Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 21:00:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Mai, eu acum nu inteleg...inainte de a fi pusa in fata avortului-sinucidere...nu exista mijloace de informare, chiar nu imi mai imaginez ca fetele din ziua de azi isi imagineaza ca daca se tin de mana prin parc...gata raman insarcinate, stiu si ele cum se ajunge acolo destul de bine...

Acum si daca elimini elementul religios din ecuatie...parca tot iti poti imagina ca pana si o exctractie de masea...e muult mai lipsita de riscuri si de durere

Deci pedeapsa e insasi drumul spre cabinetul cu pricina....parerea mea.
Iti recomand o plimbare pe bloguri in care se discuta despre sanatate, dieta.. hmm, avort. Vei fi uimita cu cata nonsalanta se discuta despre avort.. Educatia sexuala nu este solutia! In orice caz nu educatia sexuala care se face azi.. daca esti curioasa sa cauti statistici: urmarea educatiei sexuale este cresterea avorturilor la adolescente (nu scaderea lor!).
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:02:03
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pe de alta parte, cred ca exista o oarecare pedeapsa si in aceasta viata.. cunosc o femeie batrana care mi se tot plange ca nu o suna copiii (are doi).
Si stiu ca a facut avorturi.. si mi se pare oarecum fenomenal ca nu vede nici in ziua de astazi ca singuratatea de azi este urmarea pacatelor ei. Ea mi se plange ca nu au timp copiii de ea.. dupa tot ce a facut pentru ei (fraza clasica).. si eu ma gandesc ca poate "ceilalti" ar fi sunat-o. (stiu, nu sunt un om bun)
Bine, o fi poate si plata pentru avorturi...dar o fi si o educatie deficitara...o fi gresit si in atitudinea fata de ei, poate nu au aflat de Dumnezeu...or fi mostenit un caracter mai dur..si asta tot de la parinti.

Asa la batranete toti batranii vor sa fie sunati si vizitati, insa se intampla uneori...ca tot ei ii indeparteaza incetul cu incetul ...iar atitudinea copiilor e de fapt una de distantare treptata. Cei din afara...pot auzi numai jeluirile batranului, la batranete...neavand toate datele problemei de fapt!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:13:07
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iti recomand o plimbare pe bloguri in care se discuta despre sanatate, dieta.. hmm, avort. Vei fi uimita cu cata nonsalanta se discuta despre avort.. Educatia sexuala nu este solutia! In orice caz nu educatia sexuala care se face azi.. daca esti curioasa sa cauti statistici: urmarea educatiei sexuale este cresterea avorturilor la adolescente (nu scaderea lor!).
Nu spun de educatia sexuala neaparat, insa avortul nu poate fi tratat ca un mijloc de contraceptie pentru ca este o procedura foarte riscanta in sine, se poate ramane cu infertilitate...si numai bine de unde vor sa scape de un bebe pentru ca le incurca viata intr-un anumit moment...pot scapa de fapt forever.

Eu ma refer la evaluarea riscurilor, consecintelor....si de aceea nu inteleg de ce ar trebui sa se ajunga la avort cu mainile de cap, si ganduri de sinucidere...cand poti evita aceste situatii, si in ziua de astazi...nu poti sa mai spui ca locuiesti in varf de munte si habar nu aveai de nici unele.

Sunt de acord cu inceperea vietii intime dupa casatorie, dar daca unii nu sunt de acord si nici religiosi nu sunt...macar atat, sa isi doreasca sa nu bifeze toate consecintele si bolile posibile...ci sa gandeasca putin inainte.

Sper ca m-am facut inteleasa...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:13:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Bine, o fi poate si plata pentru avorturi...dar o fi si o educatie deficitara...o fi gresit si in atitudinea fata de ei, poate nu au aflat de Dumnezeu...or fi mostenit un caracter mai dur..si asta tot de la parinti.

Asa la batranete toti batranii vor sa fie sunati si vizitati, insa se intampla uneori...ca tot ei ii indeparteaza incetul cu incetul ...iar atitudinea copiilor e de fapt una de distantare treptata. Cei din afara...pot auzi numai jeluirile batranului, la batranete...neavand toate datele problemei de fapt!
Andrusca, ai o idee falsa (educatia ta e de "vina"). Femeile avorteaza...
Sotul meu este medic si normal ca-si intreaba pacientii de una, de alta... vad lumea cu alti ochi..
De ex. o batranica simpatica din familie a fost pacienta sotului meu.. am aflat ca are 14 avorturi la activ. Eu as fi jurat ca nu omoara nici o musca.
Prieteni au fost vazuti de el.. asa am aflat despre prietenele mele lucruri pe care-mi doresc sa nu le fi stiut.
Nu scrie pe fata femeilor ca au avortat, nu ai de unde sa stii. Dar gandeste-te ca se estimeaza ca numai de la revolutie au fost intre 15 si 20 mil. avorturi. Fa si tu un calcul cate femei au varsta necesara pt asta, cate sunt fertile si cu partener etc... vei afla un numar mare pe cap de femeie.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:17:39
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Andrusca, ai o idee falsa (educatia ta e de "vina"). Femeile avorteaza...
Sotul meu este medic si normal ca-si intreaba pacientii de una, de alta... vad lumea cu alti ochi..
De ex. o batranica simpatica din familie a fost pacienta sotului meu.. am aflat ca are 14 avorturi la activ. Eu as fi jurat ca nu omoara nici o musca.
Prieteni au fost vazuti de el.. asa am aflat despre prietenele mele lucruri pe care-mi doresc sa nu le fi stiut.
Nu scrie pe fata femeilor ca au avortat, nu ai de unde sa stii. Dar gandeste-te ca se estimeaza ca numai de la revolutie au fost intre 15 si 20 mil. avorturi. Fa si tu un calcul cate femei au varsta necesara pt asta, cate sunt fertile si cu partener etc... vei afla un numar mare pe cap de femeie.
A...stiu, sau mai bine zis banuiesc ca femeile avorteaza...in ciuda tuturor campaniilor posibile menite sa stopeze " fenomenul"...dar nu faceam referire la educatia lor in acest sens, ci la educatia data de batranica copiilor ei...care ar fi putut conduce la distantarea lor de ea...ajungandu-se la jeluirea ei in stanga si in dreapta ca nu se prea intereseaza de ea.

Adica o fi si pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacatele ei poate, dar si greseala ei in atitudinea si exemplul dat copiilor sai....
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:23:05
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
A...stiu, sau mai bine zis banuiesc ca femeile avorteaza...in ciuda tuturor campaniilor posibile menite sa stopeze " fenomenul"...dar nu faceam referire la educatia lor in acest sens, ci la educatia data de batranica copiilor ei...care ar fi putut conduce la distantarea lor de ea...ajungandu-se la jeluirea ei in stanga si in dreapta ca nu se prea intereseaza de ea.

Adica o fi si pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacatele ei poate, dar si greseala ei in atitudinea si exemplul dat copiilor sai....
Asta-i alta batranica.. care nu se plange.
Stiu mai multe batranele..

Cat despre stoparea "fenomenului" eu vad mai mult campanii pro-avort decat anti. Unele f discrete. Iti amintesti cum toata tara a sustinut avortul in cazul "fetitei" de 11 ani "abuzata" de unchi?
Aceea era o campanie f convingatoare pro-avort!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:25:43
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ..

Citat:
Pe de alta parte, cred ca exista o oarecare pedeapsa si in aceasta viata.. cunosc o femeie batrana care mi se tot plange ca nu o suna copiii (are doi).
Si stiu ca a facut avorturi.. si mi se pare oarecum fenomenal ca nu vede nici in ziua de astazi ca singuratatea de azi este urmarea pacatelor ei. Ea mi se plange ca nu au timp copiii de ea.. dupa tot ce a facut pentru ei (fraza clasica).. si eu ma gandesc ca poate "ceilalti" ar fi sunat-o. (stiu, nu sunt un om bun)
Irina, ai dreptate. Dar sa nu cadem in judecata aproapelui. E posibil sa avem si noi aceleasi pacate. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:28:51
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta-i alta batranica.. care nu se plange.
Stiu mai multe batranele..

Cat despre stoparea "fenomenului" eu vad mai mult campanii pro-avort decat anti. Unele f discrete. Iti amintesti cum toata tara a sustinut avortul in cazul "fetitei" de 11 ani "abuzata" de unchi?
Aceea era o campanie f convingatoare pro-avort!
Hmmm...in cazurile astea chiar nu stiu ce sa zic...e tot avort, insa fiind corelat cu varsta...contextul , nu stiu...parca ar parea cumva si terapeutic, nu stiu e ceva greu de incadrat....

Si adica fetita nu ar fi fost de fapt abuzata, ci consimtise la varsta aia...sau cum?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:35:30
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana.ctin Vezi mesajul
Avortul este clar o crima.

Dar, contraceptia? Este doar un pacat mai mic?
In principiu contraceptia nu este pacat, este chiar necesara, cred ca nu gresesc atunci cand spun ca Biblia nu pomeneste nimic in acest domeniu. Nu orice celula sexuala din corpul nostru este destinata procreerii, sunt milioane si milioane. Eu cred ca Dumnezeu a lasat la alegerea noastra sa ne planificam aducerea pe lume a copiilor, si nu sa fie doar o intamplare. Problema intervine dupa ce unirea celulei sexuale barbatesti cu cea femeiasca a avut loc, de aici incolo intram pe un teren in care viata trebuie lasata sa se dezvolte, deja exista un nou individ, chiar daca de dimensiuni microscopice.

Last edited by almaris; 15.02.2010 at 21:39:30.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:58:31
ioana.ctin ioana.ctin is offline
Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: Liverpool
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
In principiu contraceptia nu este pacat, este chiar necesara, cred ca nu gresesc atunci cand spun ca Biblia nu pomeneste nimic in acest domeniu. Nu orice celula sexuala din corpul nostru este destinata procreerii, sunt milioane si milioane. Eu cred ca Dumnezeu a lasat la alegerea noastra sa ne planificam aducerea pe lume a copiilor, si nu sa fie doar o intamplare. Problema intervine dupa ce unirea celulei sexuale barbatesti cu cea femeiasca a avut loc, de aici incolo intram pe un teren in care viata trebuie lasata sa se dezvolte, deja exista un nou individ, chiar daca de dimensiuni microscopice.
Sunt de aceeasi parere.
Dar biserica nu incurajeaza nici folosirea contraceptiei, considerand-o un pacat.

Cat despre persoanele care ajung la avort, dau dovada de iresponsabilitate.
Asa cum a spus si AndruscaCIM nu mai traim in varf de munte si avem acces la informatie.

Si chiar e socant cat de relaxate sunt multe femeile care fac avort. Am dat un mic search....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 18:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 14:16:46