![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Este atacat doar obiceiul de a te închina și pupa crucea, nu crucea în sine, cu atât mai puțin crucea lui Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]()
e usor sa te joci cu cuvintele dar'' din cuvintele tale vei gasit drept sau vei fi osandit''.degeaba te dai pe dupa prun ca tot in drum esti...
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca cinstesti ceva iti manifesti concret respectul ,venerarea,dragostea pt acel ceva.Nu trambitam ca cinstim ceva,in cazul de fata crucea,dar nu o aratam nici intr-un fel,inchinare,sarutare,purtare.Cand iubesti pe cineva nu te rezumi doar sa ii spui ca il(o) iubesti ci ii arati acesta.Deci nu e de ajuns doar credinta si harul,mai trebuie si fapte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca sa nu te impiedici iar in aspecte marunte,si anume in materializarea crucii in icoane,e suficient pentru voi sa va plecati in fata crucii pe care a suferit Mantuitorul. Deci iata cum gestul ortodox formal si in plus in opinia voastra,devine de fapt un gest de intoarcere la jertfa Mantuitorului,si de a depune toata puterea noastra de a face binele,la picioarele Crucii lui,cerandu-i ajutorul si recunoscandu-i sprijinul. Iata de ce mare ajutor e acel mic obiect numit cruce. Si cum,daca sunteti crestini,si voi aveti nevoie de ajutorul crucii,doar ca ii negati reprezentarea .Greu trebuie sa va fie !!! |
|
|||
|
|||
![]()
Am mai răspuns ieri acestei postări, însă administratorii au fost deranjați de ceva anume și mi-au șters postarea. Ce anume domnilor v-a deranjat? Vorba voastră: v-or fi ars cuvintele poeziei despre cruce...
Citat:
Crucea lui Hristos nu e obiect mic, e MARE, măreț chiar - cel mai măreț tron pe care a stat vreodată un împărat! Citat:
1. Podoabă și medalion Mi-e crucea lui Hristos! Cu El să fiu biruitor, O port prea bucuros. 2. Cu drag port crucea, să mă crezi, Umil, precum e drept, Pe pieptul meu tu n-ai s-o vezi, Căci eu o port în piept. 3. Chiar și când doare sau mi-e greu, Urmez încrezător! A suferit Isus al meu Mult mai îngrozitor... 4. Și dacă eu voi suferi Cu-al meu Mântuitor, Cununa mi-o va dărui Când va veni, pe nor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimeni nu va acuza ca nu respectati simbolul vazut al crucii.Eu ma bucur ca il respectati macar pe cel nevazut. Totusi din strofa aceea,se vede cat de tare fugiti de simbolurile vazute.Pentru ca ea zice: "Pe pieptul meu tu n-ai s-o vezi," Adica va definiti in raport cu atii,care poarta crucea la piept.Nu va afirmati prin ceva propriu ci prin negarea altora. In rest sunt de acord cu 90% din postarea ta,si in sfarsit vad ca putem avea credinte comune pana la un punct. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
daca toti crestinii am incerca sa-l primim pe Iisus in inimile noastre, nu ne-am mai incurca atata in micile diferente dintre practici, manifestari trupesti, etc. unul canta una, altul canta alta, unul isi face cruce cu mana, altul cu sufletul, altul deloc, unul pune cruce pe biserica, altul cocos, etc etc... Cuvantul lui Iisus, credinta si faptele bune, pe acestea ar fi de folos sa ne concentram. nu atat de mult pe diferentele dintre noi. ar fi frumos sa ne dorim apropierea dintre noi, nu departarea. foarte greu de realizat in zilele noastre. e mult prea tentant si placut sa ne credem mai buni, mai sfinti, mai 'adevarati' decat restul...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul sa te binecuvanteze! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crucea de la gat | colaps | Generalitati | 14 | 02.03.2014 23:59:31 |
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica | camy_d | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 19 | 14.04.2011 04:23:25 |
Crucea catolica | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 135 | 06.12.2010 23:45:33 |
crucea celtica | oncioiu | Generalitati | 4 | 14.10.2010 11:11:57 |
Crucea Lui - comoara mea | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 30.03.2007 11:24:39 |
|