![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Poti detalia putin cum a aparut "morala prin evolutie naturala"? Sunt de acord cu definirea pacatului, diferenta este ca un crestin se raporteaza la morala crestina, iar un ateu, sa zicem, sau, ma rog, un adept al evolutionismului se raporteaza la "morala prin evolutia naturala", asadar, criteriile sunt diferite, dar nu cred ca se exclud. Sigur sunt notiuni care pot parea imorale ambelor tabere.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu, nu se exclud, chiar se aseamana foarte mult |
|
||||
|
||||
![]()
:))) Asta e buna! :))) Pai depinde. Fapta in sine ar parea imorala, dar trebuie vazut si scopul cu care se face. Daca nu il las sa doarma pentru ca vreau eu sa ascult muzica, sigur ca este imoral si din punct de vedere crestin, si din punct de vedere... sa zicem, evolutionist, pentru ca ii obstructionez libertatea. Insa daca as avea un scop bun pentru care eu nu l-as lasa sa doarma... Uite, iti dau un exemplu personal: in ajun de licenta, imi scriu ultimele pagini din lucrarea de diploma. Scriu, scriu si nu ajung la capat, e 3 noaptea, vreau sa abandonez si sa ma culc "macar 4 ore". Ei bine, cineva nu mi-a dat voie sa ma culc, ca sa termin lucrarea!!! Si nu era nici unul din parinti, nici cineva care sa fi avut ceva de castigat de pe urma asta, ci doar s-a gandit la mine si la lucrarea mea. Si culmea, era unul care crede ca se trage din maimute! Ii multumesc si in ziuade azi ca nu m-a lasat sa dorm in noaptea aia si ca mi-am terminat lucrarea. Cum e, e moral sau imoral ce a facut?
|
||||
|
||||
![]()
Nu ai nici de ce sa nu fii impotriva.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum spuneam, nu stiu care sint rationamentele sociologice, exemple din alte tari etc.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Bun, ai timp sa cauti (doar) o viata intreaga, ca doar de asta traim, sa cunoastem si sa ajungem la Adevar! Este imposibil sa nu gasesti ceea ce cauti. Sunt increzatoare in ceea ce te priveste!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te rog, reda acele citate din care mesajul biblic devine "mixt" in ceea ce priveste prostitutia. Oricum nu este clar ce ai vrut sa spui prin "mesaj mixt". Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum va petreceti timpul liber? | alexdu | Generalitati | 7 | 12.01.2013 17:21:42 |
Ce sa facem in timpul liber? | alexdu | Generalitati | 18 | 31.12.2010 07:29:41 |
timp liber | luminita- | Intrebari utilizatori | 9 | 08.06.2010 18:59:37 |
Alcoolul si tutunul, droguri usoare | topcat | Generalitati | 166 | 21.01.2010 10:50:01 |
|