Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 22:30:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Credinta face minuni . Avem nenumarate exemple in istorie cand , pentru credinta lor , romanii au fost ocrotiti de Dumnezeu, iar planurile vrajmasilor n-au reusit . Spunea un profesor << In istorie se aud bubuind pasii lui Dumnezeu >> , iar un cronicar , vorbind despre domnul Moldovei , Sfantul Voievod Stefan cel Mare , scria : " A fost gandul lui Dumnezeu cu el " ; aceasta pentru ca si gandul lui a fost la Dumnezeu . Cred ca daca tot poporul ar spune intr-un cuget : " Doamne ai mila de noi ", Dumnezeu ne-ar randui conducatori vrednici , care sa schimbe fata tarii , chiar si fata lumii . Insa noua ne este greu sa ne smerim si sa ne pocaim . In mandrie , in inchipuire si indreptatire de sine , este foarte greu sa te smeresti si sa ceri ajutor de Sus .
Da, Cristian, credinta face minuni; atata doar ca din ecuatia de mai sus lipseste credinta, "Cu iubire si unire intre oameni se pot muta munti. Cum de nu intelegeti asta?". Asta am vrut sa subliniez.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:20:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, Cristian, credinta face minuni; atata doar ca din ecuatia de mai sus lipseste credinta, "Cu iubire si unire intre oameni se pot muta munti. Cum de nu intelegeti asta?". Asta am vrut sa subliniez.
Hai că ești mai simpatică ca nicicând ! Păi reiese că nu te-am înțeles sau te-am combătut cu ceva ? Nici gând, dragă Anca , doar te-am completat ! F. sincer . Doamne ajută !
Vechi 01.04.2010, 23:26:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
..si ce anume a urmat dupa?

Unirea dintre oameni de acum a dus la construirea de tunele sub mari de nave spatiale care au ajuns "la cer", lor cum de nu le-a impleticit Dumnezeu limba dupa modelul Babel-ian?
Greseala noastra este ca noi totul luam literal cind ele sunt de fapt simboluri adinci.
Ai putintica rabdare, Andrei:
1 Corinteni:
1, 19:Căci scris este: "Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și stiinta celor învățați voi nimici-o".
13.8: Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; stiinta se va sfârși;
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:30:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Hai că ești mai simpatică ca nicicând ! Păi reiese că nu te-am înțeles sau te-am combătut cu ceva ? Nici gând, dragă Anca , doar te-am completat ! F. sincer . Doamne ajută !
Nu m-am indoit ca ai inteles, Cristian, si nu la afirmatia ta faceam completarea; dar este o vorba: bate seaua, ca sa priceapa... cine trebuie!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:42:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu m-am indoit ca ai inteles, Cristian, si nu la afirmatia ta faceam completarea; dar este o vorba: bate seaua, ca sa priceapa... cine trebuie!
Da, asa-i , sa dea Domnul sa priceapa tot omul !
Vechi 02.04.2010, 12:36:43
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Zilele acestea am avut niste surprize f.placute si am trait momente superbe tocmai printre oameni de alte confesiuni. Intr-un cuvant comuniune sufleteasca. Ce bine face aceasta!
Si am ajuns (de fapt de mai demult) la concluzia ca nu credinta il face pe om si sufletul lui, ci fiecare este asa cum vrea si poate el sa fie.
Exista oameni minunati in alte confesiuni/credinte, care iti arata de fapt ce este credinta adevarata: iubirea de aproape, mila, afectiunea, echilibrul sufletesc. Nu canoane, legi si austeritate.
Mult ajutor am aflat de la ne-ortodocsi.
Iar de la ai mei am sa spun doar ce mi-a spus recent preotul: "Biserica (Ortodoxa) nu se poate ajuta nici pe ea insasi, asa ca ce astepti de la ea, de la noi?"
Este f.graitor.

De ce s-a ajuns asa, nu stiu?
Cum nu stiu daca alte religii si creatorii lor au fost inaintea lui Dumnezeu, sau lasate tot de El. Si atunci oamenii si religiile de ce sunt atat de diferite?
As mai spune numai ca fiecare credinta in felul ei, inteleasa si traita corect, este pozitiva si face bine omului.

Conteaza omul si sufletul lui. Dar asta vine de la Dumnezeu? Ca atunci ar trebui sa fim toti buni.
Este prima data cind postez dar fara sa citesc ceea ce s-a spus mai inainte . Fac asta deoarece nu doresc sa am nici o atingere (influenta) cu parerile altora . Nu am sa ma refer in general daca a crede este ceea ce-l face pe om deoarece este un subiect vast , necesita cunostinte nu gluma si mai ales disponibilitate din partea celui care a deschis threadul dar si a celorlalti useri pt. a citi postarile, a le intelege si a dorii sa se faca o discutie constructiva . Ori asta nu am mai vazut pina acum pe forum . Stratageme si atitudini belicoase sunt puzderie dar discutie sincera (adica daca nu sti nu te dai destept ca si cea in care : daca este scris negru pe alb ceva tu cum sa intelegi sau sa interpretezi altceva ?) si constructiva inca nu !
Spuneam ca nu am sa ma refer la toata tema propusa ci doar la o treime din ea :
- daca noi am sti cu adevarat si am cauta sa intelegem dar mai ales am crede atit de tare incit sa traim propriuzis ca Hristos a inviat cu adevarat, ca este fiul Dumnezeului celui viu si adevarat si ca mintuirea noastra depinde numai si numai de faptele bune , credinta si rugaciunile noastre pai atunci nu am vedea la sfinta liturghie impartasindu-se cite 5-7 oameni sau uneori nici atit . Ci din contra , ar fi o coada de 200-300 de persoane in frunte cu preoteasa si copii preotului , cu calugari sau calugarite , cu cei din fruntea obstii si oamenii de vaza ai locului si terminind cu marea masa a ,,simplilor" credinciosi . Dar noi nevazind nici o data asa ceva ... este clar cit credem noi in D.zeu . Credem asa cum am spus si de curind , cu o vorba a lui Creanga : cit pina la genunchiul broastei .
Si in tot acest contex , vazindu-ne asa, ce o fi zicind bunul D.zeu despre noi ? care ne-a dat tot, tot ce ne trebuie pt. a crede : stiinta, prorocii, sfintii, aghiasma, moastele, biserica, invierea insasi a Lui ! Nici o data nu vom avea o scuza sau iertare pt. mindria din noi care ne impiedica sa fim vinduti cu totul lui D.zeu !!
Reply With Quote
Vechi 02.04.2010, 12:41:22
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Ce bine de voi ca aveti timp si stare sa stati si in Joia si Vinerea Mare sa prigoniti oameni fara sa intekegeti nici ce spun.
La slujbe va duceti cumva zilele astea?

Si da, vorbeam si de biserica institutie si de oamenii care o slujesc si vin in ea.
Nu te duci la biserica sa cersesti, dar toate religiile se implica in social si ajuta oamenii, inclusiv material.
B.O.R este saraca din mai multe puncte de vedere.
Dar vina este si a oamenilor.
Eu am spus si repet ca am avut deceptii de la oameni in biserica mea si bucurii si ajutor (de toate felurile) de la altii din alte confesiuni si religii. Si de la persoane private si de la institutii.
Asta este tristul adevar.

Si da, chiar daca Anca nu intelege si nu accepta asta, iubirea dintre oameni face parte din Ortodoxie si poate face f.mult.
Chiar aseara s-au citit vorbele lui Iisus: "iubiti-va unul pe altul asa cum v-am iubit eu etc."

N-am inteles nelamurirea lui Cristi...
Vechi 02.04.2010, 17:45:32
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
Ce bine de voi ca aveti timp si stare sa stati si in Joia si Vinerea Mare sa prigoniti oameni fara sa intekegeti nici ce spun.
La slujbe va duceti cumva zilele astea?
sophia nu prea dai dovada de sophia(intelepciune) se vede ca esti viclean ,nu cred ca esti ortodox ,sau poate esti ...doar cu numele .
ce ironie, vorbesti de dragoste ? unde-i "dragostea" ta ? in cuvintele:
Citat:
Mult ajutor am aflat de la ne-ortodocsi.
Iar de la ai mei am sa spun doar ce mi-a spus recent preotul: "Biserica (Ortodoxa) nu se poate ajuta nici pe ea insasi, asa ca ce astepti de la ea, de la noi?"
Este f.graitor.
da este foarte graitor ... faptul ca nu cunosti ce inseamna Biserica lui Hristos . poate esti doar un ateu care stie si el ceva despre ortodoxie si isi da cu parerea ...ca sa nu taca.
sa-ti spun ceva ce tu nu stiai : harul Duhului Sfant se afla doar in Biserica lui Hristos ,daca il da Domnul si la altii(in mod exceptional ,nu ca regula) ,nu stiu (si nu e treaba mea sa iscodesc) asta e voia Lui ,insa a spus clar Hristos :" Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește. "(Matei 12.30) ...si Hristos nu spune prostii ...Harul se da NUMAI prin Hristos . PUNCT.

Citat:
Zilele acestea am avut niste surprize f.placute si am trait momente superbe tocmai printre oameni de alte confesiuni. Intr-un cuvant comuniune sufleteasca. Ce bine face aceasta!
si Eva a trait niste momente foarte placute, fiind in comuniune de iubire "frateasca" si dialog cu diavolul ,dar s-a trezit apoi dezbracata (impreuna cu Adam) de harul dumnezeiesc vezi sa nu patesti si tu la fel , crezand glasul vicleanului .
daca vrei viata usoara esti liber sa treci la alte biserici ,trupul se va bucura ,dar mantuire nu este...Hristos a spus clar :
"În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea. " (Ioan 16,33)

de ce respingi cuvantul lui Hristos si afirmi ca esti ortodox ?
Citat:
Si am ajuns (de fapt de mai demult) la concluzia ca nu credinta il face pe om si sufletul lui, ci fiecare este asa cum vrea si poate el sa fie.
Exista oameni minunati in alte confesiuni/credinte, care iti arata de fapt ce este credinta adevarata: iubirea de aproape, mila, afectiunea, echilibrul sufletesc. Nu canoane, legi si austeritate.
la fraza asta te-ai dat de gol ca esti doar ateu viclean care spune ca de fapt nu exista Biserica Adevarata a lui Hristos si ca toate bisericile pot aduce mantuirea, daca omul e bun si iubitor ->iarasi il faci pe Hristos mincinos (asa cum a procedat si sarpele cu Eva contrazicand cuvantul lui Dumnezeu si incurajand-o cu "iubire" :"Nu, nu veți muri! Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul". )

in tot ce spui il contrazici pe Hristos ...
oare exista atei ortodocsi ? :)

PS: sper ca esti doar un tanar infatuat ,decat un ateu viclean

DOAMNE AJUTA!
Vechi 03.04.2010, 04:28:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Si da, chiar daca Anca nu intelege si nu accepta asta, iubirea dintre oameni face parte din Ortodoxie si poate face f.mult.
Chiar aseara s-au citit vorbele lui Iisus: "iubiti-va unul pe altul asa cum v-am iubit eu etc."

...
Ca dragostea face parte din ortodoxie este stiut, sophia, caci scrie despre asta Sf. Apostol Petru in 2. Epistola a sa. Ceea ce am spus eu, este ca nu putem avea doar dragoste fata de ceilalti oameni, fara a avea credinta. Deci mai intai credinta, cu care si incepe Sf. Apostol Petru insiruirea virtutilor si la urma castigam si iubirea si dragostea. Nici credinta fara dragoste; nici dragoste fara credinta. Si mai trebuie si cunoastere, altfel confundam lucrurile.
Sophia, citeste a 2. Epistola a Sf. Ap. Petru si te lamuresti.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 06:07:56
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
sophia nu prea dai dovada de sophia(intelepciune) se vede ca esti viclean ,nu cred ca esti ortodox ,sau poate esti ...doar cu numele .
ce ironie, vorbesti de dragoste ? unde-i "dragostea" ta ? in cuvintele:

da este foarte graitor ... faptul ca nu cunosti ce inseamna Biserica lui Hristos . poate esti doar un ateu care stie si el ceva despre ortodoxie si isi da cu parerea ...ca sa nu taca.
sa-ti spun ceva ce tu nu stiai : harul Duhului Sfant se afla doar in Biserica lui Hristos ,daca il da Domnul si la altii(in mod exceptional ,nu ca regula) ,nu stiu (si nu e treaba mea sa iscodesc) asta e voia Lui ,insa a spus clar Hristos :" Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește. "(Matei 12.30) ...si Hristos nu spune prostii ...Harul se da NUMAI prin Hristos . PUNCT.

si Eva a trait niste momente foarte placute, fiind in comuniune de iubire "frateasca" si dialog cu diavolul ,dar s-a trezit apoi dezbracata (impreuna cu Adam) de harul dumnezeiesc vezi sa nu patesti si tu la fel , crezand glasul vicleanului .
daca vrei viata usoara esti liber sa treci la alte biserici ,trupul se va bucura ,dar mantuire nu este...Hristos a spus clar :
"În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea. " (Ioan 16,33)

de ce respingi cuvantul lui Hristos si afirmi ca esti ortodox ?

la fraza asta te-ai dat de gol ca esti doar ateu viclean care spune ca de fapt nu exista Biserica Adevarata a lui Hristos si ca toate bisericile pot aduce mantuirea, daca omul e bun si iubitor ->iarasi il faci pe Hristos mincinos (asa cum a procedat si sarpele cu Eva contrazicand cuvantul lui Dumnezeu si incurajand-o cu "iubire" :"Nu, nu veți muri! Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul". )

in tot ce spui il contrazici pe Hristos ...
oare exista atei ortodocsi ? :)

PS: sper ca esti doar un tanar infatuat ,decat un ateu viclean

DOAMNE AJUTA!
keep flying!...
Las-o tu pe Sophia in pace! Toate aceste amenintari pe care i le faci se vor intoarce ca un bumerang, nu uita!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oare.. ioanhodean Mari Duhovnici si predicile lor 10 22.07.2008 11:32:27
OARE CE SA FIE? simona76 Generalitati 39 09.07.2008 00:08:08