Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2009, 12:07:17
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
In momentul in care spui ca exista X si Y, judeci, imparti, dai pacatul de o parte, spune-i cum doresti
Nu, am folosit X si Y pentru a desemna 2 persoane din luuunga multime naturala.
Vechi 07.10.2009, 12:10:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nu, am folosit X si Y pentru a desemna 2 persoane din luuunga multime naturala.
Si? Pe ce baze ai luat aceste doua persoane?
Vechi 07.10.2009, 12:47:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si? Pe ce baze ai luat aceste doua persoane?
Hrr! x si y pot fi oricare din elementele multimii naturale. le-am luat aleatoriu. orice element din aceasta multime este inclus intr-un anumit numar de multimi de pacate si virtuti. care e diferenta dintre pacat si virtute? Pai asta o dau poruncile, nu judecata noastra! dupa cum iubirea aproapelui este o porunca, si oprirea de la anumite pacate este tot o porunca!
Vechi 07.10.2009, 13:04:10
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Hrr! x si y pot fi oricare din elementele multimii naturale. le-am luat aleatoriu. orice element din aceasta multime este inclus intr-un anumit numar de multimi de pacate si virtuti. care e diferenta dintre pacat si virtute? Pai asta o dau poruncile, nu judecata noastra! dupa cum iubirea aproapelui este o porunca, si oprirea de la anumite pacate este tot o porunca!
Ce convenient! :)
Adica nu judecam, dam o porunca si apoi doar vedem daca se tine de ea sau nu :)
Dupa tine ce inseamna a judeca?
Vechi 07.10.2009, 13:18:25
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce convenient! :)
Adica nu judecam, dam o porunca si apoi doar vedem daca se tine de ea sau nu :)
Dupa tine ce inseamna a judeca?
A judeca inseamna a spune ca Topcat este atat de indaratnic in ratacirea sa, ca nu prea are nicio sansa si, deci, nu merita sa imi bat capul cu el. Inseamna a arata cu degetul - ala e necredincios, ala e rau, ala, ala... Dumnezeu ii stie pe toti. Insa a judeca, dupa parerea mea, nu este echivalent cu a discerne. Eu discern (cred ca ma discernamant) ca Topcat este un suflet care vrea sa se lamureasca si atata tot.Eu nu te judec ca esti ateu, tu te judeci a fi ateu si eu iau ca bune spusele tale. Daca as fi ajuns eu la concluzia ca tu ai fi ateu, fara a-mi reaminti tu asta la fiecare postare, nu as fi gresit prea tare in discernamantul meu, dar as fi gresit pentru ca te-as fi judecat.
Vechi 07.10.2009, 13:37:47
topcat
Guest

Implicit

Citat:
A judeca inseamna a spune ca Topcat este atat de indaratnic in ratacirea sa, ca nu prea are nicio sansa si, deci, nu merita sa imi bat capul cu el. Inseamna a arata cu degetul - ala e necredincios, ala e rau, ala, ala... Dumnezeu ii stie pe toti. Insa a judeca, dupa parerea mea, nu este echivalent cu a discerne. Eu discern (cred ca ma discernamant) ca Topcat este un suflet care vrea sa se lamureasca si atata tot.Eu nu te judec ca esti ateu, tu te judeci a fi ateu si eu iau ca bune spusele tale. Daca as fi ajuns eu la concluzia ca tu ai fi ateu, fara a-mi reaminti tu asta la fiecare postare, nu as fi gresit prea tare in discernamantul meu, dar as fi gresit pentru ca te-as fi judecat.
M-ai pierdut
Dupa mine, a judeca si a discerne sint sinonime, depinde de context.
Dupa mine, in porunca nu judeca lipseste contextul in care sa nu judeci. Astfel, dupa cum se vede, fiecare intelege ce doreste.
Vechi 07.10.2009, 14:14:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
M-ai pierdut
Dupa mine, a judeca si a discerne sint sinonime, depinde de context.
Dupa mine, in porunca nu judeca lipseste contextul in care sa nu judeci. Astfel, dupa cum se vede, fiecare intelege ce doreste.
Nu exista sinonime absolute in limba. In anumite contexte, au aceleasi sensuri cele doua. A discerne inseamna a sti sa deosebesti, sa cerni, poftim; a judeca inseamna a face pe judecatorul, a osandi, a critica. la acest sens ne referim cand spunem sa nu judecam! Daca lipseste contextul, inseamna ca nu exista! Atunci nu tebuie sa judecam in nicio situatie... Asta e teoria, fiecare dupa (ne)putintele lui. Sper sa vina Dl Zaharia cu o explicatie pe masura exigentelor tale :).
Vechi 07.10.2009, 15:15:23
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Nu exista sinonime absolute in limba. In anumite contexte, au aceleasi sensuri cele doua. A discerne inseamna a sti sa deosebesti, sa cerni, poftim; a judeca inseamna a face pe judecatorul, a osandi, a critica. la acest sens ne referim cand spunem sa nu judecam! Daca lipseste contextul, inseamna ca nu exista! Atunci nu tebuie sa judecam in nicio situatie... Asta e teoria, fiecare dupa (ne)putintele lui. Sper sa vina Dl Zaharia cu o explicatie pe masura exigentelor tale :).
Eu doresc doar o remarca simpla : cu totii stim ca Hristos(ca la una din poruncile sale se refera fratele)are doua trasaturi definitorii sau altfel spus, ca este :
- iubirtor,si tot ce decurge din iubire : iertarea,primirea,ajutarea,etc...aproapelui
- drept judecator ,ca el te iubeste si ca te iarta pt. pacatele tale dar ca nu ingaduie ca nici unul sa nu fie ispasit .De aceasta calitate se foloseste si aici pe pamint cind ingaduie ca fratele ,,top-cit" sa patimeasca pt. pacatele sale dar se va folosi si atunci cind il va privi fata catre fata .
Crede fratele mai sus pomenit ca felul de a fi drept judecator se face prin iubire sau prin judecare ? Hai ca nu este asa greu sa ne dam seama decit daca ne pitim dupa piersic !
Sau pina acum nu ai auzit dumneata frate ca Hristos este ,,Dreptul Judecator" ?
Vechi 07.10.2009, 15:26:47
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Hristos este ,,Dreptul Judecator" ?
Adica el nu judeca aici ci dincolo, daca inteleg bine?

Daca ma gindesc mai bine, nu inteleg nimic si cred ca insiruirea de cuvinte din postul anterior necesita o erata

Last edited by topcat; 07.10.2009 at 15:54:05.
Vechi 07.10.2009, 17:46:03
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

poi decat avocat : pro shi atunci ai impresia ca iubeshti sau contra shi atunci ai impresia ca eshti drept shi ca te razbuni pe rau, nu e mai bine sa nu judeci? pe nimeni...

dar intorcandu-ne la speculatzii cu organe de mallahiste shi mallahishti problema se pune cum scapam de pagubossul speculant ce vrea favoruri pentru slava de la oameni... in oqlhul ce e curios in mod intamplator uitandu-se ca un pui nevinovat ce anume ii sare in oq pe la coltzurile privirii...

cu pacatele astea cum ramane? dar cu noi cum ramane?

ca vad ca nu pricepetzi ca a nu judeca pe nimeni este defapt calea cunoashterii propriilor pacate care depashesc cu mult pacatele celui supus judecatzilor adica asta este calea cunoshterii desavarshirii... caci cum ai sa-l potzi pricepe pe aproapele tau daca il judeci cu rea credintza... fiind un interesat speculant... caci orice speculant face speculatzii visand la himere... la fata morgana pe care o va folosi ca marfa de contrabanda... zicand ca-i vinde cate un organ asha, din dragoste... ca vede el ca ei ii place... poi sigur ca shi ei ii place comertzul speculant... dar asta e tocmai pentru ca lui ii place... deci iata un cerc vicios de unde nu se mai iese... cercul de prietentzioq... oq... sclav interesului... caci daca nu iese ceva placeri din tranzactzie nici macar nu mai e curios... oqlhul curios... deci de acolo se trage toata discutzia... de la pofta cea rea care declansheaza vrerea nebuna... razbunarea... razbunarea... cica din dragoste... pentru placeri... placeri josnice... de comertz cu organe... de specula... ca sa capetzi aliura de mare speculant... modern shi jegxy... ca asta cere balta... pofta ascunsa din sufletul tau egoist shi narcisiac... cere mereu, drogul cel mai ieftin, privirea, flirtul speculant dupa organe... asha cu totul intamplator shi nevinovat, alunecarea privirilor... jegurul jegxy ce-ti sare in oq... cand te plimbi pe strada...

asta e distractzia... deci de asta cum scapi? fara ca sa te rezbuni

Last edited by vsovi; 07.10.2009 at 18:00:33.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
ce este prostia asta cu feng shui? ingerul_pazitor Generalitati 29 07.10.2010 12:22:57