![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand folosirea cuvintelor expirate ,altele straine de limba romana..sau inexistente in lexicul romanesc.Apoi..lipsa oricaror reguli de gramatica.care dau de multe ori nonsens expresiilor folosite.Inghesuiala..vorbitul si farisesismul multora care saruta icoane mirosind a tutun sau murdarindu-le cu ruj..imi provoaca revolta.Pretinderea sa acceptarea platii pentru acatiste,slujbe sau pomeniri e o rusine pentru un preot care se vrea reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant,si care a avut porunca "fara plata a-ti primit ,fara plata sa dati "In rest..toate sant frumoase.
|
|
|||
|
|||
![]()
In Biserica sunt prezenti nevazuti ,Maica Domnului,Domnul nostru Iisus Hristos si ingerii care slujesc.Deci ,daca vrei sa te simti bine in Biserica,stai cat mai mult cu ochii inchisi,si fii atent la ceea ce se spune si se canta la Liturghie.
Iar la sfarsit,daca te-ai spovedit,incununarea prezentei tale o constituie impartasania,care te face vrednic de sfintenie,asa cum se si canta Sfintele sfintilor. Astfel vei petrece in Biserica ca si in rai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare isi va lua plata pentru ceea ce face dar de fiecare data cand ii judecam, ne impartasim cu greselile lor! nu iti vorbesc din povesti ci din ceea ce am simtit de-alungul anilor... Imi plac oamenii ca tine pentru ca spun ceea ce ii supara, sunt curati si sinceri dar uneori adevarul nostru nu este adevarul absolut! Cel ce miroase a tutun are un viciu, o boala...si noi avem multe! cea rujata este poate o Marie Magdalena sau o Marie Egipteanca...cine stie??? Cunosc un preot care nu primeste salariu de la Episcopie, ma intreb din ce traieste?!? Nu cere bani niciodata, nu are o parohie pentru ca este misionar... din ce traieste? Poate are rate, poate traieste mai rau decat mine...il pot judeca daca primeste un ban la pomelnic??? de la el insa am inteles ca nu este sarac cel ce nu are ci cel ce nu-si poate satura poftele! Iarta-ma! Last edited by comentator; 05.06.2010 at 21:39:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Cand intru in biserica simt puterea divina a Domnului, cu rugaciune in suflet pentru iertarea pacatelor mele si a familiei mele, aprind lumanari si le pun in nisipul pregatit de oamenii bisericii. Apoi imi indrept privirea spre dreatea si ma indrept sa sarut cu umilinta picturile sfintilor, apoi ma indrept spre stanga si continui cu acelasi sentiment. Rusinea ma compleseste ca simt ca nu sint demna nici de a saruta aceste prezente divine din imagini, dar tot odata simt o incurajare ca sint in locul unde trebuie si o pace, o caldura si liniste sufleteasca vine peste mine.
Vocea parintelui in rugaciune si cantec bizantin ma indruma spre spiritualitatea de care am nevoie. Imi plac picturile din-auntru bisericii ca simt prezenta sfintilor care ma ajuta sa ma apropii mai mult de Tatal, care ma iarta mereu si imi asculta rugamintile fierbinti. Mirosul de tamaie este placut si imi aduce aminte ca si Lui ai place acest miros parfumat. Imi place ca in biserica ma simt mai aproape de DUmnezeu si pot sa pling in voie in timp ce ma rog, plang ca ma copleseste greutatea acestei lumi, suferinta oamenilor, si dragostea ce Tatal o are pentru noi si nu vrea sa ne piarda. Cat pret a pus pe noi, si-a sacrificat unicul fiu, ca noi sa fim salvati, ce mult ne iubeste. Biserica e casa Lui si se bucura cand merg la El acasa. Incercati sa vizitati casa Lui fara a judeca pe altii, ca nici unul nu sintem mai buni.SI rugati-va pentru cei care se ratacesc sa fie iertati si sa fie indrumati de Duhul sfant sa-si gaseasca drumul spre Tatal.
|
|||
|
|||
![]()
Imi place totul! E foarte frumoasa Ortodoxia!
|
|
|||
|
|||
![]()
BISERICA ESTE UN BALSAM PENTRU SUFLET,EU SUNT DIN TARGOVISTE,NU ESTE DUMINICA,IN CARE SA MERG LA MANASTIREA ,VIFORATA,LA MANASTIREA DEALU,LA MANASTIREA NUCET SI VAD O MARE DE OAMENI.IERI AM FOST LA MANASTIREA DEALU
ERAU 4 AUTOCARE,DIN CLUJ ,ARGES,BUCURESTI, ILFOV,M-A IMPRESIONAT IAR SLUJBA ATAT DE INALTATOARE CAND INTRU IN BISERICAPARCA STIU TOATE CANTECELE PE DE ROST,''IUBITE-VOI DOAMNE,SFANT SFANT Slava TATALUI SI FIULUI SI SFANTULUI DUH PIOSENIA SI MILOSTENIA CREDINCIOSILOR ESTE ATAT DE IMPRESIONANTAINCAT INTRAM INTR-O LUME A BUNATATII ,A CURATENIEI SUFLETESTI,SI PANASI CEL MAI PUTIN CREDINCIOS SIMPTE LUCUL ASTA AVEM BISERICA FRUMOASA,CALDA PRIMITOARE IAR CAND PREOTUL TINE PREDICA DE SFARSITUL SLUJBEI SI II VEVI PRIVIREA CALD SI BLANDA,DEVI SI TU CA CRESTIN MAI BUN ,MAI DREPT SA NE PASTRAM CREDINTA,INDIFERENT DE VICISITUDINILE VIETII ,SI ATUNCI CAND NE E MAI GREU ,SA ALERGAM LA SFANTA BISERICA,SA NE DESCHINDEM SUFLETUL,PENTRU CA POVARA SA NE FIE LUATA PRIN RUGACIUNE SI SMERENIE,PENTRU CA APOI SA NE SIMTIM USURATI GATA SA MERGEM MAI DEPARTE NICO DIA |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica - mama noastra, pentru ca primeste si pe sarac si pe bogat deopotriva., ne daruieste pace in suflet prin slujitorii sai, mai ales aici se petrece comuniunea intre lumea vazuta si nevazuta in chip tainic .
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica este Raiul pe pamant.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 06.06.2010 at 23:06:09. |
|
|||
|
|||
![]()
In Biserica ne impartasim.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce nu va place in Biserica? | iosif | Reguli in Biserica | 436 | 22.09.2022 13:34:10 |
Imi place de o verisoara - de gradul 2 | Stefan500 | Generalitati | 42 | 27.09.2013 15:21:39 |
ce-mi place , ce nu-mi place | maria55 | Generalitati | 267 | 20.10.2011 16:52:08 |
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? | lavinia40 | Generalitati | 32 | 11.12.2009 18:20:00 |
|