Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2010, 20:57:12
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nela_27 Vezi mesajul
Citind postarile de la acest topic...nu-mi vine sa ma mai casatoresc. (...) Nu ma casatoresc pentru a desfrana ci pentru a merge impreuna cu celalalt pe drumul spre mantuire.

Curaj ! În doi, drumul e mai ușor !
Asta, teoretic. Practic, depinde mult de înțelepciunea cu care vă veți găsi partenerul de viață în Cristos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 22.05.2010, 21:02:53
nela_27 nela_27 is offline
Member

Data înregistrării: 30.08.2009
Locație: cluj-napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Curaj ! În doi, drumul e mai ușor !
Asta, teoretic. Practic, depinde mult de înțelepciunea cu care vă veți găsi partenerul de viață în Cristos.
Pai nu vad sensul unei casatorii in care nu avem amandoi acelasi scop....
Vechi 22.05.2010, 21:06:05
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Citind postarile de la acest topic...nu-mi vine sa ma mai casatoresc. Nu pot sa cred ca pentru oamenii casatoriti, care mai doresc a fi considerati si adevarati crestini, sexul are o asemenea importanta.Scopul principal al casatoriei eu il vad ca fiind nasterea de prunci si in nici un caz desfranarea. Nu ma casatoresc pentru a desfrana ci pentru a merge impreuna cu celalalt pe drumul spre mantuire.
Tu pe opiniile expuse pe un forum iti bazezi deciziile in viata?

Nu inteleg nici de unde ai tras o asemenea concluzie, pentru ca mie mi se pare ca toti cei care au scris la acest subiect, au o gandire frumoasa, numai ca si diferita...in functie de persoana fiecaruia, de experientele lor de viata, de structura sufleteasca...nu ti se pare normal?

De asemenea, poti spune ca citind postarile de pe acest thread, nu ai intalnit si opinii la unison cu a ta?
Vechi 22.05.2010, 21:07:55
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Esti pe punctul de a te casatori?
Vechi 22.05.2010, 21:11:55
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
Cand este vorba de viata intima intre cele doua sexe, nu scopul difera, ci natura . De cand este lumea si pamantul barbatul si-a manifestat natura printr-o dorinta mai puternica pentru procreere ( vorba vine ), iar femeia s-a manifestat mai reticient, mai rece in aceasta priviinta, tocmai datorita naturii proprii asuprita de alte instincte dezvoltate pe alte sectoare. Asadar, cum sa ajunga barbatul egal cu femeia in intimitate ? Cand a fost femeia egala cu barbatul in acest domeniu, caci, parca toate femeile spun ca " trag barbatii de ele ", iar toti barbatii se plng ca " sunt refuzati " . Deci, unde este natura echitabila a acestui aspect ?
Nu este, astfel vom merge mai departe ca si pana acum, impacand cumva capra cu varza si sperand sa " ne intelegem " si sa ne resemnam bucurosi dupa ij de ani de casnicie plina de " confruntari ".
Cat despre credinta, in acest context...tot ceea ce este mai sus se aplica, difera insa, scopul, de aceasta data.
Vechi 22.05.2010, 21:13:49
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Tu pe opiniile expuse pe un forum iti bazezi deciziile in viata?

Nu inteleg nici de unde ai tras o asemenea concluzie, pentru ca mie mi se pare ca toti cei care au scris la acest subiect, au o gandire frumoasa, numai ca si diferita...in functie de persoana fiecaruia, de experientele lor de viata, de structura sufleteasca...nu ti se pare normal?

De asemenea, poti spune ca citind postarile de pe acest thread, nu ai intalnit si opinii la unison cu a ta?
Majoritatea pledeaza pentru a nu respecta posturile gasind tot felul de contraargumente, ba chiar considerand ca cei care au scris despre casatorie sunt mult prea habotnici (de exemplu parintele Cleopa).Nu stiu de ce, dar nu m-am gandit vreodata ca cei care sunt crestini practicanti isi pun problema asta. Probabil ca e vorba de naivitate.
Vechi 22.05.2010, 21:18:21
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Am mai sugerat eu pe undeva, inainte de-a intervenii cu " teorii " despre necredinta si " naivitatea " celor care-si expun parerea in mod obiectiv, mai inainte sa va prezentati personal, statutul social; casatorit sau necasatorit.
Fiindca aceasta face marea diferenta intre teorie si " iluzie "...
Asa ca, nu stiu care este mai naiv aici ! ?
Vechi 22.05.2010, 21:18:21
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Cand este vorba de viata intima intre cele doua sexe, nu scopul difera, ci natura . De cand este lumea si pamantul barbatul si-a manifestat natura printr-o dorinta mai puternica pentru procreere ( vorba vine ), iar femeia s-a manifestat mai reticient, mai rece in aceasta priviinta, tocmai datorita naturii proprii asuprita de alte instincte dezvoltate pe alte sectoare. Asadar, cum sa ajunga barbatul egal cu femeia in intimitate ? Cand a fost femeia egala cu barbatul in acest domeniu, caci, parca toate femeile spun ca " trag barbatii de ele ", iar toti barbatii se plng ca " sunt refuzati " . Deci, unde este natura echitabila a acestui aspect ?
Nu este, astfel vom merge mai departe ca si pana acum, impacand cumva capra cu varza si sperand sa " ne intelegem " si sa ne resemnam bucurosi dupa ij de ani de casnicie plina de " confruntari ".
Cat despre credinta, in acest context...tot ceea ce este mai sus se aplica, difera insa, scopul, de aceasta data.
Cineva mi-a spus o data ca noi, oamenii, trebuie sa ne iubim prin Dumnezeu. Daca ne iubim prin Dumnezeu, nu ar trebui sa devenim dependenti de carnal.
Eu asa vad casatoria, ca o iubire intre doi oameni prin Dumnezeu. Dar desigur, vorbesc din punctul de vedere al unei persoane necasatorite.
Vechi 22.05.2010, 21:19:13
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Deci, am inteles, esti necasatorita, vorbesti din imaginatie...nu mai conteaza. Nu mai comentez , caci nu merita, stiu rezultatul.
Vechi 22.05.2010, 21:20:37
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Am mai sugerat eu pe undeva, inainte de-a intervenii cu " teorii " despre necredinta si " naivitatea " celor care-si expun parerea in mod obiectiv, mai inainte sa va prezentati personal, statutul social; casatorit sau necasatorit.
Fiindca aceasta face marea diferenta intre teorie si " iluzie "...
Asa ca, nu stiu care este mai naiv aici ! ?
Era vorba de mine, eu sunt cea naiva.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
Sexul dupa casatorie Florin-Ionut Generalitati 85 01.08.2008 14:43:05