Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Sfanta Liturghie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2007, 09:30:38
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Da Mirela vorbesc limbi straine pentru multi. Eu ramin la parerea mea ca ori sintem un Noi toata biserica ori sa o lasam balta si sa stam fiecare acasa sa ne rugam.Se uita ca Liturghia incepe cu adunarea in biserica (cum spune Pr. Schmemann) iar biserica nu inseamna constructia ci adaugarea de suflet linga suflet din credinciosii aflati in biserica zidita.
Nu am nevoie aici de exemple incepind cu "oare sintem toti invatatori..." Cine nu poate cinta sa nu cinte! Da cine poate cinta un cintec de betie la un chef sa cinte cit poate in biserica. Biserica ortodoxa nu-i teatru, circ. Ii criticati pe Evanghelici, catolici dar in esenta nu doriti decit sa fiti ca ei. Sa mergeti la un spectacol bun. Cu cor imens, cu orga cu inscenari...
Nu-i deloc lipsit de iubire mesajul meu, dar poate asa mai direct intelegeti ce vreau sa spun.
Iar in privinta reformei limbii romane : eu nu am mai apucat-o asa ca nu scriu inafara de Romania nimic cu i din a (oricum este o discutie de prisos pe forumul asta unde tehnic este imposibil de scris romaneste) in plus nici chiar la gramatica nu-s f. tare dar ma gindesc ca ce spune omul este mai de valoare decit cit de corect gramatical o face.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2007, 03:26:25
mirelat
Guest

Implicit

Marius, dragule, e interesanta tirada ta... dar cred ca ai gresit adresa.

Mi se pare mie sau n-ai avut o zi buna ?!... O saptamana linistita iti doresc.

P.S. : daca in alte privinte mai fac concesii, in ceea ce priveste lb. romana - si alte limbi pe care le inteleg/vorbesc/scriu - eu una nu sunt adepta stilului "merge si asa". Si aici nu ma refer la asa-zisele "typo" - adica micile greseli aparute din goana dactilografierii, ci la greselile de fond.

Reply With Quote
Vechi 13.02.2007, 11:30:19
dmb dmb is offline
Senior Member

Implicit

Vezi asta-i tipicul romanesc care se duce pina in mormint indiferent cit de departe sau de cind sintem plecati : orice se ia ca atac la persoana! Forumurile romanesti ar fii Ok daca romanii ar incerca sa discute o idee nu sa se disculpe sau sa impuna o alta.Mirela draga doar prima propozitie era adresata tie...restul nu (atita ca romanul din tine a sarit ca deobicei ars:)
Reply With Quote
Vechi 13.02.2007, 13:31:54
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

fara sa ma refer la discutia de sus , impartasesc aceeasi parere .
Vorbim de idei de convingeri de sentimente si nu de oameni .
Tare mult m-asi bucura sa priceapa toata lumea .
N-ar mai exista nici dusmanie nici misto ,nici jigniri etc.
Eu cred ca imi dau toata silinta sa cred asta ,caci daca n-ar fi asa , asi ura pe cineva si stiu ca in sufletul meu este pace si nu dispretuiesc pe nimeni .
Asa sa ne ajute Dumnezu !
Reply With Quote
Vechi 13.02.2007, 20:32:07
mirelat
Guest

Implicit

Marius, vad ca nu prea ne intelegem de la asa distanta, lasa-ma sa-ti explic : nu am luat ca atac la persoana postarea ta anterioara, de asta nici nu am comentat-o in detaliu, OK?

Iar in ceea ce priveste limba noastra, ei bine, da - pot sa merg pana in panzele albe !

Fratilor, de oriunde va aflati, va rog scrieti corect romaneste ! (atat cat va permite tastatura, bineinteles :)

Si revenind la cor - din moment ce suntem pe un forum, de ce oare nu (prea) suportati pareri contrare ?!:dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 11:11:36
dmb dmb is offline
Senior Member

Implicit

Pai hai sa-ti spun Mirela de ce ma deranjaza personal batutul monezii pe greselile in limba romana.(si eu le fac si le-am facut si le voi face in ciuda la 25 de ani de scoala si a unui fluviu de carti citite.)Nu se poate sa nu fii auzit de legastenie. Asta-i o boala mult mai raspindita decit se crede si care poate fii mai evoluata sau mai putin si consta in incapacitatea bolnavului de a scrie corect.Intelectual el poate fi un geniu dar tot gresit scrie. Acum tine iti da tie voie sa judeci si sa osindesti pe un om ca-i bolnav? Desigur nu-s toti bolnavi ...dar se poate sa fie unul printre ei (sau mai multi care nici ei nu stiu de boala asta)si atunci iti faci pacate.TE mindresti ca esti sanatoasa?Nu-i meritul tau.Te mindresti ca ai cultura nici asta nu-i.
Eu sper sa nu te superi si sa raminem prieteni.Desigur puteam scrie pe MP toate acestea dar nu esti singura care face greseala de a judeca pe cei care scriu gresit si cred ca-i de ajutor pentru voi sa vedeti ca nu intotdeauna e rea voina la mijloc.:)
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 15:01:45
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Plansul an Biserica sau in prezenta cuiva nu-i bun .
E fatarnicie !
Maria eu nu cred ca plinsul in biserica e fatarnicie.:) Eu de exemplu pling in biserica tot timpul si daca ma uit la cruce unde sta Mintuitorul nu pot sa-mi stapinesc lacrimile si gata asta asta inseamna ca sint fatarnic.? Bineinteles caut sa ma ascund dar cel care ma vede inseamna ca nu e prezent la slujba si are grija altora.
Doamne lumineaza-ne pe noi.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 15:11:33
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Draga ,
afirmatia luata asa separat nu prea are valabilitate .
Vezi ca era o discutie mai lunga ,citeste mai multe daca vrei sa intealegi !
numai bine!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 21:14:59
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Acum tine iti da tie voie sa judeci si sa osindesti pe un om ca-i bolnav? Desigur nu-s toti bolnavi ...dar se poate sa fie unul printre ei (sau mai multi care nici ei nu stiu de boala asta)si atunci iti faci pacate.TE mindresti ca esti sanatoasa?Nu-i meritul tau.Te mindresti ca ai cultura nici asta nu-i.
de unde am plecat si unde am ajuns ? de ce faci din tantar armasar ?

care-i treaba cu judecata, cu madria si cultura...:dozingoff: ca m-ai lasat masca !

stiam ca sunt persoane bolnave, care nu pot scrie corect si nu m-am referit la ele ...

dar, greselile de scriere la care ma refeream tin de neglijenta si indolenta !
Reply With Quote
Vechi 09.05.2007, 02:02:44
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Bine v-am gasit ! Am intrat de cateva zile pe forum, am citit multe topicuri, am ascultat predici si cantari religioase. As vrea sa va impartasesc parerea mea legata de existenta unui cor in biserica si de plansul in timpul Sfintei Liturghii :In anul 2000 in comuna noastra s-a infiintat un cor pe 4 voci din oameni simpli,fara cunostinte muzicale dar cu mare dorinta de a face ca Sfanta Litughie sa ajunga cat mai adanc in inima credinciosilor si cu sufletul plin de bucurie, pot sa va marturisesc ( nu spre lauda ) ca am reusit sa fim apreciati.Suntem 50 de coristi, de la 6 anisori la peste 80 de ani, venim la repetii cu mult drag si dam raspunsurile la toata Liturghia.Mergem in pelerinaje, la diverse manastiri, la spitale si case de batrani, iar in duminicile in care suntem plecati, credinciosii parohiei " plang " dupa noi, le lipsim, nici vorba sa adoarma vreunul in timp ce noi cantam. Toata biserica canta alaturi de noi fara sa ne nacajim daca vreunul incepe mai repede sau sfarseste mai tarziu versul cantarii.Sant tare fericita ca mi-a ajutat bunul Dumnezeu sa cant in cor si-mi dau lacrimile ( de care ma rusinez ca un copil care a facut ceva rau) nu numai in timpul Sfintei Liturghii dar chiar si in timpul repetitiilor. E ceva inaltator nicidecum fatarnicie. E o parere si iertati-ma daca am scris prea mult.DOANE AJUTA-NE !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catarea in Biserica-impreuna sau numai corul mihaiB Sfanta Liturghie 4 27.08.2012 17:37:32
Corul Predania ady_neagu21 Muzica Bisericeasca 1 13.07.2011 20:25:17
concert corul SYMBOL doinitaneamtu Stiri, actualitati, anunturi 0 23.05.2009 00:03:29
corul seminariilor padrevicentiu Generalitati 6 18.11.2008 05:32:05