![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Hai că ești mai simpatică ca nicicând ! Păi reiese că nu te-am înțeles sau te-am combătut cu ceva ? Nici gând, dragă Anca , doar te-am completat ! F. sincer . Doamne ajută !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 Corinteni: 1, 19:Căci scris este: "Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și stiinta celor învățați voi nimici-o". 13.8: Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; stiinta se va sfârși; |
|
|||
|
|||
![]()
Nu m-am indoit ca ai inteles, Cristian, si nu la afirmatia ta faceam completarea; dar este o vorba: bate seaua, ca sa priceapa... cine trebuie!
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, asa-i , sa dea Domnul sa priceapa tot omul !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spuneam ca nu am sa ma refer la toata tema propusa ci doar la o treime din ea : - daca noi am sti cu adevarat si am cauta sa intelegem dar mai ales am crede atit de tare incit sa traim propriuzis ca Hristos a inviat cu adevarat, ca este fiul Dumnezeului celui viu si adevarat si ca mintuirea noastra depinde numai si numai de faptele bune , credinta si rugaciunile noastre pai atunci nu am vedea la sfinta liturghie impartasindu-se cite 5-7 oameni sau uneori nici atit . Ci din contra , ar fi o coada de 200-300 de persoane in frunte cu preoteasa si copii preotului , cu calugari sau calugarite , cu cei din fruntea obstii si oamenii de vaza ai locului si terminind cu marea masa a ,,simplilor" credinciosi . Dar noi nevazind nici o data asa ceva ... este clar cit credem noi in D.zeu . Credem asa cum am spus si de curind , cu o vorba a lui Creanga : cit pina la genunchiul broastei . Si in tot acest contex , vazindu-ne asa, ce o fi zicind bunul D.zeu despre noi ? care ne-a dat tot, tot ce ne trebuie pt. a crede : stiinta, prorocii, sfintii, aghiasma, moastele, biserica, invierea insasi a Lui ! Nici o data nu vom avea o scuza sau iertare pt. mindria din noi care ne impiedica sa fim vinduti cu totul lui D.zeu !! |
|
|||
|
|||
![]()
Ce bine de voi ca aveti timp si stare sa stati si in Joia si Vinerea Mare sa prigoniti oameni fara sa intekegeti nici ce spun.
La slujbe va duceti cumva zilele astea? Si da, vorbeam si de biserica institutie si de oamenii care o slujesc si vin in ea. Nu te duci la biserica sa cersesti, dar toate religiile se implica in social si ajuta oamenii, inclusiv material. B.O.R este saraca din mai multe puncte de vedere. Dar vina este si a oamenilor. Eu am spus si repet ca am avut deceptii de la oameni in biserica mea si bucurii si ajutor (de toate felurile) de la altii din alte confesiuni si religii. Si de la persoane private si de la institutii. Asta este tristul adevar. Si da, chiar daca Anca nu intelege si nu accepta asta, iubirea dintre oameni face parte din Ortodoxie si poate face f.mult. Chiar aseara s-au citit vorbele lui Iisus: "iubiti-va unul pe altul asa cum v-am iubit eu etc." N-am inteles nelamurirea lui Cristi...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce ironie, vorbesti de dragoste ? unde-i "dragostea" ta ? in cuvintele: Citat:
sa-ti spun ceva ce tu nu stiai : harul Duhului Sfant se afla doar in Biserica lui Hristos ,daca il da Domnul si la altii(in mod exceptional ,nu ca regula) ,nu stiu (si nu e treaba mea sa iscodesc) asta e voia Lui ,insa a spus clar Hristos :" Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește. "(Matei 12.30) ...si Hristos nu spune prostii ...Harul se da NUMAI prin Hristos . PUNCT. Citat:
daca vrei viata usoara esti liber sa treci la alte biserici ,trupul se va bucura ,dar mantuire nu este...Hristos a spus clar : "În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea. " (Ioan 16,33) de ce respingi cuvantul lui Hristos si afirmi ca esti ortodox ? Citat:
in tot ce spui il contrazici pe Hristos ... oare exista atei ortodocsi ? :) PS: sper ca esti doar un tanar infatuat ,decat un ateu viclean DOAMNE AJUTA!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sophia, citeste a 2. Epistola a Sf. Ap. Petru si te lamuresti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Las-o tu pe Sophia in pace! Toate aceste amenintari pe care i le faci se vor intoarce ca un bumerang, nu uita! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
oare.. | ioanhodean | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 22.07.2008 11:32:27 |
OARE CE SA FIE? | simona76 | Generalitati | 39 | 09.07.2008 00:08:08 |
|