![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As vrea sa va scriu ce cred eu ca se intampla. Ce pasi sunt folositi. Sa incerc o cristalizare a observatiilor mele din ultimile trei luni. Ce fac baietii? 1. Redefinesc notiunile esentiale.Haideti sa trec prin fiecare pas cazul despre care discutam:
Last edited by Penticostalul Traditional; 02.03.2016 at 18:01:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa fie topicu blocat? De ce? In lumea ta conspirationista este cam putina normalitate nu? Poate fi redeschis oricand si oricum nu are de ce sa fie inchis. Nu exista nici un motiv. Admin poate lasa topicu si bana useri. Nu e mai simplu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am cunoscut un caz in care fetele erau in plasament din cauza faptului ca mama avea depresie, si s-a considerat ca nu se putea ocupa de copii, sot nu avea si nici posibilitati de alte rude. In acest caz fetele comunicau cu mama, doar ca nu stateau in aceiasi casa. In Romania era cazul , nu in strainatate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@GMihai din ce am citit am înțeles ca sunteți avocat. Aș avea și eu o problema juridică și ceva intrebari. Când aveți timp și dispoziție m-aș bucura dacă m-ați lămuriri în anumite privințe.
|
|
||||
|
||||
![]()
[GMihai;615785]De aceea repet: știți de ce a pierdut familia Barbu drepturile părintești ?[/quote]
Poate v-a scapat postarea asta... Citat:
Cateva detalii in plus: Florin Barbu a pus la dispozitie un fragment dintr-un document, (https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater ) nu stiu insa ce autoritate l-a emis, dar in care se precizeaza ca el a fost preocupat doar de relatia cu mama acestora, doamna Racolta, cu care nu e casatorit, si ca nu a fost in stare sa puna pe plan principal relatia cu copiii ( "you were preoccupied with the realtionship with Ms. Racolta and you were unable to prioritise your relationship with the children"). In ce o priveste pe mama copiilor, doamna Racolta, s-a stabilit ca are " histrionic personality disorder" , si ca nu are capacitate suficienta pentru a se descurca independent, nefiind in stare sa se concentreze nici pe problemele practice, nici pe cele emotionale ale copiilor. Se precizeaza ca tatal, desi nu are probleme psihice (mental illness), ar avea probleme legate de dependenta si care pot fi tratate in cadrul serviciilor de specialitate (nu reiese ce fel de dependenta din fragmentul pe care l-a pus la dispozitie). Din acelasi fragment, reiese ca autoritatile considera ca Barbu Florin ar putea deveni violent daca s-ar intampla sa nu se impace cu mama copiilor, cu care are probleme. Autoritatile afirma ca exista risc de violenta in viitor datorate unor episoade din trecut. Apropo, se mai precizeaza in document ca nu exista tratament pentru tulburarile de personalitate histrionica ale doamnei Racolta. *** Asa deci si prin urmare, dura lex sed lex, mai bine ii luam copiii si ii dam unei familii de homosexuali ca aia n-au nevoie de vreun tratament. Last edited by delia31; 02.03.2016 at 18:41:43. |
|
||||
|
||||
![]()
:)))) pune-te frate de ti-i coase, ca de nu, o incurci!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am lucrat in astfel de situatii si ceea ce s-a stabilit, mai intai, a fost ca parintii sa vina la consiliere, o vreme, pentru a vedea cum evolueaza starea lor. Ca sa va faceti o idee, sunt cativa pasi: 1) la inceput parintii neaga, din frica; nu coopereaza, se tin ferm pe pozitie; 2) dupa ce se stabileste un parteneriat, asa incat sa se simta protejati iar nu vanati, dupa ce trecem deci de aceeasi parte a baricadei, oamenii se deschid si coopereaza; acest pas e cel mai greu pentru ca sunt la mijloc multe rezistente, temeri, tulburari de personalitate netratate, obiceiuri, traditii locale si/sau de familie. dar un consilier priceput reuseste, pana la urma, sa produca schimbarea - exceptiile sunt rare 3) se continua consilierea pana cand se fixeaza noile alternative/achizitii 4) se fac unele exercitii de proba, se simuleaza conflicte noi, unele dure; se lucreaza si aici 5) se face un raport detaliat si se prezinta supervizorilor Si asa mai departe... Dar pentru un astfel de travaliu trebe doua lucruri de baza: consilieri pregatiti si disponibilitate din partea comunitatii, institutiei etc. Uneori se lucreaza in echipe de consilieri, pe varii criterii. In fine, treburi de specialitate. Alternativa e sa procedam direct, ciobaneste, marlaneste. Cu bulanu si ciocanu. In fine, nu e treaba mea, eu mi-am facut de mult meseria, cat am putut si nici macar nu mai vreau sa stiu cum continua balciul prostiei cu ifose, legaliste si academiste si ce nenorociri mai ies din asta etc. Am vazut destule... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar ieri citeam din arhivele tribunalului penal de la Old Bailey - din secolul XVII și XVIII. Pe vremea aceea, pentru un furt de valoare mai mare (un cal, un obiect mai valoros) pedeapa era aproape întotdeauna moartea. Cine avea noroc (furase doar niște pâine, sau o batistă) scăpa cu însemnarea cu fierul roșu - unii pe mână, alții pe obraz. Cine scăpa doar cu o biciuire putea considera că l-a apucat pe Dumnezeu de picior. Acuma, sunteți de acord că s-au schimbat perspectivele ocietății în ce privește nivelul de violență cu care se cuvine să-i pedepsim pe hoți ? Considerați că este rezultatul unei conspirații faptul că pentru furtul unui porc nu mai ești spânzurat sau însemnat cu fierul roșu, ci execuți câțiva ani de închisoare ? Ca să mergem la problema disciplinei copiilor, și pentru că tot vorbim despre folosirea termenilor, mi se pare foarte interesant că aproape toți preopinenții care s-au pronunțat în favoarea disciplinei fizice au folosit diverse diminutive - pălmuță, funduleț etc. Oare ce resort psihic vă împiedică să folosiți termenii obișnuiți - palme, bătaie ? De ce "pălmuță" ? Oare nu pentru că încercați, în mod inconștient, să bagatelizați și să atenuați semnificația reală a acestor termeni ? Și acum, pentru că vorbim despre modul în care se schimbă nivelul de acceptare a violenței, haideți să vedem - cine trage linia, și unde ? Unde tragem linia dintre "o pălmuță la funduleț", după cum vă exprimați D-vs. sau inițiatorul topicului, și mai multe palme, sau o bătaie cu cureaua ? Sau cu nuiaua despre care vorbește Biblia ? La câte "pălmuțe" tragem linia, ieșim din teritoriul acceptabilului și intrăm în teritoriul abuzului ? Sau, la câte nuiele ? La câte curele ? Dar, știți ceva, eu zic să renunțăm la toată povestea asta cu semantica... pentru că în limba română, cuvântul bătaie a avut întotdeauna același sens - a aplica unei alte persoane lovituri, cu scopul de a-i produce suferință fizică. Iar dacă un părinte nu e în stare să-și educe copii fără bătaie, are o problemă.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|