![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
indraznesc sa adaug un singur sfat. surorilor, sa facem ascultare de duhovnicii nostri, si la urma urmei...sa avem noi evlavia de a ne apropia de biserica, icoane, Sf Taine si in celelate zile ale lunii...facem atat caz de acele 7 zile, dar restul lunii mergem la biserica? iertare jenica
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca imi poate explica cineva, dar cu argumente precise, de ce e considerata femeia "murada" in acele zile, cand suntem in sec 21 si se stie clar ca o femeie aflata la menstruatie nu aduce nici "ghinion", nici "moarte" si tot ceea ce era inainte..?
Ca sa nu zic de atatea absurditati auzite, cum ar fi ca o femeie aflata la menstruatie nu are voie sa atinga un bebelus sau mai rau, sa se spele. Vreau sa stiu motivul exact...am luat-o pe toate partile. E pacat pentru ca nu a ramas gravida si acea membrana trebuia sa fie stratul protector pentru un copil. Merge! Dar daca nu e o femeie maritata, deci sexul e un pacat? Nu gasesc motivul logic. Si inca o intrebare...ce parere aveti despre educatia care se face in scoli pe la clasele a 6a, a 7a? nu vorbesc de educatie sexuala, sunt tot felul de campanii, care invata fetele ca nu este nimic anormal in perioada menstruala, ca nu trebuie sa le fie rusine, ;e explica procesul biologic, le spun ca este ceva normal,nu trebuie sa se simta inferioare etc. Asta vine putin in contradictie cu regulile bisericii..o fata de 12 ani se va gandi ca daca nu este nimic anormal, murdar, de ce nu are voie in biserica? |
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandesc la faptul ca sangele inseamna jertfa. Sangele Domnului nostru Iisus Hristos a curs ca sa ne curete pe noi de pacate si pentru a calca cu moartea sa pe insasi moartea.
Ciclul la femei e tot sange, dar nu e jertfa ci mai degraba o irosire a unei sanse de a da unui copil viata. Nefiind jertfa, nu are ce cauta in biserica. Cum noi ne putem ruga si acasa, nu vad de ce nu am respecta acest lucru. Macar de am merge in rest la biserica. Aceasta este doar parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
hm :) |
|
|||
|
|||
![]()
Scuze, nu era decat o parere personala...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ma gandesc de ce oare? Suntem niste biete femei cu darul dat de D-zeu sa avem copii si tot din cauza asta suntem blestemate de obiceiurile ciudate iudee de a fi indepartate de locasul sfant doar ca avem "balauri" in burta cant avem menstruatie:))))) Si cand ma gandesc ca Hristos a atins si vindecat femeia cu scurgere, si nu a impus nici o regula privitor la impartasirea cu Trupul si sangele Domnului in timpul Cinei de taina ( un astfel de amanunt trebuie sa fi fost foarte important de mentionat...dar Hristos nu a facut-o) Ciudata discriminarea.... |
|
|||
|
|||
![]()
Femeia nu trebuie sa mearga in acea perioada la biserica din alt motiv.
In biserica, singurul care se jertfeste, la liturghie, este Iisus Hristos. De aceea nu trebuie sa existe sange in afara de trup. Sa stiti ca daca un copil se zgarie in biserica si ii curge sange, atunci dupa canon preotul trebuie sa resfinteasca biserica. Daca preotul are probleme cu dintii si ii curge sange, desi in gura deci in trup, dupa canon nu trebuie sa savarseasca liturghia si nici sa intre in altar. Acesta este motivul dar din cauza necunostiitei canoanelor s`a interpretat ca si o necuratie. Atata doar ca sangele din biserica trebuie sa fie al lui Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
"Intre altele, continua sa ma suprinda cu cata inversunare aud sustinandu-se ca femeile aflate in perioada menstruatiei nu au voie sa intre in biserica. Multi preoti sustin asta, interzicandu-le accesul in biserici in zilele sensibile, iar multe femei cred acelasi lucru. Explicatia oferita indeobste este aceea ca, in aceasta perioada, femeia ar fi necurata. Aici e problema! In ce fel e necurata la ciclu femeia? Spiritual nu vad cum, din moment ce asa a fost ea lasata de Dumnezeu - si nu cred ca un credincios poate admite ca creatia este necurata. Fizic, atunci? Da, daca e sa fim amanuntiti si grijulii cu igiena, numai ca in lumea moderna problema a fost demult rezolvata, iar reclamele TV ne arata obsesiv si cum. Cred, mai degraba, ca impartasim inertial inca o credinta pagana, conform careia erau considerati necurati acei oameni care erau diferiti. Or, o data pe luna, femeia este diferita, dar asta nu o face - si nu o poate face - nepotrivita pentru viata bisericeasca. De altfel, nici un canon al Bisericii Ortodoxe nu prevede vreo interdictie in acest sens, ceea ce ma face sa cred ca inversunarea cu care femeia continua sa fie alungata temporar din biserici este dovada unei cumplite ignorante semidocte. Exista, ce-i drept, un canon care interzice varsarea de sange in biserica, dar asta e cu totul altceva si se refera strict la ucidere".Cristian Tabara "Lumea credintei"
Interesant punctul de vedere,bine argumentat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia si cariera | romandragut | Generalitati | 65 | 25.11.2013 08:03:15 |
Femeia | PetruD | Morala Crestina | 72 | 19.11.2013 13:22:16 |
Femeia Cananeanca | CristianVladut | Generalitati | 1 | 12.03.2011 23:01:39 |
Preotul și femeia | dorinastoica14 | Preotia (Hirotonia) | 64 | 13.02.2010 17:22:39 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
|