Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2010, 15:54:12
Bilibox_
Guest

Implicit

Si uite asa se mai nasc inca doua secte crestine pe langa alea 30.000 . Secta celor care cred ca credinta e cea mai inalta forma de cunoastere si secta care crede ca experimentarea e suparioara.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 15:54:50
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Am inteles din prima dar tu tot continui cu kiwi si cu portocalele de parca nu mai exista absolut nimic altceva pe lumea asta in afara de acele obiecte care se pot vedea/auzi/gusta/pipai/mirosi :) As indrazni chiar sa spun ca fix cele mai importante nu se pot "trai" prin cele 5 simturi.
Pai fix asta e.Cunoasterea adevarata vine prin TRAIRE, sau experimentare.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 15:55:00
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Pai da, only that I'm right and he's wrong
Vechi 04.02.2010, 15:59:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Pai fix asta e.Cunoasterea adevarata vine prin TRAIRE, sau experimentare.
Si L-ai trait pe Dumnezeu sau pe vreunul din ingerii Lui? :)
Te intreb fiindca zicea Bilibox ca esti crestin, deci in tema. Daca nu esti, ignora-mi intrebarea.
Vechi 04.02.2010, 16:03:55
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Si L-ai trait pe Dumnezeu sau pe vreunul din ingerii Lui? :)
Te intreb fiindca zicea Bilibox ca esti crestin, deci in tema. Daca nu esti, ignora-mi intrebarea.
Sunt crestin.

La intrebarea asta n-am sa-ti raspund.Nimeni nu-l poate cunoaste si trai pe Dumnezeu in deplinatate.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 16:08:32
Senior Member

Implicit

Sunt de acord cu tine.
Dar asta inseamna ca nici sentimentele si trairea nu-s totul. Am primit "Spre Tabor" si pe spatele unuia dintre volume scrie cat de importanta e vointa. Aceea de a voi sa crezi atunci cand te parasesc sentimentele de dragoste, harul, aproape si credinta. De a voi si a crede in ciuda a toti si a toate si mai ales in ciuda ta. Reiesea insa importanta credintei (in ceva, ce, repet, nu traiesti si nu simti) pentru ca pana si a zice Doamne, nu cred dar vreau sa cred este deja un exercitiu de credinta si o rugaciune.
Imi cer scuze ca te-am contrat pe tonul ala rautacios in posturile anterioare, sper ca ai inteles si tu acum la ce ma refeream cand sustineam ca nu trairea si experimentul reprezinta cunoasterea suprema.
Topcat si bilibox ma vor contrazice dar macar tu sa stii la ce m-am referit :)
Vechi 04.02.2010, 16:10:20
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Sunt de acord cu tine.
Dar asta inseamna ca nici sentimentele si trairea nu-s totul. Am primit "Spre Tabor" si pe spatele unuia dintre volume scrie cat de importanta e vointa. Aceea de a voi sa crezi atunci cand te parasesc sentimentele de dragoste, harul, aproape si credinta. De a voi si a crede in ciuda a toti si a toate si mai ales in ciuda ta. Reiesea insa importanta credintei (in ceva, ce, repet, nu traiesti si nu simti) pentru ca pana si a zice Doamne, nu cred dar vreau sa cred este deja un exercitiu de credinta si o rugaciune.
Imi cer scuze ca te-am contrat pe tonul ala rautacios in posturile anterioare, sper ca ai inteles si tu acum la ce ma refeream cand sustineam ca nu trairea si experimentul reprezinta cunoasterea suprema.
Topcat si bilibox ma vor contrazice dar macar tu sa stii la ce m-am referit :)
Nu ai auzit ca , credinta se va desfiinta?Cugeteaza la cuvintele acestea din 1Corinteni 13.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 16:13:17
Senior Member

Implicit

Da-mi te rog citatul, ca eu pana acum nu am auzit si citit decat ca 1) credinta fara fapte e moarta; 2) credinta e eroica; 3) daca am avea credinta cat un bob de mustar am muta muntii; 4) cred Doamne, ajuta necredintei mele si altele de acelasi fel.

Citat:
Acum, deci, rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
Dar si ca sa ai dragoste trebuie sa crezi, altfel pe Cine iubesti?

Last edited by Jane Says; 04.02.2010 at 16:22:02.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 16:26:30
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bilibox_ Vezi mesajul
Daca problema lui topcat e necredinta, problema ta e credinta.
Atunci sunt cel mai fericit om! Iti multumesc pentru compliment, binestiind ca credinta mea pentru tine este nebunie!! Imi faceam griji ca n-ar fi asa, dar m-ai linistit!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 17:04:07
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Da-mi te rog citatul, ca eu pana acum nu am auzit si citit decat ca 1) credinta fara fapte e moarta; 2) credinta e eroica; 3) daca am avea credinta cat un bob de mustar am muta muntii; 4) cred Doamne, ajuta necredintei mele si altele de acelasi fel.

Dar si ca sa ai dragoste trebuie sa crezi, altfel pe Cine iubesti?
Credinta nu va mai fi, nici stiinta, pentru ca ceea ce cunoastem acum cunoastem doar in parte, pana cand vor veni cele desavarsite, cand vom vedea fata catre fata.Atunci se va implini credinta celor nadajduite.Credinta e intradevar o virtute mare, dar mai mare decat dansa e dragostea care nu va cadea niciodata.Credinta adevarata e cea traitoare, caci cel ce-si pune nadejdea in Dumnezeu in marea rasplata a lui Dumnezeu va face si binele stiind ca Dumnezeu este un rasplatitor al celor ce fac binele,insa cel care nu are nadejde in rasplata mare a lui Dumnezeu,nu va face acestea.De aia credinta fara fapte este moarta, si orice credinta care nu aduce rod, nu e credinta buna.Faptele reprezinta viata credintei.Din nou ne intoarcem la viata la traire.Ceea ce este mai presus de toate.Ca la fel cum trupul fara suflet e mort, la fel si credinta fara fapte e moarta(Iacov 2:26).Credinta adevarata in orice fel si chip se materializeaza.Caci prin credinta se fac cele ale credintei(in care credem) si prin credinta ele se realizeaza.Deci totul se rezuma la vietuire,si credinta.Nimeni nu poate zice, ca este credincios daca nu face si pastreaza cele ale credintei.De aceia trairea e cea mai importanta si de aceia dragostea nu va cadea niciodata.Ca, credinta este nadajduirea celor nevazute.Dar atunci cand realitatea celor nadajduite se va implini, credinta va fi de prisos.Prin cuvintele mele nu am desfiintat credinta, ba am intarit-o.Am folosit un cuvant poate nu cel mai bun mai sus, zicand, ca , "credinta se va desfiinta".

Deci draga doamna sau domnisoara, am sa va rog sa nu v-o ia degetele inaintea capului si sa rumegati putin inainte sa tastati.
Reply With Quote
Răspunde