.000 de gene in codul uman din pacate nu stim cu ce se ocupa toate;((.Sint inca multe lucruri de descoperit din punct de vedere genetic, deci deocamdata construim teorii. Personal, din cunostiintele care le am ma gandesc ca atunci cind Adam si Eva au fost creati, au fost fapturi perfecte ( deci este posibil ca aveau un magazin genetic mult mai bogat decit avem noi in ziua de azi, poate aveau mult mai multe gene, cu mult mai multe alele). De asemenea sint unele proprietati fizice umane care se bazeaza pe mai multe gene).Nu uita ca Adam si Eva inainte de a savarsii pacatul erau meniti sa traiasca vesnic ( este nevoie de un cod genetic special pentru asa fenomen). In momentul in care au savarsit pacatul, au inceput procesul mortii. Noi murim din momentul cind ne nastem (si este dovedit stiintific). Multe celule din corpul nostru se multiplica, se reinoiesc printr-un proces care se numeste meiosis ( in celule de sex) sau mitosis in celule somatice. In acest proces o celula se divide in doua resultind in doua celule . In acest proces de divizie cind cromosomii se impart se pierde o parte din lantul genetic, si aceasta parte se pierde cu fiecare divizie. Cercetatorii au gasit ca aceasta parte rezulta in imbatrinirea organismului ![]() Deci, de la Adam si Eva de-a lungul a mii de ani lumea sa nascut, tot mai imperfecta si au ineput sa mosteneasca tot felul de modificari genetice (modificarile genetice, sau defecte genetice nu sint in total defecte, sint adaptari a organismului la anumit mediu de viata). Grupele astea de singe sint determinate de niste lanturi zaharoase care se ataseaza la suprafata celulelor de sange astfel dand aspectul grupului de sange cum are fii: AOB cu RH nevativ, or OO CU RH positiv si asa mai departe. Corpul poate face anticorpi impotriva lanturilor astea zaharoase si astfel respingind un anumit grup de sange in cazul in care primim alt grup de sange care nu este la fel c asi al nostru. Respingerea grupului de singe se datoreaza si altor factori care tot asa sint atasati la suprafata celulelor. Ce vreau sa spun este ca nu este asa simplu ca o simpla teorie genetica, este o legatura intre raspuns imunologic, hematologic. Raspunsurile astea sint bazate pe o schimbare genetica in parcurs de mii de ani, la care fiecare corp se adapta nu numai cu ce a primit genetic de la parinti dar si cu mediul inconjurator in care traieste. Concret , nu este un raspuns simplu la intrebarea ta, si este doar o presupunere bazata pe stiinta din ce se stie pina acum. De ce nu avem toti aceesi grupa de singe ca si ADAM SI EVA? DE UNDE STIM CE GRUPA DE SINGE AU AVUT? SI DACA AU FOST DE ACEEASI GRUPA, CEEA CE PRESUPUN CA DACA AU FOST FACUTI UNUL DIN ALTUL AR FII DE ACEEASI GRUPA, DAR GRUPA LOR PUTEA SA FIU UN CATALOG DE GRUPE CARE CONTINEA ABO, RH+,RH-,KELL, DUFFY, KIDD, LUTHERAN, LEWIS, P,MN, LI. I-ar noi am mostenit ce am mostenit cu imperfectiuni. |
|
||||
|
||||
![]()
http://au.wiley.com/WileyCDA/Section/id-351297.html
din pacate nu stiu link-uri decit in limba engleza. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
prezenta sau nu a aglutinogenelor O,A,B determina implicit grupa sanguina...sper ca asta stiai.mai departe:
aglutinogenele A,O,B sunt glicoproteine(mucopolizaharide) termostabile rezista la 80-100grade C.sinteza lor incepe la nivelul membranei eritrocitare din stadiul de eritroblast,din luna a 3- a a vietii uterine,sunt incomplet active imunologic la copilul de 6-12 luni... formarea lor este dictata de caractere transmise ereditar,prin genele alele situate pe doi cromozomi adiacenti(unul patern si unul matern)-cate o grupa pe fiecare cromozom... grupa sanguina e transmisa ereditar- adica de la parinti, Adam nu e tatal Evei sinteza lor incepe in luna a 3-a a vietii uterine- Eva nu a trecut prin viata intrauterina ca sa sintetizeze aglutinogenele.(deci nu le are...aceste aglutinogenele a capatat in timp rasa umana) adica nu poate fi incadrat in nici o grupa sanguina din sistemul AOB. Nestiintific ti au mai explicat si altii dar te ai facut ca nu vezi posturile lor: dak a fost facuta din coasta lui Adam de ce nu e la fel ca Adam(pt ca Dumnezeu a facut o diferita de Adam/si la aspect si la grupa sanguina si la mai multe lucruri).Clar? Last edited by dr.constantin; 06.03.2010 at 17:56:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deocamdata oamenii de la tara inca nu au habar de gene. Iti poti imagina ce se va intampla peste 50 de ani? Cati oameni din anturajul tau si-au pus problema asta? Si daca si-au pus-o ce raspunsuri ii vei da? daca fiul tau care te chinui sa-l educi cat mai corect sa-i spui ca exista Dumnezeu, sa-l duci la biserica si sa vina pe la 18 ani ( cand se vorbeste de gene la scoala) si sa te intrebe aceeasi chestiune pe care v-am adresat-o voua, ce veti face?
Ei, la asta nu va asteptati, nu-i asa?[/quote] Aici ai dreptate?Oamenii de la tara nu stiu de gene?Sa vezi tu daca intra "oTzaranca" in dialog cum te lamureste.Eu tot taran sunt,si vorbesc cu fiul meu si il pregatesc sa gandeasca bine,sa simta bine si sa fie OM.Daca vine fiul meu,pe care nu ma chinul sa-l educ cat mai corect,si-mi vobeste de big-bang,de Darwin,de extraterestrii si de mai stiu eu ce nu ma speriu pt.ca l-am educat sa asculte de toate,sa citesca de toate dar sa fie convins ca nu e nimic mai bun ca invatatura si exemplul Domnului IIsus.Cat despre cei care isi vor pierde "credinta" din cauza grupei sanguine,ce sa spun...nu pot pierde ceva ce nu au. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre transfuzia de sange | Mirela0110 | Generalitati | 29 | 02.10.2016 11:52:19 |
Donati sange! | Dia20_diana | Umanitare | 77 | 08.07.2016 09:04:10 |
Doneaza sange ! | Meritoriu | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 17.01.2012 19:03:41 |
Despre picaturile de sange varsate de IisusHristos | Daneza | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 07.12.2007 12:25:41 |
|