![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
1. Și în Vechiul Testament trupurilor celor drepți și sfinți li se dădea deosebită cinste. (Vezi: Fac. 50, 1–14; Ieș. 13, 19; IV Regi 23, 18; Sir. 49, 11 ș.a.).
2. Trupurile sfinților sunt biserici și lăcașuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 3, 16–17). 3. Dumnezeu se proslăvește și în trupul și în sufletul celor sfinți, care sunt ale lui Dumnezeu (I Cor. 6, 19–20). 4. Trupurile celor sfinți sunt vase de cinste ale lui Dumnezeu, sfințite, potrivite pentru tot lucrul bun (II Tim. 2, 21). 5. Trupurile unor sfinți, după moarte, sunt înzestrate de Dumnezeu cu puteri minunate, precum: fac minuni, vindecă boli, nu putrezesc, răspândesc bună mireasmă ș.a. (Matei 27, 52–53). 6. Trupurile sfinților, uneori, încă fiind ei în viață, făceau minuni (Fapte 19, 11–12; 5, 15). 7. Trupul Sfântului Prooroc Elisei la un an de zile după moartea sa a înviat un mort (IV Regi 13, 20–21; Sir. 48, 14–15). 8. În Testamentul Nou, trupurile creștinilor morți nu mai sunt spurcate, căci ele sunt biserici și lăcașuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 6, 19–20; 3, 16–17 ș.a.). 9. În multe biserici creștine și azi se găsesc sfinte moaște ale sfinților care se păstrează neputrezite de sute sau chiar mii de ani și prin care Dumnezeu lucrează nenumărate minuni cu cei credincioși. 10. Practica Bisericii – de la început și până azi – a păstrat această tradiție sfântă de a ne închina la sfintele moaște ale sfinților. 11. Și îngerii cinstesc trupurile oamenilor sfinți (Iuda 5, 9). 12. Chiar și hainele oamenilor sfinți – care au acoperit trupurile lor – au făcut minuni, cum au fost, de pildă, cojocul lui Ilie Proorocul (IV Regi 2, 14) sau mahramele Apostolului Pavel (Fapte 19, 11–13). Ti-am mai spus stimabile,din pricina proastei talcuiri a Scripturii a-ti ajuns sa nu va inchinati la icoane,la moastele sfintilor si nici sa nu le cinstiti.Ti-am aratat destul de clar ca nu ai acest drept,insa tu o tii pe a ta. Mai uita-te odata la argumentele despre interzicerea talcuirii Scripturii dupa capul tau si ai sa vezi ca d-acolo este cauza tuturor ratacirilor tale si ale sectei din care faci parte si ale protestantismului in general. |
|
||||
|
||||
![]()
Iata unde scrie de suflete sau duhuri:
„Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar [COLOR=#ff0000]VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE[/COLOR], care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. 1 Petru 3.18 Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau [COLOR=#ff0000]duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/COLOR] Replica: Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai (Ps 150,1)
Precum Dumnezeu Tatal se proslaveste prin Fiul, tot asa Fiul ii proslaveste si se proslaveste prin Sfintii Sai: 21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi. 22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant; 23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute. (Ioan 20 22. [COLOR=Red]Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor[/COLOR], ca sa fie una, precum Noi una suntem: 23. Eu intru ei si Tu intru Mine, ca ei sa fie desavarsiti intru unime, si sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.(Ioan 17 35. Iar cei ce se vor invrednici sa dobandeasca veacul acela si invierea cea din morti, nici nu se insoara, nici nu se marita. 36. [COLOR=Red]Caci nici sa moara nu mai pot, caci sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii. [/COLOR] 37.[COLOR=Red] Iar ca mortii inviaza a aratat chiar Moise la rug, cand numeste Domn pe Dumnezeul lui Avraam, si Dumnezeul lui Isaac, si Dumnezeul lui Iacov. 38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al [SIZE=4]viilor[/SIZE], [SIZE=4]caci toti traiesc in El[/SIZE]. (Luca 20 [/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]()
Conform cu Isaia 14:9-17 si Iezechiel 32:21 mortii sunt deplin constienti in Sheol.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Considerati ca am raspuns la aceste versete, asa cum am stiut. Alt raspuns nu am. Nu mai reluati postarea (stiu ca o spun degeaba). Redau raspunsul, care este al meu, nu al altcuiva (nici macar al obsesiei dvs. care se numeste Ellen White): Cred ca ati inteles gresit cele spuse de Sfantul Apostol Petru. Domnul Iisus Hristos a propovaduit, prin Duhul Sau, celor din vremea lui Noe, inainte de a avea loc potopul (cand "se pregatea corabia"). Doar opt persoane au ascultat si s-au mantuit. Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, la fel se va intampla si la revenirea Domnului Iisus Hristos (Corabia Noastra). "Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop..." (Evanghelia dupa Matei cap. 24:37,38). Si astazi, la fel ca in zilele lui Noe, Duhul ne propovaduieste, iar noi trebuie sa ne grabim sa urcam in Corabie (credinta in jertfa Mantuitorului). Dupa aceea (dupa venirea lui Hristos), va fi prea tarziu, la fel cum a fost si pentru cei ce nu au crezut in vremea lui Noe si doar opt suflete s-au mantuit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru intelegere corecta, puneti langa versetele dvs. si urmatoarele, care sunt mai lamuritoare: 1. "Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5) 2. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12) 3. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17) 4. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5) 5. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10) 6. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18) Stiind ca Biblia nu se contrazice pe ea insasi, ci se explica, luati in "calcul" si versetele acestea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este frumos ca restrangeti sau denaturati invataturile Sfintei Scripturi, pentru a folosi unei anumite teologii. Nu trebuie sa "modelati" invataturile Sfintei Scripturi pentru a se potrivi invataturilor dvs. Ci invers. Invataturile dvs. ar trebui sa se modeleze dupa invataturile Scripturii. Am luat ca exemplu, doar doua puncte ale dvs. Daca postati versetele, era mai bine decat sa postati "talcuirile". Versetele din 1 Corinteni cap 3 si cap 6, vorbesc despre noi si se adreseaza noua: "Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu: caci Templul lui Dumnezeu este sfant: si asa sunteti si voi"(1 Corinteni 3:16,17) "Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi, si pe care l-ati primit de la Dumnezeu? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6:19,20). Aceste versete ne indeamna la curatie trupeasca. In viata mea, au avut o influenta importanta. Intelegand ca Dumnezeu pretuieste trupul meu, si-l numeste Templu, nu am mai putut "sa-mi bat joc de mine" (mai exact, de trupul meu). Am renuntat la tigari, alcool si alte obiceiuri nesanatoase sau murdare. Dvs. ati redus si chiar deformat intelesul versetelor. Daca oamenii ar cauta direct la Sfanta Scriptura, multe s-ar schimba in bine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Redau versetele: "Mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor care murisera, au inviat. Ei au iesit din morminte, dupa invierea lui, au intrat in sfanta cetate si s-au aratat multora"(Matei 27:52,53). Eu am inteles ca aici este vorba despre o INVIERE (tare va mai feriti de cuvantul acesta). Dvs. vorbiti despre minuni facute de morti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu deformati invataturile Sfantei Scripturi cu adaugirile dvs. "Explicatiile" despre care vorbiti, nu sunt decat o insulta la adresa celor care cugeta. Trebuie sa fii "ingaramadit" rau sau credul ca sa crezi asa ceva. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|