![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
adica cele 7 Trambitze sunt trombonishti? asta-i buna, poi trombonist e un mincinos, ala e trombonist, shi spune-mi mie care din cele 7 trambitze a mintzit? iar interpretarea asta e fara nici o valoare, sunt speculatzii ieftine, caci scrie foarte clar acolo: O TREIME din... deci este vorba despre Duhovnicia acestora, despre durerea de la patima lor care o vor suferii aceia care se vor afla in ele... shi cum toate se inchina sfintei Treimi, shi cum toate se eclipseaza spre a-shi pleca luminile lor Adevaratei shi sfintei Lumini a Domnului Domnilor... deci ca sunt ingeri, este scris, dar dumneata ai studiat viatza celor 7 Trambitze ale Domnului? au dus ei sau n-au dus viatza ingereasca inca din trup? atunci cand vor venii ingerii din Ceruri, atunci deja e sfarshitul... shi nu mai este ce sa se trambitzeze, ci atunci v-a spune Domnul celor Dreptzi "Venitzi de moshtenitzi imparatzia Cerurilor, Binecuvantatzii tatalui Meu" shi v-a mai zice "savarshitu-sa" iar ingerii vor pune in granar granele, in corabie binecuvantatzii, iar pe cei rai ii vor arunca in intunericul cel veshnic, in iadul ce arde cu pucioasa... dar pana atunci iata ca au sunat shi suna Trambitzele Domnului pentru pregatirea poporului, pentru intampinarea Domnului... sau nu asha ceva trebuie priceput? ca doar nu ma pricep, nu-s teolog sa talmacesc ceva, ci doar un mirean pacatos... nu-s preot shi nici monah ori calugar... deci nu am pretentzia ca zic bine... dar nici aiurelile astea lipsite de orice duhovnicie, nishte interpretari gLumeshti aiuritoare... ca poluarea, ca marea, ca... asha de parca am fi de la partidul verzilor shi de la cercetashi ori de la ecologishti... fii draga serioasa... |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=Red]Notă: Textul care urmează este reprodus de pe site-ul [COLOR=Blue]noul-ierusalim.info[/COLOR], cu acordul administratorilor .
[/COLOR] [COLOR=purple]27. Misterele Pucioasei (XXIII)[/COLOR] [COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea I[/COLOR][/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=blue]“Ai să zici: “Amăgitorule, de ce m-ai amăgit?””[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 9 septembrie 1973) [COLOR=blue]1. [/COLOR]Fiul vine acum pe pământ “[COLOR=blue]a treia oară[/COLOR]”, ca să-Și anunțe apropiata Sa “[COLOR=blue]a doua arătare[/COLOR]”, proorocită în Sfânta Scriptură pentru vremurile de la sfârșit, în care El, iată, vine acum pentru “[COLOR=blue]ultima dată[/COLOR]”, așa cum este scris [COLOR=blue]a)[/COLOR] Domnul vine a treia oară: [COLOR=blue]“…O, copiii Mei, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Prima dată[/COLOR][COLOR=blue] am venit și am făcut om și tot ce se vede și am pus o hotărâre să o păzească, să fie bine de el și de toți urmașii lui, și au greșit. Am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a doua oară[/COLOR][COLOR=blue] în trup. M-am născut cu trup din Fecioară… …Iată, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. Acum sunt în Duh și M-am pogorât în mai multe locuri să vă îndemn la viață și trăire curată și sfântă, că e gata să se sfârșească totul…” (22 iunie 1957)[/COLOR] [COLOR=blue]b)[/COLOR] Domnul Își pregătește cea de-a doua venire: [COLOR=blue]“Eu sunt Cuvântul lui Dumnezeu și am venit să vorbesc pe pământ, să-Mi gătesc calea celei de [/COLOR][COLOR=fuchsia]a doua[/COLOR][COLOR=blue] arătări, așa precum este scris în cartea Mea[/COLOR][COLOR=blue] “ (30 aprilie 1955)[/COLOR] [COLOR=blue]c)[/COLOR] Domnula venit pentru ultima oară, deci nu mai este altă venire. Înseamnă că suntem martorii celei de-a doua veniri, cea proorocită în Apocalipsa: [COLOR=blue]“Fiilor, copiii Mei, pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]ultima dată[/COLOR][COLOR=blue] am venit iarăși” (21 aprilie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]d) [/COLOR]Domnul este venit pentru ultima dată, căci Se pregătește să părăsească pământul: [COLOR=blue]“ Domnul Iisus e gata [/COLOR][COLOR=fuchsia]să părăsească pământul[/COLOR][COLOR=blue] acesta...” ([/COLOR][COLOR=red]17/[/COLOR][COLOR=blue]30 iunie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]e)[/COLOR]După 2000 de ani de absență, Dumnezeu S-a coborât la oameni ca să-i conducă: [COLOR=blue]“…dar la voi, măi fiilor, s-a coborât [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]să[/COLOR][COLOR=blue] vă [/COLOR][COLOR=fuchsia]conducă [/COLOR][COLOR=blue]cu toate lucrurile Sale…” (3 mai 1963)[/COLOR] [COLOR=blue]f)[/COLOR]Domnul Iisus Hristos a coborât pe pământ în Duhul Sfânt: [COLOR=blue]“O, Israele tată, s-a coborât Domnul Iisus din cerul sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ”. (14 iunie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]g)[/COLOR]Persoana care a coborât acum pe pământ este Duhul lui Hristos: [COLOR=blue]“ A venit vremea Mea. Nu este Noe, nu este Lot, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul lui Hristos[/COLOR][COLOR=blue]. Pace vouă copiii Mei, amin.” (1 mai 1960)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul Domnului Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue] astăzi e pe pământ, dar în curând nu va mai fi.” ( 21 ianuarie/3 februarie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]h)[/COLOR]A Doua Venire a lui Hristos a avut loc deja, dar nu s-a văzut, însă se va vedea: [COLOR=blue]“ Că astăzi [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu s-a văzut[/COLOR][COLOR=blue] nici un lucru, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]se va vedea[/COLOR][COLOR=blue], se va da pe față toată lucrarea făcută de Domnul Iisus Hristos, care [/COLOR][COLOR=fuchsia]a fost făcută de două ori pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Și nu s-a abătut nici în stânga, nici în dreapta și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit ca să împlinească lucrarea făcută de prima dată[/COLOR][COLOR=blue]…”(12 august 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]i)[/COLOR] Hristos n-a coborât pe pământ a doua oară de bunăvoie, ci Verginica l-a coborât pe Hristos: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tu L-ai coborât încă odată pe pământ[/COLOR][COLOR=blue] și te-ai făcut Lui casă și templu și S-a sălășluit întru tine în taină mare, ascuns de ochii lumii și a adunat de pe la răspântii pe orbi și pe ologi și pe surzi și pe leproși și pe toți sărmanii, ca să-i așeze la această masă.” (27 noiembrie 1990)[/COLOR] [COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]2. [/COLOR]În 1955, două Persoane Sfinte au coborât pe pământ: Fiul, împreună cu Duhul Sfânt Consemnăm așadar aici o a doua “Pogorâre a Duhului Sfânt”, după Cincizecimea din vremea Apostolilor: [COLOR=blue] “ …În 1955 când [/COLOR][COLOR=fuchsia]M-am coborât cu Duhul[/COLOR][COLOR=fuchsia]pe pământ[/COLOR][COLOR=blue] era un buchet de creștini, nu mare, ci mititel și M-am bucurat de el, ca de Lot și de Avraam, ca de Iacov și Isaac. Prin ei am împlinit un lucru care l-am avut de împlinit. Dar astăzi cu cine să mai împlinesc veacul și lucrul dumnazeiesc? ” (7 ianuarie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]3.[/COLOR] Persoana sfântă care vorbește prin Verginica este fie Persoana Tatălui, fie Persoana Fiului venită în trup, fie Persoana Fiului venită în duh, fie Persoana Duhului Sfânt, fie Însuși Dumnezeu Cel întreit în Persoane . [COLOR=blue]a)[/COLOR]PersoanaTatălui este Cea care vorbește, prin Duhul Sfânt: [COLOR=blue]“…Fiule, nu acest trup vorbește, că e țărână. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu Tatăl vorbește[/COLOR][COLOR=blue] prin Duhul Sfânt cu voi” (6/19 octombrie 1973)[/COLOR] . [COLOR=blue]b)[/COLOR] Persoana Fiului vine azi și se arată în trup și vorbește. [COLOR=blue]“Am cerut de la Tatăl să Mă arăt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în trup[/COLOR][COLOR=blue] ca să nu mai cădeți. Copii, glasul ce-l auziți acum, acela va judeca! Vine foamete mare, mare, dar Eu tot vă vorbesc, tot Mă mai cobor [/COLOR][COLOR=fuchsia]să vă vorbesc[/COLOR][COLOR=blue] .”(6 februarie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]“Eu, Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt trimis[/COLOR][COLOR=blue] de ce este scris în Carte să vin iarăși [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu trupul[/COLOR][COLOR=blue], da nu se mai zidește ca la început, ce s-a zidit de la început.” (25 ianuarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]c)[/COLOR]Persoana Fiului vine azi și se arată cu duhul, și este în Duh și vorbește. [COLOR=blue]“Am venit din cer pe pământ [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu duhul[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu trupul nu pot[/COLOR][COLOR=blue]. Am fost odată cu trupul. M-am născut din Fecioară…” (2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]“Nu sunt în trup, ci sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue].” (30 aprilie 1955)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Iată, M-am pogorât la voi, copilașii Mei, dar nu M-am pogorât în trup ca altădată, ci M-am pogorât [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue]… …Am venit în trup și M-ați răstignit. Am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue] și vă arăt și vă chem. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vă spun[/COLOR][COLOR=blue] să credeți în Mine… …Eu nu mă tem că sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue] și zbor sus, dar Mi-e milă de vasul Meu!” (14 mai 1957)[/COLOR] [COLOR=blue]“Acum sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue] și M-am pogorât în mai multe locuri …” (22 iunie 1957)[/COLOR] [COLOR=blue]“…dacă nu credeți că Eu sunt, veți vedea odată, căci cum M-am pogorât odată în trup să vindec trupurile, tot așa M-am pogorât acum [/COLOR][COLOR=fuchsia]în duh[/COLOR][COLOR=blue] să vindec sufletele.” (8 iunie 1958 )[/COLOR] [COLOR=blue]“Nu am venit în trup, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue]…O, copilașii Mei, venit-a [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul Meu[/COLOR][COLOR=blue] ca să se împlinească ce am zis când eram în trup.” (1 mai 1960)[/COLOR] [COLOR=blue]“Eu sunt Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue].” (25 ianuarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Domnul Iisus Hristos a coborât din cerul sfânt pe acest pământ, nu cu trupul ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu Duhul[/COLOR][COLOR=blue]. Domnul cutreieră pământul în lung și în lat și lucrează. Prin Cuvânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]grăiește[/COLOR][COLOR=blue] către globul pământesc…”(20 martie 1976)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Eu, Domnul Iisus Hristos M-am pogorât din Cerul Sfânt pe pământ, nu cu Trupul, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu Duhul[/COLOR][COLOR=blue]. Acest Eu nu e trupul acesta, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]e Duh[/COLOR][COLOR=blue] și plutesc prin văzduh și grăiesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu Duhul[/COLOR][COLOR=blue]. După Mine nu mai vine nimeni și la venirea Domnului Iisus Hristos va fi greu de cele ce nu s-au împlinit când am fost cu voi. Înainte de Domnul Iisus Hristos vin profeții Enoh, Ilie, și Ioan și vor pregăti masa Mea, nu masă de mâncare, ci masă de judecată…”[/COLOR][COLOR=blue]( 6 mai 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul[/COLOR][COLOR=blue] care s-a coborât [/COLOR][COLOR=fuchsia]este Domnul Iisus[/COLOR][COLOR=blue]”(29 august 1979)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]27. Misterele Pucioasei (XXIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a II-a [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue]d)[/COLOR]PersoanaDuhului Sfânt vine azi și vorbește, după ce a vorbit Tatăl, și după ce a vorbit Fiul. După El nimeni nu mai vorbește. [COLOR=blue]“Când era Domnul Iisus Hristos în Iordan, a vorbit Tatăl. A vorbit Domnul Iisus Hristos trei ani și jumătate. Azi [/COLOR][COLOR=fuchsia]vorbește Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue] și după Duhul Sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]nimeni nu mai vine să vorbească[/COLOR][COLOR=blue]” (15 mai 1963)[/COLOR] [COLOR=blue]“Iată, copii, vin copii din alte sate să asculte,să stea de vorbă cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue]care [/COLOR][COLOR=fuchsia]vorbește prin acest vas[/COLOR][COLOR=blue] al Meu pe care l-am găsit curat și smerit” (2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]“Pogorâtu-M-am din cer, nevăzut, în [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duh Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]” (11 iunie 1961)[/COLOR] [COLOR=blue]“Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura[/COLOR][COLOR=blue] Lui prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]care grăiește[/COLOR][COLOR=blue] cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului [/COLOR][COLOR=fuchsia]grăiește[/COLOR][COLOR=blue] aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=blue] se numește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] …” (10 mai 1972)[/COLOR] . Adepții Noului Ierusalim pretind însă că după moartea Virginiei Tudorache n-a vorbit numai Duhul Sfânt, ci au vorbit Tatăl, Fiul, Maica Domnului, sfânta Virginia și un însemnat număr de alți sfinți din cer. De asemenea, au vorbit și morții (doar unii dintre ei, mai însemnați), deci avem de-a face la Pucioasa cu autentice ședițe de spiritism. Adepții sunt convinși că Grădina Întâlnirii de la Pucioasa este locul unde se adună sufletele celor adormiți, care se plimbă printre copaci, admiră și miros florile grădinii. . [COLOR=blue]e)[/COLOR]Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt nu sunt Persoane, ci Puteri, care vorbesc prin sfânta Virginia: [COLOR=blue]“ Dar lucrarea ce se face prin tine o face [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl și Fiul, prin Duhul Sfînt[/COLOR][COLOR=blue]. Aceste [/COLOR][COLOR=fuchsia]trei Puteri[/COLOR][COLOR=blue] Își ocupă misiunea de pregătire pentru ziua de apoi, și tu, Verginico, să-ți prețuiești darul, căci nici pe sfert nu ți s-a descoperit să știi ce se lucrează și ce se va mai lucra.” (16/29 mai 1965)[/COLOR] [COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]f)[/COLOR]Fiul este Omul, iar Omul este Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt; Cei Trei sunt Domnul, Care nu este trup, ci este glasul care este Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt: [COLOR=blue]“…Eu sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]Omul[/COLOR][COLOR=blue] pe care-L înjură lumea. Eu sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]. Nu acest trup sunt Eu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul[/COLOR][COLOR=blue], ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]glasul[/COLOR][COLOR=blue] pe care îl auziți voi este [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]” (27 octombrie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]g)[/COLOR] Însuși Domnul grăiește prin Duhul Sfânt: . [COLOR=blue]“Dar la voi, nu prooroci au venit, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Însuși Domnul[/COLOR][COLOR=blue] a venit să vă [/COLOR][COLOR=fuchsia]grăiască prin Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]” (1/14 ianuarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]h)[/COLOR]Fiul S-a îmbrăcat din nou în Duh ca să poată grăi cuvinte mari: [COLOR=blue]“ Fiule, M-am [/COLOR][COLOR=fuchsia]îmbrăcat din nou în Duh[/COLOR][COLOR=blue] ca să spun celor rămași la ziua de apoi, aceste cuvinte mari.” (13 octombrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]i)[/COLOR]Fiul nu a venit în Persoană, nici în trup, nici în duh, ci a venit doar cu suflul gurii Sale: [COLOR=blue]“ Și astăzi, Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit[/COLOR][COLOR=blue] din cer pe pământ, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu suflul gurii Sale[/COLOR][COLOR=blue], și aceasta este o mare lucrare care se face cu poporul Său și care v-a învățat să postiți și să vă rugați, dar nu v-a obligat.” ( 21 ianuarie/3 februarie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]4. [/COLOR]Sfinții nu mai vin; dar Hristos vine cu sfinții, și ei vin cu El [COLOR=blue]a) [/COLOR]Sfinții nu mai vin. Deși există o proorocie care spune că Domnul va veni însoțit de zeci de mii de sfinți (v. [COLOR=#993300]Iuda, 1:14[/COLOR]) aici se anunță ceva diferit: [COLOR=blue]“Sfințiți-vă voi, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]sfinții nu mai vin[/COLOR][COLOR=blue], că e vremea lui antichrist” (2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]b)[/COLOR]Sfinții vin, totuși, însoțindu-L pe Hristos: [COLOR=blue]“Iată, măi copii, în mijlocul vostru a venit Domnul Iisus Hristos și se uită în stânga și în dreapta, și nu a venit singur, [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit cu cei doisprezece apostoli[/COLOR][COLOR=blue]” (14 mai 1957)[/COLOR] [COLOR=blue]“Domnul Iisus Hristos S-a pregătit [/COLOR][COLOR=fuchsia]să vină[/COLOR][COLOR=fuchsia]cu oastea Sa de sfinți[/COLOR][COLOR=blue]. Vine, toate sunt pregătite, dar aveți grijă, că mai e o vreme scurtă și nimeni să nu vă ispitească pe voi, căci acum este răbdarea voastă și credința la putere” (25 februarie/10 martie 1971)[/COLOR] [COLOR=blue]5.[/COLOR] Sfântul Ilie va veni după Hristos, dar nu se știe precis cum va veni: uneori se spune că va veni în duh, uneori se spune că va veni în trup [COLOR=blue]a)[/COLOR] Sfântul Ilie va veni în duh, nu în trup: [COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=green]după Mine vine Ilie[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu este trup[/COLOR][COLOR=blue], ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]este duh[/COLOR][COLOR=blue]” ( 1 mai 1960)[/COLOR] În primul rând că Biblia spune altceva: că Ilie a și venit, [COLOR=green]înainte[/COLOR] de Hristos, și nu [COLOR=green]după[/COLOR] El: [COLOR=#993300]“Eu însă vă spun vouă că Ilie [/COLOR][COLOR=fuchsia]a și venit[/COLOR][COLOR=#993300], dar ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el câte au voit; așa și Fiul Omului va pătimi de la ei.”(Matei, 17, 12)[/COLOR] Dar nu numai Biblia spune asta, ci chiar “Cuvântul” (desigur, în altă parte, contrazicându-se ca de obicei): [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=green]Înainte de Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=green]vin [/COLOR][COLOR=blue]profeții Enoh, [/COLOR][COLOR=green]Ilie[/COLOR][COLOR=blue], și Ioan și vor pregăti masa Mea, nu masă de mâncare, ci masă de judecată…”[/COLOR][COLOR=blue]( 6 mai 1977)[/COLOR] În al doilea rând, este inacceptabil să afirmi că Ilie s-a despărțit de trupul cu care s-a suit la ceruri. Există câțiva sfinți, cum ar fi Enoh și Ilie, care nu s-au despărțit de trup atunci când au fost mutați la ceruri. Dacă Ilie ar veni în duh, atunci ar trebui ca el să treacă mai întâi prin moarte, singura care i-ar aduce despărțirea duhului de trup, ceea ce este inacceptabil, căci nu degeaba Ilie s-a suit cu trupul la cer (v. [COLOR=#993300]IV Regi, 2:11[/COLOR]). Deși Sfântul Ilie s-a ridicat cu trupul la cer, Verginica pretinde cu insistență că acum este în duh, fără trup, și așa va veni la Judecată: [COLOR=blue]“ Așteptați pe Ilie în trup? A fost în trup, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]astăzi e în duh[/COLOR][COLOR=blue] și îl veți vedea la judecată.” (3/16 aprilie 1975)[/COLOR] Înseamnă că sfântul Ilie ori și-a pierdut trupul pe drumul spre cer, ori a murit între timp, ca să se despartă de trup după obșteasca rânduială, și să rămână numai în duh. [COLOR=blue]b)[/COLOR] Sfântul Ilie va veni în trup, nu în duh: [COLOR=blue]“…Dumnezeu vă va da un somn greu când se va hotărî pieirea păcătoșilor, și va alege un om care va veni și va pedepsi și pentru o țigară. [/COLOR][COLOR=fuchsia]În trup va veni[/COLOR][COLOR=blue] un om ca și tine. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfântul[/COLOR][COLOR=fuchsia]Ilie va veni[/COLOR][COLOR=blue]” (25 septembrie/8 octombrie 1972)[/COLOR] [COLOR=blue]6.[/COLOR] Nu Iisus Hristos, ci Duhul Sfânt a fost în lume, unde Și-a dat trupul Său pentru om [COLOR=blue]“Tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue] este înrolat asupra ta, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]a fost în lume[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a dat[/COLOR][COLOR=fuchsia]trupul Său[/COLOR][COLOR=blue] pentru tine, dar lumea și astăzi este în păcat” (6 octombrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a III-a [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue]7.[/COLOR] Fiul Se îmbracă (după împrejurări) fie în trup, fie în Duh, de mai multe ori [COLOR=blue]a)[/COLOR] În Duh: [COLOR=blue]“M-am îmbrăcat [/COLOR][COLOR=fuchsia]din nou[/COLOR][COLOR=fuchsia] în Duh[/COLOR][COLOR=blue] ca să spun celor rămași la ziua de apoi, aceste cuvinte mari” (13 octombrie 1965)[/COLOR](sublin. ns.) [COLOR=blue]b)[/COLOR] În Duh, nu în trup: [COLOR=blue]“ Dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt în Duh[/COLOR][COLOR=blue], nu sunt în trup.[/COLOR][COLOR=blue]” (17 noiembrie 1978.) [/COLOR] [COLOR=blue]c)[/COLOR]Într-un trup: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sunt într-un trup[/COLOR][COLOR=blue] în care tatăl Meu a binevoit să fiu…[/COLOR][COLOR=blue]”(17 noiembrie 1978.) [/COLOR] [COLOR=blue]8.[/COLOR] Hrănirea cu carne este azi o problemă greu de rezolvat pentru “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]De unde[/COLOR][COLOR=blue], fiul Meu Mihail, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să iau carne[/COLOR][COLOR=blue]? Căci ei plâng și Îmi cer carne. I-am lăsat să plângă.” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR] Aici,“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” Se plânge Arhanghelului Mihail că a rămas fără rezerve de carne. Să fi uitat de minunile Lui din vechime, pe când era Atotputernic? Când I S-a cerut [COLOR=#ff6600]carne[/COLOR] de către poporul lui Israel, Dumnezeu a adus un stol de [COLOR=#ff6600]prepelițe[/COLOR]: [COLOR=purple]“Atunci s-a stârnit vânt [/COLOR][COLOR=#ff6600]de la Domnul, a adus prepelițe[/COLOR][COLOR=purple] dinspre mare și le-a presărat împrejurul taberei cale de o zi într-o parte și cale de o zi în cealaltă parte împrejurul taberei, [/COLOR][COLOR=#ff6600]strat gros[/COLOR][COLOR=#ff6600]aproape de doi coți[/COLOR][COLOR=purple] de la pământ.”(Numeri 11:31)[/COLOR] Când Ilie era în retras la pârâul Cherit, pe vreme de mare secetă, Dumnezeu a trimis la el corbi [COLOR=#ff6600]cu carne[/COLOR] ca să-l hrănească: [COLOR=purple]“Și a zis Domnul către Ilie:[/COLOR] [COLOR=purple]Apă vei bea din acel pârâu, iar mâncare [/COLOR][COLOR=#ff6600]am poruncit corbilor[/COLOR][COLOR=purple] să-ți aducă acolo!"[/COLOR] [COLOR=purple]Și a plecat Ilie și a făcut după cuvântul Domnului; s-a dus și a șezut la pârâul Cherit, care este în fața Iordanului.[/COLOR] [COLOR=#ff6600]Corbii îi aduceau[/COLOR][COLOR=purple] pâine și [/COLOR][COLOR=#ff6600]carne [/COLOR][COLOR=purple]dimineața, pâine și [/COLOR][COLOR=#ff6600]carne [/COLOR][COLOR=purple]seara; iar apă bea din pârâu.” (III Regi, 17:2-6)[/COLOR] Erau alte vremuri… [COLOR=blue]9.[/COLOR] Porunci cu două înțelesuri (“în pilde multe”) [COLOR=blue]“…căci dacă un credincios a primit poruncă să nu bea vin, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu acesta este cuvântul[/COLOR][COLOR=blue], că a spus Domnul să nu bea vin, ci cuvântul “să nu bei” [/COLOR][COLOR=fuchsia]este în pilde multe[/COLOR][COLOR=blue], și pune-l în lucru, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]vinul este lăsat să se bea[/COLOR][COLOR=blue], dar pune în practică ce este cuvântul acesta. Și dacă un credincios a primit poruncă să nu sădească vie, credinciosul nu de la vie este oprit să nu sădească, căci mare este cuvântul “vie”. Iar dacă un credincios a primit să nu semene sămânță, de ce a spus Domnul credinciosului să nu semene sămânță? Oare, ce este să nu semene? Pune, credinciosule, în lucru aceste cuvinte, că a poruncit Domnul, credinciosului, casă să nu zidească. Oare ce are Dumnezeu cu tine, credinciosule? De ce nu te lasă să-ți faci casă? Oare, ce ar însemna acest cuvânt?” (17/30 aprilie 1965)[/COLOR] Aceste “porunci” cu două înțelesuri se vrea a fi lămurite aici prin niște întrebări retorice, rămase fără răspuns. [COLOR=blue]10.[/COLOR] Preoții și-au pierdut darul, dar au rămas cu harul [COLOR=blue]“Și preoții și-[/COLOR][COLOR=fuchsia]au pierdut darul[/COLOR][COLOR=blue] de la Dumnezeu; au rămas singuri, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu harul[/COLOR][COLOR=blue]. Încolo, au pierdut portul, chipul, postul și viața de preot; și [/COLOR][COLOR=fuchsia]darul l-au pierdut[/COLOR][COLOR=blue]. “ (16/29 mai 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]11.[/COLOR] Deși proorocia de la Pucioasa are un caracter exclusivist, se anunță și alte izvoare colaterale Nu vor mai fi alte proorocii bune; dar vor mai fi altele rele: [COLOR=blue]“ Învață de la Mine că nu va mai fi om pe pământ ca să îți arate cărările. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu vor mai fi nici prooroci, nici profeți[/COLOR][COLOR=blue]. Că cei ce vor fi , în loc să te îndrepte spre bine, te vor îndrepta spre rău.”(22 decembrie 1975)[/COLOR] Vor mai fi și alte proorocii bune; dar nu în felul acesta: [COLOR=blue] “…Fiți atenți la viața voastră, că mulți vor îndrăzni ca să se facă prooroci și ca să proorocească, dar voi fiți cuminți, că Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]se va mai arăta la altcineva[/COLOR][COLOR=blue], dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu în lucrarea aceasta[/COLOR][COLOR=blue], căci Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]în felul acesta nu va mai fi[/COLOR][COLOR=blue].” (12 noiembrie 1965)[/COLOR] Și totuși, cei de la Noul Ierusalim pretind că, începând cu anul 1982, Dumnezeu “a mai fost în felul acesta și S-a mai arătat la altcineva, tot în lucrarea aceasta”: Domnul Iisus Hristos S-a arătat Mariei, sora Virginiei Tudorache. Cu toate că “[COLOR=blue]Domnul Iisus Hristos se va mai arăta la altcineva”[/COLOR] , este interzis a cerceta și alți profeți: [COLOR=blue]“O, copiii Mei[/COLOR][COLOR=fuchsia], nu mai mergeți [/COLOR][COLOR=blue]din loc în loc [/COLOR][COLOR=fuchsia]după alți profeți[/COLOR][COLOR=blue], căci cine caută să aibă mai mult de-atât, la nici o masă nu va sta.”[/COLOR] [COLOR=blue](16 noiembrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]12.[/COLOR] Postul se face numai “cu dedicație”, altminteri, el nu are nici o valoare. Parastasele nu mai au nici o putere, chiar dacă faci cu sutele [COLOR=blue]“ Postul, [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru anume lucruri[/COLOR][COLOR=blue] să-l pomenești. Dacă ai postit și n-ai spus pentru ce e, e ca o hîrtie nescrisă. Dacă ai un tată, să postești ca să-l scoți. Vă arăt o muceniță care, după ce a murit, cineva a scos-o prin post. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Decât să faci o sută de parastase[/COLOR][COLOR=blue], cea mai bună faptă e să scrii zile de post și îl vei scoate din a lui moarte. Nimic nu-i sfânt pe pământ ca postul. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Cu post vei scoate pe cei mai îndrăciți[/COLOR][COLOR=blue] oameni.” (6/19 decembrie 1965)[/COLOR] Asistăm aici la o inovație în materie de post: “postul cu dedicație”( în principal, pentru scoaterea din iad a celor dragi). El pune în umbră posturile făcute doar din devoțiune pentru Dumnezeu, și prin care nu se cere nimic în schimb. Acestea nu-și mai au nici un rost, dar nici alte slujbe (parastasele, exorcizările) nu-și mai au vreun rost, îndată ce există “postul cu dedicație”, care scoate până și “pe cei mai îndrăciți”. Textul de mai sus ridică și o altă problemă delicată. Dacă mucenița respectivă a fost mucenicită, de ce a mai ajuns în iad? Înseamnă că degeaba s-a mai mucenicit, ca să ajungă apoi la mila altora, adică dacă vor vrea ei să postească, sau nu, pentru ea, ca s-o scoată din iad. Iar parastasele, mai au ele vreun rost, dacă prin postul “cu dedicație” se rezolvă lucruri așa de mărețe? De altfel, îndemnul este foarte clar: decât să facem parastase cu sutele, mai bine să postim. Ciudat este că numai peste câțiva ani se face un îndemn cu totul diferit: slujbele pentru morți sunt absolut necesare și trebuie să se facă! Iar eficiența lor este incontestabilă: ele vor scăpa pe răposați de chinurile iadului! Bineînțeles că despre post, ca alternativă redutabilă, nu se mai spune aici nimic: [COLOR=blue] “ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Rugați-vă[/COLOR][COLOR=blue], tată, că aveți răposați care se chinuie în iad. [/COLOR][COLOR=red]Dați[/COLOR][COLOR=fuchsia] milostenie[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]sărindare[/COLOR][COLOR=blue] ca să scăpați pe cei răposați…” (25[/COLOR][COLOR=red]-26[/COLOR][COLOR=blue] mai 1978.)[/COLOR] Versiunea din 2006 este ușor modificată: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Rugați-vă[/COLOR][COLOR=blue], tată, că aveți răposați care se chinuie în iad. [/COLOR][COLOR=red]Faceți[/COLOR][COLOR=fuchsia] milostenie[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]sărindare[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] ca să[/COLOR][COLOR=red]-i[/COLOR][COLOR=blue] scăpați pe cei răposați…” ([/COLOR][COLOR=red]12/[/COLOR][COLOR=blue]25 mai 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a IV-a [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue]13.[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]Poruncile aberante, care contrariază, este îngăduit a fi ignorate [COLOR=blue]“Și tot ce este poruncit de la Mine, să se împlinească cu voie bună, că dacă aș fi venit cu o poruncă să poruncesc unei femei să se facă bărbat, ori bărbatul să se facă femeie, cum se lucrează astăzi în lume de satana, această poruncă [/COLOR][COLOR=fuchsia]era îngăduit să nu o creadă[/COLOR][COLOR=blue]”. (7/20 octombrie 1970)[/COLOR] Rezultă de aici că poruncile care sunt din sfera “firescului” trebuie crezute cu voioșie, iar cele considerate “absurde”, după mintea noastră, pot fi nesocotite fără menajamente. “Firescul” devine așadar criteriul unic și arbitrar care condiționează ascultarea poruncilor. Ce să mai zicem atunci de săracul Iezechiel, căruia Dumnezeu i-a poruncit să-și coacă pâinea la foc făcut cu baligă de bou, iar el, ca un lipsit de minte, L-a ascultat fără să crâcnească? Dar Osea, care a fost obligat de Domnul să-și ia de nevastă o femeie desfrânată? Gesturile lor, absurde la prima vedere, nu erau însă mai presus de fire, și pe deasupra mai aveau și câte un mesaj ascuns, o parabolă vie care trebuia să ajungă la poporul cel îndărătnic. În schimb, porunci aberante, care aduc atingere însăși creației și legilor firii nu pot fi asociate cu demnitatea lui Dumnezeu, deci nici nu pot fi puse în discuție ca posibile. În consecință, o discuție pe această temă nu mai are obiect. Relativizarea poruncilor și a demnității lui Dumnezeu, prin amestecarea lor în discuții retorice și silogisme sterile, pune deci la îndoială însăși seriozitatea și credibilitatea Persoanei divine, amenințînd serios actul spontan și firesc al credinței omului în Dumnezeu. Corect ar fi fost să se spună că toate poruncile dumnezeiești trebuie respectate, dar fără a se mai sugera că acelea car par neobișnuite s-ar putea încadra în oarecare excepții, deoarece creștinii trebuie să aibă convingerea fermă că niciodată Dumnezeu nu va da porunci aberante, lipsite de o motivație temeinică. [COLOR=blue]14.[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]Pedeapsa care se spune că vine de la Dumnezeu, omul și-o face singur cu mâna lui [COLOR=blue]“Pe Gheorghiță de la București [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am dat în mâna oamenilor[/COLOR][COLOR=blue] că el vorbea fără de rost din lucrurile Mele și dădea din lucrarea Mea, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]el singur s-a dat în mâinile lor[/COLOR][COLOR=blue].” (11/24 aprilie 1967)[/COLOR] Derutant este acest subiect multiplu: “Dumnezeu” îl dă în mâinile oamenilor pe acela care, de fapt, se dă el singur în mâinile lor. [COLOR=blue]15.[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]Creștinii sunt îndemnați fie să fugă de cei care învie morții, fie să-i caute pe cei care învie din morți[COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]“După aceasta se vor înmulți proorocii. Vei auzi că acolo lucrează Dumnezeu; să nu te duci. Dincolo, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei auzi că înviază morții; să nu te duci[/COLOR][COLOR=blue], că aceștia nu sunt proorocii Mei, și aceia vă amăgesc pe voi..” (25 februarie/10 martie 1971)[/COLOR] [COLOR=blue]“Verginico, ia cu tine bani și du-te la femeia aceea și o roagă să te ducă la acei preoți care [/COLOR][COLOR=fuchsia]au scos pe fiica ei din foc[/COLOR][COLOR=blue] (episcopul Evloghie Oța) și spune-le lor de moartea ajutorului tău căci ei au mare credință și mari puteri în rugăciunile lor, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei învia mortul care a murit[/COLOR][COLOR=blue] și vei da de o viață mai fierbinte, ca la început. Verginico, să plătești cu bani grei viața acestui mort, că de n-aș avea nevoie de el, l-aș lăsa să putrezească, așa, ca și pe ceilalți morți.” (10/23 august 1972)[/COLOR] S-ar putea obiecta că este vorba de situații distincte, și că în al doilea caz nu e vorba de un “mort” mort, ci de un “mort” viu. Mai precis, că este vorba de Nicolae, soțul legitim al Verginicăi, care a decis să fugă de ”sfințenie” unde s-o nimeri, ca să-și întemeieze o viață normală. Fuga lui “în lume” este interpretată ca o “moarte spirituală”, din care el trebuia să “învieze” prin rugăciunile episcopului Oța, cunoscut că ar fi scos morți “din foc”. În cazul acesta, se pune întrebarea ce rost au mai avut aceste rugăciuni, îndată ce Nicolae nu s-a mai întors niciodată? Oare Dumnezeu nu știa dinainte acest lucru? Dacă “avea nevoie de el”, așa cum zice aici, oare n-ar fi putut găsi o soluție eficientă ca să-l întoarcă? Iată că Nicolae nici nu s-a sinchisit: el și-a luat altă nevastă, cu care a făcut copii, și trăiește și-n ziua de astăzi. Ce rost a mai avut cheltuirea unor “bani grei” pe slujbe, dacă “mortul” tot n-a mai înviat? Aceasta pare a fi mai degrabă o înșelăciune programată. Mai ales, ea vine în contradicție cu învățăturile care vor urma, și care condamnă drastic rugăciunile plătite cu bani, rugăciuni despre care se afirmă că nu mai ajung în ceruri, ci rămân pe pământ, deoarece au fost plătite. Iată că “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” s-a dovedit inconsecvent în propriile învățături și până la urmă, chiar neputincios: l-a lăsat pe Nicolae “să putrezească” în lume, deși s-a lăudat că-l va scoate “din morți”. [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]16. [/COLOR]Statistica prăpădului [COLOR=blue] “Și atunci va veni prăpădul. Dintr-o casă, dacă va mai rămânea cineva, [/COLOR][COLOR=fuchsia]unul la sută[/COLOR][COLOR=blue] dacă va mai rămânea. Eu vorbesc acest lucru…” (12 august 1973)[/COLOR] O matematică foarte, foarte aproximativă. Dacă “cineva” rămas într-o casă este o singură persoană, care reprezintă un procent, înseamnă că în acea casă locuiau circa 100 de viețuitori, ceea ce este imposibil. Dacă în casă rămân două persoane, casa ar fi avut 200 de viețuitori înainte de prăpăd, ceea ce este absurd. În orice caz, Biblia spune cu totul altceva: [COLOR=purple]“…unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat” (Luca 17:34)[/COLOR]. În acest caz, în casă vor rămâne 50% și nu 1%, cum reclamă această nouă “proorocie”. Peste nici măcar o lună, o nouă proorocie schimbă radical datele problemei, avansând o prezumtivă valoare de zece procente pentru fericiții care vor scăpa: [COLOR=blue]“ O, ce război va fi între voi! Unul se va lua și [/COLOR][COLOR=fuchsia]zece se vor lăsa[/COLOR][COLOR=blue]” (27 august/9 septembrie 1973)[/COLOR] [COLOR=blue]17. [/COLOR]([COLOR=red]Ne[/COLOR])concordanța timpurilor [COLOR=blue]“…O, Israele, când [/COLOR][COLOR=fuchsia]am plecat[/COLOR][COLOR=blue] cu trupul la Tatăl Meu și Tatăl vostru ca să fac locuință pentru copiii Mei și să vin înapoi, voi să stați cuminți și să nu vă rătăciți. Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]am venit de mult[/COLOR][COLOR=blue] și strig în toate părțile să vină la Mine și puțini vin din cei ce aud” (5/18 august 1973)[/COLOR] O neobișnuită (ne)concordanță a timpurilor. Prezentul (proiectat spre viitor:[COLOR=blue] Să stați…să nu vă rătăciți…[/COLOR]) este condiționat de o acțiune trecută ([COLOR=blue]când am plecat[/COLOR]) care însă este deja perimată și nu se mai regăsește în actualitate ([COLOR=blue]am venit de mult[/COLOR]).[COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]18. [/COLOR]Numărătoarea oilor “Păstorii” sunt mustrați că nu sunt împlinitori, amânând sau uitând să facă numărătoarea creștinilor. Se simte chiar o undă de amenințare, dacă vor continua să amâne de pe o zi pe alta ceea ce li s-a dat să facă: [COLOR=blue]“ Fiule, câte oițe sunteți voi? [/COLOR][COLOR=fuchsia]S-a făcut numărătoarea? S-a făcut? De[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]ce nu s-a făcut?[/COLOR][COLOR=blue] Fiule, nu a fost glumă, nu a fost minciună. Voi de ce nu împliniți toate câte s-au spus? Fiți îngrijitori, să nu rămână nimic de azi pe mâine, că vine să se împlinească de Mine, și ce veți face?... …[/COLOR][COLOR=fuchsia]Israele, fă-ți numărătoarea[/COLOR][COLOR=blue] și pune-o la iconiță și vezi de oițe și de mielușei…” (26 octombrie/8 noiembrie 1973)[/COLOR] Două zile mai târziu, după terminarea numărătorii, păstorii sunt mustrați pentru că… au făcut numărătoarea creștinilor! : [COLOR=blue]“ Trezește-te, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu este bine, că s-a făcut numărătoare[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu sunt semne bune că s-a făcut numărătoarea[/COLOR][COLOR=blue] lui Israel” (28 octombrie/10 noiembrie 1973)[/COLOR] Cu așa ordine, care se bat cap în cap, numai păstor al “oilor” de la Pucioasa să nu fii. Apetitul pentru numărătoarea poporului nu va scădea nici cu trecerea anilor: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Scrieți numărul[/COLOR][COLOR=blue] celor ce aud cuvântul Meu, că e o ură înverșunată în poporul Meu, și cine vă mai scapă? ” (31 octombrie/13 noiembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“…Israele, tată, de la mic și până la mare, dacă vă aduceți aminte de numărătoare, [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-a făcut numărătoarea creștinilor[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ… …Fiule, [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-a făcut numărătoarea[/COLOR][COLOR=blue], să nu se rupă această hârtiuță. Dacă numai câte o persoană de fiecare nume era, tot creștea numărul și astăzi nu mai eram aici. Dar nu Mă ajută nimeni.” (24 ianuarie 1977)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a V-a [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue]19. [/COLOR]Un limbaj colorat cu enormități [COLOR=blue]“ Unde o fi Ioan de la Vladimirești, care mărturisea [/COLOR][COLOR=fuchsia]mii și mii într-o clipă[/COLOR][COLOR=blue]? Unde o mai fi acesta? (31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974)[/COLOR] Actul mărturisirii presupune multă responsabilitate, deci ea nu poate fi făcută pe bandă rulantă. O mărturisire atentă și cumpănită nu poate depăși “performanța” de câteva zeci de enoriași mărturisiți pe zi. A afirma că cineva poate mărturisi într-o clipă “mii și mii” este un demers neserios și iresponsabil. Un asemenea duhovnic nu există, dar aici iată, i se duce dorul. [COLOR=blue]20. [/COLOR]Drumul de la cer la pământ e plin de sticle goale [COLOR=blue]“…Venind [/COLOR][COLOR=fuchsia]din cer către voi am întâlnit numai grămezi de sticle goale[/COLOR][COLOR=blue] și e scris în carte, că în această zi nu se bea și nu se mănâncă cu unsoare, dar am găsit carne multă. O, piere pământul cu carne cu tot…” (10 aprilie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]21. [/COLOR]Căsătoria e periculoasă: pe copiii zămisliți din căsătorie îi fură și îi crește lupul [COLOR=blue]“…dacă Domnul vă ursește căsătoria, doresc din partea ta să fie ca și când nu ai fi căsătorit. Că mai bine a ca femeia să se culce într-un pat și bărbatul într-un pat, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]copiii care se zămislesc, vine lupul și îți ia copilul de la piept, și îl duce să îl crească el[/COLOR][COLOR=blue]…” (10 aprilie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]22. [/COLOR]Creștinii de la Pucioasa vorbesc cu morții la telefon [COLOR=blue]“ Mamă, mă cunoști tu pe mine? Mamă, eu sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mihail, care vorbesc prin telefonul duhovnicesc[/COLOR][COLOR=blue]. Nu-mi pare rău că am plecat din lume, că m-am mutat de pe pământ la cerul sfânt… …Când voi împlini șapte ani,să mă scoți și să eliberezi zidurile și să mă bagi în pământ. Auzi, mamă? Și învață și pe altcineva că piatra e grea, și greu de văzut. Nu este de la Dumnezeu ca omul să-și facă mormântul său cu piatră. Acum, mai e cum mai e sufletul, dar la judecată se alege…[/COLOR] [COLOR=blue]…Mamă a sosit timpul să ne despărțim…[/COLOR] [COLOR=blue]…Nenea Mișu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]apropie-te de telefon[/COLOR][COLOR=blue]. Ai grijă de mama mea, întărește-o și pe mama mea. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt un fiu ucis de tâlhari[/COLOR][COLOR=blue]. Cu greu m-am despărțit de trup. ” (24 mai / 6 iunie 1974)[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR] Gura Virginiei se dovedește a fi multifuncțională: când trâmbiță, când telefon… Întrucât necromanția (vorbirea cu morții) este o formă de vrăjitorie, ea cade sub incidența unor interdicții canonice (24 Ancira, 36 Laodiceea, 7,65,72,83 Vasile cel Mare, etc.) [COLOR=blue]23. [/COLOR]Morții îi văd pe cei vii prin “telefon” [COLOR=blue]“… Rafaile arhanghele, du-te și cheamă-l pe Mihail să se răcorească de dorul mamei lui.[/COLOR] [COLOR=blue]– Mihaile, pleacă-te la picioarele Domnului și [/COLOR][COLOR=fuchsia]sărută de trei ori picioarele Domnului și telefonul[/COLOR][COLOR=blue], în numele tatălui și al Fiului și al sfântului Duh. Amin…[/COLOR] [COLOR=blue]– …Mamă, să te rogi mereu la Dumnezeu să mă aducă îngerul Rafail [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să te mai văd odată[/COLOR][COLOR=blue]…[/COLOR][COLOR=blue]” (2/ 15 septembrie 1974) [/COLOR] Ori “telefonul” era “videofon”, ori e vorba de un număr de iluzionism, ori de spiritism, ori a fost o șarlatanie curată! [COLOR=blue]24. [/COLOR] Cu duh și fără duh [COLOR=blue]“De aceea Îmi pare rău că a ieșit [/COLOR][COLOR=fuchsia]om din om[/COLOR][COLOR=blue] și nu mai ia Duh din mâna Mea, și ia duh din duhul rău. Crezi? Ce zici, Daniele, crezi? Se naște [/COLOR][COLOR=fuchsia]om din pământ[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=green]fără duh[/COLOR][COLOR=blue]; [/COLOR][COLOR=green]ia duh din duh rău[/COLOR][COLOR=blue].” (22 iunie/ 3 iulie 1974)[/COLOR] Aici apar o serie de inconsecvențe: -omul se naște din om, sau din pământ? -omul este [COLOR=green]fără duh[/COLOR], sau este cu duh pe care [COLOR=green]îl ia de la duhul rău[/COLOR]? [COLOR=blue]25. [/COLOR]Trâmbița care vorbește și trâmbița prin care se vorbește [COLOR=blue]“ …Fiule, această [/COLOR][COLOR=fuchsia]trâmbiță[/COLOR][COLOR=blue] s-o porți la tine și când ți-e dor de Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]să vorbești[/COLOR][COLOR=blue] cu Mine. Trâmbița este acest trup și glasul este al Domnului Iisus…” [/COLOR][COLOR=blue](23 august 1974)[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR] Este greu de înțeles cum putea cineva vorbi “prin trâmbiță” îndată ce glasul trâmbiței se pretinde a fi “[COLOR=blue] al Domnului Iisus[/COLOR]”. Mai plastică era figura de stil prin care se petindea că Verginica este “telefon”. Și oricum, aserțiunea “[COLOR=blue]glasul este al Domnului Iisus…[/COLOR]” este falsă. Verginica nu se comporta ca un ventrilog, ci se folosea de glasul ei obișnuit. Glasul era al Verginicăi, nu “[COLOR=blue] al Domnului Iisus[/COLOR]”. [COLOR=blue]26. [/COLOR]O exagerare laudativă[COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue] “Copilașilor, fiți atenți ce vorbim Noi! [/COLOR][COLOR=fuchsia]Noi nu greșim când vorbim![/COLOR][COLOR=blue]Voi să fiți ca sfinții la cuvinte și la priviri…” [/COLOR][COLOR=blue] (11 martie 1975)[/COLOR] Ar fi frumos să fie așa. Acest lucru este contrazis însă de miile (!) de “corecții” pe care tromboniștii pucioși s-au sârguit să le aplice mesajelor originale. Zeci de cacofonii cosmetizate, sute de inversiuni, adăugiri, ștergeri sau modificări, au alterat profund nu numai litera, dar în multe cazuri chiar și spiritul textului original. Concluzia? Ori “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” a greșit mult și grav pe când vorbea, ori corectorii pucioși și-au permis o impardonabilă imixtiune în scrierile pe care, altminteri, ei le consideră “sacre”, crezându-se astfel mai deștepți decât Dumnezeu. [COLOR=blue]27. [/COLOR]Harul se măsoară cu gramul [COLOR=blue]“ Dintr-[/COLOR][COLOR=fuchsia]un gram de har[/COLOR][COLOR=blue] se va înmulți pentru un ceas” (28 iulie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]28. [/COLOR]Vom urca, am urcat, dar n-ați urcat, și o să urci [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Vom urca[/COLOR][COLOR=blue] nu pământește, ci duhovnicește. Nu fugiți de ce v-am spus. Mereu [/COLOR][COLOR=fuchsia]am urcat[/COLOR][COLOR=blue], și nu vi s-a părut greu, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu ați urcat[/COLOR][COLOR=blue]. Vine vremea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să urci[/COLOR][COLOR=blue]…”(28 iulie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]29. [/COLOR]Vreme trece, vreme vine… [COLOR=blue] a) [/COLOR]Domnul Iisus a trecut deja prin două vremi, și mai urmează doar o vreme, un timp extrem de scurt, o clipită:[COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]“ Eu, Domnul Iisus Hristos M-am coborât din cerul sfânt pe acest pământ și [/COLOR][COLOR=fuchsia]am trecut[/COLOR][COLOR=blue] prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]două timpuri[/COLOR][COLOR=blue], prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]două vremi[/COLOR][COLOR=blue]. Odată am petrecut în trup și aceasta cu greu am petrecut și a doua oară am petrecut cu Duhul……Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]mai este un timp[/COLOR][COLOR=blue], și știți cât e? Cât ai deschide ochii și i-ai închide…” (22 decembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]b)[/COLOR] O altă afirmație arată că mai urmează două vremi: mai întâi o vreme, după care vine o a doua, a Domnului Iisus.[COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue] “ Mai este [/COLOR][COLOR=fuchsia]o vreme[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine a doua vreme, a Domnului Iisus[/COLOR][COLOR=blue], că vremea Sa se repetă.” (25 august/7 septembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]c)[/COLOR] În aceeași expunere ni se propune însă și o pradigmă complet diferită: mai urmează trei vremi. Mai întâi sunt două vremi una după alta, și abia după aceste două vremi vine a treia, a Domnului Iisus :[COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue] “ Mai este [/COLOR][COLOR=fuchsia]o vreme[/COLOR][COLOR=blue] și încă [/COLOR][COLOR=fuchsia]o vreme[/COLOR][COLOR=blue], și [/COLOR][COLOR=fuchsia]după aceste două vremi vine Domnul Iisus[/COLOR][COLOR=blue], cu toată suflarea Sa, cu toată slava Sa. (25 august/7 septembrie 1975)[/COLOR] Partea curioasă este că ultimele două fraze, după ce că sunt anapoda, căci se contrazic grosolan în ce privește numărul vremilor de pe urmă, apar în text exact una după alta! Vorba poetului nepereche: [COLOR=green]Vreme trece[/COLOR][COLOR=green], vreme vine…[/COLOR] [COLOR=green]Toate-s vechi și nouă toate…[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a VI-a [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue]30. [/COLOR] Vremea lui Antihrist coexistă cu vremea lui Hristos [COLOR=blue]“Sfințiți-vă voi, că sfinții nu mai vin, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]e vremea lui antichrist[/COLOR][COLOR=blue]” (2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue] “ A venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]vremea Mea[/COLOR][COLOR=blue]. Nu este Noe, nu este Lot, ci Duhul lui Hristos. Pace vouă copiii Mei, amin.” (1 mai 1960)[/COLOR] [COLOR=blue]31. [/COLOR]Hristos este[COLOR=blue] [/COLOR]trimis, a venit, o să vină, nu mai vine! E trimis: [COLOR=blue]“Poporul Meu, poporul Meu [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt trimis[/COLOR][COLOR=blue] de Tatăl, ca să săvârșesc ultima profeție care a mai rămas din vecie…” [/COLOR][COLOR=blue](4 ianuarie 1976)[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR] A venit: [COLOR=blue]“ O, poporul Meu, încă odată Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit[/COLOR][COLOR=blue] din cerul sfânt să vă sprijinească. ” (4 ianuarie 1976)[/COLOR] O să vină: [COLOR=blue]“ Este [/COLOR][COLOR=fuchsia]aproape să vină[/COLOR][COLOR=blue] Mirele, și să nu vă găsească culcați[/COLOR][COLOR=blue]”(4 ianuarie 1976)[/COLOR] Nu mai vine: [COLOR=blue]“ Ascultă, poporul Meu, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu voi mai veni[/COLOR][COLOR=blue], că nu mai e vreme.” (4 ianuarie 1976)[/COLOR] O adevărată performanță, să poți să aduni atâtea mesaje contradictorii în aceeași profeție! [COLOR=blue]32. [/COLOR]Un subiect incert și tulburător [COLOR=blue]“…Fiți desăvârșiți, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul Iisus[/COLOR][COLOR=blue] nu vă căsătorește pământește, că avem de luptat luptă crâncenă, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]a înșelat milioane de femei care să poarte rochiță de mireasă[/COLOR][COLOR=blue]. Multe din ele au lăsat bărbații și s-au unit cu alții. Vai lor! (20 mai/2 iunie 1976)[/COLOR] Cine a înșelat milioane de femei? Care este subiectul acestei propoziții? [COLOR=blue]33. [/COLOR]Dumnezeu când poate, când nu poate să facă înger din om [COLOR=blue]“ Și de aceea, dintr-un om [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai poate Dumnezeu să facă înger[/COLOR][COLOR=blue] al Său… … Sunteți socotiți să fiți curați. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sunteți socotiți să fiți îngeri[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ. Sunteți socotiți să fiți sfinți pe pământ…”[/COLOR][COLOR=blue](26 noiembrie 1976)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]34. [/COLOR]Hristos îl mustră pe Iuda că L-a vândut pe Duhul Sfânt, atunci și acum [COLOR=blue]“ Vai de tine, Iudo, nu cel care [/COLOR][COLOR=fuchsia]L-ai vândut atunci[/COLOR][COLOR=blue], ci cel care ai vândut astăzi [/COLOR][COLOR=fuchsia]pe Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]!” ([/COLOR][COLOR=red]11/[/COLOR][COLOR=blue]24 ianuarie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]35. [/COLOR]Solomon a rămas singur în iad, ca bată țăruși [COLOR=blue]“ …Că iată Solomon care [/COLOR][COLOR=fuchsia]rămăsese singur în iad[/COLOR][COLOR=blue], și ce făcea? Că măsura și [/COLOR][COLOR=fuchsia]punea țăruși și bătea[/COLOR][COLOR=blue], că se îngrozeau diavolii de ce face el și ziceau că “prin înțelepciunea sa vrea să ne nimicească pe toți”. ” (27 martie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]36. [/COLOR]Femeile care nasc opt prunci odată fac o faptă de rușine [COLOR=blue]“ …Copilașii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]rușinos lucru este azi pe pământ, ca o femeie să nască opt prunci.[/COLOR][COLOR=blue] A ajuns partea femeiască să se asemene cu partea dobitocească. La Dumnezeu nu se încape aceste fapte. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Aceasta este de la duhul rău[/COLOR][COLOR=blue], ca să mărească turma pământească. Opriți pofta că e [/COLOR][COLOR=fuchsia]diavolească[/COLOR][COLOR=blue]…”(23 iunie 1977)[/COLOR] Nu se specifică aici esențialul: dacă este vorba de opt prunci născuți odată, sau pe rând. Se pare însă că este vorba de opt prunci născuți odată, îndată ce se face comparație cu “partea dobitocească”, unde acest fenomen este firesc la anumite specii (dar nu la toate). În orice caz, nu intensitatea poftei trupești, sau numărul de raporturi intime dintre soți, determină numărul de prunci care se vor naște. Iar oamenii normali la cap întotdeauna s-au bucurat cînd au venit prunci pe lume. Iisus spunea: [COLOR=#993300]“Femeia, când e să nască, se întristează, fiindcă a sosit ceasul ei; dar după ce a născut copilul, nu-și mai aduce aminte de durere, pentru bucuria că s-a născut om în lume.”(Ioan, 16,21)[/COLOR] Dimpotrivă, cei care nu aveau prunci erau considerați în vechime chiar blestemați de Dumnezeu. Iisus iubea copiii și spunea: [COLOR=#993300]“Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor.”[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=#993300](Matei 19, 14)[/COLOR].[COLOR=#993300] [/COLOR]Nu spunea că pruncii de la al șaptelea încolo sunt de la diavol. Cât privește pretenția că “mărirea turmei pământești” este de la cel rău, ea este contrazisă de cuvintele Scripturii, venite dinspre Dumnezeu ca binecuvântare peste oameni: [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=#993300]“Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "[/COLOR][COLOR=fuchsia]Creșteți și[/COLOR][COLOR=#993300] [/COLOR][COLOR=fuchsia]vă înmulțiți și umpleți pământul [/COLOR][COLOR=#993300]și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" “ (Fac. 1,28.)[/COLOR] După potop, această binecuvântare asupra nașterii de fii a fost reeditată într-o formă și mai concretă: [COLOR=#993300]“Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "[/COLOR][COLOR=fuchsia]Nașteți[/COLOR][COLOR=#993300] [/COLOR][COLOR=fuchsia]și vă înmulțiți și umpleți pământul[/COLOR][COLOR=#993300] și-l stăpâniți!... " ” (Fac. 9,1)[/COLOR] [COLOR=#993300] [/COLOR] [COLOR=blue]37. [/COLOR]Femeile care nasc șase prunci odată, i-au zămislit “mai rău decît câinii” [COLOR=blue]“ Se laudă împărații că multe mame au născut câte [/COLOR][COLOR=fuchsia]șase fii[/COLOR][COLOR=blue]. Dar Eu zic: s-au născut [/COLOR][COLOR=fuchsia]șase într-o zi[/COLOR][COLOR=blue] și au murit o sută. Câștig nu va avea tată. Dar el nu vede paguba. Cine naște [/COLOR][COLOR=fuchsia]șase fii[/COLOR][COLOR=blue], nu sunt zămisliți curat, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt zămisliți mai rău decât câinii[/COLOR][COLOR=blue]. De aceea se bucură iadul…”(23 februarie 1978.) [/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]38. [/COLOR]Femeile care nasc mai mult de cinci copii (dar mai puțin de unsprezece) nu sunt cu Dumnezeu [COLOR=blue]“ …Femeia [/COLOR][COLOR=fuchsia]însărcinată care are cinci[/COLOR][COLOR=blue], șase [/COLOR][COLOR=fuchsia]până la zece copii[/COLOR][COLOR=blue], nu este cu Dumnezeu…”(17 ianuarie 1979) [/COLOR] [COLOR=blue]39. [/COLOR]Unii sfinți au trăit toată viața numai cu ceai gol, fără pâine [COLOR=blue]“ S-a auzit din cer cum creștinii plâng de foame că nu le place mâncarea. Să știți că medicamentul cel mai bun pentru această boală este postul, și să vezi cum vei mânca. “Mă doare stomacul. Nu mănânc mâncare de aceasta”. Fă un ceai de floare și vezi cum îți trece stomacul. Daniele, sunt sfinți în cer care au trăit [/COLOR][COLOR=fuchsia]numai cu ceai de flori, și nu cu pâine, ci gol[/COLOR][COLOR=blue]. Crezi?[/COLOR] Nu ni se mai spune dacă Daniel (Dănciucă Gheorghe, supranumit și “păstorul Mișu”) a crezut sau nu această aberație scoasă din imaginația bolnavă a Verginicăi. Probabil că da, la cât era el și de exaltat pe atunci. Ce este ciudat este faptul că “[COLOR=blue]s-a auzit din cer[/COLOR]”, și nu de pe pământ, un fapt care se petrecea pe pământ. Doar dacă nu era ecoul, cel ce s-a auzit din cer. În fine, dacă exprimarea este totuși corectă, nu putem decât să acceptăm că Verginica este cea care “[COLOR=blue]a auzit din cer[/COLOR]”, deci ea este și cea care vorbește cu păstorul Daniel. Încă o dovadă că Verginica vorbește de la sine, și nu “Domnul” prin ea, așa cum pretinde. Faptul că Verginica “aude din cer” nici măcar nu e singular. Ea mereu are impresia că aude din cer: [COLOR=blue]“ Se aude [/COLOR][COLOR=fuchsia]din cer[/COLOR][COLOR=blue] că o parte din creștini stau la masă cu păgânii care mănâncă foc.”( 7 ianuarie 1978.)[/COLOR] Dar și cerul aude ce se petrece pe pământ: [COLOR=blue]“ Se aude [/COLOR][COLOR=fuchsia]la cer[/COLOR][COLOR=blue] când zice omul: prietene, dă-mi un foc și prietenul îi dă bucuros foc.” ( 7 ianuarie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]40. [/COLOR]“Oastea Domnului” a dispărut, dar încă mai are dușmani de moarte [COLOR=blue]“…A fost un popor credincios care se chema [/COLOR][COLOR=fuchsia]“Oastea Domnului”[/COLOR][COLOR=blue] și cânta cântece duhovnicești, până când a venit vremea și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a dispărut această turmă[/COLOR][COLOR=blue]. Și astăzi, această lucrare a Mea duhovnicească, [/COLOR][COLOR=fuchsia]are dușmani de moarte[/COLOR][COLOR=blue], că mulți au pierit împușcați, mulți au pierit nimiciți. Și dacă astăzi află că mai sunt undeva de aceștia, e pericol de moarte. Dar nu vă speriați…” (4 aprilie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=Blue] [/COLOR][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a VII-a [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue]41.[/COLOR] Creștinii pucioși sunt îndoctrinați că mâncarea semenilor lor din lume este spurcată și otrăvită [COLOR=blue]“ Nu te duce la cel din lume, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]are masa spurcată[/COLOR][COLOR=blue] și cum vei mânca la masa sa, vei băga [/COLOR][COLOR=fuchsia]otravă[/COLOR][COLOR=blue] în corpul tău, adică în corpul Meu…”[/COLOR][COLOR=blue](11/ 24 decembrie 1978.)[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]“ Feriți-vă dacă cineva, afară de turma aceasta, vă va chema la ospăț,că [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-au pregătit să vă pună otravă în vin[/COLOR][COLOR=blue].”(17/30 ianuarie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Nu mânca mâncare [/COLOR][COLOR=fuchsia]care te spurcă[/COLOR][COLOR=blue], mâncare [/COLOR][COLOR=fuchsia]din mâna lumii[/COLOR][COLOR=blue]” (27 decembrie 1986)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]42. [/COLOR]“Lucrarea” de la Pucioasa n-a început în 1955, ci în 1932! [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]De la vârsta de nouă ani[/COLOR][COLOR=blue], acest trup [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl am de folosință[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru poporul[/COLOR][COLOR=blue] Domnului Iisus Hristos. Crezi? Purta o singură rochiță și în loc de cămășuță. Și mânca mere pădurețe, dar era miere, nu mere…” (1 mai 1979)[/COLOR] Deși cu altă ocazie se pretinde că între 1932 și 1955 a fost doar o perioadă de “pregătire”, cuvintele “[COLOR=fuchsia]acest trup[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl am de folosință[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru popor…[/COLOR]” spun cu totul altceva. Înseși “vedeniile” repetate din perioada copilăriei nu pot fi considerate exterioare “lucrării”, dacă aceasta există așa cum se pretinde. Chiar Verginica “se scapă”, atunci când afirmă că relațiile ei cu “poporul” sunt anterioare anului 1955: [COLOR=blue]“… Nu mai e [/COLOR][COLOR=fuchsia]anul 1954[/COLOR][COLOR=blue]. O, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai sunteți de atunci[/COLOR][COLOR=blue], și sunteți de astăzi, când se uită moartea pe fereastră să numere pe cine să ia cu grămada. Duhovnicește vorbesc.” (16 aprilie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]43. [/COLOR]Pregătirea Verginicăi pentru “lucrare” începe din 1932 sau din 1940? Ambele variante sunt prezentate ca valabile, ceea ce este absurd. În primul caz, se pretinde că Verginica a început “pregătirea” de la vârsta de 9 ani. Deoarece în biografia ei se dă ca dată de naștere 27 mai 1923, însemnă că “pregătirea” ei a început în anul 1932: [COLOR=blue] “ Vasul Meu când Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-a pregătit[/COLOR][COLOR=blue] pentru acest cuvânt, nu avea decât pe mămica sa lângă ea, și era în situație grea și Eu am venit în cuibul lor la o văduvă și la o fiică curată. Și cât avea fiica aceasta? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Avea nouă ani[/COLOR][COLOR=blue]. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a mers așa în această pregătire[/COLOR][COLOR=blue], până în anul 1955. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Până în anul 1955, numai am pregătit-o[/COLOR][COLOR=blue]. Dacă era o căldare să se vadă această pregătire, nu ar fi fost pe pământ frumoasă ca aceasta. Dar nu e căldare, ci e trup și în trupul acesta sălășluiește Dumnezeu…” (21 iunie 1973)[/COLOR] În al doilea caz se indică direct anul 1940: [COLOR=blue]“ De când lucrez Eu cu cuvântul prin ea? Din anul 1955. Dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]de când o pregătesc Eu[/COLOR][COLOR=blue]? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Din anul 1940[/COLOR][COLOR=blue].” (23 iunie/6 iulie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]44.[/COLOR] Deși este o mișcare sectară distinctă și de sine stătătoare, NIP își caută ascendența în Oastea Domnului, cu scopul de a-și legitima “ortodoxia” La pag. 275, după subtitlul “[COLOR=blue]Trezindu-și surioara, Sfânta Virginia o îndeamnă spre răspândirea scrisorii cerești[/COLOR]” apare… o strofă din imnul Oastei Domnului: [COLOR=blue]“…Slăvit să fie Domnul în cer și pe pământ[/COLOR] [COLOR=blue]De îngeri și de oameni, căci El e Domnul sfânt.[/COLOR] [COLOR=blue]Slăvit să fie Domnul, acum și pân’la moarte[/COLOR] [COLOR=blue]Aceasta e cântare, nu vorbele deșarte.[/COLOR] [COLOR=blue]Lelica mea, trezește-te și mă vezi, că am venit și vin mereu, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai am mult de venit[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mai am un pic, mai am un pas[/COLOR][COLOR=blue]. Servește-mă, lelica mea, că mă servești în binele tău și al poporului și al tuturor celor care mă ascultă și mă primesc.” (12/25 iunie 1982)[/COLOR] În realitate, între Noul Ierusalim de la Pucioasa și Oastea Domnului nu a existat și nu este nici cea mai mică afinitate, ci un dispreț fățiș, marcat de suficiență și de aroganță. Doar atât că, o parte dintre aderenții Noului Ierusalim care au fost încântați de învățăturile pucioșilor și apoi amăgiți de ei, provin din Oastea Domnului, de unde au fost racolați. Cuvintele “[COLOR=fuchsia]nu mai am mult de venit[/COLOR]” corespund probabil intențiilor anului 1982. Atunci se dorea ca duhul Verginicăi doar să o legitimeze pe Maria ca succesoare validă, iar apoi să o lase “să păstorească” singură poporul. Între timp, intențiile inițiale s-au mai schimbat. Duhul Verginicăi a uitat promisiunea făcută de a se retrage și a continuat să vină cu mesaje din cer, ba a mai chemat și alte duhuri, care veneau acum în numele sfinților arhicunoscuți: Sf. Ioan, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru, Sf. Ecaterina, Sf. Ilie, etc.etc. Așadar, “Cuvântul lui Dumnezeu” nu mai e demult al lui Dumnezeu, ci al unei pleiade de spirite care vorbesc în numele Tatălui, al Fiului, al Maicii Domnului, al Verginicăi, al sfinților, al arhanghelilor, al îngerilor, până și al decedaților ( cazul spiritului lui Simion Zidaru, care “a fost trimis” de mai multe ori cu cuvânt din cer, ca să-și “mustre” părinții pentru că nu mai vor să asculte de liderii pucioși Mihaela și Nicușiță, este cel mai semnificativ) [COLOR=blue]45.[/COLOR] Și sugarii bolnavi ar trebui să țină post negru, pentru a se vindeca! [COLOR=blue]“ Păstrați-vă, tată, sănătatea, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]bolnavi[/COLOR][COLOR=blue] sunt destui, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru aceștia[/COLOR][COLOR=blue], iată ce să faceți: [/COLOR][COLOR=fuchsia]post negru[/COLOR][COLOR=blue], cea mai bună doctorie. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sugarul de la piept, patru ore[/COLOR][COLOR=blue]. Copilul până la șapte ani, până la ora doisprezece, iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]cei sănătoși[/COLOR][COLOR=blue] să țină de seara până seara, de la ora șase până la ora optsprezece, lunea, miercurea și vinerea. (7/20 septembrie 1973)[/COLOR] Mesajul e simplu: postul negru este singurul remediu care îi curăță pe toți, de la sugar până la muribund (de toate bolile). Singurul lucru neclar este cum ar trebui să postească cei bolnavi care au mai mult de șapte ani? Că în programul de mai sus au fost amestecați bolnavii (până la 7 ani) cu sănătoșii (peste 7 ani). Ar mai fi o întrebare, legată de o posibilă greșeală de transcriere: îndată ce pentru cei sănătoși se recomandă să postească de la ora șase la ora optsprezece, aceasta nu ar însemna “de dimineața până seara”? Cu toate acestea, în text apare exprimarea “de seara până seara”, ceea ce nu coincide cu intervalul orar propus. [COLOR=blue]46.[/COLOR] Comuniștii au pus hingheri ca să prindă peștișorii [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Au pus comuniștii hingheri[/COLOR][COLOR=blue] să vă prindă pe cale, dar să nu vă temeți, tată, și când Domnul Iisus grăiește: “[/COLOR][COLOR=fuchsia]Peștișori[/COLOR][COLOR=blue], pitiți-vă!”[/COLOR][COLOR=blue], să vă pitiți. Mai avem câteva zile și se vor uita după noi când vom pleca dintre ei.” (12/25 iunie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]47.[/COLOR] Pământul geme și suspină și îl ia la întrebări pe Dumnezeu Ziditorul, care însă îl duce cu zăhărelul Concepțiile despre pământ sunt foarte diferite la creștinii de la Noul Ierusalim. Unii cred că pământul este plat ca o tipsie, iar teoriile savante care pretind că pământul e rotund, sau lăudăroșeniile că omul a ajuns cu racheta de pe pământ pe lună, sunt niște minciuni gogonate. Alții cred că pământul este o uriașă ființă, care respiră, gândește, vorbește, suferă și se revoltă la disprețul cu care este tratat de om: mai ales atunci când omul bate pământul cu opincile lui murdare la hora din sat. Și când se revoltă, îl ia la întrebări chiar și pe Cel care l-a zidit: [COLOR=blue] “…Pământul este zidirea lui Dumnezeu; geme și nu mai are pace și astâmpăr: “ O, Doamne, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascultă[/COLOR][COLOR=blue]-mi o întrebare îndurerată: [/COLOR][COLOR=fuchsia]mă vezi[/COLOR][COLOR=blue] cum sunt și ce e pe mine? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mult mai zăbovești?[/COLOR][COLOR=blue] Cum mă mai poți răbda în starea în care sunt? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Grăbește[/COLOR][COLOR=blue], Doamne, mai curând și ascultă-mi rugămintea. Vezi în ce freamăt mare sunt. Curățește-mă pe placul Tău. Fă-mă curat, să mai simt piciorul Tău pe mine. Doamne, sunt zidirea Ta; [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mă lăsa[/COLOR][COLOR=blue], nu mai pot răbda!”(24 februarie/9 martie 1990)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a VIII-a [/COLOR][/COLOR] Se vede treaba însă că “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” ori este nepăsător, ori nu aude, ori este nemilos cu bietul pământ, care pur și simplu s-a rugat degeaba, pentru că cel la care s-a rugat nu a luat nici cea mai neînsemnată măsură de îndreptare a stării de fapt: poluarea este în continuă creștere, încălzirea globală este anunțată ca o amenințare din ce în ce mai probabilă, iar omul e din ce în ce mai nepăsător cu sine și cu pământul pe care stă. Totuși, îi promite pământului că va ține cont de ruga sa: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Pământule, în curând se va împlini și voia ta și a Mea[/COLOR][COLOR=blue], dar am și Eu, Dumnezeu, ceva de împlinit. Trebuie să-Mi pregătesc o mânușiță dintre cei ce Mă vor, să-i am moștenitori ai tăi după ce te voi curăța.” (24 februarie/9 martie 1990)[/COLOR] Adică, un fel de a duce pământul cu zăhărelul. Bietul pământ, toți își bat joc de el! Deși i s-a promis că va fi rezolvat “[COLOR=fuchsia]în curând[/COLOR]”, au trecut de atunci aproape douăzeci de ani, și nimic! [COLOR=blue]48.[/COLOR] “[COLOR=blue]Întreiește întreita[/COLOR]”[COLOR=fuchsia] lucrare[/COLOR], sau “[COLOR=blue]întregește întregita[/COLOR]”[COLOR=fuchsia] lucrare[/COLOR]? În foamea lor după clișee senzaționale, pline de “profunzime filozofică”, liderii pucioși au ajuns să se încurce în propriile lor inovații și invenții. Bunăoară, în anii ’90 ei lansează formula contorsionată “[COLOR=blue]Duhul Sfânt întreiește întreita lucrare a Preasfintei Treimi[/COLOR]”. Iată câteva exemple: [COLOR=blue]“ Duhul Sfânt este Dumnezeul Cel Care [/COLOR][COLOR=fuchsia]întreiește întreita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] a Preasfintei Treimi, […]”. (28-10-1990)[/COLOR] [COLOR=blue]“[…] de mântuire a Duhului Sfânt, Care [/COLOR][COLOR=fuchsia]întreiește întreita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] a Preasfintei Treimi”. (26-12-1990)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Dumnezeul Duhului Sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]întreiește întreita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] a Sfintei Treimi,[…]”. (05-08-1991)[/COLOR] La un moment dat, liderii pucioși s-au gândit să încerce o versiune care ieșea complet din tiparele gândirii procustiene experimentată până atunci pe această temă la Noul Ierusalim : [COLOR=blue]“[…] Treimea Cea Dumnezeiască Își [/COLOR][COLOR=fuchsia]desăvârșește întreita [/COLOR][COLOR=blue]Sa[/COLOR][COLOR=fuchsia] lucrare[/COLOR][COLOR=blue], […]”. (05-10-1991)[/COLOR] În acest caz, s-ar părea că Sfânta [COLOR=blue]Treime Cea Dumnezeiască[/COLOR] a găsit cu cale că e mai simplu și mai comod să renunțe definitiv lacontribuția de până acum a Duhului Sfânt, și să Se gospodărească singură întru ale [COLOR=fuchsia]Desăvârșirii Întreitei[/COLOR] [COLOR=blue]Sale[/COLOR] [COLOR=fuchsia]Lucrări[/COLOR] [COLOR=blue]Dumnezeiești[/COLOR]. Numai că experimentul n-a ținut mult; dovadă că pe [COLOR=blue]29-10-1991[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]se revenea fără emoții la formula anterioară, cosmetizată însă la nivel semantic. Probabil că liderii pucioși au realizat cât de nefericită este juxtapunerea “[COLOR=fuchsia]întreiește întreita” [/COLOR]și s-au gândit[COLOR=fuchsia] să experimenteze două noi [/COLOR]variante: “[COLOR=blue]Duhul Sfânt întregește întreita lucrare a Preasfintei Treimi[/COLOR]” și “[COLOR=blue]Duhul Sfânt desăvârșește întreita lucrare a Preasfintei Treimi[/COLOR]”. Iată și pentru aceste variante câteva exemple: [COLOR=blue] “ Dumnezeul Duhului Sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]întregește[/COLOR][COLOR=blue] în vremea aceasta [/COLOR][COLOR=fuchsia]întreita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] a Treimii Dumnezeiești, […]”. (29 -10-1991)[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]“[…] Duhului Sfânt, Care [/COLOR][COLOR=fuchsia]desăvârșește întreita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] a Treimii Dumnezeiești, […]”. (04-12-1991)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Duhul Sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]întregește[/COLOR][COLOR=blue] în vremea aceasta lucrarea [/COLOR][COLOR=fuchsia]cea întreită[/COLOR][COLOR=blue] a Preasfintei Treimi, […]” (14/27 februarie 1992) [/COLOR] [COLOR=blue]“[…] [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrarea[/COLOR][COLOR=blue] Duhului Sfânt al Sfintei Treimi, Care [/COLOR][COLOR=red]a venit[/COLOR][COLOR=blue] să [/COLOR][COLOR=fuchsia]întregească întreita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] a Treimii Dumnezeiești”. (28-08-1993)[/COLOR] Ultima[COLOR=blue] [/COLOR]“găselniță”, fiind cea mai complexă, pare (!?) a fi și cea mai gândită pe toate fețele: Duhul Sfânt, nu numai că dă o mână de ajutor cu lucrarea Lui la lucrarea Treimii, ci face un efort special ca[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=red]să vină[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]la Sfânta Treime și să i-o întregească! După ce[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=red]vine[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]Duhul și adaugă[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrarea[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]Lui la întreita[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrare[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]a Treimii, putem vorbi deci de o împătrită[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrare[/COLOR]. Și, întrucât întreita[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrare[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]a Treimii este ideală, deci[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]întreagă, [/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]ne vedem puși în fața unei noi paradigme: prin ultima variantă se[COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]întregește întregita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]a Treimii Dumnezeiești! Dar pentru că pentru pucioși întregirea nu aduce desăvârșire, și nici desăvârșirea, întregire, atunci s-a găsit și soluția, după principiul “o mână spală pe alta”: [COLOR=blue]“ […] Duhul Sfânt este Dumnezeul care [/COLOR][COLOR=fuchsia]întregește și desăvârșește întreita lucrare[/COLOR][COLOR=blue] a Treimii Dumnezeiești”(18 /31 octombrie 1991)[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR] Și pentru că pucioșii par să îndrăgească teribil maxima “Uite popa!… nu e popa!” la ei, [COLOR=blue]Duhul Sfânt este Dumnezeul care face [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrarea [/COLOR]dar și[COLOR=fuchsia] [/COLOR][COLOR=blue]Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrează[/COLOR][COLOR=blue] întru Duhul Sfânt [/COLOR]: [COLOR=blue]“[…] căci nu este crezut Dumnezeu, Cel Care [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrează[/COLOR][COLOR=blue] întru Duhul Sfânt al Treimii Dumnezeiești.” (21 noiembrie / 4 decembrie 1991)[/COLOR] Pe deasupra, mai vine și Biblia cu completările ei: Cei care [COLOR=fuchsia]lucrează[/COLOR] din Treimea cea Dumnezeiască sunt nu numai Duhul, ci și Tatăl, și Fiul: [COLOR=#993300]“ Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrează[/COLOR][COLOR=#993300]; și Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrez[/COLOR][COLOR=#993300].” (Ioan 5,17)[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][COLOR=purple][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=Red]Notă: Textul care urmează este reprodus de pe site-ul [COLOR=Blue]noul-ierusalim.info[/COLOR], cu acordul administratorilor .
[/COLOR] [COLOR=purple]36.Misterele Pucioasei (XXXII)[/COLOR] [COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XXI :[/COLOR] “Sfânta” Virginia[COLOR=blue]) - Partea I.[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=blue]1.[/COLOR] “Sfintei” Virginia i se proorocește o moarte violentă [COLOR=blue]“Pe vasul Meu [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mi-l va omorî[/COLOR][COLOR=blue], dar am să vorbesc prin copaci, prin pietre…”[/COLOR] [COLOR=blue](2 iulie 1959)[/COLOR] A murit însă de o boală cronică, pe care a dus-o până la vârsta a treia (57 de ani). [COLOR=blue]2.[/COLOR] “Sfintei” Virginia i se proorocește o moarte imediată [COLOR=blue]“…dar mâna Tatălui a fost cu ea și iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai este mult[/COLOR][COLOR=blue] și o voi ridica de pe pământ” (2 iulie 1959)[/COLOR] A murit însă 21 de ani mai târziu (în 1980). [COLOR=blue]3. [/COLOR]“Sfintei” Virginia i se proorocește ridicarea suferinței din trup [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Această suferință[/COLOR][COLOR=blue] care este pusă pe această piatră în care Domnul a scris povețe, [/COLOR][COLOR=fuchsia]va înceta[/COLOR][COLOR=blue] când va sta furtuna………” (23 aprilie 1966)[/COLOR] În cei paisprezece ani ce au urmat până la moartea Virginiei, această proorocie mincinoasă nu s-a mai împlinit: nici “furtuna” n-a încetat, nici suferința nu s-ameliorat; ba dimpotrivă, suferința ei s-a agravat și i-a grăbit moartea. De altfel, într-o aserțiune anterioară, “Domnul” de la Pucioasa mărturisea adevărul, și anume că nu are de gând s-o vindece, dintr-un calcul sadic, foarte precis: [COLOR=blue]“…Când se va lua de pe pământ acest trup, în fața judecății se vor desfășura toate. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Aș putea[/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l vindec[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]dar îl țin[/COLOR][COLOR=blue] mărturie pentru călăi…”(21 aprilie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]4. [/COLOR]“Sfânta” Virginia nu este “prooroc” [COLOR=blue]“Dar la voi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu prooroci au venit[/COLOR][COLOR=blue], și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Însuși Domnul a venit[/COLOR][COLOR=blue] să vă grăiască prin Duhul Sfânt” (1/14 ianuarie 1966)[/COLOR] Prin consecință, “sfânta” Virginia nu este “prooroc”, deoarece se spune că la Pucioasa n-au venit prooroci, ci “[COLOR=fuchsia]Însuși Domnul a venit[/COLOR]”. [COLOR=blue]5. [/COLOR]“Sfânta” Virginia este “prooroc”, dar nu e prețuită ca un prooroc [COLOR=blue]“Trupul acesta, știți cine este și de unde l-am luat; știți că l-am sculat dintr-o boală grea… ...Nu este prețuită nici de fini, nici de nași, căci este scris în lege: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Proorocul[/COLOR][COLOR=blue], în patria sa, nu este prețuit. [/COLOR][COLOR=blue]Nici creștinii nu-l prețuiesc, pentru că nu-l cunosc, că este ascuns, este ascunsă taina. Amin.” (27 octombrie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]6. [/COLOR]“Sfânta” Virginia este “trâmbița a șasea” din Apocalipsa [COLOR=blue]“…Fiilor, înainte Israel a trecut prin apă, dar acum ce vom face când vom trece prin foc? Căci aceasta prin care vă vestesc este [/COLOR][COLOR=fuchsia]Trâmbița a șasea[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][COLOR=blue]” (28 octombrie 1962)[/COLOR] [COLOR=blue]7. [/COLOR]“Sfânta” Virginia “va trâmbița” întreaga Apocalipsă [COLOR=blue]“Pe Verginica am pregătit-o pentru ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să trâmbițeze întreaga Apocalipsă[/COLOR][COLOR=blue] pentru pregătirea judecății de apoi și pentru pregătirea creștinilor din vremurile din urmă și de acum…”[/COLOR][COLOR=blue] (septembrie 1968 )[/COLOR] Virginia Tudorache a murit în anul 1980, fără a reuși să “trâmbițeze” întreaga Apocalipsă, așa cum îi fusese proorocit. Următorii doi ani, între 1980 și 1982, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” a tăcut, parcă descumpănit de trecerea în neființă a “Trâmbiței” sale. Dar, în 1982 a început să “trâmbițeze” Maria (zisă și “lelica”, soră a Virginiei), mesajele Apocalipsei pe care le primea ea de la Verginica, din împărăția morților. Din anul 1990 a început să “trâmbițeze” Apocalipsa încă o creștină, Mihaela, mai întâi în paralel și la concurență cu Maria, apoi (reușind s-o aducă la tăcere pe “lelica” prin câteva mesaje persuasive), a “trâmbițat” singură, din 1994 încoace. Convinsă de noua realitate, adică de superioritatea de stil și de personalitate a Mihaelei, lelica Maria a renunțat să mai “trâmbițeze” Apocalipsa și n-a mai “trâmbițat”-o din 1994 până în 1998, când și-a dat și ea obștescul sfârșit, fiind îngropată alături de sora sa,Verginica. [COLOR=blue]8. [/COLOR]“Sfânta” Virginia va fi: fie omorâtă de oameni, fie mutată la cer. Ea nu va muri, chiar dacă va dispărea fizic [COLOR=blue]a) [/COLOR]“Sfânta” Virginia va fi omorâtă de oameni: [COLOR=blue]“Pe vasul Meu [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mi-l va omorî[/COLOR][COLOR=blue], dar am să vorbesc prin copaci, prin pietre…”[/COLOR] [COLOR=blue](2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]b)[/COLOR]“Sfânta” Virginia va fi ridicată de Domnul de pe pământ la cer (încă în viață fiind, ca Enoh și ca Ilie?): [COLOR=blue]“…dar mâna Tatălui a fost cu ea și iată, nu mai este mult și [/COLOR][COLOR=fuchsia]o voi ridica[/COLOR][COLOR=blue] de pe pământ” (2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]c)[/COLOR]“Sfânta” Virginia (zisă și “mama Gigi”) va “dispărea”; ea nu va muri, chiar dacă oamenii vor avea această impresie: [COLOR=blue]“ O, ce veți zice când [/COLOR][COLOR=fuchsia]va dispărea[/COLOR][COLOR=blue] vasul Meu dintre voi? Veți zice că a murit cum zicea poprul Israel de Moise. Nu a murit Moise, ci plânge de stricăciunea poporului de acum.” (16 noiembrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Nu că e verișoara, nu că e nepoata sau Gigica, sau mamaia. A fost și este între voi și va veni vremea când [/COLOR][COLOR=fuchsia]va dispărea[/COLOR][COLOR=blue] din fața voastră” (7 august 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]d) [/COLOR]“Sfânta” Virginia, chiar dacă va “adormi” cu trupul, va fi pururi vie, căci în veci nu va muri: [COLOR=blue]“Fii cuminte, nu te mai gândi la moarte, căci tu, chiar dacă [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei adormi[/COLOR][COLOR=blue], tu [/COLOR][COLOR=fuchsia]pururi vie vei fi[/COLOR][COLOR=blue]. Va muri cine va fi să moară, dar tu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în veci nu vei muri[/COLOR][COLOR=blue].” (6/19 ianuarie 1968.)[/COLOR] Această zicere seamănă pe de o parte cu promisiunea făcută Evei de către șarpe: [COLOR=green]“Nu, nu veți muri!”[/COLOR] ( v. [COLOR=#993300]Facerea, 3,4[/COLOR]), iar pe de alta, cu proorociile antagonice ale Pythiei, pe care ea le făcea împăraților care mergeau la război:[COLOR=green]“Te vei duce;[/COLOR][COLOR=green]te vei întoarce[/COLOR][COLOR=red];[/COLOR][COLOR=green] nu vei muri!”; [/COLOR](valabilă dacă învingeau) și[COLOR=green] “Te vei duce; te vei întoarce[/COLOR][COLOR=red]?[/COLOR][COLOR=green] nu[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=green] vei muri!”[/COLOR](valabilă în cazul în care erau învinși). Doisprezece ani mai târziu, Virginia Tudorache a fost înmormântată în cimitirul satului, cu toate asigurările primite că [COLOR=fuchsia]în veci nu va muri[/COLOR]. Biblia consemnează însă și cazuri despre oameni care cu adevărat au fost plăcuți la Dumnezeu, și de aceea ei n-au mai gustat amărăciunea morții, ci au fost mutați cu trupul la cer (Enoh, Ilie). [COLOR=blue]e) [/COLOR]Trupul “Sfintei” Virginia (viu, sau mort? proorocia nu precizează) va fi ridicat de pe pământ la cer: [COLOR=blue]“…Când [/COLOR][COLOR=fuchsia]se va lua de pe pământ[/COLOR][COLOR=fuchsia]acest trup[/COLOR][COLOR=blue], în fața judecății se vor desfășura toate. Aș putea să-l vindec, dar îl țin mărturie pentru călăi” (21 aprilie 1966)[/COLOR] Deocamdată, această minune nu s-a întâmplat nici cât era vie, nici după ce a murit. La pomenirea de șapte ani, cei care au desfăcut mormântul și au intrat în groapă au mărturisit că trupul Virginiei încă era în pământ. După aceea, ei au betonat bine mormântul, ca să fie siguri că nu va dispărea de acolo. [COLOR=blue]f) [/COLOR]Trupul “Sfintei” Virginia nu va intra în mormânt: [COLOR=blue]“…Eu, Dumnezeu, nu [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest trup[/COLOR][COLOR=blue], Eu sunt care vorbesc cu tine și tu nu vezi că Eu sunt mereu lângă tine. Plânge [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest trup[/COLOR][COLOR=blue] și acum când se va despărți de Mine se va mâhni și nu sunt cuvinte care să-i aline durerile… [/COLOR][COLOR=fuchsia]Acest trup[/COLOR][COLOR=blue] care Mă folosesc de el pentru voi, e o scară, ca scara lui Iacov, ruptă din scara lui Iacov. Nu o fi ruptă din aceea? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Trupul acesta nu va intra în mormânt[/COLOR][COLOR=blue] și cu el vei întâmpina pe Domnul și vei întâmpina miile de morți ieșind din groapă și vei vedea pe mama și pe tatăl tău…” (20 ianuarie 1973)[/COLOR] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|