![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce cred ca a mai ramas de reflectat este asupra imposibilitatii de care aminteai,sa retii rugaciuni pe de rost.Eu cred,dar pot fi infirmat daca gresesc,ca daca citesti ,de ex,psalmul 50 de minim trei ori pe zi,intr-o luna de zile sa spunem,nu se poate sa nu se inmagazineze in memorie. In rest,cum spuneam ,as vrea sa citesc pe forum ,declaratii de genul: am facut aseara Rugaciunea inimii doua ore,si apoi am reluat-o a doua zi in drum spre serviciu,in autobuz,in pauze etc. Si pe langa Rugaciunea inimii,daca tot veni vorba de rugaciunile scurte din timpul zilei,se pot adauga si rugaciuni catre Nascatoarea de Dumnezeu,Bucura-te.....sau Ceea ce esti mai cinstita.... Sau :Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? Tu ești Dumnezeu care faci minuni (Psalm 76, 13) Sau:Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte! Doamne, să-mi ajuți mie grăbește-Te! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu ce sa spun. In tinerete, obisnuiam sa memorez texte din carti (pe care le stiu si astazi) sau poezii si poeme pe care "le scoteam din manecutza" cu diverse ocazii. Poate de aceea nu mi s-a parut un efort prea mare cand am schimbat romantismul, filozofia sau ocultul, pe Calea Adevarului. De aceea spuneam pe undeva ca am ratacit si m-am risipit, cand poate Dumnezeu s-a asteptat la mult mai multe din partea mea! Altii cu asemenea calitati, (vrednicul de pomenire Teofil Paraianu avea o memorie extraordinara, pe care si-a pus-o cu folos in slujba Lui Dumnezeu), si-au facut "comoara in cer". Eu "am macinat in gol"! |
|
|||
|
|||
![]()
Un convertit si un marturisitor al zilelor noastre despre aceasta rugaciune este Klaus Keneth.Cartea lui Doua milioane de km in cautarea adevarului este extraordinara.Postez aici un mic fragment din epilogul cartii:
Ce s-a petrecut între 2004 și 2008? Prin rugăciunile și dragostea părintelui meu duhovnicesc,Arhimandritul Zaharia,următorul Părintelui Sofronie,m-am simțit atras așa de mult de manăstirea din Maldon,Essex,încât am ajuns să merg acolo și de cinci ori pe an,împreună cu soția mea.,Nikica.Ce ne atrăgea într-atât acolo?Ei bine,acolo am învățat să adâncesc rugăciunea; nu doar Rugăciunea lui Iisus,pe care o începusem cu mulți ani în urmă,ci o întreagă viață de rugăciune,care mi-a preschimbat treptat toată viața de zi cu zi într-o pomenire neîncetată a lui Hristos prin cugetarea la Numele Său și chiar la moarte.Am descoperit că Rugăciunea lui Iisus e un fel de " bombă cu ceas",adică o dată ce ai început sa o lucrezi în chip nemincinos,la vremea socotită de Dumnezeu a fi potrivită se vor arăta roadele.Dar care îi sunt roadele?Ce s-a schimbat cu adevărat în viața mea? Restul puteti citi la adresa : http://www.unblogcrestin-ortodox.blogspot.com/ Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
@Daniel
cum crezi ca se impaca rugaciunea cu pravila zilnica de rugaciune? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar apoi,in restul timpului,se practica cand poti si iti aduci aminte,in afara pravilei deci. |
|
|||
|
|||
![]()
Incerci sa-mi sugerezi ca rugacinea ar fi un sport? Sau un exercitiu de dictie?
|
|
|||
|
|||
![]()
Iti multumesc, Daniel. Uneori e destul de greu cu rugaciunile zilnice, la nivel mental, din cauza imprastierii gandurilor, lucru de care nu poate fi vorba in rugaciune. Atunci, indiferent ca este vorba despre o munca fizica sau lucru cu cifre, rezultatele sunt uimitoare. Mai ales puterea de a-ti da seama de eventualele erori din neatentie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Catusi de putin. Aveam in vedere doar faptul ca raspunsurile se afla in postarile anterioare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea inimii | SergiuNicola | Rugaciuni | 27 | 07.07.2017 15:46:07 |
Rugaciunea inimii pe perete | Marcel_Ionut | Generalitati | 1 | 28.11.2012 20:31:33 |
RUGACIUNEA INIMII | ancah | Rugaciuni | 21 | 20.06.2009 23:52:24 |
CURATIREA INIMII | iosif | Pocainta | 53 | 01.06.2008 20:46:49 |
|